nepokoreni je napisao:
Realno, nemamo zašto da ga slavimo. Izgubili smo nadležnosti, grb, himnu, vojsku, dostojanstvo....ko hoće neka slavi ja protiv Sv. arhiđakona i prvomučenika Stefana nemam ništa. I on je primjer stradanja....
Изгубили смо 30 хиљада живота у последњем рату, још најмање 1500 мајки не зна гдје су њихови најмилилији, толико синова, кћери....
Ако изгубе и један од симбола за који је дата највећа могућа жртва, онда та жртва и није значила.
Итекако имамо.
И то апсолутно нема никакве везе са инатом. Нити би требало имати. Већ са нама самима.
Нити под слављем мислим да се опијамо, живимо као да је последњи дан или обијамо туђе кафиће и продавнице само зато што нису српске.
9. јануар је један од симбола наше отаџбине Републике Српске. Не симбол СНСД-а или СДС-а. 9. јануар је само један у низу датума које требамо поштовати, јер симболишу нешто што се зове Република Српска. За мене она живи и живјеће док ме има. А на мени је да свом поколењу, наследнику или како већ укажем на значај очувања Републике Српске, али и поштовања онога што су урадиле десетине хиљада погинулих, више од 50 хиљада рањених и више од 100 хиљада преживјелих бораца.
И да не давим, ако те не мрзи, послушај овај видео запис покојног Данила Лазовића, без обзира што се ради о политичком митингу, има ту добрих закључака.
Када човјек изгуби идентитет, изгубио је себе. Идентитет се не једе, не купује и њиме се не треба ликовати. Треба га штитити, чувати и поштовати.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=yUE6AjR5KZc[/youtube]