The_new_Statesman je napisao:
Nisam rekao da je fasista, vec da se lozi na fasisticke mokre snove o tome kako jedno drustvo treba izgledati.
Znas ono, ustirkani i zgodni mama i tata u tridesetim, kucica i kolica, pa bato i seka sa peticama u skoli.
I onako plavooki i zagledani u daljinu koja je kao neka sjajna buducnost zaboravljaju da neko mora ocistiti klozet.
Prijatelju, da li su tebi sve čiste u glavi? Da li si imalo normalan sa ovom nakaradnom analizom?
Prije svega, fašisti su najčešće oni koji druge optužuju za drugačije mišljenje. U ovom slučaju, napadaš me zbog iznesenog mišljenja, i ličnog stava o tom pitanju, koje niti namećem drugima, niti me realno zanima da li će iko da ga uvaži, niti kažem da li je ispravnije od bilo kog drugog mišljenja. Forum je da se raspravlja na razne teme i iznose mišljenja, valjda. Apsolutno me ne zanima da li ćeš praviti pedesetoro djece, ti ili bilo ko drugi, pravo svakog pojedinca je da bira, ali i da snosi odgovornost i živi sa sopstvenim izborom. Ja sam govorio samo o tome da je idiotski poslije napravljenog izbora kukati na televiziji i kriviti državu, društvo, postratni raspad... Niko ti nije kriv osim tebe samog.
Isključivo taj aspekt sam komentarisao. A niti bih, sve i da mogu, branio bilo kome da ima djece koliko hoće, niti imam nešto protiv djece i porodica, generalno.
Ali zna pametnjaković na forumu bolje, i daje sebi za pravo da lijepi ove ili one etikete...