banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Poslednja poseta: 22 Jun 2026, 22:19 Danas je 22 Jun 2026, 22:19

Sva vremena su u UTC [ DST ]

[ 5212 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 144, 145, 146, 147, 148, 149, 150 ... 261  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 21 Maj 2014, 00:29 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Danchi je napisao:
filozof sa vrbasa je napisao:
Baš mi je krivo što se ne prošetah preko njega. Sve danas, sutra itd..

Ne znam jesi li ironican :D posto cujem da su neki prizeljkivali da se srusi ali meni je bas zao. Koliko puta sam samo presao tuda. Sluzio je mnogima a sad adio. Ko zna kad ce napraviti novi.

Ozbiljan sam, dolazio sam do dimnjaka, ali nikada dalje od njega, htio sam proći preko visećeg mosta.

Vrh

PostPoslato: 21 Maj 2014, 00:30 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2010, 08:22
Cim prodje ovaj cirkus, tj. samo ovaj prvi dio istog, za jedno 10ak dana; treba se oformiti tim koji ce precesljati internet portale, forume, medije, sve vijesti tv stanica od pocetka poplava itd...
Zestoko kazniti svakojake dezinformacije plasirane od strane medija, a pojedincima po fejzbucima i forumima (kojih je sepet) koji rade to isto i stvaraju paniku, upozoriti prvi i zadnji put.

Vrh

PostPoslato: 21 Maj 2014, 00:34 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ja sam mislio skupljati materijal i to pretočiti u Hronika poplave 2014te.

Vrh

PostPoslato: 21 Maj 2014, 00:37 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2010, 17:13
Služio je svrsi, pogotovo kad je postavljen semafor. Mada niko sem velasa ga nije volio jer su tu ostale hiljade farova, retrovizora i štopki. :)
Kako god šteta je dosta velika za sve koji su ga koristili, ali nadajmo se da će Česma nekada dobiti normalan most pošto je sad potpuno funkcionalan i upotrebljiv samo most kod pivare.

@800
Kad vidim ovog konjića prva asocijacija mi je zabavni park u Pripjatu koji je bio u upotrebi svega par dana. :?

Vrh

PostPoslato: 21 Maj 2014, 00:42 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Jun 2010, 16:23
Spoiler:
Ivana Lalović iz Obrenovca je napisao:
Celo veče su me zvali uznemireni prijatelji zbog napada na mene i nekih komentara na stranici "Moj odjek". Moram priznati da nisam imala predstavu da će moj status da napravi takav haos, valjda je ljudima bilo potrebno samo neko da progovori i evo ja jesam i apsolutno se ne kajem! Najpre želim da se zahvallim svim ljudima koju su pružili svoju podršku. Stigao mi je i veliki broj poruka ljudi šta su doživeli, pozivam sve da mi i dalje šalju takve poruke, a ako mogu neka ostave neki kontakt telefon. Ja vam obećavam da ću nakon što se sve ovo završi objaviti svaku priču, imena nisu potrebna, bitno je samo da se otkrije istina o onome šta je zadesilo Obrenovac i šta su ljudi preživeli. Ovo je moj grad, tu sam odrasla, tu živim i tu ću živeti i kad se sve ovo završi i trudiću se svim silama da ne dozvolim da zataškaju ovu katastrofu. A sada nažalost moram da se bavim i glupostima koje su pisane u komentarima. Najpre, kao što sam već napisala ja sam u Zvečkoj, delovi su bili potpuno potopljeni, toliko da su se samo krovovi kuća videli, a jedan deo se nalazi na višoj nadmorskoj visini pa voda nije došla do njih. Moja kuća je bila granica. Nisam u mogućnosti da čitam sve komentare, ali koliko sam videla uglavnom se tiču toga ko me plaća i kako sam ja to punila bateriju. Što se plaćanja tiče, to uopšte nije loša ideja, ako ima zainteresovanih mogu slobodno da se jave i ovako treba da nadoknadim štetu koju sam pretrpela na imovini. Za sada me finansira sećanje na moj grad i želja da se istina otkrije kako se to nikada više ne bi ponovilo. Drugo, način komunikacije. Da, zaista sam imala solarni punjač, ovo je bila prva prilika da ga isprobam i mogu vam reći da nije ni za šta. Takoďe sam imala i eksternu bateriju, to već jeste korisna stvarčica. Zatim, svako ko je stigao, uključujući i mene, isterali smo automobile na čistinu. Na taj način smo se putem radija informisali šta se dešava i punili telefone. Kako mi nikada nije bio potreban punjač za kola isti nisam imala, pa sam patentirala punjenje preko mp3 ureďaja u kolima ( za to vam mogu reći da ovi kvalitetniji mnogo brže pune od onih kineskih- ko ne veruje neka proba) Potom, otac moje najbolje drugarice, u čijoj kući smo našli utočište nakon što je voda počela da prodire kod nas, je nabavio agregat. Lap-topovi nam nisu bili od koristi, nešto nam wi-fi nije radio... Za one malo civilizovanije, postoje paketi koji uključuju u sebe i odreďen broj MB, koji i ja posedujem, pa na taj način imam i pristup internetu. U podrumu nisam mogla da okrećem biciklu i na taj način proizvodim električnu energiju jer je isti potpuno potopljen. Juče popodne je puštena struja onima čije kuće nisu potopljene, kako moja delom jeste, mi je i dalje nemamo, ali se mnogo lakše snalazim za punjenje baterije. Takoďe mi javljaju i da prete ljudima koji pružaju podršku u komentarima. S tim u vezi nadam se da će ovo pročitati i onaj frajer koji je iskazao želju da mi pokaže šta su "tantalove muke" pa ga javno pozivam da doďe da mi pokaže! Doduše, on da je neki frajer bio bi ovde da pomaže ljudima, a ne bi pretio po društvenim mrežama, ali što se mene tiče slobodno neka doďe i on i njemu slični. Znate, mi smo ovde danima izolovani, strah i panika ljudi su nezamislivi. Juče su mediji u nekom trenutku objavili informaciju o hitnoj evakuaciji svog stanovništva u Obrenovcu, ovde je nastao potpuni metež. Kuknjava, vriska, plakanje, zapomaganje, bežanje. Neki su uleteli u svoje automobile i počeli pod punim gasom da beže, ne znam samo gde, umalo nisu pobili i ovo malo ljudi što je ostalo. Izašla sam na ulicu i videla da nadolazi voda (koja se do tog trenutka povukla ispod moje kuće) I sama sam upala u paniku i počela da se pakujem valjda i ja da bežim. E, to je bio trenutak kada je moj strah prešao sve moguće granice i postalo mi je potpuno svejedno, samo da se ova agonija više završi. Ja sam jela i legla da spavam. Meďutim, ispostavillo se da je to bio jedan talas, voda je malo nadošla i potom se potpuno smirila, ali i kada sam se probudila nigde na ulici nije bilo žive duše. Ja se sad više ničega ne bojim i mogu svi ti mangupi da doďu slobodno. I onaj "aps" mi je bio posebno interesantan. To je takoďe dobra ideja, ko zna, možda bih nakon toga dobila i Nobelovu nagradu- to obično tako ide. Najfascinantija mi je činjenica da biračko telo SNS-a ume da piše. Do sada sam jedino primetila da su odlični u držanju pivske flaše i neodržavanju lične higijene. Očigledno još uvek nisu naučili da čitaju, ali je i ovo napredak! Što se mene licno tiče ja nikada nisam krila da ne mogu da smislim tu bagru i da ih treba sve, znate već kakvim, motkama oterati. I daću sve od sebe da se istina o Obrenovcu, i o tome šta su uradili, otkrije, da se sve do jedne žrtve pobroje, da se potpuno razotkrije ova cenzura i drago mi je da vidim da ima dosta ljudi koji su uz mene!
https://www.facebook.com/ivana.lalovic.961/posts/10200997864868835

Vrh

PostPoslato: 21 Maj 2014, 00:50 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Okt 2008, 14:27
Неки се моле, а Невен лопату у руке:

Slika
Slika

http://www.kurir-info.rs/rame-uz-rame-s ... ak-1374835

Vrh

PostPoslato: 21 Maj 2014, 00:57 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Citiraj:
Kinezi skupili 10 miliona dinara: "Mi smo vaša braća"
Objavljeno: 20.05.2014. - 14:44

Više od 500 Kineza koji rade u tržnom centru u Bloku 70 u Novom Beogradu prikupili su pomoć za ugrožene od poplava u Srbiji. Donirali su robu u vrijednosti većoj od 13 miliona dinara - ćebad, jastučiće, garderobu, cipele, čarape za djecu i odrasle. A organizovali su i prikupljanje novčane pomoći.

Autor: b92 Veličina slova:aaa
Kako kažu, glavni razlog da doniraju robu i novac je saosjećanje sa srpskim narodom.

"Ja volim vaš narod i živim ovdje 10 godina. Žao mi je, moramo da pomognemo", kaže Ling Tong od milja zvani Laza.

Osim garderobe organizovali su i skupljanje novca, a svoju donaciju uručiće onima kojima je to najpotrebnije.

"Kao braća rođena, kao jedna zemlja", ističu oni dodajući da su do sada prikupili oko 10 miliona dinara.

Citiraj:
“Podijelit’ ću priču s vama koja me danas haman rasplakala. U moru privrednika, dobrih ljudi, organizacija, svih onih sa iskrenim namjerama da pomognu ljudima, jedna scena me pogodila. U čitavom haosu prenošenja paketa sa hranom u holu opštine Vogošća, ugledah gospodina koji sa kesicom u ruci gleda čekajući da ga neko primjeti. Bio je to stariji gospodin, vjerovatno u svojim kasnim 60-tim ili ranim 70-tim, skromno obučen. Prišao sam mu i upitao ga kako mu mogu pomoći. On mi je pružio onu kesicu, u kojoj se nalazilo mlijeko, šećer i riža i tihim glasom, jedva razumno promumljao da je on toliko mogao odvojiti, i da bi volio da je mogao više. Rasporedio sam to iz kesice i zastao jedno dobrih 3 minute razmišljajući o tom gospodinu. Hvala Vam ko god da ste, jer vratili ste mi apsolutnu vjeru u čovječanstvo.”

http://cazinlive.net/ispovijest-jednog- ... asplakala/

Ташко je napisao:
Cim prodje ovaj cirkus, tj. samo ovaj prvi dio istog, za jedno 10ak dana; treba se oformiti tim koji ce precesljati internet portale, forume, medije, sve vijesti tv stanica od pocetka poplava itd...
Zestoko kazniti svakojake dezinformacije plasirane od strane medija, a pojedincima po fejzbucima i forumima (kojih je sepet) koji rade to isto i stvaraju paniku, upozoriti prvi i zadnji put.

Обавјештење о казненим одредбама за непоступање по налогу Републичког штаба за ванредне ситуације у условима проглашене ванредне ситуације на подручју Републике Српске

20.5.2014

У условима ванредне ситуације која је проглашена у Републици Српској и када Републички штаб за ванредне ситуације изда налог посебног руковођења Штабом за ванредне ситуације на подручју одређених локалних заједница, у случају одбијања извршења наредби од стране Штаба за ванредне ситуације или других надлежних органа, предвиђене су сљедеће казнене одредбе:

Законом о заштити и спасавању у ванредним ситуацијама (''Службени гласник РС'', бр. 121/12), чланом 163. став 1. тачка а) предвиђени су прекршаји за привредна друштва или правна лица, у случају неиспуњавања обавеза прописаних Законом, као и прекршаји из члана 164. став 1. тачка а) неучествовања у припреми и спровођењу заштите и спасавања и неостваривања координације и сарадње са надлежним органима и службама, односно штабовима за ванредне ситуације, као и прекршаји за физичка лица из члана 165. овог закона, уколико не испуњавају обавезу давања на кориштење возила, машина, опреме и других материјалних средстава за потребе заштите и спасавања.

Чланом 409. КЗ РС прописано је да је кривично дјело поступање супротно наредби или позиву надлежног органа или организације без оправданог разлога, односно одбијање да учествују у отклањању опасности од пожара, поплава или других општих опасности и за исто је прописана новчана казна или затвор до једне године.

Чланом 408. став 1. КЗ РС прописано је да је кривично дјело непријављивање или неблаговремено пријављивање надлежном органу или на други начин непредузимање мјера да се отклони пожар, поплава, експлозија, саобраћајна незгода или каква друга опасност за живот или тијело или за имовину већег обима, иако се то могло учинити без опасности по себе или другог и за исто је прописана новчана казна или затвор до једне године.

Чланом 408. став 2. КЗ РС прописано је да је кривично дјело одвраћање или на други начин спречавање другог у предузимању мјера за отклањање пожара, поплава, експлозије, саобраћајне незгоде или какве друге опасности за живот или тијело или за имовину већег обима, и за исто је прописана казна затвора од три мјесеца до три године.

Чланом 22. Закона о јавном реду и миру (''Службени гласник РС'', број 20/07) прописано је да је прекршај, ко не поступи по наредби или рјешењу државног органа у вези са ограничењем или забраном кретања или задржавање лица на одређеним јавним мјестима или подручјима или ко се не удаљи из групе коју је овлаштени припадник упозорио да се разиђе, за исти прописана је новчана казна од 500 до 1.500 КМ.

Чланом 23. истог закона прописано је да је прекршај, лажно представљање и да ко се лажно представља као службено лице државног органа, одговорно лице предузећа или другог правног лица, или ко неовлашћено носи њихове службене ознаке или униформе или службене легитимације, или ко употријеби лажне личне податке као своје или ко потврди туђе лажне личне податке као тачне, за исти прописана је новчана казна од 500 до 1.500 КМ.

Чланом 24. истог закона прописано је да је прекршај, ометање државних органа у вршењу јавних функција, те ко омета или спречава дјеловање државних органа, предузећа или других правних лица која врше јавна овлашћења или њихове службенике да врше своје функције, или ко не поступи на лицу мјеста по законитом захтјеву или наређењу њиховог службеног лица, за исти прописана је новчана казна од 500 до 1.500 КМ.

Vrh

PostPoslato: 21 Maj 2014, 05:33 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jul 2009, 11:23
Tommy Vercetti je napisao:
Znam da je bilo, ali da ponovimo opet.

[size=150]RS otvorila PAYPAL.[/size]

http://www.vladars.net/eng/Pages/paypal.aspx

Ima li ikakve provizije na ove uplate?

Vrh

PostPoslato: 21 Maj 2014, 05:35 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Nema.

Vrh

PostPoslato: 21 Maj 2014, 05:39 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Apr 2010, 08:42
Kakvo je stanje u Prijedoru?
Znam da je bila frka, oko 5000 domaćinstava pod vodom, ali ne znam koja su naselja?

Vrh

PostPoslato: 21 Maj 2014, 06:37 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jul 2004, 12:09
Meni ovo ide mrljavo sa donacijama,jedva milion do sad,a daj Boze da nas skrpi 300 miliona. Ja bih volio da se uvede onaj solidarni fond,ko kod Tite,toliko posto od plate,nema hoces-neces.Deset posto od svake plate preko 1000 km,12 mjeseci,ko te pita jesi za,ili ne.

Sent from my Galaxy Note 3 using Tapatalk 4

Vrh

PostPoslato: 21 Maj 2014, 06:41 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Apr 2010, 08:42
O tome smo Filozof i ja diskutovali juče i to bi bilo okej, pod uslovom da te pare stvarno idu gdje trebaju.

Vrh

PostPoslato: 21 Maj 2014, 08:34 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 29 Okt 2011, 11:12
Na drugim forumima masovno krenula prica kako su Doboj i Bijeljina zrtvovani zbog Srbije.. a Obrenovac i Sabac su zrtvovani zbog prestolnice.. Dodik dobio blagonaklonost Vucica i sad ce uzeti i naredni mandat..

Sta bi uopste bilo da BN pocne ozbiljnije forsirati ovu pricu da nas je Dodik prodao na ovakav nacin?

Vrh

PostPoslato: 21 Maj 2014, 08:35 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2010, 08:22
Nemoj.

Vrh

PostPoslato: 21 Maj 2014, 08:36 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jun 2011, 21:22
Ruffo je napisao:
Na drugim forumima masovno krenula prica kako su Doboj i Bijeljina zrtvovani zbog Srbije.. a Obrenovac i Sabac su zrtvovani zbog prestolnice.. Dodik dobio blagonaklonost Vucica i sad ce uzeti i naredni mandat..

Sta bi uopste bilo da BN pocne ozbiljnije forsirati ovu pricu da nas je Dodik prodao na ovakav nacin?

Ништа, пукли би најстрашније. Добој је "жртвован" јер стока општинска није дупе помјерила.

Vladimir RUS je napisao:
Na RTRS-u kazu 8000, a na Nezavisnim hiljade. :D
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.

Vrh

PostPoslato: 21 Maj 2014, 08:37 
Kako doboj moze uopste biti "zrtvovan"? Kakve on veze ima sa srbijom tj. kako Bosna utice na poplave u Srbiji?

Bullshit...

Vrh

PostPoslato: 21 Maj 2014, 08:37 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jun 2011, 21:22
Ма де, каквих сам се глупости начитао ових дана, није нормално.

Vladimir RUS je napisao:
Na RTRS-u kazu 8000, a na Nezavisnim hiljade. :D
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.

Vrh

PostPoslato: 21 Maj 2014, 08:38 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jun 2010, 18:01
Jest, blagonaklonost Vucica ce donijeti Dodi pobjedu. :lol:
Kad se na jesen ne bude imalo sta jesti, posto je sve propalo u Semberiji i Posavini, nece Dodi pomoci sto Vucica.
A ne bih bio ni u kozi sadasnje opozicije ako dobije izbore.

Ovo je propast cije razmjere ce se vidjeti ne sada, vec za nekoliko mjeseci.

Vrh

PostPoslato: 21 Maj 2014, 08:42 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 20 Avg 2003, 17:45
Citiraj:

Ko god da tako razmišlja treba mu odsjeći prste na rukama da ne kuca gluposti...Ja veću glupost u životu nisam čuo...Možda su i Obren Petrović i Mićo Mićić napravili dil sa Vučićem pa će oni dobiti blagonaklonost jer su žrtvovali svoje gradove pa će SDS dobiti izbore...A možda ih Vučić sve pohvali, pa će SDS i SNSD u koaliciju nakon izbora...Dakle još jednom, SAMO GLUP ČOVJEK MOŽE NEŠTO TAKO NAPISATI, PODRŽATI I UOPŠTE RAZMIŠLJATI U TOM PRAVCU...A BN je isto što i RTRS, samo što su za SDS, s tom razlikom što BN televizija radi sve što može da pojača animozitet na relaciji Bijeljina-Banjaluka

Poslednji put menjao miki dana 21 Maj 2014, 08:43, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 21 Maj 2014, 08:43 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Jul 2007, 11:36
Ruffo je napisao:

Молим вас, немојте ово радити.

Vrh

[ 5212 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 144, 145, 146, 147, 148, 149, 150 ... 261  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]