banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 28 Jun 2025, 05:46

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1184 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 60  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Egzodus
PostPoslato: 19 Feb 2017, 20:44 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Nov 2006, 13:12
Tako nekako. Svi kukaju na EU, ali im ne smeta da traže posao u istoj.
Slično je i ovdje u PL - mnogima ne valja EU ali niko se ne žali na stotine km autoputeva i subvencije koje vuku svi koji mogu i koliko god mogu.

Vrh

PostPoslato: 19 Feb 2017, 20:45 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Milan je napisao:

Vidim ti i ajkula pljujete aldi i lidl i jedini argument do sada je "jer je za sirotinju i jeftino je"...je li bolji kvalitet mesa i robe u drugim radnjama ili sta je u pitanju?

Edeka eto ima raznovrsniji izbor nego Lidl/Aldi, da je nesto mnogo kvalitetnije, nisam ustvrdio :D
Sto se mesa tice, u Austriji od tih lanaca je najbolja ponuda u Merkuru. I kvalitetom se izdvaja od ostalih.

Mek :lol: Radije potrazim arkadasa za kebap kada se mora sa nogu :lol:

Vrh

PostPoslato: 19 Feb 2017, 20:46 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

mirdza je napisao:
Tako nekako. Svi kukaju na EU, ali im ne smeta da traže posao u istoj.
Slično je i ovdje u PL - mnogima ne valja EU ali niko se ne žali na stotine km autoputeva i subvencije koje vuku svi koji mogu i koliko god mogu.

Dok se pare stancaju, neka je bal :-)

Vrh

PostPoslato: 19 Feb 2017, 20:55 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Okt 2010, 18:53
WrDa je napisao:
Lijepo sam pitao, da li mi mozes odgovoriti. Sta bi ti radio na zapadu? Znaci ajde sad bez podjebavanja napisi. Nisam rekao da je na zapadu losije, vec sam rekao da neki ljudi uopste nece osjetiti boljitak zivota.

A i valja birati. Zemlje gdje je teski fizicki rad najplaceniji: AT, CH, DE. Nigdje neko bez ikakve skole nece moci imati bolji kvalitet zivota nego u ove 3 zemlje. Pa vjerovatno i kad gledas cijeli svijet a ne samo Evropu ta racunica ostaje ista.

Niko te ne podje8ava, a ja sam društveni smjer obrazovanja kao i velika većina plebsa, znači nisam neki jaki deficitarni stručnjak IT grane ili ljekar specijalista. A šta ti ubrajaš pod fizički rad? Znam ljudi koji su otišli u DE konkretno rade kao moleri i farbari i sasvim solidno zarađuju i imaju posla a nisu neki stručnjaci kao ni deficitaran kadar, a znam i ljude koji rade kao stuff na aerodromu od čišćenja piste preko viljuškara i prenosa tereta pa se ne misle vraćati dobro im je i zadovoljni su.....Ti prosto ne razumiješ da ljudi ne trče tamo zbog silnih para koje će zaraditi, nego što ovdje nema života dostojnog čovjeka. Nema posla, nema zakona, nema socijalne zaštite, školstvo i zdravstvo u totalnom rasulu, strašna korupcija i nepotizam u svim porama društva a mnogi segmenti života su skuplji nego na zapadu.
Sa zapadnom platom živiš, ovdje jedva preživljavaš i to ako je imaš.....

Milane, u sridu :thumbright:

Vrh

PostPoslato: 19 Feb 2017, 21:08 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2015, 20:56
Ала се овдје мијешају бабе и жабе.

Vrh

PostPoslato: 19 Feb 2017, 21:17 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Nov 2011, 00:56
Milan je napisao:
Gotivim Apua i popio sam sa njim pivo prekjuce, ali ovo je bezveze sto je napisao. Ljudi u EU su pametniji od nas i nece dopustiti bilo kakve gluposti, to sto mi mislimo da smo pametniji od njih je drugi par opanaka i nasa standardna zabluda. Onaj ko ode je rijesio jedan problem, a to je usran zivot ovdje na Balkanu. Sve i da je isti standard zivota na zapadu (kao sto je bio u BiH) ipak se dobija ovo sto je Apu naveo u prvoj recenici, a to je da si covjek pred drzavom. Nisam neki expert, ali za Balkan ne postoji rjesenje, mentalitet se ovdje nece dugo promijeniti. Ljudi su glupi, zatucani i govna su kao i zadnjih stotinjak godina i tako ce vjerovatno biti i u buducnosti.

Sa većinom što si napisao se i slažem, međutim dotakeo si ovdje i neke stvari koje nemaju vezu sa ovom temom. Nisu oni u EU ništa pametniji drugo nešto je u pitanju ali to je druga tema.
Što se tiče mentaliteta tu su opet dvije stvari naglašene kod nas, traženje brzog i kratkoročnog riješenja bez većeg sagledavanja posljedica u nekoj daljoj budućnosti i druga stvar jeste konstantno prebacivanje odgovornosti na drugog, prosječnom srbinu UVIJEK je kriv neko drugi. Skoro pa u potpunosti je izbrisan osjećaj vlastite odgovornosti pred društvom, državom, sugrađanima itd, ako to imamo maltene imaš otvorena vrata pakla a imamo, po komentarima 95% forumaša upravo tako i misli. A na to da dodamo našu alavost na pare, privilegije, bolesnu želju da se uzdižemo i ponižavamo druge, "građani-seljaci", "starosjedioci-dođoši", kretanje linijom manjeg otpora, samozavaravanje, onda dobiješ ovo što upravo sada čitamo.

Vrh

PostPoslato: 19 Feb 2017, 21:31 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 24 Mar 2015, 20:12
Bravo Api !!!

Vrh

PostPoslato: 19 Feb 2017, 21:32 
Citiraj:
prosječnom srbinu UVIJEK je kriv neko drugi

naravno da je ovako...amerika i EU su nas unistili, nikada mi nismo krivi...

Citiraj:
A na to da dodamo našu alavost na pare, privilegije, bolesnu želju da se uzdižemo i ponižavamo druge, "građani-seljaci", "starosjedioci-dođoši"

kako rekoh...balkanski mentalitet...pate ljudi da budu iznad drugih...'oce vlas' pa kakva ili kolika god da je...bar to se moze vidjeti u svakodnevnom zivotu kod nas, od obicne salteruse ili saobracajca pa do nekih drugih visokih pozicija...ovo gradjani/seljaci i starosjedioci/dodjosi necu komentarisati, samo teski debil moze biti ponosan na nesto na sta nije mogao uticati...

Vrh

PostPoslato: 19 Feb 2017, 21:41 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 24 Mar 2015, 20:12
Ono Mica , kad cemo na pivo , vidim poceo si obilaziti lokale pa velim....

Vrh

PostPoslato: 19 Feb 2017, 22:02 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Nov 2011, 00:56
Milan je napisao:
Citiraj:
prosječnom srbinu UVIJEK je kriv neko drugi

naravno da je ovako...amerika i EU su nas unistili, nikada mi nismo krivi...

Citiraj:
A na to da dodamo našu alavost na pare, privilegije, bolesnu želju da se uzdižemo i ponižavamo druge, "građani-seljaci", "starosjedioci-dođoši"

kako rekoh...balkanski mentalitet...pate ljudi da budu iznad drugih...'oce vlas' pa kakva ili kolika god da je...bar to se moze vidjeti u svakodnevnom zivotu kod nas, od obicne salteruse ili saobracajca pa do nekih drugih visokih pozicija...ovo gradjani/seljaci i starosjedioci/dodjosi necu komentarisati, samo teski debil moze biti ponosan na nesto na sta nije mogao uticati...

Pa da, mada ima i promjena na bolje ovdje, nije sve tako crno kako se želi predstaviti, ali to je neka druga tema. :)

Vrh

PostPoslato: 20 Feb 2017, 08:45 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 09 Jun 2012, 13:13
To što ti pričaš je potpuno ispravan stav. Ali za takvo nešto potrebne su korjenite promjene društva i mentaliteta koje će se dogoditi - nikad. Umjesto da čekamo Godoa, možemo učiniti bar nešto pozitivno - spasiti sebe. Sebično, al trenutno jedino moguće.

Vrh

PostPoslato: 20 Feb 2017, 08:56 
Bič božji
Bič božji

Pridružio se: 17 Jun 2010, 18:47
Cekajte ljudi, jel mi pricamo o napretku u drzavi u kojoj sami vrh drzave ne postuje ustav koji je u svakom normalnom sistemu za politicare sveto pismo... o napretku sistema u kojem clan predsjednistva ima svoje privatne ambasadore po svijetu... takvo drustvo nema ni jedan promil sanse da napreduje, ljudi, pa jel vi primjecujete da smo mi konstantno blizi ratu nego li miru...

Vrh

PostPoslato: 20 Feb 2017, 09:40 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Sve to jebanje u zdrav mozak nije iskljucivo u BiH. U citavoj Istocnoj Evropi se odrzava stanje konstantne krize.

Vrh

PostPoslato: 20 Feb 2017, 11:07 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Feb 2013, 15:24
Kako sad to, pa zar nije rekao Lazanski kako je Bjelorusija super napredna? Svi imaju posao, fino se zivi, zapadni mediji lazu, dokaz da se moze gurati prst u oko svijetu i biti hadzija...

Ali Lazanski je tako rekao..... :(

Vrh

PostPoslato: 20 Feb 2017, 11:37 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Okt 2010, 18:53
Bjelorusija ima Rusiju kao najvjernijeg partnera i saveznika, zato i mogu da pokažu srednjak zapadu. Šta misliš što je Ukrajina prošla kako je prošla? Mada u kontaktu sam sa ljudima iz Minska i Vitebska, domorodcima i našima, uopšte se ne žale i potvrđuju uglavnom priče o životu tamo.

Vrh

PostPoslato: 20 Feb 2017, 12:20 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Jun 2012, 11:37
The_new_Statesman je napisao:
Sve to jebanje u zdrav mozak nije iskljucivo u BiH. U citavoj Istocnoj Evropi se odrzava stanje konstantne krize.

Dok nam ne padnu gaće do kraja Zapad će nas u zdrav mozak preko naših BiH polikitara. :D

Vrh

PostPoslato: 20 Feb 2017, 12:39 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

nepokoreni je napisao:
Bjelorusija ima Rusiju kao najvjernijeg partnera i saveznika, zato i mogu da pokažu srednjak zapadu.

E pa mi nemozemo. Samo se pitam kada ce to ljudi da shvate i da prestanu da misle na Rusiju i Bjelorusiju. EU je jedina alternativa.

Vrh

PostPoslato: 20 Feb 2017, 12:54 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Upravo si rekao da je EU jedina alternativa sprovodjenju ove i ovakve politike koja je sponzorisana od same EU :-)

EU je alternativa samoj EU!

VAU!

:lol:

Vrh

PostPoslato: 20 Feb 2017, 13:01 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

The_new_Statesman - Da ako udjemo u EU možes pobjeci u ovu zemlju:

NEMA NEZAPOSLENIH Češka - rastu im plate a bolji su i od Njemačke

ČEŠKA REPUBLIKA bilježi rekordno nisku nezaposlenost u okviru Europske unije. U četvrtom kvartalu prošle godine ona je iznosila svega 3,6%. To je ujedno i najniža nezaposlenost u povijesti samostalne Češke, a kako je početkom veljače objavio Češki statistički zavod i zaposlenost je na povijesnom maksimumu i iznosi 72,9 posto.

Fale im radnici

Najveći problem u nedostatku radnika, Češka ima u industriji i prijevozu zbog čega neke firme moraju odbijati poslove. "Firme stalno javljaju o nedostatku kvalificiranih i nekvalificiranih radnika. Također, ispitivanja među firmama pokazuju da nedostatak zaposlenih postaje sve veća barijera za rast proizvodnje naše najveće grane, dakle industrije”, kaže ekonomist Čehoslovačke poslovne banke Petr Dufek.

http://www.index.hr/vijesti/clanak/nema ... 51681.aspx

Vrh

PostPoslato: 20 Feb 2017, 13:22 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Feb 2013, 15:24
Gledajuci nezapadne zemlje koje su usle u EU, vise je pozitivnih nego negativnih primjera, daleko vise.

Pitajte nacije Baltika, Ceha, Poljaka, Slovaka, Madjara jel mu bolje sad ili prije 40 godina. Ne znam za ostale vjerovatno je slicno ali nacije Baltika strasno, bas strasno mrze Ruse, iz dna duse ih mrze. A za to postoje opravdani razlozi, ne mrze ih za dzabe. :)

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1184 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 60  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]