dukicas je napisao:
Alo ljudi, nije mi jasno što uvek poredite današnju Rusiju sa onom iz devedesetih godina!???
Na čelu Rusije tad je bio pro-zapadni, ljigavi alkoholičar Jelcin, a Rusija je bila ekonomski rasturena, a vojno i tehnički strahovito zaostala. Danas je to sve totalno drugačije, na čelu je pravi Rus, Pravoslavac, anti-američki nastrojen i pro-srpski. Naravno, mislim na njegovo veličanstvo velikog Vladimira Putina, dok za onog Medvedeva uopšte to ne mogu reći, mislim kad mu Putin ne bi bio nad glavom da bi Medvedev bio vrlo sličan Jelcinu, jer se iz vasione vidi da je pro-američki nastrojen. A Rusija je danas ekonomski jača od svih zapadnih zemalja i vojno-tehnički ih skroz stigla, pa čak u nekim stvarima i prestigla. Tako da sam siguran da bi Srbija, kad bi imala pravu vlast da proglasi ratno stanje i izvrši opštu mobilizaciju, mogla osloboditi čitavo Kosovo i pobiti sve one Kforovce, a NATO ne bi smeo ni prstom mrdnuti, jer velika i premoćna RUSIJA ne bi dozvolila nikakvu intervenciju protiv Srbije, a ovi se naravno ne bi smeli sukobiti sa Rusijom jer su jedva i Libiju savladali i u teškim su problemima. Zato baš i žure da reše konačno pitanje Kosova za vreme Tadićevog režima kako ne bi bili došli do situacije da moraju ponovo vojno otimati KiM od Srbije i Srba, a ovog puta to im ne bi prošlo i oni to dobro znaju, mnogo bolje od mnogih Srba nažalost. NATO bi mogao samo verbalno da protestvuje i da se buni protiv srpske intervencije na KiM, baš kao i što je to Rusija radila 1999.god. kad je NATO intervenisao.
Pa što nam ne pomogne sad ta snažna gvozdena pesnica? Što ne upotrijebe 1% svojih vojnih resursa i riješe probleme na Kosovu. Odgovor je jedan - zato što neće.