A pazite ovo:
EKSKLUZIVNO
INTERVJU: Dejvid Koperfild
VRATIĆU SLOBU IZ HAGA
AKO SRBI TO ŽELE!
Najpoznatiji svetski iluzionista najavio da će na svom nastupu u Beogradu transportovati publiku na Havaje!
Mađioničar Dejvid Koperfild, poznat po svojim senzacionalnim trikovima i dugogodišnjoj vezi sa nekad najpopularnijom svetskom manekenkom Klaudijom Šifer, biće prvi umetnik koji će biti u prilici da pokupi ovacije na sceni monumentalne "Beogradske arene". Njegov jedinstveni šou magije i iluzije zakazan je za 2. oktobar, a šta će to beogradskoj publici prirediti čovek koji je svojevremeno prošao kroz Kineski zid, pobegao iz Alkatraza i premestio Kip slobode, ekskluzivno za Kurir otkriva lično najveći svetski iluzionista:
- Spremam nešto spektakularno, nalik ranijim poduhvatima, ali ne mogu da vam otkrijem šta, želim da se ljudi iznenade tek kada to vide. Moja uloga je da ostvarujem sve ono što ljudi sanjaju. Ljudi, na primer, sanjaju da putuju po svetu, a ja mogu to da im omogućim.
Da li to znači da ćete nekog iz publike poslati na Havaje, kao što ste to uradili na svom šou u Zagrebu?
- Možete da se kladite da hoću!
Je l' se desilo nekada da vam propadne trik na sceni, na primer, pobegne zeka iz šešira ili izbodete devojku u sanduku?
- Ne, uvek držim stvari pod kontrolom. Ako, ne daj bože, na sceni nešto krene naopako, uvek prelazim na plan B ili C. Kao u onom crtanom filmu...
Da li ste čuli za nekog Srbina - košarkaša ili možda bivšeg predsednika?
- Znam samo ono što sam imao prilike da čujem na vestima. Čuo sam da imate lepe devojke, i to me u startu veoma raduje. Verovatno će mi neke stvari biti jasnije kad stignem u Srbiju.
Čuli ste za Slobodana Miloševića?
- Naravno.
Je l' biste mogli, recimo, da ga svojim veštinama izvučete iz haškog zatvora i vratite u Srbiju?
- Pa, mogao bih, vrlo verovatno... ali samo ako se srpska vlast i narod slože sa tim (smeh). Šalu na stranu, vaša vlast treba da se bakće tim problemom...
Da li je veza koju ste imali sa manekenkom Klaudijom Šifer bila prava ljubav ili samo dobar marketing, o čemu su naklapali svetski tabloidi?
- Ah, ta priča je već poprilično zastarela. Malo mi je teško da danas pričam o tome. I ona i ja sada imamo novi život. Klaudija i ja smo bili zajedno šest godina, a priznaćete da je to previše dugačak period da bi bio samo dobar marketing (smeh). Naravno da je bila prava ljubav, glupo je i pomisliti nešto drugo! Ali sada je to za nama...
S obzirom na to da se Klaudija u međuvremenu udala za reditelja Metjua Vona i rodila mu dvoje dece, kada Vi planirate da stanete na ludi kamen?
- Ne uskoro. Trenutno sam slobodan, izlazim sa devojkama, istražujem, jednom rečju - uživam u životu!
Profesor magije u 16-oj godini
Dejvid Koperfild (pravo ime Set Kotkin) je rođen 16. septembra 1956. u Nju Džerziju. Još kao dečak počeo je da izvodi trikove po rođendanima i tako da zarađuje. Ubrzo je postao najmlađi član Udruženja mađioničara Amerike, a sa samo 16 godina držao je časove magije na Njujorškom univerzitetu. Trikovima, kao što su nestanak njujorškog Kipa slobode i prolazak kroz Kineski zid, postavio je nove granice u mađioničarskom svetu, koje niko do danas nije uspeo da pomeri. Iz njegovog privatnog života, javnosti je poznata samo dugogodišnja veza sa manekenkom Klaudijom Šifer, koja je okončana novembra 1999. godine.
JOVANA BOGDANOVIĆ
E jes lud covek, keve mi