banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 18 Avg 2025, 19:41

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 5192 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 155, 156, 157, 158, 159, 160, 161 ... 260  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 22 Maj 2014, 09:40 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Apr 2014, 09:40
trebalo je poslati kasarnu vojske u Doboj...al eto mi nemam o vojske :)...imamo samo nekih 10 000 aktivnih vojnika na nivou BiH za koje se i ne zna gdje su, a primaju platu...ovi ljudi sto su u Doboju zabavili se sami o sebi nikom nije do djeljenja pomoci sem volontera kojih ocigledno i nema...

Vrh

PostPoslato: 22 Maj 2014, 09:42 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Vlada, kao najveci poslodavac u Banjaluci, bi trebala za vikend poslati bar 20 autobusa na ispomoc.

Vrh

PostPoslato: 22 Maj 2014, 09:45 
sinip je napisao:
Mobutu Sese Seko je napisao:
Zbog cega je npr. Obren u ovoj situaciju ispao nesposoban, a Gavran sposoban? Reakcije banjaluckih gradskih vlasti, organizacija brobe protiv poplava, pomoci ljudima na ugrozenim podrucjima su prikazale sposobnost? Koja prljava predizborna kampanja, poziciji i opoziciji je ovo sve doslo kao samo jos jedno sredstvo borbe za vlast.

Обрен је неспособан јер није учинио ништа да сачува град и животе у Добоју, који има такву конфигурацију терена и заштитни насип који се одржао, да то заиста није било толико тешко. Само је требало размишљати.

Jedino sto se (mozda) moglo u Doboju uciniti je to da se mogla sirena za opasnost ranije upaliti ili nekako drugacije upozoriti stanovnistvo...

Ne vjerujem da su mogli u nekoliko sati napraviti bilo kakav dodatni nasip od par metara sem ceste koja stoji ili sprijeciti vodu da prodre u grad...

Vrh

PostPoslato: 22 Maj 2014, 09:48 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jun 2011, 21:22
Вода је у град ушла са ушћа Усоре у Босну. Толико о томе. Бедем је могао да се направи дан раније. Свако са 3 грама мозга је могао да схвати да се спрема срање колосалних размјера.

Vladimir RUS je napisao:
Na RTRS-u kazu 8000, a na Nezavisnim hiljade. :D
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.

Vrh

PostPoslato: 22 Maj 2014, 09:53 
Voda je buknula za manje od 24 casa, nije bilo vremena ni za kakvu intervenciju...

Vrh

PostPoslato: 22 Maj 2014, 09:55 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Па за 12 сати може фин бедем од врећа да се подигне, на терену гдје имаш приступ тешким возилима без проблема. И како рекох, свако ко је био тамо је могао дан прије да сконта шта се спрема. Није требала никаква видовитост. Могло се отићи у ниже дјелове града и направити евакуацију, добровољну или присилну, свеједно. Попнеш људе на чаршију а све остало нек "носи вода".

Vladimir RUS je napisao:
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.

Vrh

PostPoslato: 22 Maj 2014, 09:56 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 09 Jun 2012, 13:13
Mobutu Sese Seko je napisao:
Zbog cega je npr. Obren u ovoj situaciju ispao nesposoban, a Gavran sposoban? Reakcije banjaluckih gradskih vlasti, organizacija brobe protiv poplava, pomoci ljudima na ugrozenim podrucjima su prikazale sposobnost? Koja prljava predizborna kampanja, poziciji i opoziciji je ovo sve doslo kao samo jos jedno sredstvo borbe za vlast.

Sreca nasa sto u BL nije bilo tolike vode. U suprotnom bi umjesto Obrena pricali o Gavranu. Toliko o tome.

Vrh

PostPoslato: 22 Maj 2014, 09:58 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Okt 2003, 02:53
Gocias je napisao:
Ове инфомације са Кликса и Аваза треба узети са резервом. Мислим, ја лично вјерујем да је Петровић мали ђубро али сачекајмо неки коментар из српских медија.

Колико су то заправо болесни умови говори и чињеница да су прије неки дан објавили чланке како се из поплављених подручја спасавају само Срби, док мјеста са повратничком популацијом нико не посјећује. Ту су и приче о томе како се у Јањи гладује, у шамцу гуше Хрвати само зато што су Хрвати и сл.

Treba te novinarcice iznaci iza skracenica i prijavljivati. Sirenje dezinformacija u vanrednom stanju je krivicno djelo, ako se ne varam. Jedino ne znam na koji nacin se to radi???

Vrh

PostPoslato: 22 Maj 2014, 10:04 
sinip je napisao:
Па за 12 сати може фин бедем од врећа да се подигне, на терену гдје имаш приступ тешким возилима без проблема. И како рекох, свако ко је био тамо је могао дан прије да сконта шта се спрема. Није требала никаква видовитост. Могло се отићи у ниже дјелове града и направити евакуацију, добровољну или присилну, свеједно. Попнеш људе на чаршију а све остало нек "носи вода".

Tesko, jako tesko, nije malena dionica koja sluzi kao nasip, tj magistrala...

Ja i dalje tvrdim da je mozda jedina greska kod Doboja to sto se nije stanovnistvo ranije evakuisalo, a smatram da voda nije mogla biti zaustavljena...

Vrh

PostPoslato: 22 Maj 2014, 10:07 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

То није можда једина грешка, то је тешка грешка. Имајући у виду да је прво прелило на Ушћу, тај дио је много краћи и могао се доста лакше бранити, што би дало времена за остатак. Не кажем да вода не би свеједно прелила, али посљедице по људске животе не би биле овакве. Надам се да си гледао онај клип са "К3" телевизије, гдје ови идиоти из Добоја као покушавају да нешто направе?

Vladimir RUS je napisao:

Vrh

PostPoslato: 22 Maj 2014, 10:13 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 20 Maj 2014, 10:42
А шта су у свему томе радиле Воде Српске које су надлежне за овакве ситуације?
Зашто нису оне дале званично саопштење дан раније него су Влада и министарства још нападали грађане да не шире панику?!
Зашто оне нису са Цивилном заштитом организовале то о чему ти причаш?

Vrh

PostPoslato: 22 Maj 2014, 10:13 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 06 Maj 2009, 14:43
The_new_Statesman je napisao:
Vlada, kao najveci poslodavac u Banjaluci, bi trebala za vikend poslati bar 20 autobusa na ispomoc.

bolje da ne salju nesposobnjakovice iz vlade,samo ce odmoci... :lol:

Vrh

PostPoslato: 22 Maj 2014, 10:14 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Sep 2011, 10:43
Može li neko da opet postavi ona uputstva o slanju robe iz inostranstva, carinjenju i sl.?
Bilo je nekoliko puta, a opet ne mogu da nađem.

Vrh

PostPoslato: 22 Maj 2014, 10:14 
Nisam jos gledao taj klip, u stvari nemam jos sve pojedinosti, znacu sve kada dodjem u Doboj, za par sedmica tek...

Vrh

PostPoslato: 22 Maj 2014, 10:15 
Veteran
Veteran

kitopsina je napisao:
Može li neko da opet postavi ona uputstva o slanju robe iz inostranstva, carinjenju i sl.?

imas na ovoj temi,zadnji post...imaju samo 4 posta lako ces naci
viewtopic.php?f=46&t=64717

Vrh

PostPoslato: 22 Maj 2014, 10:15 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Feb 2002, 01:00
kitopsina je napisao:

Citiraj:
Sada gledam na RTRS-u razgovor sa potparolom UIO u vezi sakupljene pomoći iz inostranstva. Da bi sve prošlo kako treba vozila sa pomoći MORAJU imati izjavu organizacije koja je pomoć sakupila u kojoj se tvrdi da je roba namjenjena kao pomoć poplavljenim područjima BH. Kao korisnik, primatelj MORA biti navedena neka organizacija unutar BH koja se bavi humanitarnim radom ili neki organ javne uprave. Prije upućivanja pomoći treba se kontaktirati neka od tih organizacija. MORA postojati specifikacija proizvoda koji su namjenjeni kao pomoć. Vozila koja ispunjavaju ove kriterijume se sa granice direktno šalju na carinske terminale gdje inspekcije utvrđuju po hitnom postupku da se ne radi o zloupotrebi situacije. UIO je organizovala 24-satna dežurstva da bi se što više smanjilo vrijeme koje je potrebno za te procedure i apeluje na špeditere da i oni urade to.

Ovo?

Vrh

PostPoslato: 22 Maj 2014, 10:19 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 09 Jun 2012, 13:13
jagoda b. je napisao:
Зашто нису оне дале званично саопштење дан раније него су Влада и министарства још нападали грађане да не шире панику?!

Upravo. Evakuacija stanoovnistva iz jednog grada kao sto je Doboj nije nesto za sta su "nadlezne" samo lokalne vlasti. Imamo primjer iz Srbije gdje se to vgrsi sa najviseg nivoa. Ocigledno je pogresno procjenjeno da do ovoga nece doci a kad je vec doslo, bilo je kasno. Nije bilo alarmiranja ni sa jednog nivoa, cak se do posljednjeg trenutka govorilo da se ne siri panika. Svi su podbacili, i nikako za to ne moze biti odgovoran sam Obren Pettrovic. On prvi treba da odgovara ali mnogi sa njim, sa visih instanci, posebno koji su zaduzeni za ovu oblast.

Vrh

PostPoslato: 22 Maj 2014, 10:20 
Veteran
Veteran

pa republicka cibvilna zastita,mup,vode srpske... imaju najveca ovlascenja
najveci deo krivice lezi na vladi i institucijama,a tek onda na loklanim zajednicama

Vrh

PostPoslato: 22 Maj 2014, 10:21 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Sep 2011, 10:43
Hvala, hvala! Da to je to.

Vrh

PostPoslato: 22 Maj 2014, 10:27 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

jagoda b. je napisao:

АКо било ко од вас мисли да је неко из БЛ требао да каже некоме у Добоју да треба да нареди евакуацију, док тај неко сједи у Добоју, има одговорност за људске животе и пуно бољи преглед ситуације него неко из Владе у Бања Луци или "Вода Српске", ја не знам стварно у ком филму ви живите... Како рекох раније, ја и жена смо сједећи у Београду сконтали да ће да дође до срања и извукли ауто на вријеме.

Vladimir RUS je napisao:

Poslednji put menjao sinip dana 22 Maj 2014, 10:33, izmenjena samo jedanput

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 5192 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 155, 156, 157, 158, 159, 160, 161 ... 260  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]