banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Poslednja poseta: 27 Jun 2026, 01:29 Danas je 27 Jun 2026, 01:29

Sva vremena su u UTC [ DST ]

[ 5212 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 156, 157, 158, 159, 160, 161, 162 ... 261  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 22 Maj 2014, 10:32 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jun 2011, 21:22
Milan je napisao:
Nisam jos gledao taj klip, u stvari nemam jos sve pojedinosti, znacu sve kada dodjem u Doboj, za par sedmica tek...

Ево, па ми реци шта мислиш о "напорима за одбрану".

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=DRpfer2-c_8[/youtube]

Vladimir RUS je napisao:
Na RTRS-u kazu 8000, a na Nezavisnim hiljade. :D
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.

Vrh

PostPoslato: 22 Maj 2014, 10:33 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 20 Maj 2014, 10:42
Ја не знам само у ком свијету ти живиш.
Зна се шта је чија надлежност. Воде Српске имају своје подагенције за сваки слив сваке ријеке. Дакле за слив ријеке Босне имају своју подагенцију са сједиштем у Добоју.

Područna kancelarija sliva rijeke Bosne - Doboj

Adresa: Vojvode Mišića 22 73500 Doboj Republika Srpska - Bosna i Herzegovina

Нико из Бања Луке није требао. Тамо има и ова агенција и Цивилна заштита. Немој молим те да спинујеш и мјењаш теме. Вјероватно ниси у току, нити знаш распоред надлежности и прописе, али немој онда да се упушташ у расправу.

И за крај, али не мање битно - ти и жена сте сједећи у Београду боље обавјештени о свему што се дешава у сваком граду РС од људи који ту живе.
Довољно и хвала!

Vrh

PostPoslato: 22 Maj 2014, 10:34 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 09 Jun 2012, 13:13
sinip je napisao:
АКо било ко од вас мисли да је неко из БЛ требао да каже некоме у Добоју ...... Како рекох раније, ја и жена смо сједећи у Београду сконтали да ће да дође до срања....

:)

Exactly my point.

Ti si skontao iz BG-a a nadlezni iz BL nisu.

Poslednji put menjao Danchi dana 22 Maj 2014, 10:39, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 22 Maj 2014, 10:36 
Nula bodova... Samo dokazuje da se nije nista ni moglo napraviti, krenulo se praviti kada je voda vec presla...

Vrh

PostPoslato: 22 Maj 2014, 10:36 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 20 Maj 2014, 20:14
sinip je napisao:
jagoda b. je napisao:
А шта су у свему томе радиле Воде Српске које су надлежне за овакве ситуације?
Зашто нису оне дале званично саопштење дан раније него су Влада и министарства још нападали грађане да не шире панику?!
Зашто оне нису са Цивилном заштитом организовале то о чему ти причаш?

АКо било ко од вас мисли да је неко из БЛ требао да каже некоме у Добоју да треба да нареди евакуацију, док тај неко сједи у Добоју, има одговорност за људске животе и пуно бољи преглед ситуације него неко из Владе у Бања Луци или "Вода Српске", ја не знам стварно у ком филму ви живите... Како рекох раније, ја и жена смо сједећи у Београду сконтали да ће да дође до срања и извукли ауто на вријеме.

naravno da su i vlada i vode srpske trebale da reaguju, vidis kako si ti iz bg reagovao a oni iz bl nisu, iako im je to u opisu posla. vode srpske apsolutno nisu opravdale svoju fukciju, kao ni ostale stotine agencija koje su otvorili, ja stvarno ne znam cija je to ideja, ogromno opterecenje za budzet a korist nikakva

Vrh

PostPoslato: 22 Maj 2014, 10:37 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Dec 2005, 09:37
O zmijama

http://www.shdmr.org/naslovna/8-srpski/ ... -i-poplave

Ali, izvinite, što se vi brinete kakvi ste u očima drugih ljudi i šta se o vama misli i zna? Kao da je to važno? Važno je koliko čovjek ima od života i šta u životu načini od sebe, od svoje sredine i svoga potomstva.

Vrh

PostPoslato: 22 Maj 2014, 10:37 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

jagoda b. je napisao:
Ја не знам само у ком свијету ти живиш.
Зна се шта је чија надлежност. Воде Српске имају своје подагенције за сваки слив сваке ријеке. Дакле за слив ријеке Босне имају своју подагенцију са сједиштем у Добоју.

И за крај, али не мање битно - ти и жена сте сједећи у Београду боље обавјештени о свему што се дешава у сваком граду РС од људи који ту живе.
Довољно и хвала!

Јебо те Бог да те јебо, је ли теби треба надлежност искључи мозак да не урадиш нешто на своју руку у моменту када је јасно да ће да се деси срање?
Што се тиче другог дијела, да ли ме за дискусију у овој расправи квалификује то што имам стан у Добоју (на 5. спрату срећом), да ми стари има стан у Добоју (опет срећом на 2. спрату) и да ми сестра има стан у Пјесковима који је тотално уништен.
Је'л сам прошао тест морално-политичке подобности? А?

Vladimir RUS je napisao:
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.

Vrh

PostPoslato: 22 Maj 2014, 10:39 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Milan je napisao:
Nula bodova... Samo dokazuje da se nije nista ni moglo napraviti, krenulo se praviti kada je voda vec presla...

Pa kad je voda već prešla nemaš šta praviti nego "bjež'te pete posra guzica". Trebalo je nešto napraviti dan ranije bar.

Vrh

PostPoslato: 22 Maj 2014, 10:39 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Milan je napisao:

Па контрадикторан си овде. А да су кренули раније? Знали су од 2010. да је ту слаба тачка.

Vladimir RUS je napisao:

Vrh

PostPoslato: 22 Maj 2014, 10:42 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 06 Maj 2009, 14:43
ajkula je napisao:

vredi upozoriti ljude koji ciste...
jos su zmije manji problem jer je voda pomerila mine iz minskih polja... i jos je pocela donositi oruzje i municiju koje je ostalo kojekuda...

Vrh

PostPoslato: 22 Maj 2014, 10:44 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Danchi je napisao:
sinip je napisao:
АКо било ко од вас мисли да је неко из БЛ требао да каже некоме у Добоју ...... Како рекох раније, ја и жена смо сједећи у Београду сконтали да ће да дође до срања....

:)

Exactly my point.

Ti si skontao iz BG-a a nadlezni iz BL nisu.

Што и даље не амнестира Обрена и општинске власти Добоја генерално као најодговорније јер су имали директни увид у ситиацију и могли да предузму директне мјере.

Vladimir RUS je napisao:

Vrh

PostPoslato: 22 Maj 2014, 10:48 
dijamant
dijamant
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Jul 2009, 17:07
Na Klixu su glavne teme četnici i agresori tako da taj medij ne bih uzimao za ozbiljno.

Samo fau ve i es en es de.

Banjolučanin zna gdje je opština, Glamočak zna sve u opštini

Vrh

PostPoslato: 22 Maj 2014, 10:49 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 20 Maj 2014, 20:14
svi su krvi od lokalne vlast, preko civilne zastite, vojske, agancija do vlade, i svi trebaju da snose odgovornost. jednostavno to je posljedica ne postojanja sistema, plana, bilo kakve strategije. kod nas se sve radi na horuk principu, pokusaj zacepepiti rupe tek kad se pojave, nikakva preventiva.
ma kakvi bili uposlenici gore navedenih sigurno nisu htjeli da dodje do ove tregedije ali ljudi oni ne znaju jedostavno NE ZNAJU kao postupati, totalno su nedorasli svojim funkcijama koje obavljaju i uz to to rade veoma aljkavo. ali realno i vecina nas se tako ponasa u zivotu , nesavjesno radimo svoje poslove samo srecom posljedice toga nisu ovako pogubne, mentalitet ili sta li je.

Vrh

PostPoslato: 22 Maj 2014, 10:49 
Veteran
Veteran

@sinip

Niko ne amnestira Obrena, ja sam prvi da se postavi pitanje njegove odgovornosti cim se ovo malo smiri, ne smao njegove vec i drugih odgovornih lica u institucijama tog grada, ali ti si pretjerao sa njegovim "vjesanjem" kao da je on licno potopio sve te ljude a ostali, ukljucujuci ove glavesine iz BL nisu ucinili takodje nista, pogotovo oni koji dobijaju pare po pojedinim institucijama za ovo a nisu postojali u cijeloj ovoj situaciji.

Znam svi da je situacija gadna, ali sa psovanjem i ostalim si otisao malo predaleko.

Vrh

PostPoslato: 22 Maj 2014, 10:51 
sinip je napisao:
Milan je napisao:

Па контрадикторан си овде. А да су кренули раније? Знали су од 2010. да је ту слаба тачка.

Koliko ranije?

24 casa prije vodstaj je bio skoro pa normalan sto znaci da nije bilo potrebe za pravljenjem nasipa.

Ocekujes da u roku od 12-16 sati naprave 4-5 km nasipa 2 m visine koliko je bilo potrebno da se Doboj spasi? I to je samo moja odokativna pretpostavka, mozda ni 3 m ne bi bilo dovoljno.

Da je voda dosla i 5.5 metara koliko je prije ovoga najvise ikada u istoriji zabiljezeno opet ne bi grad bio poplavljen, ali kada predje 10-12 m to je nesto sasvim drugo.

Vrh

PostPoslato: 22 Maj 2014, 10:52 
dijamant
dijamant
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Jul 2009, 17:07
Нагли раст водостаја се није могао предвидјети и то ће бити главни изговор и амнестија за све одговорне, нажалост.

Цивилна заштита је смијешна (част изузецима у њој), ронилачки клубови су појам за њих.

Samo fau ve i es en es de.

Banjolučanin zna gdje je opština, Glamočak zna sve u opštini

Vrh

PostPoslato: 22 Maj 2014, 10:53 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Danchi je napisao:
@sinip

Niko ne amnestira Obrena, ja sam prvi da se postavi pitanje njegove odgovornosti cim se ovo malo smiri, ne smao njegove vec i drugih odgovornih lica u institucijama tog grada, ali ti si pretjerao sa njegovim "vjesanjem" kao da je on licno potopio sve te ljude a ostali, ukljucujuci ove glavesine iz BL nisu ucinili takodje nista, pogotovo oni koji dobijaju pare po pojedinim institucijama za ovo a nisu postojali u cijeloj ovoj situaciji.

Znam svi da je situacija gadna, ali sa psovanjem i ostalim si otisao malo predaleko.

Окачих тамо на политичку тему. Можда је тачно, можда и није, ако је тачно...
Citiraj:
Kakvi Biscani jebo te Obren, sta si zapjenio na curu.. Hoce li onaj krmak iz Banja Luke pustiti sirenu u Doboju ili to treba ipak neko drugi, Obren je poslao sleper dan ranije da sklone namjestaj od one svoje kurvetine na Usori, nije nista uradjeno da se upozori narod i to je krivica lokalne vlasti, a sto se tice tih nekih Biscana dosli su puno posle nas sa Trebave..ali to nije toliko ni bitno, hvala svakome ko je dosao i pomogao.

Можда сам отишао предалеко из разлога што сам 40+ година провео у Добоју и гледам како град систематски упропаштава локална власт. Добој се од овога неће опоравити ни за 10 година.

Vladimir RUS je napisao:

Vrh

PostPoslato: 22 Maj 2014, 10:56 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 05 Maj 2010, 22:01
Ova poplava ako nesto ima dobro u tome je pokazala nesposobnost i nestrucnost vlasti, utisak je da smo ovde na forumu organizovaniji nego oni gore.
Nije mi jasno zasto nas Crveni Krst ne objavi koliko je pomoci doslo iz inostranstva i gdje je otisla, to je potrebno da bi imali povjerenje u njihov rad. Ovde u Austriji samo u Becu je za vikend skupljeno 250 tona.
Slika
U Leobersdorfu pored Beca danima skupljaju poboc i salju privatnim kamionima. za druge gradove neznam ali je slicno. I to je samo u Austriji, gdje je Njemacka, Svicarska i ostale zemlje.
Na granicnom prelazu u RS imaju podatke koliko i cega je doslo.
Nikakvih podataka od naseg Crvenog Krsta gdje je ta roba i kome je otisla. Ovako ispada kao da je upala u crnu rupu.
Ako je je sve pravilno rasporedjeno neka se objavi.

Vrh

PostPoslato: 22 Maj 2014, 10:59 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Milan je napisao:
Da je voda dosla i 5.5 metara koliko je prije ovoga najvise ikada u istoriji zabiljezeno opet ne bi grad bio poplavljen, ali kada predje 10-12 m to je nesto sasvim drugo.

Хоћеш рећи да је вода прешла насип за колико? Мислим зна ли се?

Vladimir RUS je napisao:

Vrh

PostPoslato: 22 Maj 2014, 11:01 
Veteran
Veteran

sinip je napisao:
Окачих тамо на политичку тему. Можда је тачно, можда и није, ако је тачно...
Citiraj:
Kakvi Biscani jebo te Obren, sta si zapjenio na curu.. Hoce li onaj krmak iz Banja Luke pustiti sirenu u Doboju ili to treba ipak neko drugi, Obren je poslao sleper dan ranije da sklone namjestaj od one svoje kurvetine na Usori, nije nista uradjeno da se upozori narod i to je krivica lokalne vlasti, a sto se tice tih nekih Biscana dosli su puno posle nas sa Trebave..ali to nije toliko ni bitno, hvala svakome ko je dosao i pomogao.

Можда сам отишао предалеко из разлога што сам 40+ година провео у Добоју и гледам како град систематски упропаштава локална власт. Добој се од овога неће опоравити ни за 10 година.

Razumijem ogorcenost, ali situacija je mnogo komplikovanija u ovom trenutku. Sto se tice ove price, odgovorio sam ti i tamo.

Kakvih sve prica ima, da znas samo sta sam se ja naslusao i nagledao ovih dana. Moguce da je istina ali j moguce da je u rangu one "Dodik potopio Semberiju".

Vrh

[ 5212 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 156, 157, 158, 159, 160, 161, 162 ... 261  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]