banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 27 Jul 2025, 21:55

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1255 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 ... 63  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 27 Maj 2010, 22:45 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
A ko drugi?

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=vv6ov32k_nU[/youtube]

Lidija
Cekam na peronu vozove,
I tvoj glas da me pozove.
Al' jos uvek nema te, Lidija,
Nisi mi vec dugo pisala.
Zar nam je ljubav nestala,
Reci mi gde smo ti i ja.

Ref: lidija, topla je moja Srbija,
Molim te reci svojima:
Mrznja svakog ubija.
Lidija, drugi su doneli ratove,
A mi smo hteli svatove,
Nismo krivi ti ni ja, Lidija.

Lidija, dodi na obale Dunava,
Na grudi mog Beograda,
Da te zagrlimo on i ja.

Vrh

PostPoslato: 27 Maj 2010, 22:51 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 02 Mar 2010, 15:59
ko to MI VI ...avioni...

Vrh

PostPoslato: 29 Maj 2010, 14:18 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 15 Apr 2009, 17:34
Tesko da ce BIH ukinuti vize,gradovi federacije vrve od radikalnnih islamista,nisu evropljani ludi,sto se mene tice dabogda im nikad neukinuli vize

Vrh

PostPoslato: 29 Maj 2010, 18:06 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Sep 2005, 20:36
ozna je napisao:
Tesko da ce BIH ukinuti vize,gradovi federacije vrve od radikalnnih islamista,nisu evropljani ludi,sto se mene tice dabogda im nikad neukinuli vize

A ti onda komotno odsetaj s ovog foruma , jer ako ti imas neki drugi pasos nemas prava da se pojavljujess na ovoj temi.

Vrh

PostPoslato: 29 Maj 2010, 23:11 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Dec 2007, 17:26
Citiraj:
Banjaluka - Bezvizni režim za BiH će, najverovatnije, stupiti na snagu početkom novembra, budući da bi, po sadašnjim informacijama, konačna odluka Evropskog parlamenta o ukidanju viza za BiH i Albaniju mogla da bude saopštena 8. oktobra - kaže za „EuroBlic“ šef pregovaračkog tima BiH za viznu liberalizaciju Samir Rizvo.
On objašnjava da je u odnosu na prošlogodišnju odluku Evropske komisije u slučaju Srbije, Crne Gore i Makedonije procedura za ukidanje viza za BiH pokrenuta dva meseca ranije, tako da je realno očekivati da će i bezvizni režim za našu zemlju ranije stupiti na snagu. Za Rizvu nisu nikakva novost dodatna tri uslova koje je za BiH nametnula Evropska komisija jer su članovi pregovaračkog tima BiH sa njima, kaže, upoznati još početkom ovog meseca. Podsećamo, Evropska komisija uslovila je ukidanje viza za građane BiH efektivnom primenom zakona o borbi protiv kriminala i korupcije, uspostavljanje elektronske razmene podataka između policije i tužilaštava i harmonizacija krivičnog zakona entiteta i distrikta Brčko sa zakonom BiH.

„Odmah po povratku iz Brisela sazvali smo sastanak nadležnih za ispunjavanje ovih obaveza. Trenutno se radi na tome i ne postoji nikakav bojazan da ovi uslovi neće biti ispunjeni do kraja juna kada podnosimo sledeći izveštaj. Zvanična procedura u vezi sa usvajanjem konačne odluke o ukidanju viza je pokrenuta i, dok se ona sprovodi u Briselu, mi treba samo da ostvarimo dodatni napredak u ispunjavanju naših obaveza“, rekao je Rizvo.
http://www.blic.rs/Vesti/Republika-Srps ... d-novembra

iako ovi nasi kazu na jesen, ja mislim da prije 01.01.2011. nece biti bijelog sengena.

Vrh

PostPoslato: 30 Maj 2010, 15:34 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2006, 15:16
WinstonWolfe je napisao:

iako ovi nasi kazu na jesen, ja mislim da prije 01.01.2011. nece biti bijelog sengena.

mislim da hoće

neko je pomenuo da bi to mogla biti godišnjica kad je Srbija dobila 19.12.

Srednjevekovni naucnik je tvrdio da je zemlja okrugla i da se okrece oko sunca. Za to je cula Sveta Inkvizicija i on beše izveden pred Sud i osuden. Kazna je bila strašna. Odveli su ga do kraja Sveta i gurnuli u ambis.

Vrh

PostPoslato: 30 Maj 2010, 16:30 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 01 Mar 2008, 23:26
Kad smo ovoliko cekali onda ta dva tri mjeseca ne igraju ulogu, sad sam vec optimistican da bi to moglo biti do kraja ove godine.

Vrh

PostPoslato: 29 Jun 2010, 18:57 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Citiraj:
BiH dovoljno napreduje u procesu ispunjavanja uslova za ukidanje viza i napad u Bugojnu ne bi trebalo da utječe na dobijanje "bijelog šengena", izjavila je izvjestilac Evropskog parlamenta (EP) za viznu liberalizaciju BiH i Albaniju Tanja Fajon.
Tanja Fajon u izjavi za "Dojče vele" kaže da očekuje da u BiH početkom jula budu usaglašeni krivični zakoni što bi trebalo da bude dovoljno da evropska ekspertska misija izađe sa pozitivnim izvještajem.
"Nadam se da će ta ocjena, početkom septembra, biti pozitivna. Ja ću do 12. jula spremiti nacrt izvještaja za Evropski parlament i nadam se da neće doći do neočekivane situacije ni sa naše strane niti sa strane vlasti u BiH", rekla je Tanja Fajon.
Kada je riječ o konkretnom datumu kada bi BiH mogla da se nađe na bezviznom režimu, Tanja Fajon kaže da bi ona željela da se to ostvari već u julu, ali da je to "realno nemoguće".
"Ja se nadam da će se to dogoditi početkom jeseni. Da će Evropski parlament učiniti sve da o tome glasa krajem septembra. BiH bi tako, najkasnije, do kraja godine ušla u bezvizni režim, a ja se nadam da će to biti bar mjesec dana ranije", rekla je ona.
Nakon bombaškog napada u nedjelju u Bugojnu, Tanja Fajon kaže da nijedan incident nije dobar, ali i da "proces vizne liberalizacije za BiH nastavlja dalje svojim tokom i da ovo neće imati nikakvog utjecaja".
Tanja Fajon, međutim, ukazuje da završetak procesa vizne liberalizacije zavisi i od političke situacije u BiH i Albaniji, kao i da bi se u slučaju eskalacije političkih prilika u Albaniji išlo na odvajanje tog procesa za dvije zemlje.
"Ne želim da BiH bude talac političke situacije u Albaniji... I loša situacija u Albaniji ne bi trebalo da zaustavi procese vizne liberalizacije, pogotovo ne za BiH", rekla je Tanja Fajon.

kaze, nece ovi talibani u BiH i njihovi teroristicki napadi uticati na liberalizaciju. nece malo sutra.

Vrh

PostPoslato: 04 Avg 2010, 15:28 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Citiraj:
Ukidanje viza za građane BiH bit će, kako sada stvari stoje, odgođeno do daljnjeg, a vizni režim neće biti ukinut ni početkom naredne godine, saznaje "Dnevni avaz" pozivajući se na "pouzdani izvor" u sjedištu Europske unije u Bruxellesu.

Europska komisija je ovih dana upoznata s činjenicom da Dom naroda Parlamenta BiH na posljednjoj sjednici nije produžio mandat vršitelju dužnosti direktora Agencije za borbu protiv korupcije BiH, što je bio jedan od ključnih uvjeta za donošenje odluke o ukidanju viza. Time je prethodno ispunjen uvjet u Mapi puta poništen.

Sjednica Doma naroda, kao što je poznato, nije održana, jer su je delegati iz SNSD-a bojkotirali kako bi spriječili donošenje zakona o popisu stanovništva.

No, time je istovremeno, kako se ispostavilo, nanesena ogromna šteta procesu ukidanja viza za BiH, jer je poništen jedan od uvjeta koji je, kako je sarajevskom listu preneseno iz diplomatskih izvora, već bio ispunjen. Tako je to pitanje vraćeno na listu neispunjenih uvjeta.

- Europska unija uložila je ogromne napore da ubrza proces donošenja odluke o ukidanju viza i rasprava o tome u Parlamentu EU zakazana je za 3. rujan ove godine. No, sada je učinjen korak nazad, jer se uvjet imenovanje v. d. direktora Agencije sada ne smatra ispunjenim. Ako bi se u tim uvjetima razmatrala situacija, BiH ne bi dobila zeleno svjetlo. To bi značilo višemjesečno odgađanje ukidanja viza - kazao je neimenovani izvor sarajevskog lista.

Kako saznaje Dnevni avaz, u Bruxellesu su ovakav razvoj doživjeli tragično, s obzirom na to da su uložili ogroman trud da uvjere države članice Unije kako je BiH spremna za bezvizni režim.

Ponovni neuspjeh bi, možda, potpuno pokopao nade da će države članice EU odobriti bezvizni režim za državu koja nije u stanju, u razdoblju od nekoliko godina, do kraja ispuniti listu jednostavnih tehničkih uvjeta. Sljedeća sjednica Doma naroda, zakazana je za 2. rujna, ali u EU smatraju kako nije izvjesno da će odluka o v. d. direktora Agencije biti tada donesena, jer je izvjestan ponovni bojkot sjednice.

Prema našim saznanjima, u Europskoj komisiji planiraju poslati hitna upozorenja čelnicima Vijeća ministara BiH, predsjedavajućem i ministru sigurnosti te članovima Kolegija Doma naroda BiH, kao najodgovornijim za skandalozni propust. U Bruxellesu se, kako je preneseno, pitaju jesu li odgovorni bh. dužnosnici uopće svjesni posljedica svojih odluka.

sta reci na sve ovo?

Vrh

PostPoslato: 04 Avg 2010, 15:34 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2001, 01:00
Ocekivano

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

PostPoslato: 04 Avg 2010, 15:51 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

ja nisam ni ocekivao prije 2011. ali ovo je vec previse. al ko nas jebe, bolje i ne zasluzujemo.

Vrh

PostPoslato: 04 Avg 2010, 16:34 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Jun 2005, 02:03
Неће бити ни 2011. Жао ми само оних 50 марки што даде за пасош мајку им.

Дрзнеш ли даље?...

Ал' један израз, једну мисао
Чућеш у борбе страшној ломљави
"Отаџбина је ово Србина!..."

Vrh

PostPoslato: 04 Avg 2010, 16:47 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 04 Jun 2010, 22:09
Da vi živite u EU, da li biste vi bili za ukidanje viza BiH?
Iskreno, ja ne bih, s obzirom na korupciju i "blagost" državnih organa prema teroristima.

Vrh

PostPoslato: 04 Avg 2010, 16:55 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Jul 2010, 09:21
Pa nisu normalni,kakve su to sad fore.Pa te vize su tolika glupost da ja nemam rijeci.Svaki kriminalac ima po nekoliko EU pasosa,puna Evropa kojekakvih fanatika,a nas ovdje kao nesto uslovljavaju.Ne znam jesu li gori ovi nasi politicari ili ovi licemjerni stranci,ma nek se gone svi u onu stvar.

Vrh

PostPoslato: 04 Avg 2010, 16:57 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Истина, али их је опет мање..
Овако би сваки јалијаш кидн`о вани, опљачко златару и побјег`о кући.
Па кад потроши зараду, ајмо Јово наново. :)

Дрзнеш ли даље?...

Vrh

PostPoslato: 04 Avg 2010, 17:30 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2001, 01:00
kliber je napisao:
Iskreno, ja ne bih, s obzirom na korupciju i "blagost" državnih organa prema teroristima.

Za razliku od Srbije, Hrvatske i Crne Gore u kojima naprosto cvjetaju ruze :roll: Da se ne hvatam price o teroristima jer bi se onda ovo nadugacko i nasiroko pretvorilo u politicko prepucavanje, kriminalaca i probisvjeta jednako ima i u svim zemljama regiona kao i u BiH.
BiH je u qrcu, al' da je u tolikom qrcu u odnosu komsije i nije bas.
Jedna od nesreca po nas u ovom trenutku je i sto se blize izbori pa kreteni koje nazivamo 'politicki vrh BiH' umjesto dogovore nesto pametno sjede i nadrkavaju jedni druge trudeci se da tako pokupe predizborne poene.
Naravno, za vizama ih boli dupe, jer se diplomatski pasos itekako moze koristiti i kada se ide u shoping i na odmor van granica BiH :D
Fuj :?

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

PostPoslato: 04 Avg 2010, 19:10 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Okt 2004, 19:06
kliber je napisao:

Daj, molim te... Ne, ne bih... :lol: :lol: :lol: :lol: Svaki put me Slovenac iznervira, po čemu je on više zaslužio tajj svoj EU pasoš od mene...

Vrh

PostPoslato: 04 Avg 2010, 20:35 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

zLo_krme je napisao:
kliber je napisao:

Daj, molim te... Ne, ne bih... :lol: :lol: :lol: :lol: Svaki put me Slovenac iznervira, po čemu je on više zaslužio tajj svoj EU pasoš od mene...

е ти изгледа баш дуго не живиш овдје.. :D

Дрзнеш ли даље?...

Vrh

PostPoslato: 04 Avg 2010, 21:16 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Okt 2004, 19:06
Onaj ko želi da ode, taj će i naći način.... Zašto bar nama studentima ne olakšaju?! Ja ovo više ne mogu podnijeti....

Vrh

PostPoslato: 04 Avg 2010, 22:52 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Jul 2010, 09:21
Otici ce nema tu spora,ali bez viza je lakse jedno sto puta i jeftinije bar sto maraka(racunam dva odlaska u Sarajevo).Vecina nas je odrasla na pricama roditelja,rodjaka,prijatelja o putesestvijama po Evropi.Mi smo ljudi otvoreni i volimo da putujemo,upoznajemo.U Srbiji je putnicki saobracaj sa inostranstvom procvjetao kad su im ukinuli vize.Mislim,zar stvarno iko konta da je tesko dobiti pasos Srbije,Hrvatske,Makedonije,Crne Gore.Platis tarifu koliko treba i dobijes uredno pasos,sve legalno sve OK.Pa Slovenija i Austrija su pune vehabija,odatle se i finansiraju ovi iz BiH.Na kraju krajeva moras opet uci u tu EU,prodje ti pasos kroz racunar,a sve se bojim da oni nemaju evidenciju i da ne prate grupe koje mogu ugroziti bezbjednost.Ili je njih strah od imigranata i radnika na crno,ili ucjenjuju ove nase bijedne politicare ili nase boli uvo za nama.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1255 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 ... 63  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]