banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Poslednja poseta: 21 Jun 2026, 11:12 Danas je 21 Jun 2026, 11:12

Sva vremena su u UTC [ DST ]

[ 5212 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 117, 118, 119, 120, 121, 122, 123 ... 261  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 19 Maj 2014, 10:59 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 17 Avg 2010, 21:57
Треба у закон уписати могућност да се такви одмах објесе на главном градском тргу. Пријеки суд.

Vrh

PostPoslato: 19 Maj 2014, 11:00 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Sep 2006, 01:29
Gazimestanac87 je napisao:
Slika

Stigla ova ekipa. Viđeni jutros u Gradišci.

Vrh

PostPoslato: 19 Maj 2014, 11:02 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Feb 2010, 23:08
Vjerujem da se to ne krade nego na terenu ljudi koji to dijele imaju svoje prioritete. Onda je i narod teško organizovati da se to odvija nekim poštenim redom nego svi navale odjednom oko tih punktova ili kako se već zovu.

Vrh

PostPoslato: 19 Maj 2014, 11:02 
Veteran
Veteran

ЗА све који имају неког у Грацу, а вољан је да помогне

Citiraj:
Дакле, данас настављамо са акцијом прикупљања средстава за поплавом угрожено становништво, на истом месту, у просторијама Српског културног центра у Грацу (Eggenberger Gürtel 76, 8020 Graz), од 09:00 до 19:00 часова.
У уторак и среду смо на истом месту од 15:00 до 19:00, као и у четвртак од 09:00 до 19:00 часова!
Јуче је кроз Српски културни центар прошло више од стотину породица, као и десетине удружења из Граца и целе Штајерске, укупно скоро пет стотина људи!
БУДИТЕ И ВИ ДЕО ЗАЈЕДНИЧКОГ ТИМА!

Vrh

PostPoslato: 19 Maj 2014, 11:05 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 26 Dec 2010, 17:58
Mi smo juče primijetili da je u Doboju ta pomoć skladištena u brdu, van poplavljenog dijela.
Ima to smisla, naravno, nisu mogli na pola bare da je istovare.
Ali, ne distribuiše se dovoljno dobro. Ovi u zabačenijim dijelovima je ne dobijaju dovoljno.
Ljudi čiste ispred svojih kuća i zgrada i ne idu po to. Ima žena koje su same sa djecom,
starih ljudi koji ne mogu i nemaju koga poslati po pomoć.

Sa jedne strane javljaju da imaju previše pelena, a nama juče ne bi bilo dovoljno da smo imali triput onoliko...
Većina volontera se kreće po centru, ne poznaju grad, pa je i logično.
Treba malo po ovim zabačenim ulicama i selima zaći.

Vrh

PostPoslato: 19 Maj 2014, 11:06 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
kitopsina je napisao:
Ništa "Bog će kazniti", ili "Treba ukalkulisati, normalno je", samo kažnjavati odmah i drastično. Puna je zemlja takvog polusvijeta. Još treba i oni da nas preplave sa svojim kriminalom.

Pa kako ces isplanirati kaznjavanje ako ne racunas na tu pojavu?
I ne krade se. Ko ce krasti, oni klinci od 17-18 godina? I kuda bi sa tim? Ha?

Vrh

PostPoslato: 19 Maj 2014, 11:08 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 06 Jul 2009, 21:45
Iz Hercegovine se pakuju nekolika šlepera pomoći, neki su već otišli, neki idu danas, sutra i tako. Iz prve ruke znam da će u srijedu ujutru krenuti šleper pomoći. Prikupljamo pomoć na području Mostara i okoline (akcija Eparhije ZHiP) imaćemo pun šleper do srijede. Violeta iz Gruda daje donaciju u pelenama svaka im čast i to ćemo isto u srijedu poslati sa šleperom.

Držite se ljudi!!!

Vrh

PostPoslato: 19 Maj 2014, 11:11 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Sep 2011, 10:43
The_new_Statesman je napisao:
kitopsina je napisao:
Ništa "Bog će kazniti", ili "Treba ukalkulisati, normalno je", samo kažnjavati odmah i drastično. Puna je zemlja takvog polusvijeta. Još treba i oni da nas preplave sa svojim kriminalom.

Pa kako ces isplanirati kaznjavanje ako ne racunas na tu pojavu?
I ne krade se. Ko ce krasti, oni klinci od 17-18 godina? I kuda bi sa tim? Ha?

Govorim ne samo o organizaciji, nego i o retorici i slanju signala. U Srbiji najprije izađe Vučić i kaže jasno i glasno da će se svaka malverzacija kažnjavati drastično. Sve to nakon prvih najmanjih naznaka da postoje problemi u tom pogledu.
Ima uvijek nekoga ko je dovoljno vješt da profitira i na ovome i u ovoj situaciji.

Vrh

PostPoslato: 19 Maj 2014, 11:16 
Veteran
Veteran

Citiraj:
Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Radislav Jovičić izjavio je da je Vlada Srpske donijela odluku da sutra u Srpskoj bude dan žalosti

http://www.nezavisne.com/novosti/bih/Su ... 45364.html

Vrh

PostPoslato: 19 Maj 2014, 11:20 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
Vezano za Srbiju

https://twitter.com/Kompjuterash/status ... 80/photo/1

Ali su zato skočili na onog iz Šapca i postavili Dikovića...

Vrh

PostPoslato: 19 Maj 2014, 11:35 
Veteran
Veteran

Добој ниче из рушевина ФОТО

http://www.glassrpske.com/novosti/vijes ... 53944.html

Vrh

PostPoslato: 19 Maj 2014, 11:51 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2005, 15:44
Te koji kradu treba u prvu baru naopako ugusiti,ja sam 2 dana po kucama, od djecaka i cura koji ribaju nose,ciste..nisam cula da je rekao da je umoran a kamoli da je gladan ili zedan ,tako da cisto sumnjam da je neko zloupotrebio s te strane,cinjenica je da je haos u organizaciji i da se ljudi dovijaju na sve nacine,ali ko zeli pomoci naci ce nacin,opet ponavljam rukavice,kanta lopata i na teren da se bar smece odnese i pripremi za dezinfekciju,sad kad ugrije zaraze na sve strane

Vrh

PostPoslato: 19 Maj 2014, 12:08 
Sada tek slijedi pravi posao, ciscenje i obnova.

Vrh

PostPoslato: 19 Maj 2014, 12:18 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Feb 2013, 15:24
Tensa jesi ti u de?

Javljaju li sta ovi najveci mediji o nama?

Vrh

PostPoslato: 19 Maj 2014, 12:22 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Sep 2013, 15:21
Sad javljaju u HR o laznim sakupljacima pomoci koji idu od vrata do vrata. Policija apeluje da se nikom ne daje ovako pomoc te da je jedino ovlasten CK.

Vrh

PostPoslato: 19 Maj 2014, 12:27 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Jun 2009, 16:41
BeckaSkola je napisao:
Tensa jesi ti u de?

Javljaju li sta ovi najveci mediji o nama?

Javljaju, kako ne bi. Ukucaj "hochwasser bosnien" u google i vidjećeš.

Vrh

PostPoslato: 19 Maj 2014, 12:31 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2002, 16:13
danijell je napisao:
Vezano za Srbiju

https://twitter.com/Kompjuterash/status ... 80/photo/1

Ali su zato skočili na onog iz Šapca i postavili Dikovića...

Slika

Vrh

PostPoslato: 19 Maj 2014, 12:34 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
Dodjoh sad iz Doboja, a tuge i zalosti majko mila. Ne mogu opisati koliko to sablasno izgleda, dzaba slike, dzaba sve, kad sam vidio uzivo najezio sam se. Grad je bukvalno unisten, ne znam od cega ce oni ljudi da zive. Zlo i naopako, ne ponovilo se.

S druge strane, ne mogu ni opisati koliko me u cijelom tom rasulu obuzela milina kad sam vidio kamione sa pomoci iz Velike Kladuse, Bihaca, cini mi se Tuzle, ima ljudi sa svih strana. Sreo sam i neki litvanski kamion na ulazu, da l' je pomoc, nisam siguran al' pretpostavljam da jest.

Vrh

PostPoslato: 19 Maj 2014, 12:59 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2003, 12:43
Данас ћемо прикупити комби помоћи за Добој. Да ли је боље одвести на Паприковац или директно у Добој. Бојим се, ако се одвезе директно да нећемо знати коме је најпотребније (да не причам како не знамо све путеве и насеља) и да су људи до којих дођемо већ добили помоћ, а они најугроженији, неће добити на тај начин ништа од нас? Шта је приједлог?

eDIT: Одговор може и на ПП, да не затрпавамо конверзацију овде.

Poslednji put menjao bigman dana 19 Maj 2014, 13:03, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 19 Maj 2014, 13:03 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Feb 2002, 01:00
Maloprije dodjoh iz Samca, strahota. Juce ujutro dolazimo, tamo ljudi trce na sve strane, lik iz CZ sjedi, pusi cigaru i trese se. Policija ide okolo i govori da je pukao nasip i da dolazi talas od dva metra, nastala opsta panika, svi bjeze prema Modrici. haos. Naravno i mi se povukli, kad 30ak minuta kasnije dolazi informacija iz BL da to nije tacno, nego je neki policajac cuo od nekoga da je pukao nasip i krenuo siriti pricu, uzas. Sreca nije bilo potrebe za spasavanje (par ljudi samo izvuceno juce), pa se vecinu vremena transportovale namirnice, voda je juce i dalje bila povisoka u gradu, ali na svu srecu mirna pa nije bilo nekih vecih problema. Danas se vec pocela dobro povlaciti iz grada pa su nam rekli da nema potrebe da ostajemo, sad vojska preuzima posto kamioni mogu uci u grad. Ona ekipa iz Luksemburga je bila citav dan tamo i pomagala, svaka im cast. A kolika je neorganizacija bila dovoljno je reci da mi sinoc nismo mogli naci gdje da spavamo u Samcu i Modrici, pa da smo na kraju spavali u autima kod neke pumpe u Modrici..
I da, juce nekad, mi sa camcima transportujemo namirnice, a 2 policajca u 2 auta, iza pumpe gdje su bili kamioni sa namirnicama, natrpali pun gepek vode, hrane i svega moguce. A posto se pomoc mogla odnijeti samo camcima, cisto sumnjam da su to ubacivali da pomognu nekom..

Vrh

[ 5212 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 117, 118, 119, 120, 121, 122, 123 ... 261  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]