krajo je napisao:
Jedini siguran način za opstanak je uvećanje srpskog korpusa, rađanje djece.Ako vlast iole iskreno(ili je još jedno bacanje prašine narodu u oči) misli kad priča kako treba da se rađaju djeca, onda neka svim snagama to i podrži.Napraviti opštedržavno-nacionalnu strategiju za pomoć svoj novorođenoj djeci, dječiji dodatak do 18 god. djeteta pa koliko toliki bio.Pomoć mladim parovima sa djecom u rješavanju stambenog pitanja i još niz drugih mjera da sad ne navodim.
Podržavam.
Tome u prilog dodajem da mnoge opštine u Federaciji daju materinski dodatak za nezaposlene majke u visini od oko 400KM 12mj nakon rođenja djeteta plus dječiji dodatak za svako rođeno dijete bez iznimke takođe 12mj, možda i duže. (moguće je da nije isto na svim opštinama, i moguće je da cifre nisu iste).
Kao poređenje, kod nas svaka majka dobije 200KM od centra za socijalni rad, jednokratno. Dječiji dodatak je bio oko 60KM, međutim, čini mi se da su ga smanjili, ali da bi ga dijete dobijalo, roditelji ne smiju imati u vlasništvu nikakve nekretnine, niti automobil i slično, plus, ako roditelji rade, i ako zarađuju više od 80KM po glavi domaćinstva (npr.na tri člana više od 240KM), onda mogu dobiti dječiji dodatak, u suprotnom ne...
Dalje... koliko znate srpskih porodica koje imaju troje ili više djece? Većina porodica koje ja znam imaju 1 ili dvoje djece, eventualno troje. Koliko muslimanskih porodica znate da imaju jedno ili dvoje djece? Većina koje ja znam (viđam po fb) imaju troje ili više djece!!