Hristov je napisao:
Njegovo drzanje tokom ispitivanja je meni imalo smisla, ocekivao sam da ce se braniti cutanjem. Inace bi bio idiotski potez namjerno uletjeti u ruke policiji da bi otpjevao sve sto zna o vezama sa drugim teroristickim celijama. Tako da vjerujem da ce se policija malo namuciti sa njime, osim ako mu slome volju, vjerujem da ce svoj prilog dati i FBI-moleri.
Cak mi i verzija po kojoj je htio umrijeti kao sehit nema previse smisla, da je tako, mogao se raznijeti bombom a ne budalesati se usred Sarajeva, kobajagi cekajuci da ga neko skine. Ni prica da nije htio pucati na svoje nema smisla, zasto je onda pucao u policajce, itd.. Mozda je i sam bio zatecen svojom emotivnom reakcijom na taj cin, na videu mi je djelovao kao malo izgubljen, dezorijentisan, kao da ne zna sta da radi u iducem momentu.
U svakom slucaju mislim da je u pitanju politicki motivisan cin, znaci mrznja prema USA, sto onda predstavlja teroristicki cin.
Kapa do poda za one hrabre Sarajlije

Ne postaje se sehidom kada se sam ubijes, mnogi su u ratu (92.-95.), dolazili iz arapskih zemalja, te kao bili u redovima ARBIH, a cim bi se ukazala prilika izlijetali su na otvorenu vatru, da bi ih neko ubio i da bi bili sehidi, tada je islamska ulema u BIH kazala da to nisu sehidi, to su obicne samoubice. Tako da terorizam, samoubice, nemaju veze sa dzihadom i islamom.
budala je napisao:
Daj ba, koliki to prosjek muslimana ide 5 puta u dzamiju? Koliki to prosjek klanja kuci 5 puta dnevno??
Dzamije su pune samo za vrijeme Bajrama, to svi znamo.
Cuj svaka ulica mora imati dzamiju
Veliki vjernici kojima je mrsko hodati 100-200 metara do dzamije, a jok, parkiraj mu dzamiju pred "vrata", dok djeca po selima pjesace kilometre do skole
P.S. ovome sto broji dzamije po Sa. bolje bi bilo da se upozna koliko je dzamija prijeratnih. Npr. u starom gradu gdje ih je i najvise, 99% ih je prijeratnih
Nazalost, moram se sloziti sa tobom da mali procenat muslimana u BIH obavlja svih 5 vjerskih duznosti dnevno. Ali neces doci ni u jednu dzamiju da ne zatkenes 10-tak ljudi(u vecim dzamijama i vise), znam da je tesko to shvatiti, ali vjeruj da je tesko kada si na poslu, faksu, imas pola sata pauze moras trcati negdje u dzamiju, ako nije blizu, belaj. Meni je dzamija udaljena nekih pola sata (pjeske) od kuce, i kada dodje Ramazan pa se malo vise aktiviramo sto se tice vjerskih duznosti, izgubim cijeli dan dok odem 5 puta u dzamiju. Nismo mi krivi sto investitori iz arapskih zemalja zele da zarade sevapa(dobrih djela) na nama, pa nama prave dzamije umjesto skola, puteva itd.
LemiGO je napisao:
E sad je ovdje pitanje ko su glavni finansijeri terorizma na balkanu, da li je to Turska ili je Saudijska Arabija, ili obije zemlje finansiraju koordinirano. Čudno je da ti islamski fanatici u BiH kupuju velika imanja, a žive kao asketskim životom. Dole kod Glamoča ih ima dosta, gde drže farme krava ja mislim da ih ima po 15 u svakoj porodici, švedski akcioni svaki dan, a njih dole recimo finanistiraju Saudijci. Mislim da se u BiH napadi mogu desiti samo periodično, kao sredstvo prinude, njima je prvo cilj da se šire po BiH i da medju svojima uspostave jaku kontrolu, zauzimanje životnog prostora je primarno, a kad osjete povoljnu situaciju tad će vjerovatno udariti i na hrišćane aktivnije. Bilo je nedavno u novinama da su Rusi čečenske teroriste ubijali po Turskoj i arapskim zemljama, jasno je ko dan da je Saudijska Arabija grotlo tog zla zvanog terorizam, i da su oni glavni finansijeri. Terorizam je samo još jedna krvava poluga džihada.
Ja u ovo ne bi mjesao Tursku, ni kod njih nema vehabija, imaju Kurde, ali ne i vehabije, tako da je malo vjerovatno da ih finansiraju Turci, ali cu vam kazati da djeca u Maoci uce po Jordanskom planu i programu, ne dozvoljavaju im da idu u ove nase skole, pa su im doveli ucitelji i uce po Jordanskom sistemu, a glavno sjediste vehabija je u Austriji. Mislim da se iz toga da zakljuciti ko pomaze i ko finansira vehabije, vjerovatno i Saudijska Arabija, ali ponajvise Jordan, i stvarno me cude ove neke izlozbe po Sarajevu o Jordanu, podrske Jordanu itd.