banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 29 Jul 2025, 20:58

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1255 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 63  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 09 Mar 2010, 18:58 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Svejedno EU je jasna, tamo gdje oni kažu da postoji demokratija nema šanse da pojedinac dobije azil.

Vrh

PostPoslato: 09 Mar 2010, 19:15 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Feb 2008, 21:55
Sve to stoji, to što ja hoću da kažem je da su ovi jadni ljudi prevareni od strane raznih "biznismena" i "putnih agencija" koje im otvoreno lažu i obećavaju nešto što niko ne može da im da.

Vrh

PostPoslato: 09 Mar 2010, 19:15 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
Bice da Albanija zavisi od BiH :lol: :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 09 Mar 2010, 22:44 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Dec 2009, 14:46
Hertzog je napisao:
Bice da Albanija zavisi od BiH :lol: :lol: :lol:

Biće, kako sada stvari stoje, da će i Albanija i BiH za bezvizni režim čekati još najmanje 3 godine da konsoliduju svoje redove pa da prionu na posao.. jbg.. interes građana je donji, a interes vlastodržaca je gornji, a koje mi stalno na izborima nagrađujemo kao i nesposobne parlamentarce BiH koji imaju mjesečnu platu od 7.000 KM. Za monarhijsko uređenje zemlje možemo samo da sanjamo, a koje bi nam sigurno i neminovno donijelu jednu vrstu brzih donošenja odluka i riješenja kada je riječ o bjelom šengenu i ostalim zahtjevima EU.

Vrh

PostPoslato: 11 Mar 2010, 16:06 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 03 Mar 2010, 15:58
Blackwood je napisao:
Za monarhijsko uređenje zemlje možemo samo da sanjamo, a koje bi nam sigurno i neminovno donijelu jednu vrstu brzih donošenja odluka i riješenja kada je riječ o bjelom šengenu i ostalim zahtjevima EU.

Ili, kad bismo samo prihvatili feudalizam, ili možda neko malo starije plemensko uređenje od ovog koje imamo, dobili bismo pored "Bijelog Šengena" i para u pasoš kad prelazimo granice. A za povratak u pećinsko doba, i transport bi nam sredili, i papire, i... ma sve.

Vrh

PostPoslato: 15 Mar 2010, 11:01 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Citiraj:
Albanski azilanti u raljama trgovaca ljudima

Nakon ukidanja schengenskih viza za Srbiju, Makedoniju i Crnu Goru, netko se prisjetio kako da uzme novce uglavnom albanskoj sirotinji s juga Srbije i iz Makedonije. Prodali su im priču da Belgija daje azil ekonomskim emigrantima, organizirali dvije-tri ad hoc autobusne tvrtke i počeli ih izvoziti za po tisuću eura po duši. Taj najnoviji trik trgovaca ljudima sada istražuje policija, a Belgija polako deportira natrag prevarene nesretnike.

Inace, dobio sam informaciju da nema nista od ukidanja viza za BiH u ovom roku koji se pominje (kako ono bese, jun ili jul...) tako da se ne nadate puno...

Vrh

PostPoslato: 15 Mar 2010, 17:06 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Dec 2007, 17:26
zar je neko mislio da ce BiH biti ukinute vize u skorije vrijeme? jul se spominjao prije nekoliko mjeseci, ali sad niko nista ne spominje.

Vrh

PostPoslato: 15 Mar 2010, 19:27 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 08 Feb 2010, 13:02
ovde mi se cini dobra tema za jedno pitanje adminima...

Mogu li ja dobiti jednu vizu za pisanje na politici?

Drugi pokusaj je moja tema, pa je prebacena tamo, tako da nisam mogao poslije sudjelovati, a sada i ova 7 godina je prebacena a rado bih odgovorio...

P.S. Viza mi treba dok ne doguram do 200 postova, onda ulazim u EU :D

Vrh

PostPoslato: 15 Mar 2010, 19:31 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Feb 2002, 01:00
Nema vize za politiku, moras sacekati ulazak u EU ;)

Vrh

PostPoslato: 15 Mar 2010, 19:47 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Apr 2007, 10:01
bila jednom je napisao:

Da si zensko kao sto ni nick kaze, ja bih te licno pogurao na lijepe oci ali...niti si ti zensko, niti zerocool pada na lijepe oci. lose - lose situation.

“I spent half my money on gambling, alcohol and wild women. The other half I wasted.”― W.C. Fields

Vrh

PostPoslato: 16 Mar 2010, 00:19 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

goci master je napisao:
bila jednom je napisao:

Da si zensko kao sto ni nick kaze, ja bih te licno pogurao na lijepe oci ali...niti si ti zensko, niti zerocool pada na lijepe oci. lose - lose situation.

pih diskriminacija :D

ima valjda i jedan zenski admin, koji pada na lijepe MUSKE oci :D

a nista, forumasi ostaju uskraceni za jednu dobru diskusiju sa Silviom Danteom...

p.s. jos 91 do ulaska u EU 8)

Vrh

PostPoslato: 16 Mar 2010, 00:24 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ni to ti ne garantuje siguran ulazak u EU!!! :D :D :D

Vrh

PostPoslato: 16 Mar 2010, 00:26 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Maj 2009, 16:34
bila jednom je napisao:
p.s. jos 91 do ulaska u EU 8)

Ako skupiš 200 postova ne znači da ćeš ući na politiku.
To ti ja kao ova situVacija sa bezviznim režimom.
BiH ispunila uslova, pa ne pušĆaju u tu Jevropu :evil3:

Eto, viš kol'ko ja imam postEva pa niJEsam na politiKi.
Ima i još vakiJEH ko ja kol'ko oš 8)
a bash me nešto taj podforum i ne interesuje

Vrh

PostPoslato: 16 Mar 2010, 00:51 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

znaci sve zavisi od simpaticne gospodje na salteru :D

nadam se da ce imati lijep dan, kada ispunim normu za ulazak u EU :)

P.S. nije bas da i mene interesuje ali u potrazi za pravdom,istinom i argumentima spreman sam se odazvati : ) pozdrav

Vrh

PostPoslato: 16 Mar 2010, 09:11 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Jan 2008, 01:32
bila jednom je napisao:
znaci sve zavisi od simpaticne gospodje na salteru :D

nadam se da ce imati lijep dan, kada ispunim normu za ulazak u EU :)

P.S. nije bas da i mene interesuje ali u potrazi za pravdom,istinom i argumentima spreman sam se odazvati : ) pozdrav

Evoja imam preko 200 postova pa ipak nista od hevrope .....treba imati pravi krsni list :D

Vrh

PostPoslato: 16 Mar 2010, 09:38 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 31 Mar 2009, 18:22
Кацин: БиХ испунила услове за визну либерализацију

ЉУБЉАНА – Посланик Европског парламента Јелко Кацин оцијенио је, у допису високом представнику спољних послова ЕУ Кетрин Ештон и комесару за проширење Штефану Филеу, да је Босна и Херцеговина испунила све техничке услове из Мапе пута за визну либерализацију.

Кацин је у допису Ештон и Филеу нагласио да је потребно уважити напоре које је БиХ уложила у задовољавање услова за либерализацију визног режима.

Он је поздравио одлуку Европске комисије којом се потврђује да искуства прилива азиланата из Србије и Македоније у поједине земље ЕУ, послије укидања визног режима за наведене државе, неће и не смије угрозити позицију БиХ.

Кацин позива Комисију да представи правни приједлог за либерализацију визног режима у првој половини прољећа, наводи се у саопштењу из Кациновог кабинета.

Напори који су уложени у испуњавање услова за либерализацију визног режима показују значајан напредак у БиХ, нагласио је Кацин и упозорио да је то само један у низу корака који БиХ треба да испуни како би стекла пуно чланство у ЕУ.

„Послије испуњавања услова из Мапе пута, БиХ нипошто не би требало да узме годишњи одмор”, закључио је Кацин.
http://www.frontal.rs/cyrl/?page=2&kat=1&vijest=39446

Не бој се непријатеља - у најгорем случају те могу убити. Не бој се пријатеља - у најгорем случају те могу издати. Бој се равнодушних - они нити убијају нити издају, али само уз њихову прећутну сагласност на земљи постоји издајство и убиство

Vrh

PostPoslato: 16 Mar 2010, 16:15 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 02 Mar 2010, 15:59
nadam se da ce sve biti ok i da ce ukinuti vize i onda cemo moci kao Vuk Stefanovic Karadžić da sjednemo na konja i u EU bez da te neko zajebava! Jedino u BiH vrijeme ide nazad...

Vrh

PostPoslato: 17 Mar 2010, 18:30 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 02 Mar 2010, 15:59
http://www.24sata.hr/news/crnogorac-shi ... ti/164260/

kad samo vidim koja zemlja moze u EU bez viza, a mi ne mozemo...pa da se objesis...

Vrh

PostPoslato: 17 Mar 2010, 18:40 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Besi se, zasto mislis da je BiH bolja od CG... nemaju nikakvih problema unutar svoje drzave za razliku od BiH i ne vidim zasto bi ih pustili u beli sengen dok se ne rese ti problemi... Zajebi korupciju i ostale gluposti u CG oni su daleko uredjeniji od BiH.

Vrh

PostPoslato: 18 Mar 2010, 14:32 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Citiraj:
Šef Europske komisije Jose Manuel Barroso izrazio je nadu da problemi sa pripadnicama albanske manjine sa juga Srbije i Makedonije koji pojačano traže politički azil u Belgiji i Njemačkoj, neće otežati stavljanje BiH na bijelu šengensku listu zemalja zapadnog Balkana.
Usljed velikog priliva lažnih azilanata, neke zemlje EU i političke grupacije žele da se još sačeka sa viznom liberalizacijom da bi se vidjelo kakve su njene posljedice na priliv imigracije.

U Briselu se nezvanično čuje da Albanija gotovo više nema šanse da uhvati vlak bezviznog režima, a da je srpanjski rok za BiH ugrožen, što otvara pitanje da li će BiH biti kolateralna šteta ovih događaja.

Zagovornici brže liberalizacije smatraju da bi, ukoliko bi se to dogodilo, BiH mogla da bude ostavljena na čekanju do kraja ove godine. Neimanovani ekspret rekao je da je do prije par mjeseci srpanj izgledao kao realan datum za eventualnu liberalizaciju viznog režima u BiH, ali sad je on sve dalji.

"Ali, trebalo bi naći načina da se razdvoji par BiH - Albanija, tako da ne budu obje zemlje stopirane zbog problema priliva lažnih azilanata s juga Srbije i iz Makedonije. To je potez na koji će se Europska komisija relativno teško odlučiti", rekao je ekspert za viznu liberalizaciju.

(Avaz)

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1255 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 63  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]