banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 01 Avg 2025, 17:51

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 524 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 ... 27  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 13 Jun 2013, 22:15 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Apr 2008, 01:45
Koji su to pretjerani zahtjevi?

Vrh

PostPoslato: 13 Jun 2013, 22:26 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Feb 2013, 15:24
mangia je napisao:
Dodik je na kraju odigrao najpametnije. Prećutao dosta toga, presložio u glavi i spakovao u ladicu.

ogroman potpis na ovo. nazalost je tako :(

realno je da ovi protesti nisu uspjeli.
ali bitno je da je bar neka poruka poslana vlasti. ja sam siguran kad bi birali da li da su se ovi protesti odrzali ili ne, svi bi rekli da.

poruka je mozda simbolicna, mozda cak jos manja kad vidim onu uhljebicu Dronjka, ali ipak je poruka poslana i to je najbitnije. jedan je dronjak tu, ni meni se ne svidja, ali ne treba zaboraviti onih ostalih 2000 koji su bili iza njega.

sta je poenta price... ovi mirni protesti su super, demokratija, izrazavanje, kultura i taj rad.. ali ko zeli ozbiljnije promjene, zna se sta se radi. ovo sto cu reci je malo surovo ali narod nije dovoljno gladan jos uvijek. a kad je narod dovoljno gladan, e onda za vlast krecu problemi. a ako tako bude dodik ce da zavrsi ko njegov pobratim iz rumunije prije 25 godina, znaju stariji na koga mislim.

Vrh

PostPoslato: 13 Jun 2013, 22:37 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Jan 2003, 01:19
skeva je napisao:

- traženje da se Vasić isključi iz stranke recimo jer se njih ne tiče ko je član koje stranke. Puno pravo imaju da traže izvinjenje ali on svojom funkcijom skoro da i nije imao neke veze sa studentima
- traženje ostavke ministra koji je došao prije 2 mjeseca i koji nikako ne može biti odgovoran za presoljen pasulj ili guranje studenata u sobama čije krevete isti ti studenti prodaju trećim licima...

+ sramota je da su ispalili Dodika koji je kulturno izašao u susret i dogovorio sastanak i opet pored bezobraznog ponašanja ispao maksimalno kulturan prema njima

I ja sam nekada bio student. Odbio da platim članarinu za savez studenata ETF-a jer za godinu dana ništa pametno nisu ni pokrenuli niti uradili. Zato što su vođe bili ljudi koji su 200 godina studirali a ne moje kolege koji su u roku polagali ispite...

Vrh

PostPoslato: 13 Jun 2013, 22:55 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 09 Jun 2012, 13:13
mangia je napisao:
skeva je napisao:

- traženje da se Vasić isključi iz stranke recimo jer se njih ne tiče ko je član koje stranke. Puno pravo imaju da traže izvinjenje ali on svojom funkcijom skoro da i nije imao neke veze sa studentima
- traženje ostavke ministra koji je došao prije 2 mjeseca i koji nikako ne može biti odgovoran za presoljen pasulj ili guranje studenata u sobama čije krevete isti ti studenti prodaju trećim licima...

+ sramota je da su ispalili Dodika koji je kulturno izašao u susret i dogovorio sastanak i opet pored bezobraznog ponašanja ispao maksimalno kulturan prema njima

I ja sam nekada bio student. Odbio da platim članarinu za savez studenata ETF-a jer za godinu dana ništa pametno nisu ni pokrenuli niti uradili. Zato što su vođe bili ljudi koji su 200 godina studirali a ne moje kolege koji su u roku polagali ispite...

Vasic treba da bude iskljucen iz stranke i iz svih javnih funkcija i da se svi ograde od njega nakon skandaloznog ponasanja. Svaka stranka koja drzi do sebe a pogtovo ona koja je na vlasti ne smije da ima takvu individuu u svojim redovima. To moze da trazi svako, bio ili ne bio clan stranke. Postoji nesto sto se zove zdrav razum.

Ministar treba da podnese ostavku ukoliko nije sposoban za obavljanje funkcije, bio on na vlasti 3 godine ili od juce. Njegovo ponasanje znaju bolje oni koji su direktno sa strane studenata u kontaktu sa ministarstvom od onih koji trube po forumu, pa tako mogu da ocjene njegovu kompetentnost.

Studenti koji obavljaju funkcije u udruzenju studenata po pravilu studiraju duze jer imaju i vise obaveza od ovih koji "samo" uce.

I jos nesto, Milorad Dodik i "kulturno" ne idu u istu recenicu.

Vrati stranacku knjizicu, slab si apologeta.

Vrh

PostPoslato: 14 Jun 2013, 00:17 
Stara kuka
Stara kuka

Greška u koracima.

Nisam ja član partije... Daleko bilo... Zrakni malo moja pisanja pa ćeš vidjeti šta sam rekao Mazalici (SNSD), šta Borenoviću (PDP), šta Aleksandri Pandurević (SDS) itd. Onda procijeni čiju ja knjižicu imam...

Ako se već bunite, onda postavite pitanje zašto je trebalo 200 godina da internet link od Sarnet-a dođe od ETF-a (pušten u jesen 2007. godine) do univerziteta i kampusa i ko je lobirao da Aneks ima primat na isporuku Interneta a ko je blokirao polaganje/spajanje optike? Za proteklih 6 godina nisam naišao da se neko od studenata ili vođa angažovao da ovaj problem barem do novina dođe ako ne i da se riješi....

Postavite pitanje kako to da se ne može riješiti WiFi pokrivanje kampusa a odjednom u sjeni noći, jedna BL firma montirala i naplatila mimo svih procedura baznu stanicu (došao sam do inf. da je plaćeno par hiljada KM što je dvostruko veća cijena od realne i da su pojedini studenti odigali sve oko ovog posla) ?

Šta su studentske org. uradile po pitanju useljavanja Aquarius-a u zgradu ETF-a čime se srušila nova čitaonica, počupala rač. mreža a studenti istjerani na hodnike i promaju (afera Demofest)?

Koliko ste studenata prijavili za prodaju kreveta u studenjaku?

Koliko je do sada pokrenuto praktičnih projekata od strane stud. organizacija (ne računajući svirke, splavarenja, pijanke, roštilje i sl.)? Ja okačim oglas za besplatnu studentsku praksu, javi se troje ljudi od x hiljada studenata pri čemu je od njih troje, jedan momak iz Njemačke a koji hoće ovde da radi diplomski...

Moje iskreno mišljenje je da su sve ovo pokrenuli ljudi koji su članovi partije ali su nezadovoljni sadašnjim statusom pa hoće Mili da pokažu šta mogu... Da ne pričam što su i priznali da su u partiji samo da bi lakše došli do stipendija...

A ja sam recimo staromodan pa sam išao sa podizanjem prosjeka preko 8.5 na ETF-u pa sam 2 puta primao stipendiju. Nisam znao da se to može i preko partije...

Vrh

PostPoslato: 14 Jun 2013, 00:30 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
studenti izmedju sebe nikada nisu bili solidarni, a sve je zavisilo zbog cega su se bunili, kada su dirali u skolarine, tada vrijedni nisu pridavali paznju tome, kada su se bunili za smjestaj tada vecina nije pridavala znacaj jer su znali da iako se izgradi nece biti mjesta za njih, uglavnom sve se radi iz koristoljublja, pa su oni koji izadju na proteste budale i utopisti, kao ja npr. Ali ne smeta mi.

Vrh

PostPoslato: 14 Jun 2013, 00:37 
Stara kuka
Stara kuka

Zašto bi neko bio solidaran sa ljudima koji se za stipendije guraju partijskim knjižicama? Pa kada ih "šef" ispali, onda dižu bune i revolucije?

Vrh

PostPoslato: 14 Jun 2013, 00:44 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Apr 2008, 01:45
Taj paviljon se trebao izgraditi prije nekoliko godina. Pojedini studenti prodaju krevete JER IH TRAZE STUDENTI KOJI NEMAJU PARA DA ZIVE PRIVATNO, a ne ispunjavaju uslove za dom zbog malih kapaciteta. Ti studenti ne bi mogli prodati krevet da ima dovoljno kapaciteta, jer bi onda vecina studenata koji kupuju krevete mogli upasti u dom. Dalje, niko nece da slusa Dodikova prazna obecanja, slusana su ona mnogo puta, mi smo ih slusali prije 5-6 godina, pa nesto ne vidim pomak u pravljenju paviljona, a svasta je obecao nas dragi Dodo. Ali hajde, ti bezobrazni studenti traze izgradnju a postena vlast je raspisala tender, vau. Paviljon je do sada trebao biti zavrsen, davno zavrsen! Da je to dodikov objekat, ili objekat rajka vasica bio bi on gotov prije nekoliko godina, ali studentskim kopiladima ne mora biti uskoro, bitno je da su tender raspisali....
Uopste nije bitno ko protestvuje, kako protestvuje i koji su skriveni politicki ciljevi, BITNO JE DA SE TAJ PAVILJON NAPRAVI U STO KRACEM ROKU! Ne znam sta tu kome nije jasno, brze ce se ovako napraviti kad ih pritiscu nego da ih puste da rade po svome. Dakle, ako iza ovog protesta stoje mudzahedini, hvala tim mudzahedinima ako ce ubrzati stvari da studentima bude bolje!
Kako ljudi ne razumiju da obicnog siromasnog studenta boli ona stvar ko vodi proteste, ko je na vlasti i ko je u opoziciji, on samo zeli bolje uslove i olaksavanje studija!

Vrh

PostPoslato: 14 Jun 2013, 07:45 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Jul 2008, 18:33
@skeva

Obicnog studenta,siromasnog ili ne,ne bi trebalo da boli ona stvar za sve,tj da samk rszmislja gdje ce spavati,guziti i sta ce jesti...na kraju krajeva,srudiranje i ne treba biti dar sa neba,treba se za to potruditi ili ti sam ili tvoji roditelji.

Ja smatram da 90% studenata je spremno platiti dom u BL nekih 150km...ali da imas full namjesetne sobe,max 2 osobe u sobi,wc nije zajednicki,internet itd itd ...to moze vecina izdvojiti i po meni bi tk trebala biti trzisna cijena kod smjestaja zs studente(mozds bi zafalio koji dinar zs izaci,al jebes ga,vise ce uciti)

E sad..ajmo neki kompromis..svi krevete placaju 500-600km(ili 50-60km mjesecno) +onih 10km ...znaci 60-70km ...znaci i dsds postoji ogromna traznjs...dizanjem malo standarda u domu ,najopustenije bi mogao drzati cijenu 100km,legalno,regularno...a sa tim razlikama u cijeni i uz donacije vlade,ili mozda jos nekih stranih drzava(trazio bi sponzorstva,slao projekte izgradnje doma stranim ambasadama) .. mozes napravoti ne 1 vec jos 3 paviljona...

Isti slucaj za obrok,nek dignu cijenu za marku,marku i po...pa ce odmah imsti bolje porcije ...ja kao student iz BL,za 2.5km nisma mogao kuliti hljeb i pastetu a kamo ds sanjama neki rucak(ovi sa strane,3 obroka za 2.5 km)

Vrh

PostPoslato: 14 Jun 2013, 08:58 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Pa ne svodi se finansiranje studenta na plaćanje kreveta. Evo ja kao neko ko je godina izdavao stan studentima u potpunosti podržavam ovo što Skeva piše, makar to značilo manje para u mom budžetu. Plati krevet 150, plati 30 KM za grijanje, 20 za struju, 20 za internet.....Gdje hrana? Treba kupiti i potrošni materijal za studiranje (studenti AGF i AU znaju da to mogu biti ogromne cifre)....Kada to sve sabereš vidiš da bez 500-ak maraka mjesečno ne možeš studenta poslati u Banjaluku. Zbog toga su svi oni studenti čiji roditelji plaćaju njihovo studiranje ovde trebali biti na protestu. Jebeš to ko vodi proteste, bitno je da se taj paviljon napravi....I glupo je upoređivati koliki procenat studenata vani boravi u domovima. Za jednu platu vani ovde ljudi žive pla godine.

Vrh

PostPoslato: 14 Jun 2013, 09:17 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Ja sam uz mangiu. S tim da bih dodao da se subvencionisu firme koje su spremne osigurati transfer znanja zainteresovanim studentima. A pjanke, zimovanja i sl. nisu moranja ni radnom svijetu, a kamo studentariji...

Vrh

PostPoslato: 14 Jun 2013, 09:35 
Administrator
Korisnikov avatar

The_new_Statesman je napisao:
Ja sam uz mangiu. S tim da bih dodao da se subvencionisu firme koje su spremne osigurati transfer znanja zainteresovanim studentima.

Sa tim da bi se ovo, u ovakoj državi, pretvorilo u istu priču kao i subvencionusanje zapošljavanja i pripravničkih zajebancija...Em ne bi mogao doći na red od stranačkih kadrova, em bi to bio još jedan način muženja budžeta....

Vrh

PostPoslato: 14 Jun 2013, 09:35 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
Ja sam uz Taska.

Vrh

PostPoslato: 14 Jun 2013, 09:47 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Na stranu sto sposobnost laktanja nekad presudna u biznisu, mogu se postaviti kriterijumi za sve strane.

Vrh

PostPoslato: 14 Jun 2013, 11:03 
Stara kuka
Stara kuka

The_new_Statesman je napisao:
Ja sam uz mangiu. S tim da bih dodao da se subvencionisu firme koje su spremne osigurati transfer znanja zainteresovanim studentima. A pjanke, zimovanja i sl. nisu moranja ni radnom svijetu, a kamo studentariji...

Ja koliko znam ni jedna firma nije tražila novac. Čak nikakve obaveze nisu nametane kandidatima osim da ne puše u kancelariji... Ja lično, ni reklamu nisam tražio.

I evo sada me živo zanima zašto je trebalo 6 godina da se konačno riješi internet link za kampus i zašto niko nije reagovao po tom pitanju ?

Vrh

PostPoslato: 14 Jun 2013, 11:44 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 21 Okt 2008, 01:08
Danchi je napisao:
Studenti koji obavljaju funkcije u udruzenju studenata po pravilu studiraju duze jer imaju i vise obaveza od ovih koji "samo" uce.

:)
Nesebično, požrtvovano. Pravi aktivisti, reklo bi se humanitarci čak.

Vrh

PostPoslato: 14 Jun 2013, 11:54 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 09 Jun 2012, 13:13
Kao sto vec napomenuh, neko ko ne zna o cemu se radi kada procita ovu temu rekao bi da je protest protiv studenata a ne protiv vlasti.

Dobar je Mile kakvi smo mi.

Vrh

PostPoslato: 14 Jun 2013, 11:54 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2002, 16:13
_зока je napisao:
Pa ne svodi se finansiranje studenta na plaćanje kreveta. Evo ja kao neko ko je godina izdavao stan studentima u potpunosti podržavam ovo što Skeva piše, makar to značilo manje para u mom budžetu.

A, je l' placas ti porez?

Vrh

PostPoslato: 14 Jun 2013, 12:03 
Administrator
Korisnikov avatar

Na izdavanje stana? Šta te briga :P
Elem, puca meni patka koji su motivi pokretača protesta ako to znači da će se nešto pomjeriti sa mrtve tačke. Nisam neki naivac koji vjeruje da bilo koju javnu ličnost, naročito ove politički aktivne, pokreće altruizam. Sve su to egomanijaci koji gledaju prvo svoj interes. Neki su pametni, tipa Tita, pa znaju kako treba vladati da bi opstao decenijama na vlasti i u srcima ljudi, a neki su levati tipa Mileta koji će vjerovatno pasti jednako brzo kako su se i uspeli....On je prošao svoj vrhunac, sada pada.....

Vrh

PostPoslato: 14 Jun 2013, 12:06 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jun 2010, 11:26
da,mile je propustio jedinstvenu priliku da ponovi ono istorijsko "studenti su u pravu!!"

kakav bi to maherski potez bio.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 524 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 ... 27  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]