banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 01 Avg 2025, 17:50

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 524 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 ... 27  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 14 Jun 2013, 12:10 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
A ovi što očekuju "poštenog, ispravnog i nekoga kome će studentski interesi biti na srcu" u studentskoj organizacji su ili jako glupi ili jako naivni...Ko se u bilo kakvu organizaciju tog tipa prijavio iz želje da nešto radi u interesu grupe koju zastupa, a ne u interesu političke odskočne daske? Tako je u svijetu, tako je i kod nas....

Vrh

PostPoslato: 14 Jun 2013, 12:26 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Okt 2008, 14:27
Schlager je napisao:
da,mile je propustio jedinstvenu priliku da ponovi ono istorijsko "studenti su u pravu!!"

Mа да. Будала!

А студенти фино дошли код њега и као Брозу заиграли козарачко ("Тошо, интонацију!"):

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=F_N79xZ4yp0[/youtube]

Vrh

PostPoslato: 14 Jun 2013, 12:27 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Zato je Tile gospodin. Izlevati studente, a oni ga obožavaju...

Vrh

PostPoslato: 14 Jun 2013, 13:26 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Jul 2011, 00:36
Timotic je napisao:
_зока je napisao:
Pa ne svodi se finansiranje studenta na plaćanje kreveta. Evo ja kao neko ko je godina izdavao stan studentima u potpunosti podržavam ovo što Skeva piše, makar to značilo manje para u mom budžetu.

A, je l' placas ti porez?

:D

Vrh

PostPoslato: 14 Jun 2013, 16:18 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 02 Nov 2010, 16:36
Danchi je napisao:

Vasic treba da bude iskljucen iz stranke i iz svih javnih funkcija i da se svi ograde od njega nakon skandaloznog ponasanja. Svaka stranka koja drzi do sebe a pogtovo ona koja je na vlasti ne smije da ima takvu individuu u svojim redovima. To moze da trazi svako, bio ili ne bio clan stranke. Postoji nesto sto se zove zdrav razum.

Ministar treba da podnese ostavku ukoliko nije sposoban za obavljanje funkcije, bio on na vlasti 3 godine ili od juce. Njegovo ponasanje znaju bolje oni koji su direktno sa strane studenata u kontaktu sa ministarstvom od onih koji trube po forumu, pa tako mogu da ocjene njegovu kompetentnost.

Studenti koji obavljaju funkcije u udruzenju studenata po pravilu studiraju duze jer imaju i vise obaveza od ovih koji "samo" uce.

I jos nesto, Milorad Dodik i "kulturno" ne idu u istu recenicu.

Vrati stranacku knjizicu, slab si apologeta.

Uhhhhh, za ovo ogromni potpis , i to preko mjenice ako treba !

mangia je napisao:

I evo sada me živo zanima zašto je trebalo 6 godina da se konačno riješi internet link za kampus i zašto niko nije reagovao po tom pitanju ?

Što ? Da li bi sa "nsc-om" izašao na "tender" ?

Internet paket- 40 KM, Cijena opreme i njeno montiranje 630 KM- (sada i za 3D kanale). Gledati druge kako se pate sa kablovskim ili IPTV operaterima- NEPROCJENJIVO! Neki programi se nemogu gledati tek tako, za sve ostalo tu je C.. S.. , i TX-L47WT50EK.

Vrh

PostPoslato: 14 Jun 2013, 17:58 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
_зока je napisao:
a neki su levati tipa Mileta koji će vjerovatno pasti jednako brzo kako su se i uspeli....On je prošao svoj vrhunac, sada pada.....

Od Mile spasioče...

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=gA5_kvwdUxc[/youtube]
...do Mile lopove.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=6hsw8wrkGc4[/youtube]

Vrh

PostPoslato: 14 Jun 2013, 18:07 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 09 Jun 2012, 13:13
Nije problem u zabludi, problem je ovih 9 godina.

Vrh

PostPoslato: 14 Jun 2013, 18:14 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Dec 2012, 01:06
filozof sa vrbasa je napisao:
_зока je napisao:
a neki su levati tipa Mileta koji će vjerovatno pasti jednako brzo kako su se i uspeli....On je prošao svoj vrhunac, sada pada.....

Od Mile spasioče...

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=gA5_kvwdUxc[/youtube]
...do Mile lopove.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=6hsw8wrkGc4[/youtube]

Bravo, super zanci sve je do Mileta, to je to sve je u njegovim rukama.

Drugi kad dodje svanut ce....kompletno druga situacija nastaje.
Jest, covjece drugi kad zasjedne sve za 180 se okrecu + 180 :lol: :lol: :lol:

Iz govora Perikla poginulim vojnicima.

Vrh

PostPoslato: 14 Jun 2013, 19:13 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=iZKLCVj5uvA[/youtube]

Vrh

PostPoslato: 14 Jun 2013, 20:41 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Jan 2003, 01:19

mangia je napisao:

I evo sada me živo zanima zašto je trebalo 6 godina da se konačno riješi internet link za kampus i zašto niko nije reagovao po tom pitanju ?

Što ? Da li bi sa "nsc-om" izašao na "tender" ?

NSC ne ispunjava osnovne uslove za takav tender (naravno ako bi se tender raspisao po pravilima gdje se traži određeni broj radnika, broj sličnih poslova u zadnjih X godina, godišnji promet od minimalno 500 000 KM, bankarska garancija, ...).

+ NSC ne bi mogao raditi takav posao jer se te uplate vrše nakon izvedenih radova (par mjeseci) a NSC bi do tada bio pokriven "zelenom travom zaborava mog" jer ne može raditi bez 100% avansne uplate...

Kažem kada se tender raspisuje po zakonu... Ako se pravi za kumove i prijatelje, onda može i frizerski salon..

Vrh

PostPoslato: 15 Jun 2013, 07:18 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Feb 2006, 02:36
Meni jedna stvar nije jasna. Bili su protesti, narod (ne samo studenti) se izgalamio, "dao dusi oduska" i sutra, nista. Zar je neko mislio da ce nesto postici sa nekoliko casova galame? Zasto nisu izasli odmah naredni dan ponovo? Zasto nisu napravili kamp na sred ceste, okruzili zgradu vlade da nijedno auto ne moze doci ni otici? Moja pokojna baba bi rekla:"Samo mlate praznu slamu".
Zasto nasi ljudi nisu nikada istrajni u svojim stavovima, namjerama i, najbitnije, zasto ne istraju na djelima? Nemoj pocinjati nesto ako ne planiras to zavrsiti. (Rece neko ko jos nije zavrsio fakultet i pitanje da li ce ikada :D)

_зока je napisao:
A ovi što očekuju "poštenog, ispravnog i nekoga kome će studentski interesi biti na srcu" u studentskoj organizacji su ili jako glupi ili jako naivni...Ko se u bilo kakvu organizaciju tog tipa prijavio iz želje da nešto radi u interesu grupe koju zastupa, a ne u interesu političke odskočne daske? Tako je u svijetu, tako je i kod nas....

Izvini, ali ja sam onda jako naivan, kao i bar pola ljudi koji rade u IAESTE-u. A za one koji ne znaju, IAESTE je studentska organizacija koja radi veoma dobro, bez pompe i gluposti.

Vrh

PostPoslato: 15 Jun 2013, 12:59 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Jan 2003, 01:19
Nisu izašli naredni dan samo zato što je primarni cilj bio da se pokaže "šefu" šta oni mogu.

Vrh

PostPoslato: 15 Jun 2013, 16:50 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

GialloRosso je napisao:
filozof sa vrbasa je napisao:
ovi iz sa traze promjenu drzavnog uredjenja, a ovi iz bl jednu zgradu

pa cak i sa pala medjusobno podjeljeni
http://www.frontal.rs/index.php?option= ... vost=34152

Na Palama imaju 2 studentska doma od kojih je jedan nešto najgore i najneuslovnije što može da postoji, barem je takav bio 2006. dok sam ja tamo studirao. Ni drugi nije nešto ali je ipak pristojniji od ovog. Uglavnom, banjalučki domovi su mnogo, mnogo bolji.

univerzitet u istocnom sarajevu je jedan kompleksan sistem, proteze se od DO do TB, mnoga mjesta nemaju uopste dom, a zasluzuju ga, kako to rjesiti a da svi budu zadovoljni,

Vrh

PostPoslato: 15 Jun 2013, 21:06 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Maj 2006, 01:17
Nek' naprave privatne domove...nek' u BL povećaju cijenu doma, hrane, školarine za neprofitabilna zanimanja, ukinu odsijeke koji im ne trebaju itd. pa onda i da izgrade novi dom.

Vrh

PostPoslato: 15 Jun 2013, 21:25 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Apr 2011, 00:53
Drizzt je napisao:
nek' u BL povećaju cijenu doma, hrane, školarine za neprofitabilna zanimanja, ukinu odsijeke koji im ne trebaju itd.

Која су то непрофитабилна занимања?

Ево, ја предлажем сва медицинска занимања да се тако назову. И да се студентима медицине повећа школарина, повећа цијена хране, дома, итд. Медицина је непрофитабилно занимање. И укинути КБЦ, приватизовати медицину, лијепо плати па се лијечи, ко је још чуо да је јавно здравље уједно од јавног интереса...

Сва умјетничка и друштвено хуманистичка занимања исто тако. И приватизовати библиотеке... Мислим, ко је још чуо да се књиге могу позајмљивати, кад можемо имати књижаре и лијепо их куповати. Позатварати музеје и галерије. Ко хоће да гледа Пикаса, нек лијепо себи купи слику, а не да за пар марака је погледа у галерији... Све што је непрофитабилно лијепо бацити низ Врбас, шта ће нам који мој?

И тако даље и тако ближе... :roll:

Vrh

PostPoslato: 15 Jun 2013, 23:22 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
Evil_Dead je napisao:
Drizzt je napisao:
nek' u BL povećaju cijenu doma, hrane, školarine za neprofitabilna zanimanja, ukinu odsijeke koji im ne trebaju itd.

Која су то непрофитабилна занимања?

Ево, ја предлажем сва медицинска занимања да се тако назову. И да се студентима медицине повећа школарина, повећа цијена хране, дома, итд. Медицина је непрофитабилно занимање. И укинути КБЦ, приватизовати медицину, лијепо плати па се лијечи, ко је још чуо да је јавно здравље уједно од јавног интереса...

Сва умјетничка и друштвено хуманистичка занимања исто тако. И приватизовати библиотеке... Мислим, ко је још чуо да се књиге могу позајмљивати, кад можемо имати књижаре и лијепо их куповати. Позатварати музеје и галерије. Ко хоће да гледа Пикаса, нек лијепо себи купи слику, а не да за пар марака је погледа у галерији... Све што је непрофитабилно лијепо бацити низ Врбас, шта ће нам који мој?

То је све тако али у нормалној земљи. Овде је једини мали проблемчић што већина популације нема пара да купи.
А где ће и имати кад је незапосленост око 40% и просечна плата 800км, просечна пензија 300км.

Кад саберемо пензионере, незапослене и раднике добијамо 0КМ+800КМ+300КМ/3=1100КМ/3=366КМ просечног прихода по становнику.
И од чега платити онда струју, храну, воду, одећу, превоз... и још то.
Доле каже просечна плата је 800КМ, то је добро. Али кад саберемо незапослене који добијају 0КМ и пензионере који добијају 300КМ, видимо да је просечан приход 366КМ по становнику.
А још нисмо рачунали децу, и старе људе који немају пензију. Кад би и њих рачунали било би око 200КМ просечан приход по становнику месечно.

Тако да то што Доле каже да су најниже цене смештаја и хране је можда тачно, само је заборавио рећи и да је најмањи приход по становнику у Европи. То се није сетио рећи, а сетио се рећи како је најјефтинији смештај.
Јер овде купити кифлу од 0,5КМ је теже него у некој развијеној земљи за 3КМ.

Али то Доле и Цвијановићка не узимају у обзир, причају само шта им одговара.
Јер џаба да је кифла 5 фенинга, ако је приход 0КМ. Мислим да разумете шта сам хтео да кажем. Доле се хвали како је јефтино, али џаба то ако људи немају да плате. Поготово студенти, јер их је већина из других градова.
А њему јесте све јефтино кад има 100000 прихода месечно. Али просечан становник са 200КМ, како смо израчунали горе, још из другог града, њему није јефтино.

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 15 Jun 2013, 23:37 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Feb 2013, 15:24
Dobar post jellyfish. niske cijene bilo gdje su prvi pokazatelj da narod nema para.a narod HRONICNO nema para, u banja luci manje vise, a sto se sveukupno RS tice, stanje je jos gore, ne znam da li je ko imao priliku da ide po tim manjim mjestima na jugoistoku RS.

U stvari stanovnistvo RS bi podijelio na 3 grupe, a ko ovo cita neka se pronadje gdje pripada:

1) Vlastodrsci i ljudi oko njih = 5%
2) "Srednja klasa" , citaj osobe koje su na budzetu, u manjoj mjeri dobili posao na posten nacin, u vecoj mjeri dobili preko veze, njih je 20%
3) Raja = ti si vec naveo odlike ove grupe, ovo je ujedno najbrojnija grupa, bar 70%
4) Ostali = oni sto su pokrenuli svoj biznis i zivotare, oni koji su se na posten nacin probili ili rade neku konkretnu stvar, njih je 5%

sad ja malo karikiram, ali to je tu. recimo sta narodu u nevesinju znaci sto je kafa doskora bila pola marke u kaficu, ako ni tih pola marke nemaju. (ovo za ovu mizeriju od cijene sam cuo, ne mogu tvrditi da je tacno)

Vrh

PostPoslato: 15 Jun 2013, 23:40 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Jun 2010, 16:23
Vi samo nabrajate probleme. Vidi li iko rješenje?
Najlakše je kenjati kako ništa ne valja. :)

Vrh

PostPoslato: 16 Jun 2013, 00:11 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Feb 2013, 15:24
Jel treba da budem surov i realan? :) Rijesenja nema i nece ga biti, sve dok ne dodje do (nasilnog) sloma sistema. Onaj ko ostane u RS, Banja Luci, Bosni, kako god naziva svoje mjesto prebivalista (meni svejedno), osudjuje sebe i svoje buduce potomke na najgoru mogucu kaznu, ta kazna se zove zivot u bijedi, kako materijalnoj tako i duhovnoj.

jedna od stvari koja je strasno tacna glasi kakav je narod, takva je i vlast. pametnom dovoljno.

Vrh

PostPoslato: 16 Jun 2013, 00:18 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Jan 2009, 00:45
neizreverbiliziran je napisao:
Vi samo nabrajate probleme. Vidi li iko rješenje?
Najlakše je kenjati kako ništa ne valja. :)

Boli mene qrac (a vjerujem i vecinu ostalih) koje je rijesenje. Ne sjedim ja i ne primam ja 5000+KM da pravim rijesenja.
Ima gospoda u staklenoj zgradi koji primaju lovu za to da nam bude bolje. Medjutim koliko vidimo ono to ne rade, ustvari rade al nam je svakim danom sve gore i gore.
Dakle, rijesenja nek izmisljaju oni koji su za to placeni, ako nisu sposobni pa zna se brate. Sledece izbore neko drugi i lagano. Valjda ce ova zemlja uspjeti iznjedriti par dobrih strucnjaka koji bi nas koliko toliko izvadili iz ovih govana.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 524 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 ... 27  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]