Banjalucki_Behar je napisao:
Jarane kod nas je Ferhadija dzamija vec odvano postala najveca praonica novca u Evropi pa i sire. Vecina lopovluka ide upravo preko muftiluka, i vjeruj mi da nikada necemo vidjeti ni feninga od te vase sergije, kao sto nismo vidjeli do sada. Od vase pomoci smo dobili to, da drzavne institucije o ovom gradu zaposljavaju bosnjake iz FBiH (politika SDA narod zna), dok bosnjaci koji zive ovdje te poslove nemogu da dobiju jeli nismo podobni, itd itd, i mojne materiti, svaku kurcenje iz Sa zavrsi kamenovanjem dzamija po BL (upravo sinoc Sefer Begova dzamija kamenovano po 318 put od obnavljanja), ali eto ostalo nam je da se sami snademo, sto i radimo nazalost.
Ma razumijem ja tebe, vjeruj da ni kod nas situacija nije puno bolja, vjerske institucije sluze samo za pranje novca. Ali ovim primjerom sam ti htio pokazati da se Bosnjaci iz Federacije itekako suosjecaju sa vama, i da vam zele pomoci na sve nacine, znas koji je odziv bio, kada se kazalo da ide za bracu u RS-u, nije lahko zivjeti kao manjina i to je svima jasno, nije mi svejedno kada krenem u RS, da posjetim nekoga ili nesto obavim, a ne da zivim tamo. I upravo zbog toga cijenim to. Ma kakva SDA, sta je donijela dobro Bosnjacima! A brate pogledaj i podrsku sto se tice zakona o katastru, gdje hoce da opljackaju Bosnjake iz RS-a. Uvjek smo uz vas bili i uvjek cemo biti, ne politicari i vjerski poglavari, nego narod bosnjacki.
A sto se tice Mevlida, ne znam, vrijeme ce pokazati sta se krije u svemu tome. Ali mi je ono sve bilo nevjerovatno glupo, sta je ocekivao? sta je zelio? Bog zna...