Valjda će se sad kad je vojska preuzela promijeniti situacija.
The_new_Statesman je napisao:
A mislim da ubacite koju lopatu pa podijelite tamo? Kakvo je to auto? Po svemu sudeci neki kamion, ali me nebi zacudilo da vas ugura u Cinkvicenta

BLAF, vec sam mu najavio. Ali cek da vidimo hoce li lopate ili ne.
Fiat 155 2.0.
Uzeo sam od nepokorenog iz crknutog Puga akumulator, od Blafa 100KM, nasuo sam 70KM goriva (31.53 litara @2.22KM/lit.), te predao auto i 30KM kusura Tašku. Pare su za ako zafali goriva, mada valjda ne bi trebalo. On i nepokoreni će se sutra oko pola osam čuti pa će ići, Novu Varoš valjda isto kupe, pa Shakala u Derventi, te od Blackrose u Prnjavoru kupe sendviče i šta već ne. Mjesta za lopate baš i nema, ali u autu je lopata koju je dao Kasparrow, a u gepeku su čizme te jednokratne rukavice (paket) koje je isto Kasparrow dao, a ostatak njegove donacije je kod mene i ide sutra sa vodom u CK. I vode koje je Blaf dao.
Nego, da napomenem:
Warrior of the Light je napisao:
Nađoh ovo prilikom čisćenja podruma kod prijatelja:
Ne znam može li voda uticati da ovakve stvari postanu "nestabilne". Ko god radi na rasčišćavanju neka pripazi, jer se mogu naći i opasnije stvari od ovoga.
Schlager je napisao:
u doboju je linija bila skoro na tri strane grada,mnogo je minskih polja jos nerascisceno,a bujice su podigle te mine i raznijele svagdje negdje....zato caca nemoj da se ismijavas,nego otvori cetvore oci sutra gdje budes cistio,pogotovo ako je voda i ne vidis dno!!
pretpostavljam da otuda i ova ideja eventualne zabrane stihijskog pomaganja, da se sprijeci jos veca tragedija,jedna mina moze raznijeti nekoliko ljudi!

a onda jebes i da citav doboj ocistis za dan

Zato vas molim za oprez, ne izigravajte heroje, ne oglušavajte se o naređenja vojske, makar vas okrenuli i vratili.
Skeva, ti pošto si domaćin u neku ruku i inicijator ovog dolaska, imaj na umu da vodiš nečiju djecu i da je PRVO, GLAVNO I OSNOVNO da se svi živi i zdravi vratite, uspjeli šta počistiti ili ne!