banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 07 Avg 2025, 08:20

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 10390 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22 ... 520  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 24 Feb 2014, 11:58 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 03 Jan 2012, 12:51
Ukrajinci su popušili foru ali ko ih jebe sami su sebi krivi ali mene čude Rusi, dok im nacisti ukidaju jezik i cijeli svijet se sprda sa njima oni se zavukli u mišiju rupu prate piruete na klizanju i broje medalje na olimpijadi na koju su spucali fantastičnih 50 milijardi dolara, blago rečeno idiotizam.
Sutra će ih protjerati iz Sevastipolja (luka treba Amerima) a prekosutra imat će raketni štit tik na svojoj granici.
Ako onaj magarac Putin ne otcijepi Ruski dio Ukrajine završit će na smetljištu istorije kao Gorbačov i Jelcin.

Vrh

PostPoslato: 24 Feb 2014, 12:02 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 05 Feb 2009, 01:45
Oko Ukrajine će se stalno voditi igre. Prvo se okrenu Zapadu da bi nakon određenog perioda opet hrlili ka Rusiji. I tako u krug u zavisnosti ko da bolju ponudu kao kakva prostitutka.
Čitam već se javljaju i lešinari iz MMF-a . Gdje oni dođu tu više industrija ne raste! Ne vjerujem da bi iko istočno od Dnjepra i na jugu od Krima do Odese dozvolio rasprodaju boljestojećih firmi Zapadu.
Kada su ljudi očajni možeš im prodati žvaku da čim postanu članica EU da će teći med i mlijeko. Ne moraju daleko ići. Neka skoknu do Rumunije i vide kako se živi u EU.

Vrh

PostPoslato: 24 Feb 2014, 12:03 
Stara kuka
Stara kuka

Wrangler je napisao:
Ukrajinci su popušili foru ali ko ih jebe sami su sebi krivi ali mene čude Rusi, dok im nacisti ukidaju jezik i cijeli svijet se sprda sa njima oni se zavukli u mišiju rupu prate piruete na klizanju i broje medalje na olimpijadi na koju su spucali fantastičnih 50 milijardi dolara, blago rečeno idiotizam.
Sutra će ih protjerati iz Sevastipolja (luka treba Amerima) a prekosutra imat će raketni štit tik na svojoj granici.
Ako onaj magarac Putin ne otcijepi Ruski dio Ukrajine završit će na smetljištu istorije kao Gorbačov i Jelcin.

Neće Ukrajina smjeti dirati Sevastopolj! Pokušavali su uvezeni demonstranti u Harkovu napraviti probleme ali im nije upalilo.

Vrh

PostPoslato: 24 Feb 2014, 12:13 
Veteran
Veteran

Vjeruj mi mogu oni (čitaj Amerikanci) šta im se ćefne, kako je Rusija reagovala po pitanju Gruzije,Sirije i Irana reklo bi se da zapadnjaci neće smijeti ni spomenuti Ukrajinu ali oni im je preoteše za mjesec dana dok Rusi samo ponavljaju kako su "duboko zabrinuti".
Eto završi se i ta famozna olimpijada pa da vidimo dali će biti prave reakcije sa njihove strane ili će se još dublje zavući u svoju rupu.

Vrh

PostPoslato: 24 Feb 2014, 12:23 
Stara kuka
Stara kuka

Zna Putin šta radi. Nije on glup. U Gruziji nije Sakašvili na vlasti nego je postavljena Vlada koja dobro sarađuje sa Rusijom. Putinu je bitno da koja god vlast bude u Ukrajini da ne dira u ruske interese. Ako bude problema vjerovatno će onda i Rusija reagovati. Vjerujem da su Rusiji najvažnija pitanja Krim i istočni i južni dijelovi zemlje. Za sada nema tamo problema. Inače čisto sumnjam da će Rusija dozvoliti ulazak Ukrajine u NATO i neke baze u toj zemlji baš kao što ni Gruzija neće postati članica tog saveza a Abhazija i Južna Osetija joj neće biti vraćene.

Vrh

PostPoslato: 24 Feb 2014, 12:38 
Veteran
Veteran

Vjerujem da Rusi imaju neku granicu ispod koje neće ići a čujem da su na zapad Rusije dovukli ogromnu vojnu silu koja bi trebala reagovati ako se sukob prenese na istok Ukrajine ali po meni oni su već trebali reagovati, hajd što su Janukoviča pustili niz vodu (slabić nije ništa drugo ni zaslužio) ali milionima Ruskih građana u Ukrajini oči su uprte u Rusiju a oni su "duboko zabrinuti".

Vrh

PostPoslato: 24 Feb 2014, 12:43 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
Citiraj:
Brisel najave o mogućoj insolventnosti zemlje shvata ozbiljno – šefica evropske diplomatije Ketrin Ešton danas u Kijevu razgovara o finansijskoj pomoći. Gernot Erler, koji je u nemačkoj vladi zadužen za odnose sa istokom, kaže da trenutno nema stabilne vlasti sa kojom bi EU ili MMF pregovarali o kreditu. „Niko ne daje novac tek tako, bez kamata“, dodao je Erler. On veruje da Ukrajince čeka žestoko stezanje kaiša, smanjenje budžetskih plata i penzija i povećanje cene gasa.

Citiraj:
Prelazni predsednik Turčinov je najavio evropski kurs Ukrajine, ali nije jasno kako će taj obrt izgledati u duboko podeljenoj zemlji. Veruje se da će novi premijer postati proevropski orijentisani Arsenij Jazenjuk, jedan od lidera protesta sa Majdana i bivši ministar privrede i spoljnih poslova u vladi Julije Timošenko. Drugo ime u opticaju je 48-godišnji milijarder Pjotr Porošenko, glavni finansijer prozapadne Narandžaste revolucije iz 2004. godine. I on je bio ministar privrede i spoljnih poslova, kao i šef Saveta za nacionalnu bezbednost.

Citiraj:
Kao upozorenje da političarima ne treba verovati posmatra se i erozija u Janukovičevoj stranci, odnosno činjenica da su mnogi poslanici ekspresno promenili stranu. „To su sve oportunisti koji nemaju izgrađene političke pozicije“, kaže politikolog Taras Voznijak. „U glavi su im samo sopstveni interesi. Na tome je izgrađena i koruptivna imperija Viktora Janukoviča“, tvrdi on. Voznijak takođe živi na zapadu Ukrajine i zna da će biti teško pridobiti ljude sa istoka za promene. „Tamo ljudi imaju strah od nove budućnosti. Veruju da je život pod okriljem Moskve kompatibilan sa njihovim društvenim navikama prema kojima može da se izležava i opija do besvesti i da se na kraju umre, kao srećni alkoholičar.“

Vrh

PostPoslato: 24 Feb 2014, 13:07 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Nov 2006, 13:12
Primjecujem zanimljiv preokret u poljskim medijima. Prvo su sa odusevljenjem pratili "pro-evropske" demonstarcije, a sada primjecujem sve vecu neizvjesnost i bojazan vezanu za ojacanje ekstremne desnice. Malo im je splahnula euforija od kad su demonstarnti poceli da nose slike Bandere (za Poljake je Bandera kao za nas Pavelic).

Vrh

PostPoslato: 24 Feb 2014, 13:22 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Apr 2011, 16:14
nesto sam čačkao podatke o jeziku i nacionalnoj pripdanosti po Ukrajini, pronađoh za glavni grad Kijev , po popisu sa kraja osamdesetih 83 posto Ukrajinci, a 12 posto Rusi, ali po nekom popisu iz 2006 , u glavnom gradu Ukrajine 53 posto ljudi govori ruski kao materinji jezik, 23 posto i ruski i ukrajinski , a svega 23 posto samo ukrajinski !!?? da nije neko u doba SSSR-a pokušavao da napumpa broj Ukrajinaca ?

Vrh

PostPoslato: 24 Feb 2014, 18:08 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 31 Avg 2002, 17:16
dr. Jovo Ubiparip je napisao:
nesto sam čačkao podatke o jeziku i nacionalnoj pripdanosti po Ukrajini, pronađoh za glavni grad Kijev , po popisu sa kraja osamdesetih 83 posto Ukrajinci, a 12 posto Rusi, ali po nekom popisu iz 2006 , u glavnom gradu Ukrajine 53 posto ljudi govori ruski kao materinji jezik, 23 posto i ruski i ukrajinski , a svega 23 posto samo ukrajinski !!?? da nije neko u doba SSSR-a pokušavao da napumpa broj Ukrajinaca ?

Људи се изјашњавају као Украјинци али говоре руски, јер је руски био и остао основни језик. То што ови на силу покушавају да уведу украјински, то је већ друга прича. Знам стотине Украјинаца овде у Москви и нико али баш нико не говори украјински језик (осим западних, ал они су прича за себе).

Vrh

PostPoslato: 24 Feb 2014, 18:20 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2002, 16:13
Ja ne znam ni jednog Ukrajinca kom je maternji jezik ruski. Doduse, ne znam ni jednog kom je maternji ukrajinski...

Zvanicni podaci:

The part of those whose mother tongue is Ukrainian totals 67.5% of the population of Ukraine...The percentage of those whose mother tongue is Russian totals 29.6% of the population.

http://2001.ukrcensus.gov.ua/eng/result ... /language/

Mene iz ove tabele najvise interesuje koji je "other language" koji je maternji za 0.2% Rusa iz Ukrajine. :) Mozda bjeloruski?

Vrh

PostPoslato: 24 Feb 2014, 18:27 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Timotic je napisao:
Ja ne znam ni jednog Ukrajinca kom je maternji jezik ruski. Doduse, ne znam ni jednog kom je maternji ukrajinski...

Zvanicni podaci:

The part of those whose mother tongue is Ukrainian totals 67.5% of the population of Ukraine...The percentage of those whose mother tongue is Russian totals 29.6% of the population.

Mene iz ove tabele najvise interesuje koji je "other language" koji je maternji za 0.2% Rusa iz Ukrajine. :) Mozda bjeloruski?

У Украјини је први језик био РУСКИ!!!!!!!!!!!!! Скупштина или Рада Украјинске Совјетске Социјалистичке Републике је засједала искључиво на руском језику. Наравно нико никада никоме није забрањивао да говори на украјинском, ал то је био други језик. Користио се само на западу Украјине.

Vrh

PostPoslato: 24 Feb 2014, 18:31 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jun 2011, 21:22
А то су сад ти синдроми, Грузини увели енглески као други службени језик поред грузијског, а не руски. :) А идеш улицом и видиш двије особе причају једна с другом, једна на грузијском а друга на руском. :)

Vladimir RUS je napisao:
Na RTRS-u kazu 8000, a na Nezavisnim hiljade. :D
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.

Vrh

PostPoslato: 24 Feb 2014, 18:33 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2002, 16:13
Sinny je napisao:
Timotic je napisao:

Zvanicni podaci:

У Украјини је први језик био РУСКИ!!!!!!!!!!!!! Скупштина или Рада Украјинске Совјетске Социјалистичке Републике је засједала искључиво на руском језику. Наравно нико никада никоме није забрањивао да говори на украјинском, ал то је био други језик. Користио се само на западу Украјине.

To sto ti pricas je zvanicni jezik i on moze biti i latinski. Ja sam postavio rezultate popisa stanovnistva. Nemoj se bezveze derat'.

Vrh

PostPoslato: 24 Feb 2014, 18:37 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Sinny je napisao:
[

Ako nešto napišeš velikim slovima ne znači da će biti tačnije. Činjenica je da ni ti nisi objektivan isto ko ni neko sa zapada Evrope. I jedni i drugi ste pod uticajem propaganade koja navodi vodu na svoj mlin.

Vrh

PostPoslato: 24 Feb 2014, 18:43 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

_зока je napisao:
Sinny je napisao:
[

Ako nešto napišeš velikim slovima ne znači da će biti tačnije. Činjenica je da ni ti nisi objektivan isto ko ni neko sa zapada Evrope. I jedni i drugi ste pod uticajem propaganade koja navodi vodu na svoj mlin.

Ево иза мене стоји особа којој су скоро сви поријеклом из Украјине и мислим кад би поновио њене ријечи да би ме одмах бановали.
Апсолутно нисте у праву и слободно причајте шта год хоћете, ал питајте те изворе на ком језику је рецимо Тарас Буљба писан.
Ма о чему ја, па већина људи и на Мајдану је говорила руски хахахаха. Смјешно!

Vrh

PostPoslato: 24 Feb 2014, 18:58 
Administrator
Korisnikov avatar

Eno kaže vostok.ru da 50k ljudi ima na pro-ruskom mitingu u Sevastopolju....Gdje su bili svih ovih dana?

Vrh

PostPoslato: 24 Feb 2014, 19:00 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Nov 2011, 00:56
Pratili olimpijadu :D

Vrh

PostPoslato: 24 Feb 2014, 19:01 
Administrator
Korisnikov avatar

Izgleda.

Vrh

PostPoslato: 24 Feb 2014, 19:02 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Nov 2011, 00:56
Za vrijeme olimpijade se ne vode ratovi staaaaaro grcko pravilo.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 10390 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22 ... 520  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]