boris_wz je napisao:
ne mogu nikako da se slozim s tobom. posebno u vezi te fontane.ja sam se tu igrao kao dijete, i sve to stoji, ali ta fontana je bila simbol grada samo zato sto je bila jedina,
Ispravka krivog navoda,
fontana nije bila jedina nego prva, napravljena je vrlo davno, negdje oko 1950-te, poslije je napravljena velika fontana ispred nekadasnjeg novog doma armije , sadasnje skupstine, pa ipred rk centra, pa iza pozorista, pa ona ispred rk boska (i o njoj bi se dalo diskutovati) tako da ona kao prva fontana pored koje su prohodale mnoge generacije ipak jeste (bio) jedan od simbola grada,
Nikom nije smetala pa ne vidim neki jak argument zasto se morala srusiti. Nikako se ne mogu sloziti da se nesto rusi samo zato sto je staro. Najbolji je spoj starog i novog, pogledaj kako se fasada nekadasnje rk standard, tj beogradjanke fantasticno uklopila u stare zgrade gospodske ulice to mi je fantasticno ispalo, jos samo da se renovira ona zgrada na cosku.
Meni je kao sto sam rekao najveci promasaj muzicki paviljon koji totalno odudara od okoline. Da je umjesto njega renovirana stara fontana mislim da bi park bio mnogo bolji.
Ali umjesto rijeci slike mnogo bolje govore, evo zamislite staru fontanu u
novom parku.