banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 04 Avg 2025, 22:41

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 579 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22 ... 29  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 31 Okt 2011, 17:28 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Mar 2010, 21:48
"mrzim mikija" :lol: :lol: :lol:
Neijma dahlje :lol:

Vrh

PostPoslato: 31 Okt 2011, 20:12 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Nov 2010, 22:12
ODBRANA TVRDI DA NIJE U PITANJU TERORIZAM: 'Cilj mog klijenta bio je da ga ubiju zaposleni u Ambasadi kako bi stekao status šehida i otišao u dženet'

Citiraj:
Tužilaštvo BiH ostalo je pri ranijim prijedlozima o određivanju pritvora, navodeći mogućnost bjekstva osumnjičenog, ometanje istrage, uticaj na svjedoke, prikrivanje dokaza, mogućnost ponavljanja istog krivičnog djela, kao i narušavanje javnog reda i mira i bezbjednosti.

Odbrana smatra da nisu ispunjeni uslovi za razmatranje ovog prijedloga, te da je pritvor mogao biti zamijenjen mjerama zabrane.

"Krivično djelo terorizam, za koje se sumnjiči Jašarević, ima dva elementa, a jedan od njih je cilj koji se želi postići. Cilj mog klijenta bio je da ga ubiju zaposleni u Ambasadi kako bi stekao status šehida i otišao u dženet. Taj cilj nije ispunjen i ovo nema obilježje krivičnog djela terorizma", izjavio je u Sudu advokat Senad Dupovac.

Dupovac je ponovio da ponašanje njegovog klijenta pokazuje na neophodnu potrebu timskog vještačenja neuropsihijatara i psihijatara u odgovarajućim ustanovama.

Odbrana smatra da su mediji dali veliki publicitet i pažnju događaju koji "to objektivno ne zaslužuje", na šta je tužilac Dubravko Čampara oštro reagovao istakavši da je cijeli svijet prenio dešavanja u Sarajevu što dovoljno govori o posljedicama ovog krivičnog djela.

Jašarević, koji će poslije današnjeg ročišta o određivanju pritvora biti prebačen u Centralni zatvor u Sarajevu gdje će imati punu ljekarsku zaštitu, rekao je da ne priznaje "ovaj sud i da će se braniti ćutanjem jer je ovaj sud izmišljen i kod Alaha ne vrijedi ništa".

Terorista Mevlid Jašarević pucao je u petak, 28. oktobra, iz kalašnjikova na Ambasadu SAD u Sarajevu i tom prilikom teško je ranjen jedan pripadnik policije - radnik na obezbjeđenju Ambasade.

Jašarević, koji je tada pogođen snajperskim hicem, prebačen je danas uz jake mjere obezbjeđenja sa Klinike za ortopediju koševske bolnice u zgradu Suda BiH.

pa ako ovo nije terorizam ???

Vrh

PostPoslato: 31 Okt 2011, 20:30 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

borke je napisao:
pa ako ovo nije terorizam ???

Pa i nije terorizam, ovo je otvoreni frontalni napad na jednu državu, znači nije napadao civile, nije podmetnuo bombu, nije se raznio među civilima, nije ko pička roknuo nekog iz potaje, jednostavno je otvoreno i javno pucao po simbolima vojne i političke moći SAD-a, lik se isprsio, uradio to što je uradio i svaka mu čast, respekt 8)

Vrh

PostPoslato: 31 Okt 2011, 21:30 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Sep 2011, 09:47
Poslusajte Tadica, ne treba generalizirati, ako je Mevlid terorista nisu svi muslimani, covjek je ocito zelio poslati neku poruku, nije lud, da je lud pobio bi civile koji su izlazili iz autobusa, i koji hodali oko njega, cak je jedna zena uzviknula "Sine, nemoj pucati", na sto je Mevlid odgovorio:"Ne sikiraj se nano, nisam budala da bijem bracu muslimane", nije mu bila namjera nikoga da ubije, i policajcu je pucao u noge, pucao je u zrak a ne po ambasadi. Policija zakazala definitivno, ali svaka cast građanima Sarajeva, koji su prisli zamolili Mevlida da ih pusti i izvukli ranjene(ranjenog), za to treba imati mu*a. Vehabije su placenici, brane se islamom kako bi mogli raditi kriminalna djela, to je opcepoznato, ne volimo ih ni mi "obicni" muslimani, ali Boze moj, ne mogu nikoga osuđivati samo zbog toga sto nosi kratke hlace i ima dugu bradu.

"Da te volim oduvjek sam znao, za tebe i zivot bih ja dao, zbog tebe u paklu cu da gorim, jer te vise ja od svega volim"

Cuvari casti glavnog grada...Hz

Vrh

PostPoslato: 31 Okt 2011, 21:46 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Sep 2006, 09:31
Ma ja, covjek samo htjeo da iskaze svoje misljenje i osjecaje, cisto umjetnicki performans.... Jebo mu ja majku u usta, kao i svoj mu "braci", sto nije otiso do neke blize americke ispostave, ima garant nesto u Srbiji ili na Kosovu, vec doso jesti govna kod nas, ko da nije dosta rafalanja, crnjaka i negative?

Da se pitalo većinu, još bismo bili na istom baobabu u Africi, jahali grane i krezavo se smijali onoj budali s vizijom što je sišla dolje, umislivši da može hodati na dvije noge i polugom zatući mamuta...

Vrh

PostPoslato: 31 Okt 2011, 21:48 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Ni meni nije nikako jasno, zasto bas Sarajevo, ali vjerovatno ce se vise znati nakon sudjenja, i ko je umjesan u ovo, i koji su bili ciljevi i jednostavno zasto sve ovo.

"Da te volim oduvjek sam znao, za tebe i zivot bih ja dao, zbog tebe u paklu cu da gorim, jer te vise ja od svega volim"

Vrh

PostPoslato: 31 Okt 2011, 22:06 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Okt 2003, 20:23
ERROR je napisao:
Ma ja, covjek samo htjeo da iskaze svoje misljenje i osjecaje, cisto umjetnicki performans.... Jebo mu ja majku u usta, kao i svoj mu "braci", sto nije otiso do neke blize americke ispostave, ima garant nesto u Srbiji ili na Kosovu, vec doso jesti govna kod nas, ko da nije dosta rafalanja, crnjaka i negative?

Naravno, i da je kojim sluacejm Melvo svoje umjetnicke talenete iskazao u Banjaluci, odradivsi slican umjetnicki akt, kako bi mi bosnjaci poslje toga zivjeli ovdje. Kako bi ja poslao djecu u skolu, kako bi ja mogao pogledati ljudima u oci. Mamu ima ja bradatu, svu tu bagru pod hitno protjerati, i sektu zabraniti. Nazalosnije je od svega da sviju zaboli ona stvar za nama(bosnjacima) u ovdje u BL, a najvise one tamo u Sarajevu.

nježna kraljice, sudbine.
Rodila, te rijeka duboka,
u svakom viru Vrbas nosi tajnu,
nosi istinu.

Ovo je moj grad...

"

Vrh

PostPoslato: 31 Okt 2011, 22:10 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Banjalucki_Behar je napisao:

Naravno, i da je kojim sluacejm Melvo svoje umjetnicke talenete iskazao u Banjaluci, odradivsi slican umjetnicki akt, kako bi mi bosnjaci poslje toga zivjeli ovdje. Kako bi ja poslao djecu u skolu, kako bi ja mogao pogledati ljudima u oci. Mamu ima ja bradatu, svu tu bagru pod hitno protjerati, i sektu zabraniti. Nazalosnije je od svega da sviju zaboli ona stvar za nama(bosnjacima) u ovdje u BL, a najvise one tamo u Sarajevu.

Nemoj brate tako, shvatamo da vam nije lahko i nastojimo vam pomoci kako god mozemo, neki dan su sve dzamije u Kanotnu Sarajevo skupljale sergiju za dzemate u RS-u, skupilo se samo u mojoj dzamiji 1.000 KM(nije veliki moj dzemat), a samo zamisli koliko je dzamija u Kantonu. Mislimo na vas, strasno reagujemo uvjek kad se dogode neke gluposti, tipa saranje dzamija, skrnavljenje mezara. Mi se moramo drzati zajedno ma gdje god bili.

Vrh

PostPoslato: 31 Okt 2011, 22:16 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Nov 2010, 22:12
ERROR je napisao:

slazem se potpuno ... mislim kad cujem da ima budal koje ga brane shvatim da sve što nam se dešavalo i nije slučajno ... ALO majmun je PUCAO u gradu u 3 --- 4 sata kad se ljudi vraćaju sa posla ... pa na šta to liči, šta je terorizam nego to !!! Šta je trebao da ubije 20 ljudi da kažemo da je to terorizam .... koliko je po udžbenicima cenzus da rokneš nedužnih ljudi da bi postao terorista ....
Ma svi vi koji ga branite zabite se ...
A ovi su ga u nogu pogodili, a trebali su u glavu ili bar u želidac da polako u boli rikava ... čisto da druga stoka bilo koje vrste nauči šta znači pravna država

Vrh

PostPoslato: 31 Okt 2011, 22:22 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Okt 2003, 20:23
Hordaš je napisao:

Nemoj brate tako, shvatamo da vam nije lahko i nastojimo vam pomoci kako god mozemo, neki dan su sve dzamije u Kanotnu Sarajevo skupljale sergiju za dzemate u RS-u, skupilo se samo u mojoj dzamiji 1.000 KM(nije veliki moj dzemat), a samo zamisli koliko je dzamija u Kantonu. Mislimo na vas, strasno reagujemo uvjek kad se dogode neke gluposti, tipa saranje dzamija, skrnavljenje mezara. Mi se moramo drzati zajedno ma gdje god bili.

Jarane kod nas je Ferhadija dzamija vec odvano postala najveca praonica novca u Evropi pa i sire. Vecina lopovluka ide upravo preko muftiluka, i vjeruj mi da nikada necemo vidjeti ni feninga od te vase sergije, kao sto nismo vidjeli do sada. Od vase pomoci smo dobili to, da drzavne institucije o ovom gradu zaposljavaju bosnjake iz FBiH (politika SDA narod zna), dok bosnjaci koji zive ovdje te poslove nemogu da dobiju jeli nismo podobni, itd itd, i mojne materiti, svaku kurcenje iz Sa zavrsi kamenovanjem dzamija po BL (upravo sinoc Sefer Begova dzamija kamenovano po 318 put od obnavljanja), ali eto ostalo nam je da se sami snademo, sto i radimo nazalost.

nježna kraljice, sudbine.
Rodila, te rijeka duboka,
u svakom viru Vrbas nosi tajnu,
nosi istinu.

Ovo je moj grad...

"

Vrh

PostPoslato: 31 Okt 2011, 22:24 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Okt 2010, 18:53
Da je to uradio u bilo kojoj zapadnoj zemlji rasuli bi ga snajperisti ko vreću riže u roku od odmah, a ovi četiri sata oće-neće....ma kakvi lud on je dobro znao šta radi da je on bio lud brojali bi mrtve po ulici, jerbo je išao po gradu tramvajem....znao je on dobro šta radi :evil3:

Vrh

PostPoslato: 31 Okt 2011, 22:27 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2009, 12:35
Hordaš je napisao:
Ni meni nije nikako jasno, zasto bas Sarajevo, ali vjerovatno ce se vise znati nakon sudjenja, i ko je umjesan u ovo, i koji su bili ciljevi i jednostavno zasto sve ovo.

Па вјероватно зато што би у Београду или Загребу моментално добио метак у чело. Није се њему умирало, има ту нешто иза свега што ми не знамо. Да је хтио на онај свијет залетио би се и разнио и амбасаду и себе или погинуо покушавајући.

Vrh

PostPoslato: 31 Okt 2011, 22:30 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Sve je to sumnjivo i smrdi do neba....nešto je trulo u državi Danskoj :angry3:

Vrh

PostPoslato: 31 Okt 2011, 22:32 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Jarane kod nas je Ferhadija dzamija vec odvano postala najveca praonica novca u Evropi pa i sire. Vecina lopovluka ide upravo preko muftiluka, i vjeruj mi da nikada necemo vidjeti ni feninga od te vase sergije, kao sto nismo vidjeli do sada. Od vase pomoci smo dobili to, da drzavne institucije o ovom gradu zaposljavaju bosnjake iz FBiH (politika SDA narod zna), dok bosnjaci koji zive ovdje te poslove nemogu da dobiju jeli nismo podobni, itd itd, i mojne materiti, svaku kurcenje iz Sa zavrsi kamenovanjem dzamija po BL (upravo sinoc Sefer Begova dzamija kamenovano po 318 put od obnavljanja), ali eto ostalo nam je da se sami snademo, sto i radimo nazalost.

Ma razumijem ja tebe, vjeruj da ni kod nas situacija nije puno bolja, vjerske institucije sluze samo za pranje novca. Ali ovim primjerom sam ti htio pokazati da se Bosnjaci iz Federacije itekako suosjecaju sa vama, i da vam zele pomoci na sve nacine, znas koji je odziv bio, kada se kazalo da ide za bracu u RS-u, nije lahko zivjeti kao manjina i to je svima jasno, nije mi svejedno kada krenem u RS, da posjetim nekoga ili nesto obavim, a ne da zivim tamo. I upravo zbog toga cijenim to. Ma kakva SDA, sta je donijela dobro Bosnjacima! A brate pogledaj i podrsku sto se tice zakona o katastru, gdje hoce da opljackaju Bosnjake iz RS-a. Uvjek smo uz vas bili i uvjek cemo biti, ne politicari i vjerski poglavari, nego narod bosnjacki.

A sto se tice Mevlida, ne znam, vrijeme ce pokazati sta se krije u svemu tome. Ali mi je ono sve bilo nevjerovatno glupo, sta je ocekivao? sta je zelio? Bog zna...

Vrh

PostPoslato: 31 Okt 2011, 22:40 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Hordaš je napisao:
a samo zamisli koliko je dzamija u Kantonu.

Fkt zna li iko broj, eto ne u kantonu već samo u gradu, ja sam jednom sa tranzita pokušao da brojim i odustao sam, msm neizvodivo, ima ih toliko da bi vam zavidio bilo koji grad u bilo kojoj islamskoj zemlji?

Vrh

PostPoslato: 31 Okt 2011, 22:44 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pa samo to i ostaje narodu, da se moli Bogu da preživi dok ovi gore drpaju i trpaju u svoje guzice :angry4:

Vrh

PostPoslato: 31 Okt 2011, 22:48 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Moras razumijeti da muslimani odlaze u dzamiju 5 puta dnevno, tako da dzamija mora biti na svakom koraku, svaka mahala, ulica mora imati svoju dzamiju, da ljudi ne bi morali ici 2 km do dzamije 5 puta dnevno. Bilo bi besmisleno ;)

Vrh

PostPoslato: 31 Okt 2011, 22:57 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 04 Apr 2002, 01:00
nepokoreni je napisao:
Da je to uradio u bilo kojoj zapadnoj zemlji rasuli bi ga snajperisti ko vreću riže u roku od odmah, a ovi četiri sata oće-neće....ma kakvi lud on je dobro znao šta radi da je on bio lud brojali bi mrtve po ulici, jerbo je išao po gradu tramvajem....znao je on dobro šta radi :evil3:

Moguće, al je i njega iznenadila reakcija, odnosno izostanak iste. Halooo, centar grada, američka ambasada. Pa u BL da odem u industrisku zonu u 19 h i zapucam nebi se onoliko našetko dok me ne skenjaju.

Vrh

PostPoslato: 31 Okt 2011, 23:08 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Maj 2008, 10:50
Njegovo drzanje tokom ispitivanja je meni imalo smisla, ocekivao sam da ce se braniti cutanjem. Inace bi bio idiotski potez namjerno uletjeti u ruke policiji da bi otpjevao sve sto zna o vezama sa drugim teroristickim celijama. Tako da vjerujem da ce se policija malo namuciti sa njime, osim ako mu slome volju, vjerujem da ce svoj prilog dati i FBI-moleri. Cak mi i verzija po kojoj je htio umrijeti kao sehit nema previse smisla, da je tako, mogao se raznijeti bombom a ne budalesati se usred Sarajeva, kobajagi cekajuci da ga neko skine. Ni prica da nije htio pucati na svoje nema smisla, zasto je onda pucao u policajce, itd.. Mozda je i sam bio zatecen svojom emotivnom reakcijom na taj cin, na videu mi je djelovao kao malo izgubljen, dezorijentisan, kao da ne zna sta da radi u iducem momentu.

U svakom slucaju mislim da je u pitanju politicki motivisan cin, znaci mrznja prema USA, sto onda predstavlja teroristicki cin.

Kapa do poda za one hrabre Sarajlije :)

The hell where youth and laughter go.

Vrh

PostPoslato: 01 Nov 2011, 00:00 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 10 Maj 2011, 23:20
Hordaš je napisao:
Moras razumijeti da muslimani odlaze u dzamiju 5 puta dnevno, tako da dzamija mora biti na svakom koraku, svaka mahala, ulica mora imati svoju dzamiju, da ljudi ne bi morali ici 2 km do dzamije 5 puta dnevno. Bilo bi besmisleno ;)

Daj ba, koliki to prosjek muslimana ide 5 puta u dzamiju? Koliki to prosjek klanja kuci 5 puta dnevno??
Dzamije su pune samo za vrijeme Bajrama, to svi znamo.

Cuj svaka ulica mora imati dzamiju :roll:
Veliki vjernici kojima je mrsko hodati 100-200 metara do dzamije, a jok, parkiraj mu dzamiju pred "vrata", dok djeca po selima pjesace kilometre do skole :roll:

P.S. ovome sto broji dzamije po Sa. bolje bi bilo da se upozna koliko je dzamija prijeratnih. Npr. u starom gradu gdje ih je i najvise, 99% ih je prijeratnih

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 579 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22 ... 29  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]