banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Poslednja poseta: 22 Jun 2026, 05:14 Danas je 22 Jun 2026, 05:14

Sva vremena su u UTC [ DST ]

[ 5212 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 130, 131, 132, 133, 134, 135, 136 ... 261  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 20 Maj 2014, 00:27 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Kada je poplava govna prva isplivaju, a posljednja potonu. (stara izreka)

Vrh

PostPoslato: 20 Maj 2014, 00:43 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jun 2011, 21:22
shakal je napisao:
sinip je napisao:
Није Добој Бјељина. Имаш брдски дио града, тзв. Чаршија, могао је само да нареди евакуацију 20 метара уз брдо, пошаље полицију да потјера све редом а остало нек све вода носи. Овако...

Tacno. Mislim da je Doboj duplo lakse odbraniti od poplave nego Bijeljinu, kada se uzmu svi faktori u rizik.

Да не спомињем да насип направљен након поплаве 1965. не само да није попустио него су, како чујем, морали да користе експлозив да га разбију код "Туша" како би воде почела да отиче из града. А са таквом конфигурацијом терена уопште није требало много да се спријечи поплава, или ако не поплава оно бар људске жртве.

Vladimir RUS je napisao:
Na RTRS-u kazu 8000, a na Nezavisnim hiljade. :D
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.

Vrh

PostPoslato: 20 Maj 2014, 00:47 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 13 Feb 2014, 23:31
Situacija je da te Bog sacuva, mozda je do mene ali poslije svih akcija ja definitivno ne vjerujem vise nikome...najrađe bih dao u ruke vodu, hranu svima onima kojima to treba, ali niko tu moc nema.

Neko rece da citam teme, da pomoc u Doboj ide i evo procitao sam (svaka cast) ali opet srecem masu svijeta u tom istom gradu koji kazu da nisu dobili apsolutno nista...ne mogu da vjerujem koja neorganizacija, a Maglaj je isti slucaj.

I jos nesto, nabijem na k. sve domicilne sminkere koji hodaju u fancy kosuljicama oko nas dok cistimo njihov grad, isto tako one kibicere (zbog kojih moramo u grupi ici) koji cekaju ispred zgrada u Doboju i zagledaju u kese da vide sta to nosimo...a pomoc nosimo u njihovu sopstvenu zgradu...

Nikad u zivotu nisam odustajao ni od cega, ali sam se razocarao...dao sam uputstva kuda i gdje da ide pomoc iz Tesnja u Doboj, ali ja vise ne mogu nemam srca za ovo i jbg, od sutra na svoj redovan posao...

P.S. Kapu skidam policiji RS-a i policiji Federacije koja ima neprikosnovenu koordinaciju, sve u cilju da pomogne narodu.

Vrh

PostPoslato: 20 Maj 2014, 00:49 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jun 2011, 21:22
Пошто од сутра у ствари већ од данас војска преузима контролу у Добоју, очекивати је побољшање.

Vladimir RUS je napisao:
Na RTRS-u kazu 8000, a na Nezavisnim hiljade. :D
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.

Vrh

PostPoslato: 20 Maj 2014, 00:56 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=WPzIXWCX3Tw[/youtube]

Vrh

PostPoslato: 20 Maj 2014, 02:23 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Jun 2009, 16:41
Citiraj:
Лагумџија каже да би, према тврдњама војних стручњака, организованој војној сили били потребни мјесеци да учини оно што је вода учинила на потезу од Маглаја до Добоја, укључујући и ова два града, за три дана.

otkad to vojska simulira poplave? e jest mu i poređenje...

Vrh

PostPoslato: 20 Maj 2014, 06:39 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Apr 2011, 21:17
Srbija

Spoiler:
Slika
Slika
Slika

Vrh

PostPoslato: 20 Maj 2014, 07:13 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Dec 2007, 17:26
Има око 200 хиљада позива на овај хуманитарни број.

Vrh

PostPoslato: 20 Maj 2014, 07:23 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Feb 2008, 22:10
"Ako je Vaš grad #Banjaluka kafu možete platiti pozivom na broj 1458 u kafićima "Intermezzo", "078" i "Stara Ada". #poplaveRS"

Vrh

PostPoslato: 20 Maj 2014, 07:30 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Jul 2007, 11:36
Ташко je napisao:
Gocias je napisao:
Обично немам обичај да реагујем на ТВ прилоге. Телевизија као телевизија, морају испунити свој цјелодневни програм, али ове реакције што се преносе од јуче, никако нису на мјесту. Ствара се тако лоша клима на релацији БН и ДО са једне стране, односно БЛ са друге.

Уз ризик да будем безобразан, па мајка му стара, не скупља се ваљда онолика помоћ за Пријечане, Трн и Лазарево? Јел могуће да толико мало камиона одлази у ова два града? Зар је могуће да БН на насипима налази људе из свих градова РС сем из БЛ?

Mislim da se najmanje pomoci zadrzava u BL. Nikakve tu "lose klime" izmedju Bijeljina/Doboj i Banjaluke nema. To su samo medijska sranja.
Kako doci do Bijeljine, ako je sve poplavljeno?
Masa ljudi iz BL ide u Doboj i ogromna pomoc ide bas tamo, tako da ne kontam zasto si napisao to sto jesi.
Ide se i u Samac i u Modricu. Islo se i u Prijedor. Nije Bijeljina nista drugacija, samo je mnogo teze doci i ne organizuje se odlazak tamo.
Mico Micic nek pozove studente iz BL da dodju tamo i vjerujem da ce, ako ne sutra, onda prekosutra odmah doci. Ako postoji mogucnost.

Мени се чини да има, и да томе највише доприносе медији, који стварно без икаквих граница пропагирају ову или ону страну. Па кад гледаш БН, без СДС-а би сви поцркали од глади. Мислим, заболе ме за политику, али мајмунлук је мајмунлук.

Већ три дана пут за БН је проходан, нема више шта да се чека. За Добој исто.

Не Мићо, Додик и Жељка! Предсједник и премијер!

Vrh

PostPoslato: 20 Maj 2014, 07:31 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Је ли могуће да администратори бришу постове у којима се отворено спекулише о броју мртвих у РС?

Vrh

PostPoslato: 20 Maj 2014, 07:32 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jul 2004, 12:09
I treba da se brisu bilo kakve spekulacije, bile uvelicane ili umanjene.

Vrh

PostPoslato: 20 Maj 2014, 07:57 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 06 Jul 2009, 21:45
Joj ocekivati neke vijesti od BN televizije je smijesno. Pa oni i ovu situaciju koriste za pljuvanje aktuelne vlasti i velicanje SDS-a.

Vrh

PostPoslato: 20 Maj 2014, 08:03 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Jun 2010, 10:02
Хитно ми је ово. Јел зна неко јел се може нормално доћи до аеродрома маховљани и јел авиони нормално лете?

Slika

http://www.fkborac.net/sajt/

Vrh

PostPoslato: 20 Maj 2014, 08:15 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 17 Avg 2009, 07:33
može doći normalno
za avione ne znam

Vrh

PostPoslato: 20 Maj 2014, 08:24 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jun 2010, 18:01
BN je bijeljinski RTRS. Stoka!

Vrh

PostPoslato: 20 Maj 2014, 08:25 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 17 Avg 2011, 13:21
sinip je napisao:
Пошто од сутра у ствари већ од данас војска преузима контролу у Добоју, очекивати је побољшање.

Nista vojska ne preuzima.....Zeko jeste general ali u penziji vec 10-ak godina i nema veze sa vojskom...on je povjerenik vlade za Doboj

Malo sam se raspitao kod ljudi koji bi stvarno trebali znati:
Imaju grdnih problema sa podjelom pomoci.Prvo su dijelili direktno sa kamiona pa se narod tukao,grabio,unistavao.
Presli na drugaciji nacin podjele pa im se desava da ljudi lazu broj clanova domacinstva,svi iz domacinstva staju u red i tako to.
Oni koji odvoze a cini mi se rekose da su to neki predsjednici mz prvo snabdiju svoje prijatelje rodbinu,komsije a ostalima sta ostane.
Rezultat svega toga je da dosta ljudi ne dobije nikakvu pomoc.
Pomoc se dijeli racionalno jer se ne moze predvidjeti koliko ce ovakvo stanje potrajati.
Zato je Zec u sustini postavljen,da nadje nacina da svi dobiju minimum pomoci.U sustini vlada haos...neka mu je bog na pomoci.

Bilo je pokusaja ulaska u grad ljudi koji su lagala da voze humanitarnu pomoc a u stvari prodavali robu....valjda par slucajeva.....o prodaji hum. pomoci nema info.

Vrh

PostPoslato: 20 Maj 2014, 08:31 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Krol, postoji li mogucnost da mu ti sa svojim kompanjonima iz rata pomognes radi tih ljudi? Ili neko slicnog iskustva i naravi? Cini mi se da je dobio velika ovlastenja, a i vanredno je stanje.

Vrh

PostPoslato: 20 Maj 2014, 08:43 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Јел може без, "ваљда" и сличних термина? Ја у то људи ништа не вјерујем! Завладала је општа бујица непровјерених и лажних информација. Сви форуми, поргали, друштвене мреже обилују информацијама из треће руке, које се провлаче кроз свакојака уста да би на крају ситуација била као у народној пјесми.

Још једном молим админа да, ако постоји начин, уведе филтер на пласирање непровјерених информација.

Vrh

PostPoslato: 20 Maj 2014, 08:46 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Dec 2005, 09:37
Sta su neprovjerene informacije? Pa nisu vise ona vremena kada se moglo manipulisati cinjenicama. Zena sa troje djece iz Doboja pise poruku u BL i tome kako im se nista ne dostvalja, da nije bilo licne inicijative i pomoci prijatelja ko zna kako bi se provela. Evo ti prilozi na yt.. kreni od pandura koji se zahvaljuje Federaciji, preko covjeka koji u ruci ima dvije litre soka..

Ali, izvinite, što se vi brinete kakvi ste u očima drugih ljudi i šta se o vama misli i zna? Kao da je to važno? Važno je koliko čovjek ima od života i šta u životu načini od sebe, od svoje sredine i svoga potomstva.

Vrh

[ 5212 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 130, 131, 132, 133, 134, 135, 136 ... 261  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]