banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 08 Maj 2025, 02:48

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 75 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 07 Nov 2005, 15:45 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 31 Mar 2005, 11:07
Zadnji put kad sma bio na lausu svi su se potukli na pola utakmice..A najjaca scena je bila kad je uletio sareni fico na teren...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Nov 2005, 18:06 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 22 Feb 2005, 12:41
LAUŠje stvarno ono, ok i zanimljiv dio grada ali stvarno generalizovanja i toliku količinu gluposti nije zaslužio.. Pa ko nije bio u BL ladno će da pomisli kako je tamo 24 sata mrak ili u najboljem smislu tmurno, i da se ljudi šetaju sa puškama i ciglama a djevojku možeš vidjeti u pratnji oca i braće???? Baš su neki pretjerali.. sve što imaš na laušu imaš i po drugim djelovima grada.. prosto je stvar u glupom stereotipu kao npr da je u BL nekih 7:1 ili 18:1 u korist žena a statistika kaže 1:1.03... e sad o seljacima.. inače je ovaj grad naseljavan relativno skoro i to naravno sa sela.. svi koji su u tom tripu neka krenu od oca i djeda i već će se naći ili na manjači ili bronzanom majdanu ili u lijevču.. malo je onih koji su unazad 100 godina imali pretke u gradu.. još manje onih koji to priznaju.. tako da ja nemam ništa protiv seljaka, i tesla je bio sa sela problem je u malograđanštini a jedan od primjera je tomo_šokota koji ljude dijela po tom principu.. znaš li koliko akademika u SANU nije iz BGD!??
ne, jer si bolid...

forza laus poz iz nove!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Nov 2005, 19:57 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Apr 2005, 09:34
mislim da cilj nije bio da se laus docara kao mracno naselje,vec jednostavno da najveci broj ljaksafona zivi na lausu.sto je tacno.tacno je da se raja nabrijava na te neke carsijske fazone,koje se po meni nimalo ne razlikuju od ovih sa lausa,razlika je mozda jedino u tome sto ovi carsijci znaju malo nesto vise viceva o husi i hasi.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Nov 2005, 20:19 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 26 Okt 2005, 01:39
PATRIOTBOYS je napisao:
... tako da ja nemam ništa protiv seljaka, i tesla je bio sa sela problem je u malograđanštini a jedan od primjera je ...

Evo pravog komentara - bravo majstore!

Ne znam ljudi, ali veću količinu "malograđanstva" i dignutih noseva ja ne vidjeh što u našem gradu (premda ne sumnjam da toga ima i drugdje) i to, da budem iskren, bilo od onih koji se deklarišu kao da su im preci sa turcima miješali malter za Kastel ili od ovih novopridošlih. Ovaj forum je najbolji pokazatelj.

Nije mi jasno samo kako nikome nije palo na pamet da napravi neki stospratni neboder tik ispred Boske pa da se tu utrpa gomila faca koji onda mogu da konačno nahrane svoju sujetu i budu ponosni na činjenicu da žive u samom "epicentru" ;-) Banjaluke.

Konačno, tuđu brigu brinite samo ako imate namjeru pomoći - ono čemu se drugima podsmijevamo obično nas i same stigne - kad tad.[/b]

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Nov 2005, 21:16 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2005, 15:44
i onda im posaljemo bin ladena da obavi posao :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Nov 2005, 22:28 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2002, 19:36
cilj ove teme je bio, koliko sam shvatio, da se dokaze kako je masa raje sa Lausa polupismena, a neki su i poludivlji. Da, istina je da veliki broj osoba sa Lausha, (znam masu njih koji su tamo po 30-40 godina), ne znaju pravilno govoriti (ovde ne racunam pricanje kroz nos!). Dakle, od stanovnika Lausha mozete cuti gomilu gramaticki nepravilnih recenica, izvrnutih rjeci i slicnih jezickih devijacija, a vjerujte mi, toga je mnogo mnogo manje u urbanijim naseljima tipa Borik, Nova Varos, Centar, Mejdan... Takodje, sanse da dobijete batine se mnogo povecavaju sa ulaskom u teritoriju Lausha, i to je cinjenica... Mene su krajnje hostilno promatrali mnogo puta, samo zbog duge kose, sreca pa samo proletim biciklom...
I da, te price "kome je kad djedo sisao u BanjuuuLuuukuu" okacite macku o rep. Da, moj deda je sa Manjace, sto mene ne cini ruralnim likom, ili malogradjaninom, bitno je ono sto ja jesam, a ne sto su mi preci bili...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Nov 2005, 13:19 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 14 Jun 2004, 22:23
pritisak je napisao:
Nevjerovatno je naprosto kako ljudi imaju potrebe da se dijele (pokazujući kako su tobože oni znatno bolji od onih sa "druge strane") i generalizujući ponižavaju druge rase, narode, a evo sad se to spustilo i na dijelove grada(!)

Činjenica je da na Laušu, kao uostalom i u sve i jednom naselju ovog našeg vajnog grada, ima naroda koji se "šljegao" sa sela, da isto tako ima nekulturnog, bezobraznog naroda i šta_ti_ja_znam kakvih sve ruljaka. Međutim, te takve svjetine nema ništa manje negoli u Boriku, Obilićevu, na Kočićevom vijencu ili na Starčevici. Međutim, čini mi se da se smradom koji duva sa Lauša lakše prikriva isti takav smrad iz ostalih dijelova Banjaluke. Ili to ne smrdi toliko kad dolazi iz sopstvene zgrade/kuće? Ljudi, pogledajte malo oko sebe...

Čuj - "Lauški sindrom"? Svašta će čovjek čuti ovdje...

Nije to potreba da se djelimo već stanje činjenica. Decenijama je već Lauš poznat po takvom ponašanju, koje nije karakteristično za ostale dijelove grada. Po meni to se može nazvati sindromom jer je karakteristično za grupu ljudi koja živi upravo na tom području. Nije to pitanje ljudi koji su "šljegli" sa sela, očito je da ih ima u cijelom gradu, ali jeste činjenica da na Laušu oni ili ostanu ili postanu divljaci za cijeli život, a u drugim djelovima grada se nekako "pripitome" i stope sa ostalima.

Ja se kad odem na Lauš osjećam kao da sam u nekoj brdovitoj kasabi u srednjoj Bosni, kuće jedna na drugoj bez ikakvog reda, 99% ih je sagrađeno bez ikakvog plana i dozvole, mnogi drže svinje, kokoške i ostale životinje iz starog kraja. Ulice su uske, zavijene maksimalno da bi se nekako provukle pored kuća divljaka koji su ih digli kako im je prahnulo, objekti se nalaze na pola metra od ulica. Kasaba čista. Nijedan drugi dio ovog grada ne izgleda tako, iako ima naselja sa privatnim kućama kao npr. Paprikovac, Petrićevac, Obilićevo, Lazarevo, i sva su uredna i u poređenju sa Laušom metropole. Da ne govorimo o Boriku ili Novoj Varoši.

Ja lično smatram da ovakva sredina i jeste dio razloga što se ti ljudi ponašaju na takav način. Oni nikada i nisu naučili da budu urbani. Oni nisu naučili da probleme rješavaju na neki drugi način osim da se pobiju ili nešto unište. Jedan od boljih primjera u zadnje vrijeme je regulacioni plan za početak Lauša, gdje je Opština odlučila da počne sa uvođenjem reda (a da li će uspjeti u tome tek ćemo vidjeti) gdje se u onom prvom dijelu sa lijeve strane od Karađorđeve koji ide samo par stotina metara u dubinu Lauša treba srušiti preko 50 objekata koji su sagrađeni bez ikakve dozvole. I tako ti odu ljudi iz Urbanističkog zavoda RS u lokalnu mjesnu zajednicu i održe prezentaciju o tome. Dočeka ih 60tak ljudi koji su ih izvrijeđali maksimalno, prijetili da se glave neće nanositi i skoro ih linčovali. Najglasniji je bio neki tip Savić koji je bjesnio i na televiziji (a inače on posjeduje mislim dva objekta bez dozvole i pregradio je ulicu tamo kod Intermedika samo za sebe). A ti ljudi sebe smatraju "starosjediocima" Lauša. Mogu samo zamisliti kakva je situacija u ostatku Lauša kad je tako kod "starosjedioca" koji su takoreći poluurbani likovi. :)

Neko spomenu kako to da onda neki drugi momci i curice dolaze na Lauš. Momci možda zato što su i oni krkani pa se bolje tamo osjećaju, a cure možda iz čistog interesa, poznato je da družina ima love, a ima cura koje ne biraju kako će da dođu do toga.

O stanju kriminala na Laušu koji je posebna priča neću uopšte ni da govorim.

Poslednji put menjao oOo dana 09 Nov 2005, 13:35, izmenjena samo jedanput

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Nov 2005, 13:26 
Pripravnik
Pripravnik

azdajica-ny je napisao:
al' nas ocrniste :lol: ja sam lausanerka odrasla na hanistu i znam da vise narkomana ima na hanistu i cairama nego na lausu,a ne mozete generalizovati na osnovu dvije "bande"maloljetnih i malo starijih delikvenata iz "supera" i "kingsa"kao sto je vec neko rekao uvijek gluposti isti ljudi prave...

Ma znam i ja da na Laušu nema narkomana. Družina sa Lauša samo dila drogu. Nisu oni korisnici. Totalno pogrešno poređenje.

Ali na primjer kad bi ti neko rekao da najveći broj počinioca krađa, provala, i skoro svih krađa automobila dolazi sa Lauša, da li bi se iznenadila? Likovi koji su učestvovali u nekoliko zadnjih pucnjava u gradu su svi redom sa Lauša. Za mene nimalo začuđujuće.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Nov 2005, 13:31 
Pripravnik
Pripravnik

Tomo_Sokota je napisao:
Bolje i raja sa Lausa nego iz Drvara,Petrovca,Knina,Kljuca,Glamoca itd.

Veomo pogrešno! Ja znam nekoliko likova iz Dalmacije (Knin, Obrovac) i super su likovi. Ne da nisu krkani nego su gospoda. Ne mogu se ni izdaleka porediti sa ovima sa Lauša.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Nov 2005, 14:02 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 10 Sep 2001, 01:00
ovo me podsjeca na onu seriju ....trazili ste evo vam ga........
prije su zestoki lausani dolazili u grad i druzili se sa rajom,a sad koliko vidim ovi mladji teroriziraju grad....banjaluka ima cudnu transformaciju...
urbanim planom poslije zemljotresa 69 godine nestaju mirne i tihe mahale
te se grade neboderi ,zgrade i lamele.....a na lausu pocinje najezda sa han kola ,kadijine vode ,manjace ,broncanog majdana ,...al sta to ima veze pratile su se cure cak i do kuce i nije to toliko strasno samo moras imati gard.....kako te copor gleda tako moras i ti gledati njega a ako dodje do frke izvadis automatski pistolj i onda se krijes po parikovcu ili
sibovima ko rambo.....

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Nov 2005, 14:19 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Maj 2002, 01:00
Nista urbaniji nisu ni Potocani :roll: Prije rata trebao si se skloniti od Potocana i Lausana :-?

Sem da ti kaľem - ne udaraj me nisko...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Nov 2005, 14:21 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jan 2005, 14:44
imala sam druga, bio ok decko, preselio se na laus, nasao tamo neku raju..... sad je registrovani narkoman :cry:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Nov 2005, 14:58 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

ja sam 25 g zivjela na relaciji laus-haniste i vjeruj mi uopste se ne razlikuju ,a u svakom naselju imas i narkomana i kriminalaca,jesi li ti kad cuo za ekipu iz save ljuboje ili s hanista?e to si kriminalci i narkomani,ne branim ja nikog,samo ponavljam da je to sve gotovo isto i da se generalizuje na osnovu tih nekoliko divljaka,a ja sam k'o klinka nocu sama isla na laus iz grada pa me niko nije ni ruzno pogledao,a nisam ni ja bila bas "domaca"gore,a sad kad citam sve ove postove,ni jedan dobar zemljotres (mrvicu gori od onog 69.) nam ne bi pomogao...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Nov 2005, 21:02 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Okt 2005, 12:12
Ma treba prvo malo ziviti i prolaziti kroz Laus da bi se moglo govoriti o njemu, a oni svi nabrajaju postove iz onoga "sto su culi o lausu"...
Meni se Laus ne cini ni malo opasnijim ili gorim od ostalih naselja, cak sta vise, mislim da po pitanju narkomana i propalica Laus nije ni medju prva 3 mjesta od svih naselja u gradu...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Nov 2005, 21:24 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

upravo to i govorim,btw "Laus" ce radije sjesti na gajbu piva pa dok istu ne "skrsi"... :lol: kakva drogakao sto kaze jedan moj poznanik s Lausa:"ne jedem niti pijem nista sto ne znam izgovoriti " :lol: ma dobro,mozda smo malo drugaciji,ali i vi biste da ste odrasli na rudnikugarant podzemne vode :lol: i igrali se pored crkvene :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Nov 2005, 01:15 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Mar 2003, 19:29
Svaka cast za temu, prava je.

E, neko spomenu ciglu i Laus prije rata, i to nema nikakve veze sa ona dva lika koja je neko spomenuo. To je stari dobri fazon.

Sve u svemu, u gradu mozes prepoznati lika sa Lausa a da ga i neznas. Ima najvise ljanera i indijanaca, a ima i dobrih likova koje ja licno poznajem.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Nov 2005, 02:02 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Jan 2003, 01:19
nego raspitajte se malo koliko fudbalskih timova nakupi dovoljan broj igraca kad treba igrati na lausu. poznajem par likova koji su igrali u razlicitim generacijama (izuzev seniora i veterana) isli igrati na laus i uvijek je falilo igraca. da se ne prica o tome kad komsija izbusi loptu, ili kad igraci domacina sami vade kartone iz sudijinog dzepa :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Nov 2005, 02:48 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

a kad lopta ode u crkvenu? :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Nov 2005, 14:25 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 22 Okt 2001, 01:00
Tema je malo naopaka ....
LAUS .... i ...... GRAD ..... ne ide to zajedno.

N I K A K O.
(*ebi ga ... isto kao i Vrbanja .....)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Nov 2005, 17:48 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Okt 2003, 20:23
Citiraj:
Tema je malo naopaka ....
LAUS .... i ...... GRAD ..... ne ide to zajedno.

N I K A K O.
(*ebi ga ... isto kao i Vrbanja .....)

Laus je staro Banjalucko naselje,,,Kao sto je i Vrbanja,,, Vise su grad za mene nego,Starcevica-Borik,,Ta naselja su napravljena 70 setih,,,A Laus kao i Vrbanju vec dugo postoje,,

nježna kraljice, sudbine.
Rodila, te rijeka duboka,
u svakom viru Vrbas nosi tajnu,
nosi istinu.

Ovo je moj grad...

"

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 75 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]