Rider on the storm je napisao:
Je li Vaskrs možda doprinio skoku Covid-19 pozitivnih?
Tobe jarabi, ako već nije kasno, ja bih sve blokirao od 30. aplila, pa do 04. maja.
Strogi policijski čas, zabrana napuštanja mjesta prebivališta, nema zajebancije, postaje ozbiljno.
I za Đurđevdan posebne mjere donijeti.
Dobro stvar je da je za 1. maj najavljena kiša, tako da kita od roštiljanja i druženja.
Jeste doprinjeo i te kako.
Sve mjere koje uvedu ne znace nista zato sto se mjere ne sprovode ili se sprovode na nas polovican nacin sto su pokazali sa policijskim casom za vaskrs: uveden cas da se ne bi vjernici okupljali u crkvama, a na kraju smo dobili obrnuto tj. da su vjernici isli u crkve dok su ostali morali biti u kucama.
Ja znam za jednu osobu koja je isla u crkvu na pricest, a imala je blaze simptome. Sada lezi u bolnici. Naravno da nece niko odgovarati.
Znam isto tako da su ljudi zvali da prijave policiji da se mnogo ljudi okupilo ispred rebrovacke crkve za vaskrs, dobili su odgovor da to nije u njihovoj nadleznosti posto je crkveno zemljiste u pitanju ili nesto slicno tome samo da ih odjebu sa telefona.
Nije da je ovo iskljucivo razlog, nego se samo ovde najvise vidi apsurd svega sto se radi, a sto mozemo vidjeti svakodnevno poput benzinskih-kafana itd.
Prekjucer idem u prodavnicu i lik ulazi bez maske i rukavica "ma ne treba, ja samo cigare da uzmem".
Ako takve iste mjere misle i za 1. maj onda nema potrebe ni za kakvim mjerama...