banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 11 Avg 2025, 21:27

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 127 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Sledeća

Podržavate li izgradnju novih hidroelektrana na Vrbasu?
Glasanje se završava 06 Dec 2004, 13:24
da 24%  24%  [ 9 ]
ne 71%  71%  [ 27 ]
svejedno 5%  5%  [ 2 ]
Ukupno glasova : 38
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 02 Dec 2004, 22:29 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Apr 2004, 22:12
Not now, John! je napisao:
Valjda je dovoljno sakupiti određeni broj potpisa za raspisivanje referenduma.

...dobro , sta dalje...voleo bih negde da procitam kako tece taj postupak...
tako je bilo i ono kao mi smo da se ukine vojska...klinci se mrzli negde prosle godine (dal u ovo doba) i na kraju nista...sto neko klince zajebava da bi se dodvorio tamo nekom partijskom sefu...a narod opet izvisi jer je taj sef vec dogovorio sa svabama da to ide dalje...
...zasto se narod dere i larma , a odgovorni cute...

DJ KRMAK
...i vrapčići...

nevidljivi problemi sada znam i koji neko nam je stavio drogu u heroin

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Dec 2004, 23:35 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 12 Jul 2001, 01:00
žaoka je napisao:
tako je bilo i ono kao mi smo da se ukine vojska...klinci se mrzli negde prosle godine (dal u ovo doba) i na kraju nista...

Ipak mora postojati neka granica. Kada bi se narodu prepustilo da odlučuje o tome da li treba služiti vojsku ili treba li plaćati poreze, to bi nas odvelo u anarhiju.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Dec 2004, 23:36 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Avg 2001, 01:00
...e to se lako izvrsi. Kao kad su djeca 1990. godine skupljali potpise za mir,tako bi i mi ovdje ladno,mjesto kave u bircuzu,sjesti u grad i skupljati potpise protiv gradnje HE. Kada se skupi dovoljno potpisa(peticije idu oko 10.000 cini mi se) onda se to da nekom poslaniku u skupstini grada Banjaluke,i stavi se kao tacka na dnevni red(referendum)...

Naime,ova me prica zainteresovala,pa sam se malo raspitao. Ekonomska opravdanost postoji,no mi nemamo nista od te struje. Investitor je neka njemacka korporacija koja koristi pun kapacitet objekta narednih 25 godina,i onda ga ostavlja nama...(rok trajanja,optimalno,je 20 godina, s'tim da je moguce eksploatisati isti 40,ali se i 'ladno za 30 moze srusiti).
I....jeste li znali da,dok nije bilo brane,u Lijevcu nisu uspjevale lubenice,jer je iz tijesnog puhala promaja koja je nosila smog gore neandertalcima...?!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Dec 2004, 11:23 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 12 Jul 2001, 01:00
Rok trajanja hidrocentrale je oko 50 godina.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Dec 2004, 16:41 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Feb 2003, 21:51
Lokacija: od sredine lijevog coska u lijevom dzepu desno, cetvrti sto u drugom redu
LHfinaA, biće mi veoma drago ako se neko počeše po guzici za "glas naroda", jesam optimista sam u životu nije mi to dužnost, već stil života :)), ali predvidljivost onih čija je zadnja mi u ovom slučaju ne daje alternativu, na žalost..trudim se ali ne ide. :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Dec 2004, 19:22 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Apr 2004, 12:13
Pa sta sad da ih pustimo da rade sta hoce i gledamo.Mene se to prosto tice i bolje se boriti pa i izgubiti u ovakvim slucajevima,nego prepustiti da rade sta hoce.Bar ce mi savjest biti cista kad budem odlazio u neku normalniju sredinu.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Dec 2004, 20:22 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Feb 2003, 21:02
LHfinaA je napisao:
Pa sta sad da ih pustimo da rade sta hoce i gledamo.Mene se to prosto tice i bolje se boriti pa i izgubiti u ovakvim slucajevima,nego prepustiti da rade sta hoce.Bar ce mi savjest biti cista kad budem odlazio u neku normalniju sredinu.

apsolutno si u pravu,nesto se mora uraditi po tom pitanju...samo sta?da li je peticija dovoljna?izgleda da u ovoj sredini jedino pali ako napravis guzvu-tek te onda primijete...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Dec 2004, 11:50 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Lokacija: od sredine lijevog coska u lijevom dzepu desno, cetvrti sto u drugom redu
LHfinaA je napisao:
Pa sta sad da ih pustimo da rade sta hoce i gledamo.Mene se to prosto tice i bolje se boriti pa i izgubiti u ovakvim slucajevima,nego prepustiti da rade sta hoce.Bar ce mi savjest biti cista kad budem odlazio u neku normalniju sredinu

Pa zar sam ja rekla da ih treba pustiti da rade šta hoće, ako si pročitao ono što sam napisala na ovu temu jasno ti je da sam ZA radikalnije metode, potpisala sam peticiju, ne znam koliko ti je poznato da je poslanicima u skupštini poslato protestno pismo mislim od strane udruženja gradjana, na koje se oni nisu baš previše osvrnuli..pročitano je reda radi, imala sam to negdje..potražiću..ako nadjem ostaviću ovdje da pročitaš, moglo se pročitati i na http://www.banjaluka.rs.ba, vjerujem da nije jedino.
Meni jeste savjest čista, da li si ti potpisao peticiju?
Izadji na referendum kad ga raspišu, glasaj protiv gradnje HE..vjerujem da ćemo biti u većini. :wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Dec 2004, 19:17 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Apr 2004, 12:13
Znam za probleme peticije i potpisao sam.Sada ce se od gradonacelnika traziti da raspise referendum,sakupljeno je dovoljno potpisa za to.Upravo sam sinoc razgovarao sa drugom koji sakuplja potpise i definitivno nece imati izgovor da ne bude referenduma.A nadam se da je to dobro po nas. :wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Dec 2004, 22:57 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

...bas bih voleo da vidim da nas premilostivi gradonacelnik i nasa svetla zemljana vlada poslusaju glas nas naroda i provedu taj referendum...

DJ KRMAK
...i vrapčići...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Dec 2004, 09:17 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jul 2001, 01:00
hehe kakve radikalnije metode...mi smo samo jaki na jeziku a na djelima...te hidroelektrane ce se izgraditi, nase guzonje su vec dobile lovu za to...i mi mozemo samo da se isfuravamo, jer ne mozemo nista promijeniti...sad but true :-?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Dec 2004, 15:06 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
bas si pesimista
zbog takvih nam i jeste tako :)

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Dec 2004, 15:19 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

...pesimista ili neko ko realno posmatra svet...mozda vi niste optimisti vec utopisti...

DJ KRMAK
...i vrapčići...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Dec 2004, 15:42 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Tesko da sam pesimista, vec sam potpuno realan...
Mi mozemo jedino nesto promijeniti na izborima kada biramo vlast, a ljudi su glasali da sve ostane kako i jeste jer im ovo vjerovatno odgovara...
Kakav referendum? O cemo pricate? Zar se nije znalo prije izbora da se to planira graditi? Ja sam znao ne znam za vas....kao sto sam i znao da ce dati preko milion maraka za obnovu parka...zasto to neko nije pitao gradonacelnika prije nego sto je dao njemu glas, a sada se buni sto nece nista poduzeti ili sto ce nesto poduzeti sto tm biracu ne odgovara...
mozda zato sto nije imao nikakvog predizbornog plana i programa (npr. za godinu dana cemo uraditi to i to, za dvije to i to)...
nego odosmo u off-topic, ja bih stvarno volio da ne grade te elektrane jer nama struja ne treba, od para necemo vidjeti ni feninga, a razvaljujemo ovo malo prirode sto imamo...
u nasem okruzenju za vecinu stvari pesimistu i realistu dijeli veoma tanka linija... :-?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Dec 2004, 19:54 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Nov 2004, 19:28
Sta ce biti sa branom?ZAPALIT CE MO JE !Definitivno nisam za izgradnju te elektrane,jer to je definitvno pranje novca na stetu svih gradjana Banja Luke i njihovog zdravlja.Imam djete koje je vec sada asmaticar kao i1000 djece u ovom gradu,koji vec sada ima takvu mikroklimu koja je pogodne za razvoj takve vrste oboljenja,a nakon izgradnje ove,ako je izgrade,mozemo ocekivati da ce svaka rodjena beba u banjaluci biti potencijalni asmaticar!SPRIJECIMO IZGRADNJU TE SKALAMERIJE KOJA CAK STO VISE NECE NI BITI VLASNISTVO NASE DJECE,SAMO OPASNOST KOJU NOSI SA SOBOM OSTAVLJAMO IM U NASLJEDJE!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Dec 2004, 19:13 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

pa dragi moji "realisti" da su svi bili tako "azurni" danas bi jos uvijek imali kralja koji bi nas gusio kojekakvim porezima dok bi mi dan provodili plugareci po njivama
to je najveci problem mentaliteta ovog naroda, odmah si zacrtaju da to ne moze ni ne trudeci se da nesto urade
daj trgnite se malo
ako cemo stalno da sutimo svaki put ce nam napraviti jos gori problem

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Dec 2004, 22:26 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

BSE, niko ne ćuti,..bune se ljudi na sve strane sve ovo do sada silne peticije, protestna pisma..ako ti to smatraš ćutanjem..ok.
A šta onda nije ćutanje? "šutanje"? :)
Pa drugovi plavi su gazili penzionere nedavno, treba pustiti da se raspiše referendum..izaći glasati protiv gradnje HE..pa ćemo vidjeti da li će gospoda prihvatiti volju gradjana,..
onda ćemo ćutati ili šutati, zavisi koliki smo optimisti :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Dec 2004, 15:11 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

mrvice govorio sam za ove koji vicu kako se dzabe bunimo

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Dec 2004, 13:27 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 18 Dec 2004, 13:17
Svaki iole normalan gradjanin ovog grada je protiv izgradnje.Koliko sam ja upoznat mislim da nije vodjena javna rasprava oko ovoga.Sad neznam kakve su odluke donesene/gradska uprava,narodna skupstina/ali mislim da je vrijeme za raspisivanje refernduma na nivou grada.Neko je rekao da su ovu odluku/dozvolu za gradnju/ donijeli ljudi koji sjede u narodnoj skupstini a nisu stanovnici ovog/naseg/grada.Neznam dokle se stiglo sa peticijom i koliko je potpisa prikupljeno.Moj prijedlog je/ako nije vec uradjeno/da peticija bude upucena u sve srednje skole,fakulteti/naravno broj lk,jmb/ i tako se izjasne oni koji su buducnost ovog grada.Sada neko da izracuna koliko jedna srednja skola broji ucenika puta koliko ima skola plus fakulteti.Kada se dobije odredjen broj potpisa ovih mladih ljudi tj.buduceg birackog tijela koji je upravo izabrao ovakvu vlast da ih zastupa,da se onda ide na raspisivanje referenduma.Ovo bi trebao da uradi tj.organizuje/mislim na peticiju/neko zvanicno tijelo/ekolozi ili sl/ i tek onda ici na raspisivanje refernduma.Ako se i to ne ispostuje onda treba ici na gradjansku neposlusnost tako sto ce svi potpisnici izaci na ulicu tj.ispred gradske skupstine i traziti ponistavanje odluke/ako je vec donesena/.Znaci to bi trebalo da organizuje neko od vodecih ljudi iz organizacije kakvi su ekolozi ili neko treci.Ti isti ljudi bi trebali da stupe u kontakt sa recimo direktorima srednjih skola,studentskim organ. da se ti isti ucenici puste recimo u 5 do 12 i kad se okupi recimo 5 000 ucesnika mlade populacije/veoma realan broj ako znamo da jedna skola broji oko 1000/.Onda ce nekom da dodje iz guzice u glavu,neki ce to iskoriste da podrze tu masu/ovde mislim na politicke partije koji ce opet da kupe poene preko tih istih koji se tamo pojave/ali nije vazno uvijek se neko plusao na nekome, ako ce to da doprinese da se obustavi gradnja tj da se ispuni cilj koji je nama svima zajenicki a to je stop gradnji bilo kakvih brana, centrala ako ce sutra buduca pokoljenja ovog grada da imaju zdravstvenih,bezbjednosnih i dr.problema bez obzira koliko ce to novca da donese/koga realno ti isti nikad nece vidjeti a kamoli imati osim par pojedinaca/.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Dec 2004, 14:48 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Sve je super sto ti letac pricas, vecina gradjana dijele tvoje misljenje, ali na zalost, kao sto sam vec govorio, cini mi se da ce to sve ostati samo na rijecima. Izgleda da svima koji mogu organizovati ovakav skup (a kod nas to su ili vladajuca stranka ili opozicija), isti nije u interesu, jer su vjerovatno zajedno trpali pare u dzep da se suti.
Gradjanska neposlusnost...eee kamo srece da se tako nesto u nasem gradu u skorije vrijeme desi...ja bi prvi isao da protestujem protiv nasih lopova, ali problem je sto nismo slozni, svako ce reci "ma sta ja tu da stojim i da galamim, nit mi iz dzepa nit u dzep, imam 'pametnija' posla i na kraju necu nista postici"...slicno kao i za izbore...i na kraju ce ostati sacica entuzijasta na koje niko nece obracati paznju. Pogledaj samo sta su penzioneri uradili prije nekih mjesec dana, blokirali ulice, dobili batina od policajaca....iii....sta su postigli....NISTA! Sta tek onda mi treba da uradimo da nesto promijenimo??? Ima li kakav pravnik na forumu, sta tacno kaze zakon, kakve su nam legalne opcije u ovom slucaju osim vec navedenih?
Dosta ljudi se kod nas pomirilo sa jednom zalosnom cinjenicom da malo toga ili uopste nista ne mozemo promijeniti.
Necemo ni znati sta mozemo uraditi dok ne probamo...ali all together...meni se cini da se nas narod buni samo kad je doveden pred svrsen cin...a tada ce biti kasnoooo... :-?

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 127 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]