banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Poslednja poseta: 23 Jun 2026, 03:14 Danas je 23 Jun 2026, 03:14

Sva vremena su u UTC [ DST ]

[ 5212 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 148, 149, 150, 151, 152, 153, 154 ... 261  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 21 Maj 2014, 13:30 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Okt 2003, 02:53
http://www.rudan.info/marsal-dokovic/

Vrh

PostPoslato: 21 Maj 2014, 13:39 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jun 2011, 21:22
skeva je napisao:

Nadam se da ce sada distribucija pomoci malo bolje funkcionisati.

Судећи по комплетном недостатку жалби на подјелу хуманитарне помоћи на ФБ групи "Ванредно стање Добој", рекло би се да расподјела функционише фантастично. Прије доласка генерала Зеца оно је било мучно за читати.

Vladimir RUS je napisao:
Na RTRS-u kazu 8000, a na Nezavisnim hiljade. :D
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.

Vrh

PostPoslato: 21 Maj 2014, 13:40 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

doodler je napisao:
Sudeci po Avazu samo Merhamet i Caritas dijele pomoc po Doboju

http://www.avaz.ba/vijesti/teme/stanovn ... se-poplave

De nek ih neko obavijesti malo sta se desava i da pbjave spisak lokacija gdje ljudi mogu dobiti pomoc.

Хало људи, то је Аваз, немојте да се замарате...

Vladimir RUS je napisao:
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.

Vrh

PostPoslato: 21 Maj 2014, 13:42 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Okt 2003, 02:53
Mogu bar objaviti spisak lokacija gdje ljudi mogu dobiti pomoc. Treba ih bombardovati po forumu ukazati na ovog "novinara"

Vrh

PostPoslato: 21 Maj 2014, 13:46 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 20 Maj 2014, 20:14
sinip je napisao:
skeva je napisao:

Судећи по комплетном недостатку жалби на подјелу хуманитарне помоћи на ФБ групи "Ванредно стање Добој", рекло би се да расподјела функционише фантастично. Прије доласка генерала Зеца оно је било мучно за читати.

ovo uopste nije tacno, i ja citam bas tu grupu i ljudi se zale kako vecina tih punktova uopste ne postoji, ljudi dodju a tamo nigdje nista, procitajte sami nijedan pozitivan komentar na post o punktovim https://www.facebook.com/pages/%D0%92%D ... 35?fref=ts
ja ne znam da li ti je taj zec rod ili sta ali molim da ne siris dezinformacije, ja se nadam da ce se stanje stvarno popraviti

Vrh

PostPoslato: 21 Maj 2014, 13:50 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ок, моја грешка, превидио сам реплике на ту вијест. Прије је жалби било уздуж и попријеко по читавој страници.

Vladimir RUS je napisao:

Vrh

PostPoslato: 21 Maj 2014, 13:52 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Avg 2010, 11:40
немогуће да свако ко се врати из Добоја на лицу мјеста види да помоћ не долази до оних којима треба и да нигдје нема људи који дијеле и носе помоћ.
али свако - из било које друштвене сфере, града, насеља, различитих интересовања и година.
сада ако сви они лажу, онда не знам. а немају разлога лагати, јер раде то из само једне нормалне људске побуде.
раде то из љубави и солидарности.

углавном организација и даље шкрипи и још једном понављам да је боље да директно однесете помоћ и помогнете у чишћењу градова у које идете!

Vrh

PostPoslato: 21 Maj 2014, 13:54 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Nov 2008, 17:42
Pretpostavljam da je stab izdao naredbu da se punktovi formiraju na datim adresama, najvjerovatnije se vec radi na tome.
Mozda im fali ljudi, mozda neko sabotira, sve je moguce.

Vrh

PostPoslato: 21 Maj 2014, 13:55 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2009, 23:36
Ako ima neko iz PD i ako želi da volontira:

'Potrebni volonteri u Crvenom krstu, Prijedor!! Stiže pet kamiona!'

Objava prijedorskog pozorišta prije dva sata.

Vrh

PostPoslato: 21 Maj 2014, 14:09 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2004, 09:44
spijo je napisao:
Ne znam dal da se smijem ili da plačem
https://www.youtube.com/watch?v=wYTORl1vWnM#t=253

baba je legenda! :D

Vrh

PostPoslato: 21 Maj 2014, 14:17 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 17 Avg 2010, 21:57
Сад ми жао што сву помоћ дадох у дом омладине, а не људима који директ иду у Добој. Али, нисам ни слутио да ће шкрипати са расподјелом. ПА само из БЛ је отишло толико помоћи да се може нахранити милионски град.

Стварно не знам шта се ешава...

Vrh

PostPoslato: 21 Maj 2014, 14:21 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 17 Avg 2010, 21:57
Са фб-а :-?

Citiraj:
VEOMA VAZNO!

Ljudi, juce sam bio u Doboju. Tamo nista ne funkcionise. Pomoc sam odnio u tri naselja. Od ta tri, u dva se niko od nadleznih (ma ko god to bio) nije ni pojavio, a kamoli ponudio pomoc. Od ta dva, jedno je najvise stradalo u citavom gradu. To je naselje Pjeskovi. Tamo je voda dosla do 3. sprata i ljudima tamo je potrebno apsolutno sve, pa cak i stvari za koje smo mogli procitati po drustvenim mrezama da vise nisu potrebne. Pored hrane i vode najpotrebnija su sredstva za ciscenje, licnu higijenu i lijekovi.
U drugom naselju (ne znam kako se zove) voda je takodje dosla do plafona na 2. spratu. Tamo sam ispred jedne zgrade sreo momka kojeg sam pitao treba li mu ista, a on se onda rasplakao. Kaze da sam ja prvi koji ga je pitao tako nesto, jer ni tu niko od nadleznih nije bio.
Polovinu pomoci sam urucio licno, po principu iz ruke u ruku. Ostalu polovinu sam mislio odnijeti u Crveni krst Doboj. Nakon sto sam se kod gradjana raspitivao gdje se nalaze prostorije Crvenog krsta, saznao sam da su oni (gradjani) kako kazu "culi" da u Crvenom krstu ima jako puno zaliha ali da ih oni ne distribuiraju...
Dakle problem je sljedeci; Crveni krst ima dovoljno zaliha koje ne prosljedjuju gradjanima. Stoga apelujem na sve ljude dobre volje koji su spremni da pomognu da donacije u Doboj odnesu LICNO ili da ih posalju pouzdanim kanalom distribucije (prijatelj, posten rodjak ili kum). Za donacije koje su urucene licno (iz ruke u ruku) jedino cete biti sigurni da su stigle do krajnjeg korisnika, jer je evidentno da distribucija po sistemu punkt za prikupljanje pomoci-crveni krst-krajnji korisnik apsolutno ne funkcionise.
Takodje apelujem na sve korisnike drustvenih mreza i one koji iz najboljih uvjerenja sire informacije putem istih da izadju na teren, jer to nije dovoljno.
To vazi i za ljude koji su pomoc nosili na punktove.
Ako zaista zelimo da pomognemo ljudima moramo biti u direktnom kontaktu sa njima, jer je jasno da dosadasnji nacin organizacije sto se tice same distribucije pomoci ne daje zeljene rezultate.
Moj licni stav je da je do ovako lose organizacije,bar sto se Doboja tice, doslo zbog lose komunikacije izmedju lokalne i drzavne vlasti. O potezima ljudi koji donose bitne odluke ja ne bih pricao sada. O tome mozemo i trebamo tek kada zavrsimo posao koji nam u ovim momentima mora biti i ispred nas samih...

MOLIM VAS DA OVAJ STATUS SIRITE DALJE KAKO BI GA VIDIO STO VECI BROJ KORISNIKA DRUSTVENIH MREZA.
HVALA!

Vrh

PostPoslato: 21 Maj 2014, 14:23 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Apr 2014, 09:40
Ljudi iz Doboja se pozabavili sada sami sobom...tako da treba volontere organizovati da idu u Doboj i tamo razviju mrezu...

Vrh

PostPoslato: 21 Maj 2014, 15:06 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2002, 16:13
sinip je napisao:
skeva je napisao:

Pa, sad...da ostanem bez hrane i vode i ja bih se zalio samo prvih par dana...

Vrh

PostPoslato: 21 Maj 2014, 15:09 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2004, 09:44
јан_де je napisao:
Сад ми жао што сву помоћ дадох у дом омладине, а не људима који директ иду у Добој. Али, нисам ни слутио да ће шкрипати са расподјелом. ПА само из БЛ је отишло толико помоћи да се може нахранити милионски град.

Стварно не знам шта се ешава...

ispred crvenog krsta ima ne znam ni sama koliko vode, pa valjda dovoljno za sve ove poplavljene gradove :-?

Vrh

PostPoslato: 21 Maj 2014, 15:27 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Koliko mi na qrac idu razni statusi u kojima je neko "upravo došao iz Doboja, tamo je katastrofa, niko pomoć ne dijeli i ne prima" i sl. Prestaće ljudi donirati zbog straha da će neko zloupotrijebiti te donacije. Da je toliko ljudi bilo u Doboju koliko je takvih FB statusa Doboj bi već bio saniran.

Vrh

PostPoslato: 21 Maj 2014, 15:35 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Okt 2005, 09:40
http://drustvo-psihologa.rs.ba/apel-gradanima/

Vrh

PostPoslato: 21 Maj 2014, 15:35 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Jun 2009, 18:40
sa teme o prikupljanju pomoći
Citiraj:
skeva je napisao:
Da, ciscenje je najvaznije u ovom trenutku. Dzaba sredstva za ciscenje kada su gomile stvari u podrumima jos uvijek, sve se to treba iznijeti, nas desetak smo citav dan ostali na podrumima jednog ulaza a radili smo podobro, a zamislite koliko ulaza i zgrada ima u Doboju npr. Ljudi nisu svjesni ozbiljnosti situacije, da ce se ukoliko ovo ostane jos dugo pojaviti bolesti i legla zmija i svasta nesto i niko vise nece ni zeliti da rizikuje zdravlja zbog nekog podruma, i sta onda? Dakle, sto vise radnih akcija. U Doboju niko vise nije ni gladan ni zedan, punktovi rade provjereno, svi imaju pristup hrani i vodi.

Vrh

PostPoslato: 21 Maj 2014, 15:36 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Rocker je napisao:
Pretpostavljam da je stab izdao naredbu da se punktovi formiraju na datim adresama, najvjerovatnije se vec radi na tome.
Mozda im fali ljudi, mozda neko sabotira, sve je moguce.

Знајући екипу локалних "владара" уопште ме не би изненадило кад би и у оваквој ситуацији саботирали све што могу, само да могу да кажу како је власт СНСД-а неспособна.

Vladimir RUS je napisao:

Vrh

PostPoslato: 21 Maj 2014, 15:45 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Timotic je napisao:
sinip je napisao:
skeva je napisao:

Pa, sad...da ostanem bez hrane i vode i ja bih se zalio samo prvih par dana...

Ово је као требало да буде духовито?

Vladimir RUS je napisao:

Vrh

[ 5212 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 148, 149, 150, 151, 152, 153, 154 ... 261  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]