banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 31 Jul 2025, 22:43

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 901 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 46  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 02 Jan 2016, 09:50 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Dec 2015, 00:07
Неки никако да то схвате.
Ко не схвата значај очувања важних датума у свијести и животу, неће никада ни схватити. Јер све гледа кроз материјално. А духовност, обичаји и култура су кључ опстанка.

Vrh

PostPoslato: 02 Jan 2016, 10:02 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Nov 2007, 09:26
Kad budemo imali svijest da iole upravljamo svojom državom i sudbinom, biće nešto... ovako se samo hranimo "patriotizmom" i stagniramo. Treba obilježiti, ali da ima toliki značaj - nema.

Vrh

PostPoslato: 02 Jan 2016, 10:06 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Управљати државом. Па мислим да нас то не занима. Нас занима Република (формално). Е сад, ови који управљају то не раде на најбољи начин, они прије њих то такође нису радили на најбољи начин. Одемо ли доста даље кроз историју, видјећемо, да се заправо никада на прави начин није управљало. Јер да јесте не би Срби били у врху листе страдалих током свих могућих ратова.

Тако да, итекако има значај. И треба 9. јануар одвојити од политичких мантри и сакупљања политичких поена појединаца. Онај ко 9. јануар гледа кроз власт или кроз Додика, прије њега Чавића и остале, једноставно није национално свјестан. И ту се прича завршава. Дакле или га славиш и поштујеш, или не.

Vrh

PostPoslato: 02 Jan 2016, 10:16 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Definiši nas. Imamo državu koja ne uliva nikakvu sigurnost i zbog toga ne možemo živjeti mirno, spokojno, posvetiti se životu, već se borimo za preživljavanje i utjehu tražimo u patriotizmu... biće bolje, neko viče... sve dok je tako, ovo se ne može zvati normalnim životom. Imam tu sreću da živim koliko - toliko normalno (čitaj solidni mjesečni prihodi), ali mi niko ne garantuje da će to biti sutra tako. I da se desi nešto što će uticati na to (čitaj otkaz), nemam nikakve garancije da ću naći išta što će mi obezbediti dovoljan priliv finansija za daljni normalan život. Možeš reći da sam materijalista, ali je društvo tako, živi se od para, a ne od vjere u državu. Što se tiče samog praznika, ne slavim, ali poštujem... ipak sam tu rođen, odrastao i živim.

Vrh

PostPoslato: 02 Jan 2016, 10:28 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Ентер мени држава не улива никакву сигурност, истина. Република Српска да.

Живим мирно, борим се за егзистенцију, и утјеху не налазим у патриотизму. Моје опредјељење је националистичко. Не шовинистичко, клерофашистичко...

Док неко виче биће боље, а не ради ништа и не заслужује боље. Све је до нас. Онолико колико се боримо толико смо ближу циљу којем тежимо. Код нас је највећи проблем што брзо заборављамо и још један можда и већи што смо као народ генерално пасивни до границе максимума. А то онај ко жели користи.

Иста је ситуација и у мом случају око запослења. Али ми неће 9. јануар дати отказ, вратити ме на биро. Пљунути у фацу или уцјенити.

Твоје је право да не славиш. Као и свачије. Само што многи заборављају да се Дан Републике не слави од 2006-те. Многи повезују исти са владајућом гарнитуром. Ја га повезујем са мојим народом, његовом борбом за слободу и отаџбином. Каква таква је, моја је. Крвљу плаћена цијена слободе. Могао сам отићи из ње барем 10 пута, уживати и имати кеша за чукунунуче. Ићи у Дубаи на прославу Нове, на Мон Блан за Божић, плаћати амстердамске даме, возити БМВ-а на годишњем по Зворнику и изигравати лудило са све кајлом од пар хиљада марака и великим крстом. Нисам. Можда ми живот поново приреди то искушење, можда другачије реагујем. Али оно што не смијем, никада одрећи се симбола Републике Српске. 9. јануар је један од њих.

Vrh

PostPoslato: 02 Jan 2016, 10:31 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
Što ne ode nego ostade nama da govnaš ovde seronjo jedan dosadni

Vrh

PostPoslato: 02 Jan 2016, 10:32 
:lol:

Vrh

PostPoslato: 02 Jan 2016, 10:35 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
:lol:

Vrh

PostPoslato: 02 Jan 2016, 10:37 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Mi smo ti koji smo doveli postojeću garnituru na vlast... kao što reče, do nas je. Krv jeste bila cijena, a da smo dobili slobodu - nismo. Možda će narod više slaviti taj praznik ako bude imao slobodu i državu koja građanima nudi više sigurnosti i uliva povjerenje da ima bolje sutra... i radi na tome da sutra neće biti gore nego danas. Trenutno to nemamo, nažalost.

Vrh

PostPoslato: 02 Jan 2016, 10:43 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

<Enter_name> je napisao:
Mi smo ti koji smo doveli postojeću garnituru na vlast... kao što reče, do nas je. Krv jeste bila cijena, a da smo dobili slobodu - nismo. Možda će narod više slaviti taj praznik ako bude imao slobodu i državu koja građanima nudi više sigurnosti i uliva povjerenje da ima bolje sutra... i radi na tome da sutra neće biti gore nego danas. Trenutno to nemamo, nažalost.

Један дио свакако.

Невезано за славље, ја када кажем славим, не мислим на то да се разбијам од пића и ића, да трошим неке новце и слично. Већ једноставно осјећам у срцу задовољство, одем запалити коју свијећу, помолити се.

Ентер само сам хтио указати на то, да се код нас све гледа кроз призму политике. Нажалост. Невезано за сам 9. јануар. Јбт дошли смо до тога да имамо по 2 борачке, 2 орг ратних војних.... све оне организације које би требале имат префикс невладиних... Дијелимо се, пасивни смо, већина не зна што жели. О солидарности као категорији да не говорим, све ми је било јасно током великих поплава.

Vrh

PostPoslato: 02 Jan 2016, 10:58 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jun 2011, 21:22
shakal je napisao:
Što ne ode nego ostade nama da govnaš ovde seronjo jedan dosadni

Каква суптилна доза тешке нетрпељивости... :lol:

Правда за Дрининог! :)

Vladimir RUS je napisao:
Na RTRS-u kazu 8000, a na Nezavisnim hiljade. :D
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.

Vrh

PostPoslato: 02 Jan 2016, 12:03 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Apr 2011, 21:17
E jest nam ga Schlager šuknuo ,isto ko onaj Riđobradi Stevandiću

Vrh

PostPoslato: 02 Jan 2016, 13:36 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 24 Mar 2015, 20:12
Mir srbi nije tema za svadju.....i ubijedjivanje.....

Manite se politike i politicara.....nije im mjesto ovdje.....

BLAGODARIM.......Jos sedam dana
Hvala na razumijevanju :mad:

Vrh

PostPoslato: 02 Jan 2016, 16:05 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Okt 2015, 17:40
filozof sa vrbasa je napisao:
Ja sam svoju zastavu kupio 2003. godine i u mojoj sobi je stalno istaknuta, padalo mi je na pamet da je istaknem spolja, ali mi je neki glasić u glavi govorio da je to seljački,

kad prolaziš kroz Hrvatsku,svaka druga kuća ima zastavu okačenu,u Grčkoj takođe.

Ja kod kineza otišao po zastavu,i vagao,na jednoj strani patriotizam,na drugoj judeizam,pa sam kupio malu zastavu :)

Vrh

PostPoslato: 02 Jan 2016, 16:28 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 17 Jul 2011, 20:55
Nas narod je generalno vrlo patriotski raspolozen a uvijek sam se cudio kako kultura kacenja zastave nije malo vise izrazena kod nas. Kod nas zastave imaju funkciju samo za svadbe i to je to.

27 april je kraljev dan u Holadniji, citava drzava je u narandzastoj boji i na skoro svakoj kuci su okacene holandske zastave. :)
Vec je forumas gore pisao za nama geografski blizu Hrvatsku (za oluju na primorju na sve strane hrvatske zastave), grcka takodje, plus sto sam kod njih primjetio da svaka kuca ispred u dvoristu ima malu crkvicu (velicine mozda veceg postanskog sanduceta) i tu pale svijece.

Nadam se da ce akcija sa zastavama uspjeti.

Vrh

PostPoslato: 02 Jan 2016, 17:50 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 24 Mar 2015, 20:12
Kod mene u zgradi hoce garant.....za sada 5 od 8 stanova prihvatilo inicijativu ......a ova 3 morace milom ili silom 8) :lol: 8)

Vrh

PostPoslato: 02 Jan 2016, 18:21 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 30 Jun 2010, 17:18
Posto vidim da ima dilema dali slaviti ili ne,samo da pozdravim svoje drugove koji 92 nisu imala nikakvih dilema dali treba ili ne.

Vrh

PostPoslato: 02 Jan 2016, 18:29 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
Nisam vidio da je iko na temi napisao da ne treba slaviti.

Vrh

PostPoslato: 02 Jan 2016, 18:42 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
9.1.1992. ce mi ostati u sjecanju kada sam prvi put vidio revolver sa burencetom i oruzje uopste uzivo, poklon mom starom od sds, za nedajboze

Vrh

PostPoslato: 02 Jan 2016, 18:48 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Feb 2013, 15:24
Niko nije napisao da ne treba slaviti, vec je dosta ljudi napisalo da fokus ne moze biti samo na tome i ne moze se 9 januar gurati u prvi plan 2 mjeseca prije i 2 mjeseca poslije.
Srpstvo se ne jede, vecina naroda zivi izuzetno lose i valjda bi to trebao biti temelj od kojeg se krece - povecanje standarda zivota, dovodjenje kvaliteta zivota na neki visi nivo, politicar koji stvori uslove za to, e on je najveci patriota. Zna to Vucina dobro, savrseno konta sta mu hoce Enter Name reci ali malo on spinuje.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 901 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 46  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]