banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Poslednja poseta: 22 Jun 2026, 15:24 Danas je 22 Jun 2026, 15:24

Sva vremena su u UTC [ DST ]

[ 5212 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 122, 123, 124, 125, 126, 127, 128 ... 261  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 19 Maj 2014, 17:13 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Apr 2008, 01:45
Frisky_Dingo je napisao:
sad su objavili imena i godišta ljudi koji su stradali. ukupno 17. između 70 i 90 i kusur godina, niko mlađi od 60. tako da ona priča o 70 poginulih u doboju je sranje.

Je li? Brao

Vrh

PostPoslato: 19 Maj 2014, 17:20 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 17 Avg 2011, 13:21
Zna li iko kakvo je tacno stanje u Samcu i selima oko njega (Skaric,Crkvina,Tisina,Hasic,Pisari,Novo selo,Grebnice,Brvnik....)

Vrh

PostPoslato: 19 Maj 2014, 17:20 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Okt 2010, 18:53
Stanje kritično, i veze su uglavnom u prekidu..... :-?

Vrh

PostPoslato: 19 Maj 2014, 17:24 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Okt 2010, 15:52
Ja sad došao sa terenskog rada.
Tamo u Trapistima riješili 5-6 kuća.
Sav narod veseo i oran manje više i svako hoće da počasti i da proljuduje sa nama, a mi se sticali što više uraditi danass, al ne mere se izdurati više.

Taško dobili smo rakije od nekog djeda :D

Vrh

PostPoslato: 19 Maj 2014, 17:25 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 28 Maj 2013, 20:35
danijell je napisao:
Citiraj:
Srbija može da računa na milijardu evra iz fonda solidarnosti Evropske unije radi otklanjanja dugoročnih posledica katastrofalnih poplava, izjavila je danas komesarka za humanitarnu pomoć i vanredne situacije Kristalina Georgijeva.

- Srbiji su kao zemlji kandidatu dostupna sredstva iz Fonda evropske solidarnosti u vrednosti do milijarde evra godišnje - saopštila je komesarka na konferenciji za medije u Briselu.

Za Bosnu i Hercegovinu, koja nema status kandidata, pristup fondovima je komplikovaniji, rekla je Georgijeva.

- Reagovali smo čim smo primili zahtev iz Srbije i BiH - ukazala je ona i dodala da su odmah upućene pumpe visokog kapaciteta, helikopteri i čamci, a u međuvremenu je upućeno ukupno 450 volontera iz zemalja članica EU.

- To je više nego što su Srbija i BiH tražile, ali smo povećali pomoć zbog dramaticne situacije - kazala je ona.

http://www.blic.rs/Vesti/Drustvo/466509 ... moci-od-EU

Evo sad javljaju na dnevniku da je ta cifra preuvelicana i da Srbija treba da dostavi izvestaj o proceni stete da bi se odredila vrednost novca za pomoc.

Vrh

PostPoslato: 19 Maj 2014, 17:27 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jun 2009, 09:41
ako su pametni maksimalno će napumpati izvještaj.

Vrh

PostPoslato: 19 Maj 2014, 17:30 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Feb 2002, 01:00
krol2 je napisao:
Zna li iko kakvo je tacno stanje u Samcu i selima oko njega (Skaric,Crkvina,Tisina,Hasic,Pisari,Novo selo,Grebnice,Brvnik....)

Danas sam dosao iz Samca, bili od juce ujutro. Juce je bilo lose, voda je bila bas visoka, ali sreca pa je bila mirna, barem ne nosi kao Vrbas, pa smo mogli uraditi dobar posao, spasili par ljudi (vecina je vec ranije bila evakusiana, tj oni koji su htjeli i oni koji se mogu evakuisati), ostalim su podjeljene namirnice. Vec sinoc se voda pocela povlaciti i jutros se dovoljno povukla, toliko da je vojska konacno mogla uci u grad sa kamionima. Sad ne znam bas ta okolna sela, ali Crkvinu sam zapamtio, to je odmah na ulazu u Samac. Tu je komplet lijeva strana ulice bila pod vodom (prekljuce), dok na svu srecu voda nije presla ulicu, ali bilo je pitanje u par centimetara. I u Samcu ima zrtava, ne znam tacan broj. :(
Ali ovi izvjestaju su gluposti. Sinoc kad je vec pao mrak, i zavrsili sa poslom. Sjeli da odmorimo i to bas u Crkvini, izvan Samca malo. I ljudi koji zive tu rekose da se neki momak 94 ili 95 godiste (zaboravio sam) utopio, rekli su i ime i prezime ali ne sjecam se stvarno. :( A u ovim izvjestajima samo stare ljude nabrajaju..

Vrh

PostPoslato: 19 Maj 2014, 17:33 
Stara kuka
Stara kuka

e jebiga...dobar je to narod

Vrh

PostPoslato: 19 Maj 2014, 17:41 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Jeste stvarno, znaci svako malo neko od njih pita, jeste gladni, zedni, hocete kafu, itd.. Neki covjek dodje i donese pletu od 5 litara rakije, kaze ovo je za vas. Jutros isto dosli, nismo znali ni hoce li biti potrebe da radimo, posto smo cekali da nam jave, zbog nivoa vode. I dok smo cekali (opet tu u Crkvini), neka baka dodje i donese svima kafu, mi se pravo odomacili tu. :) Sreca pa su javili da se voda povukla, pa nije bilo potrebe da ostajemo.

Vrh

PostPoslato: 19 Maj 2014, 17:42 
Stara kuka
Stara kuka

e tako su mene gostili u ratu u vise navrata.....cim se mogne odoh kod njih da vratim bar mrvicu

Vrh

PostPoslato: 19 Maj 2014, 17:44 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jun 2010, 11:26
ziri,mene zanima nešto sa ljudske strane,od tebe iz prve ruke..federalnim medijima ne vjerujem a na rtrs naravno to neće reći...je li istina da su šamčani najvećim djelom evakuisani u gradačac,i da su tamo otvorili sve školske i sportske dvorane i dali hranu i sve što treba ljudima?

Vrh

PostPoslato: 19 Maj 2014, 17:46 
Stara kuka
Stara kuka

poznajuci teren a ako bosna nije presla cestu onda za tim nije bilo potrebe......dovoljan je obudovac,slatina i sela u okolini da ih sve prihvati

Vrh

PostPoslato: 19 Maj 2014, 17:50 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Apr 2008, 01:45
Nemamo svi ista iskustva, ja u Crkvini umalo ne izgubih glavu kad smo igrali trecu ili cetvrtu ligu nekad tamo :) . Jebeni sport :D

Vrh

PostPoslato: 19 Maj 2014, 17:51 
staromodan
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2002, 16:42
ne znam zasto ne vjerovati..sta je tu cudno recimo ako je gradacac prihvatio srbe iz samca..

Vrh

PostPoslato: 19 Maj 2014, 17:54 
Stara kuka
Stara kuka

spavac je napisao:
ne znam zasto ne vjerovati..sta je tu cudno recimo ako je gradacac prihvatio srbe iz samca..

koliko imas godina ti.......dekali smo huseina gradascevica 4 pune godine i to nemiice od Tolise,Krecana i Novalica.....taj narod se i prije i sad mrzio iz dna duse

Vrh

PostPoslato: 19 Maj 2014, 17:58 
staromodan
Korisnikov avatar

17 god imam, sta cu pa se ne sjecam rata.. :(

Vrh

PostPoslato: 19 Maj 2014, 18:00 
Stara kuka
Stara kuka

sjecao ii ne.....narod gradacca i samca se ne podnosi ni prije a pogotovo poslije rata

Vrh

PostPoslato: 19 Maj 2014, 18:04 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Schlager je napisao:
ziri,mene zanima nešto sa ljudske strane,od tebe iz prve ruke..federalnim medijima ne vjerujem a na rtrs naravno to neće reći...je li istina da su šamčani najvećim djelom evakuisani u gradačac,i da su tamo otvorili sve školske i sportske dvorane i dali hranu i sve što treba ljudima?

Vecina je evakuisana prije nego sto smo mi dosli, pa ne znam gdje su tacno. Ali ovi ljudi sa kojima smo pili kafu kazu da im pomazu ovi iz Gradačca bas puno, i da ih svako malo par njih iz Gradačca zove i pita jel sve ok. Isto tako su ih zvali da dodju kod njih, kad je ta prica o pucanju brane bila lansirana. Tako da vjerujem da je to istina.
Ovakva katastrofa zblizava sve..

Vrh

PostPoslato: 19 Maj 2014, 18:08 
staromodan
Korisnikov avatar

to je to...poplavu ne poziva sds, hdz i sda pa da dolazi opet do nacionalnog sranja da svako bjezi u svoje jato..

Vrh

PostPoslato: 19 Maj 2014, 18:11 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
Jel ovo normalno?? Prvo pročitah u Kuriru pa provjerih i ostale.
Obrenovac, opet novi talas??

http://www.blic.rs/Vesti/Drustvo/466621 ... vog-talasa

http://www.novosti.rs/vesti/beograd.74. ... -nastavlja

http://www.24sata.rs/vesti/beograd/vest ... 6597.phtml

Vrh

[ 5212 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 122, 123, 124, 125, 126, 127, 128 ... 261  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]