The_new_Statesman je napisao:
Bosic je nebitan. Bosic je proslost nakon ovog referenduma. Samo je pitanje sta ce postati SDS. Proslost ili zbilja stranka koja moze parirati Lemiju. Nije bitno da li ces bas oni biti ti koji ce zamjeniti Milu ili ce tek napraviti prostor nekoj novoj (ludo se nadam, odgovornoj) politickoj opciji.
Da se ne lazemo, referendum prvo Mile dozivljava kao svoj, a o ostaloj ekipi ne vrijedi vise trositi rijeci.
Dakle, nekako treba Milu sprijeciti da referendum sroze u malo komplikovanije otvaranje seoskog vodovoda.
Naravno da je bitan, jer pravi bitnu stetu poziciji Republike Srpske preko Mektica i Sarovica.
PDP je stranka koja ce imati najsnazniju podrsku zapada, prvenstveno UK i US. Da li ce imati podrsku glasaca ostaje da se vidi.
Moja projekcija je da ce sledeci premijer biti neko iz PDP-a, uz koaliranje sa SNSD i njihovim satelitima.
Citiraj:
Eh da, jos uvijek nisam za to da se Srbi olako odreknu Bosne. Srpska je Bosna, iako referendum u Bosni nije srpski izum

Mi se nismo "olako odrekli Bosne" nego nam je Bosna silom oduzeta. Nema tu vise nicega za odreci se, rezultati popisa su sve rekli - Srba je u vilajetu ostalo 2.5%. Nemaju nikakve sanse da cak i na kantonalnom nivou uticu na nesto, da ne pominjem federalni nivo.
Da bar nije bilo one odluke ustavnog suda o "konstituvnosti svih i svuda" Srbi bi imali zagarantovana mjesta na manjinskim listama, i imali bi realnu mogucnost da stvarno biraju svoje predstavnike, a ne kao do sada da ih biraju muslimani.
Dakle, mi trebamo sacuvati ono sto mozemo.