Evil_Dead je napisao:
Drizzt je napisao:
nek' u BL povećaju cijenu doma, hrane, školarine za neprofitabilna zanimanja, ukinu odsijeke koji im ne trebaju itd.
Која су то непрофитабилна занимања?
Ево, ја предлажем сва медицинска занимања да се тако назову. И да се студентима медицине повећа школарина, повећа цијена хране, дома, итд. Медицина је непрофитабилно занимање. И укинути КБЦ, приватизовати медицину, лијепо плати па се лијечи, ко је још чуо да је јавно здравље уједно од јавног интереса...
Сва умјетничка и друштвено хуманистичка занимања исто тако. И приватизовати библиотеке... Мислим, ко је још чуо да се књиге могу позајмљивати, кад можемо имати књижаре и лијепо их куповати. Позатварати музеје и галерије. Ко хоће да гледа Пикаса, нек лијепо себи купи слику, а не да за пар марака је погледа у галерији... Све што је непрофитабилно лијепо бацити низ Врбас, шта ће нам који мој?
То је све тако али у нормалној земљи. Овде је једини мали проблемчић што већина популације нема пара да купи.
А где ће и имати кад је незапосленост око 40% и просечна плата 800км, просечна пензија 300км.
Кад саберемо пензионере, незапослене и раднике добијамо 0КМ+800КМ+300КМ/3=1100КМ/3=366КМ просечног прихода по становнику.
И од чега платити онда струју, храну, воду, одећу, превоз... и још то.
Доле каже просечна плата је 800КМ, то је добро. Али кад саберемо незапослене који добијају 0КМ и пензионере који добијају 300КМ, видимо да је просечан приход 366КМ по становнику.
А још нисмо рачунали децу, и старе људе који немају пензију. Кад би и њих рачунали било би око 200КМ просечан приход по становнику месечно.
Тако да то што Доле каже да су најниже цене смештаја и хране је можда тачно, само је заборавио рећи и да је најмањи приход по становнику у Европи. То се није сетио рећи, а сетио се рећи како је најјефтинији смештај.
Јер овде купити кифлу од 0,5КМ је теже него у некој развијеној земљи за 3КМ.
Али то Доле и Цвијановићка не узимају у обзир, причају само шта им одговара.
Јер џаба да је кифла 5 фенинга, ако је приход 0КМ. Мислим да разумете шта сам хтео да кажем. Доле се хвали како је јефтино, али џаба то ако људи немају да плате. Поготово студенти, јер их је већина из других градова.
А њему јесте све јефтино кад има 100000 прихода месечно. Али просечан становник са 200КМ, како смо израчунали горе, још из другог града, њему није јефтино.