banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Poslednja poseta: 23 Jun 2026, 04:43 Danas je 23 Jun 2026, 04:43

Sva vremena su u UTC [ DST ]

[ 5212 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 151, 152, 153, 154, 155, 156, 157 ... 261  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 21 Maj 2014, 20:28 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Feb 2006, 02:36
Da i ovdje ponovim:

http://www.floodsbih.com

Da sam 'tica ne bih stigao prije... :)

Ako neko hoce da slozi sliku za header bilo bi fino. Ako hoce da dodamo ili oduzmemo nesto teksta, slobodno, "slusam".
Uvecavanje slika iz one male galerije ne radi, sredicu valjda veceras, kao i dugmic za serovanje po FBu.

Nego, ovo nema nekog smisla ako se onaj tekst ne prevede na vise jezika.... Ko je isao na casove u francuski kulturni, ko gleda Sulejmana od prve epizode a ko Kasandru? Ko je ljetni raspust proveo kod familije u Svedskoj? Da pomognemo da 50 ljudi donira po 5 evra, napravili smo nesto. Prevod ko moze, dijeli link ko moze.

Vrh

PostPoslato: 21 Maj 2014, 20:35 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Apr 2011, 16:14
sinip je napisao:
http://www.klix.ba/vijesti/bih/petrovic-vlada-rs-je-uvela-vojnu-upravu-u-doboj-smeta-im-probosanska-politika-i-pomoc-iz-fbih/140521148

:diabloanifire:

zasto u ovakvim katastrofama uvijek ispadne po neki cirkusant koji daje politicki stetne i besmislene izjave ? kako bi bilo da gradonacelnik Zupanje kaze ' zele me smijeniti jer sam projugoslavenski orijentiran , a ne zbog poplavljene Gunje i Rajevog sela ' ?

Vrh

PostPoslato: 21 Maj 2014, 20:40 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Ja sam danas na Fejsu vidio kako curica drzi neko stene.. Slika je ubitacno dobra za ovakve stvari.

Vrh

PostPoslato: 21 Maj 2014, 20:47 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 01 Mar 2007, 22:19
The_new_Statesman je napisao:
Ja sam danas na Fejsu vidio kako curica drzi neko stene.. Slika je ubitacno dobra za ovakve stvari.

to bi bilo ovo?
https://www.facebook.com/photo.php?fbid ... 712&type=1

Vrh

PostPoslato: 21 Maj 2014, 20:52 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
:( :( :(

Citiraj:
Анђела Милошевић има само девет година, али је судбина хтјела да из тог најбезбрижнијег доба за цијели живот сачува слике туге и бола које је видјела у родном Обреновцу. Она је с мајком Сањом Милошевић и петогодишњим братом Василијем гледала како нестаје један живот.

"Док су нас евакуисали у чамцу, гледала сам мајку која је пред мојим очима изгубила бебу, толико је плакала да су јој очи отекле, осетила сам сав њен бол…", прича Сања, пише Курир.

"Били смо у чамцу, свуда око нас је била вода, возили су нас ка изласку из Обреновца, у једном тренутку видела сам мајку која држи две бебе. Једну испод једне руке, а другу испод друге, и муж је био с њом. Викали су, дозивали да им помогнемо. Спасиоци су пришли чамцем до ње и одмах су почели да узимају бебе, које су биле много мале, једна је била девојчица, а друга дечак. Узели су дечака, али је девојчица некако пала у воду. Мајка је почела да виче, спасиоци су покушавали да је дохвате, али нису успели. Једну бебу је однела вода… Мајка је остала у чамцу, јаукала је од бола", прича Сања.

Иначе, породица Милошевић је с куцом, након евакуације, од јуче смјештена у хотелу "Славија". Сања објашњава да су живјели у Обреновцу у згради преко пута ватрогасног дома и да су били принуђени да зову спасиоце.

http://www.glassrpske.com/novosti/srbij ... 54070.html

Citiraj:
Београд - Фудбалери "Црвене звезде" одиграће у Бањалуци пријатељску утакмицу са екипом Фудбалског клуба "Борца", а сав приход са тог меча биће прослијеђен у хуманитарне сврхе.

"жЗвездаж на тај начин жели да настави да помаже угроженима и апелује на све
институције, фирме и појединце да наставе да показују хуманост и солидарност да би се превазишли тешки дани који су погодили Балкан", саопштено је данас из "Црвене звезде", а преносе београдски медији.

Катастрофалне поплаве осим Србије, погодиле су Републику Српску, као и цијелу БиХ, те Хрватску.

Slika

http://www.glassrpske.com/drustvo/vijes ... 54151.html

Citiraj:
Џиновски казан из Прњавора сутра у Маглају

Прњавор/Сарајево - Општина Прњавор у Републици Српској, иако и сама страдала у поплавама, примјер је несебичног пружања помоћи мјестима која су највише страдала, при чему је помоћ пружана и пострадалима у Федерацији БиХ.

Начелник Општине Прњавор Синиша Гатарић изјавио је данас за Агенцију Фена да Прњавор у инфраструктурном смислу има велике штете, поплављено је више од 200 домаћинстава, а велики иброј путева и мостова је уништен.

Међутим, у односу на то како су страдали други крајеви Републике Српске и БиХ у цјелини, Гатарић каже да је то "тривијална ствар".

Зато се Прњавор апсолутно ставио на располагање свим најближим срединама, прије свега Добоју.

- Од првог дана, чим је вода почела да надире, ми смо први послали девет чамаца с моторима и посадама које су учествовале у спасавању људи и одмах смо почели пружати хуманитарну помоћ у храни и неопходним хигијенским потрепштинама. Већ четврти дан волонтери из Прњавора, заједно с припадницима професионалне ватрогасне јединице и "Водовода", уз помоћ машинерије учествују у чишћењу Добоја, што сматрам да је веома битна и значајна ствар -казао је он.

Такође, из Прњавора је прије два дана џиновски казан из Гинисове књиге рекорда искориштен да се скуха 12.000 порција гулаша грађанима Добоја.

Потом је из Прњавора помоћ пружана и другим срединама, напримјер Бијељини, али и Маглају у Федерацији БиХ.

У Маглај су јуче упућена два комбија с храном и хигијенским потрепштинама, а у сарадњи с начелником Маглаја и Меџлисом Исламске заједнице договорено је да џиновски казан сутра буде превезен у Маглај и да Прњаворчани и у Маглају осигурају кухање 10.000 порција гулаша за угрожено становништво.

- На тај начин ћемо показати, али, нажалост, у несрећи, да смо јединствени. Међутим, оно што преовладава сада је прије свега тај људски кохезиони фактор - казао је Гатарић.

Citiraj:
Помоћ стиже и са Бермуда и из Мексика

http://www.glassrpske.com/novosti/vijes ... 54022.html

- Полицајац Нихад звани Копљо ударао ме је по глави и тукао мога оца. Оца ми је ударао по глави, леђима и оборио га на земљу - каже претучени Миралем и додаје да се полиција брутално обрачунала и са једном женом, која је такође била у реду за помоћ.

http://www.glassrpske.com/novosti/vijes ... 54047.html

Vrh

PostPoslato: 21 Maj 2014, 21:00 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 17 Avg 2011, 13:21
cuj ovog ministra iz Srbije...placu ljudi za imovinom a najmanje placu za najmilijima...u stilu ode baba niz vodu,jebo babu, kuku meni za plastenikom i paprikama u njemu .... :D

Vrh

PostPoslato: 21 Maj 2014, 21:03 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2011, 15:28
Opasno govedo.

Vrh

PostPoslato: 21 Maj 2014, 21:12 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Jun 2004, 22:13
Večeras dobih info da neki ljudi blokiraju ulazak u Doboj, konkretno su zaustavili pomoć iz našeg sela, pa su traženi alternativni pravci da se uđe, a čisto sumnjam da su to neki legalni koji su zaustavili, obzirom da je našu pomoć predvodio visoki policijski činovnik.

Sent from my PAP5044DUO using Tapatalk

Vrh

PostPoslato: 21 Maj 2014, 21:14 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jun 2011, 21:22
Јесте јавили полицији?

Vladimir RUS je napisao:
Na RTRS-u kazu 8000, a na Nezavisnim hiljade. :D
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.

Vrh

PostPoslato: 21 Maj 2014, 21:23 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jun 2008, 10:27
http://www.nezavisne.com/novosti/banjaluka/Sestoclana-porodica-iz-banjaluckog-naselja-Lazarevo-u-jednom-sobicku-245849.html

Vrh

PostPoslato: 21 Maj 2014, 21:30 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Citiraj:
Kafu plaćaju pozivom na 1458

J. DRAGOJEVIĆ - 20.05.2014 17:21
Pojedini ugostitelji od danas su uveli akciju plaćanja kafe pozivom na broj 1458, a u nekim objektima akcija se odnosi na sva pića tako što se račun umanjuje za jednu marku.
Na ovaj način svoj doprinos dali su vlasnici ugostiteljskih objekata "Stara ada", "Barselona", "Intermezzo", "Juicy bar" te "078".
Radnici kafića "Barselona" navode da su ljudi zainteresovani za ovu akciju.
"Kod nas je akcija na svim pićima, a račun umanjujemo za jednu marku. Iznenađeni smo reakcijom ljudi, neki zovu i po dva-tri puta, a imamo gostiju više nego inače", kazali su oni.
"Intermezzo" ovu akciju zasad ima samo ukoliko se naruči kafa, te njihovi gosti pozivom na broj 1458 ovaj topli napitak plaćaju jednu marku, iako u ovom lokalu ona inače košta 1,5 KM.
"Akciju ćemo nastaviti i danas, a možda na ovaj način ponudimo i plaćanje doručka. Mislimo da je akcija uspjela jer veliki broj gostiju zove", rekli su u ovom kafiću.

Citiraj:
Запослени у Народном позоришту Републике Српске у жељи да помогну пострадалима у катастрофалним поплавама нуде своју професионалну помоћ и подршку:

─ у сриједу, 21. маја на Сцени „Петар Кочић“ НПРС биће изведена представа ГАРСОЊЕРА
─ у четвртак, 22. маја на Сцени "Петар Кочић" биће изведена представа ЖИРАНТИ
─ у петак, 23. маја на Великој сцени биће изведена представа ЧЕТРНАЕСТА
─ у суботу, 24. маја на Великој сцени биће изведена представа ОЖАЛОШЋЕНА ПОРОДИЦА

Улазнице за наведене представе ће се продавати по цијени од 10 КМ и сав приход биће уплаћен на рачун за пострадале од поплава.

Поред тога, запослени у НПРС нуде помоћ колегама из културних центара из Добоја, Брчког и Бијељине да, када се стекну услови, дођу и помогну у чишћењу и сређивању просторија. Такође, када се стекну технички и хигијенски услови, НПРС нуди да у културним центрима хуманитарно буду одигране представе у настрадалим градовима, као чин подршке и професионалне солидарности и помоћи колегама из културе који су захваћени непогодом. Народно позориште РС ставља надлежнима на располагање све своје постојеће људске и техничке ресурсе.

С поштовањем,

Ненад Новаковић, директор НПРС

Vrh

PostPoslato: 21 Maj 2014, 21:31 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2002, 16:13
djordjevet je napisao:
The_new_Statesman je napisao:

to bi bilo ovo?
https://www.facebook.com/photo.php?fbid ... 712&type=1

Ovo je neka stara slika, koja nema veze sa nasom poplavom...

Vrh

PostPoslato: 21 Maj 2014, 21:37 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2010, 08:22
Aleksandar MK je napisao:
Ako je za ikakvu utjehu, parketari, stolari, moleri će imati pune ruke posla. Barem će neko u ovoj katastrofi uspjeti nešto zaraditi.

Jebo te kru!

d.a. ja sam pisao da se pomoc dijelila.
U nedelju sam vidjao kamione i momke koji dijele pomoc sa njih. Bilo je i par punktova, Opstina i slicno.
Juce je bilo vise punktova vidljivijih i kod zgrade gdje smo cistili, prolazili je kombi koji dijeli pomoc i kedi koji nosi lijekove.

Da je svi dobijaju na vrata - naravno da ne.
Ali da se dijeli, dijeli.
Mislim da je dio i do stanovnistva. 28 tacaka u gradu ima gdje se moze preuzeti pomoc. Jedna od njih mora biti na 10 minuta hoda od kuce.
Ostaje problem sela oko Doboja; koja bi morala biti posjecana a izgleda da nisu.

A ni tih blokada po ulici ne vidjeh. Policije ima, ali uglavnom samo usmjerava saobracaj. I ako te zaustave kratko, kazes gdje si se namjerio i sta trebas, samo te uputi.

Stanje jeste haoticno, ali mislim da nije toliko da su svi gladni i zedni. Juce sam vidio dosta grupa ljudi da jedu i piju na haubama i klupama, ispred objekata koje ciste.
Na kraju krajeva, i ovi Skevini puleni kazu da se pomoc dijeli.

Vrh

PostPoslato: 21 Maj 2014, 21:39 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Hoće li sada Banka Srpske ponuditi privrednicima iz Doboja i Šamca (jer su oni najviše stradali) kakve povoljne ili beskamatne kredite? Džaba nahraniti sada ljude ako će za šest mjeseci pomrijeti od gladi.

Vrh

PostPoslato: 21 Maj 2014, 21:41 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Slika

Makedonska stranica, 12 000 lajkova
https://www.facebook.com/makedonijazasr ... fref=photo

Vrh

PostPoslato: 21 Maj 2014, 21:43 
staromodan
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2002, 16:42
ne znam za samac, al doboj ce da se glodje narednih mjeseci oko vlasti..

Vrh

PostPoslato: 21 Maj 2014, 21:43 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

_зока je napisao:
Hoće li sada Banka Srpske ponuditi privrednicima iz Doboja i Šamca (jer su oni najviše stradali) kakve povoljne ili beskamatne kredite? Džaba nahraniti sada ljude ako će za šest mjeseci pomrijeti od gladi.

Којим џебеним привредницима? Каже јуче преШједница или ко већ, треба ревитализовати привреду потопљених градова. Фазон је у томе што у Добоју нема шта да се ревитализује. Град је био клинички мртав и прије поплаве. Ја стварно не знам како ће се извући из овога. :( Courtesy of SDS...

Vladimir RUS je napisao:
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.

Vrh

PostPoslato: 21 Maj 2014, 21:45 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Jbg, mi imamo par poslovnih partnera iz Doboja, a za jednog sam siguran da je dobro poslovao i zapošljavao više desetaka radnika. Jeste trgovina al' svejedno.

Vrh

PostPoslato: 21 Maj 2014, 21:45 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Feb 2013, 15:24
Napravljen sajt.. odlicno!

http://helpsrpska.com/

Vrh

PostPoslato: 21 Maj 2014, 21:47 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

_зока je napisao:
Jbg, mi imamo par poslovnih partnera iz Doboja, a za jednog sam siguran da je dobro poslovao i zapošljavao više desetaka radnika. Jeste trgovina al' svejedno.

Трговине не рачунам, то није производња. Била је она фабрика сточне хране, и да ли још ишта... мислим... мислим... размишљам... не иде. Е да, неко је нешто био почео да отвара у старој "Босанци" већ било реновирано и сређено пред поплаву...

Vladimir RUS je napisao:

Vrh

[ 5212 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 151, 152, 153, 154, 155, 156, 157 ... 261  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]