banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Poslednja poseta: 22 Jun 2026, 01:01 Danas je 22 Jun 2026, 01:01

Sva vremena su u UTC [ DST ]

[ 5212 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 116, 117, 118, 119, 120, 121, 122 ... 261  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 19 Maj 2014, 10:05 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jul 2010, 19:38
Aleksandar MK je napisao:
Gdje je ona kuća u Česmi sa sedmočlanom porodicom ?

Imam 2 tepiha, pa rekoh možda mogu koristiti. :wink:

Zovi na broj 065/937-215 pa se raspitaj.

Vrh

PostPoslato: 19 Maj 2014, 10:05 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Avg 2010, 11:40
поред крађе натоварити им напад на службено лице, опирање при хапшењу, тероризам, вандализам, ширење заразних болести и све што може да падне на памет.
мајку вам јебем, да вам не јебем.

колико год да сам поносан што смо показали своје право лице, колики смо људи, домаћини, колико смо храбри, пожртвовани и солидарни, колика срца имамо, овакве ствари ми све сјебу.
чак је и индекс.хр прије два дана писао како Конзум користи ситуацију и гура Јану и остале хрватске производе.
крађе, узимање намирница из робних резерви, повећање цијена воде, чизама и сл. ме толико нокаутира, јер једноставно ја то не могу да схватим и прихватим.

онда се окренем и погледам на другу страну и видим да људи и даље улицама носе кесе, пакете воде, да и даље имају жељу да помогну свом ближњем да ми одмах дигне адреналин.
а ове... ма ови су сами себи највећа казна

Vrh

PostPoslato: 19 Maj 2014, 10:07 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Aleksandar MK je napisao:
Gdje je ona kuća u Česmi sa sedmočlanom porodicom ?

Imam 2 tepiha, pa rekoh možda mogu koristiti. :wink:

та кућа у Чесми је хаварисана.
можеш однијети помоћ у ул. Раде Врањешевић 115 (код Вајлд Роуза). тамо се скупља помоћ за њих, јер реално-ако однесеш у Чесму, неће имати гдје то да ставе док се кућа не дезинфекује и колико толико санира.

Vrh

PostPoslato: 19 Maj 2014, 10:13 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Sep 2011, 10:43
Sad čujem da se ljudi u Doboju žale na raspodjelu pomoći. Izgleda da pomoć iz nekog razloga ne dolazi do onih kojima je najpotrebnija. Možda je neko krade, a možda je jednostavno malo pomoći za toliko ljudi, šta ja znam...

Vrh

PostPoslato: 19 Maj 2014, 10:14 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
To je normalna pojava sa kojom treba racunati u ovakvim situacijama.

Vrh

PostPoslato: 19 Maj 2014, 10:26 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Jun 2009, 18:40
kitopsina je napisao:
Sad čujem da se ljudi u Doboju žale na raspodjelu pomoći. Izgleda da pomoć iz nekog razloga ne dolazi do onih kojima je najpotrebnija. Možda je neko krade, a možda je jednostavno malo pomoći za toliko ljudi, šta ja znam...

zato je ipak najbolje ovako kako smo se mi organizovali..skupiš, popakuješ u auto i podijeliš direktno ugroženim
naravno uz onaj dio što ide u prihvatilišta etc

Vrh

PostPoslato: 19 Maj 2014, 10:31 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Sep 2013, 15:21
Ipak ne mislim da kamioni pomoci igdje skrecu. Sve su oci uprte u to, toliko ljudi ucestvuje, jos je sve previse svjeze da bi neki tamo sleper skrenuo s puta. Bas ne vjerujem.
Mozda ove sitne malverzacije i donacije ali ovo sto se ov8h dana pakuje i salje ja stvarno ne vjerujem da ne stize do ljudi.
Prije da neko ko nije dobio dovoljno da misli da je tako.

Vrh

PostPoslato: 19 Maj 2014, 10:31 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Jan 2011, 19:09
NenadV je napisao:
Vidim da je neko priložio račun o kupljenoj vodi Jana i reći ću da 2,75 KM nije redovna cijena jer ja vodu od 1,5 litara istog proizvođača plaćam po cijeni od 0,90 KM. Znači da su povećali cijenu.

Stranica Policija Republike Srpske je ugašena na fejsbuku, svi koji su podijelili onu sliku računa su to džaba odradili jer se ne vidi više.

Vrh

PostPoslato: 19 Maj 2014, 10:35 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Nov 2003, 13:28
Lolly je napisao:
ali ovo sto se ov8h dana pakuje i salje ja stvarno ne vjerujem da ne stize do ljudi.

Ne stiže, ali ne iz razloga što neko krade, već što je loše organizovana distribucija te pomoći.

Vrh

PostPoslato: 19 Maj 2014, 10:35 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2008, 19:01
1987 je napisao:
Molio bih ako neko tacno zna gdje je pomoc oko rasciscavanja ili necega slicnog na podrucju BL trenutno potrebna da mi odgovori ovdje ili na PP jer ocigledno se ne moze tako lako doci na red preko Studenstkog parlamenta..
Ako imaš čizme, lopati u rukavice, zađi po Budžaku, Dervišima, Trnu, Česmi i prosto se priključi negdje gdje treba pomoći, ili će te već neko uputiti, tako je najbolje.
BeckaSkola je napisao:
U doboju uhvaceno nekoliko lopova, policija ih isprebijala, sad su u bolnici.
Tako i treba.
d.a. je napisao:
поред крађе натоварити им напад на службено лице, опирање при хапшењу, тероризам, вандализам, ширење заразних болести и све што може да падне на памет.
мајку вам јебем, да вам не јебем.

колико год да сам поносан што смо показали своје право лице, колики смо људи, домаћини, колико смо храбри, пожртвовани и солидарни, колика срца имамо, овакве ствари ми све сјебу.
чак је и индекс.хр прије два дана писао како Конзум користи ситуацију и гура Јану и остале хрватске производе.
крађе, узимање намирница из робних резерви, повећање цијена воде, чизама и сл. ме толико нокаутира, јер једноставно ја то не могу да схватим и прихватим.

онда се окренем и погледам на другу страну и видим да људи и даље улицама носе кесе, пакете воде, да и даље имају жељу да помогну свом ближњем да ми одмах дигне адреналин.
а ове... ма ови су сами себи највећа казна
Složio bih se u većini, ali da su sami sebi najveća kazna baš i ne. Kazna postoji i treba je primijeniti, nakon što se završi ovo što je sad prioritet. Mada u ovakvim situacijam prijeki sud treba biti na snazi.

Druga stvar, zaista ovdje, kao i u svakoj sličnoj velikoj katastrofi (požar, zemljotres, rat) isplivaju na najjače prava lica i pokaže se ono najbolje ili najgore u svakome. Bez obzira na đubrad, neizmjerno više je ljudi koji su nesebično priskočili u pomoć i ja sam jako ponosan.
Blackrose je napisao:
zato je ipak najbolje ovako kako smo se mi organizovali..skupiš, popakuješ u auto i podijeliš direktno ugroženim
naravno uz onaj dio što ide u prihvatilišta etc
U teoriji da, u praksi bi bilo nemoguće tako polu-organizovano i bez ozbiljne koordinacije zbrinuti na ovaj ili onaj način sve koji su u potrebi. Međutim, na primjeru naše Mace i njenog jučerašnjeg putešestvija se vidi koliko je i ta kap u moru bitna, prebitna...

Vrh

PostPoslato: 19 Maj 2014, 10:37 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Jun 2009, 18:40
zato sam rekla, pored ostalih, organizovanih načina
juče je išlo i nekoliko ekipa iz Prnjavora...jedna od njih je organizovana poput naše i išao je jedan moj drug
i ona kaže da pomoć ne stiže svima

Vrh

PostPoslato: 19 Maj 2014, 10:38 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Sep 2013, 15:21
Stvarno nekako odbijam vjerovati da kamion koji se napuni pred CK ne stigne do tih ljudi.. ne znam. Znam da tog ima ali opet ne zelim u to povjerovati.
To onda staviti uz svaki kamion policijsku pratnju do krajnjeg odredista.

Vrh

PostPoslato: 19 Maj 2014, 10:45 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

да ме неко погрешно не схвати.
некако је сва пажња и нас самих и медија усмјерена на Добој. и сви питају и причају само како отићи тамо, како однијети помоћ тамо.

понављам да ме неко погрешно не схвати, али погођена су и друга мјеста. Добој јесте најгоре погођен, али треба дио помоћи и људи усмјерити и у Шамац, дио у Србац, Костајницу, Нови Град.

Poslednji put menjao d.a. dana 19 Maj 2014, 10:46, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 19 Maj 2014, 10:45 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 17 Avg 2010, 21:57
Ако је било, sorry

https://www.youtube.com/watch?v=GeWhMk3kb0o

Vrh

PostPoslato: 19 Maj 2014, 10:47 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Lolly je napisao:
Stvarno nekako odbijam vjerovati da kamion koji se napuni pred CK ne stigne do tih ljudi.. ne znam. Znam da tog ima ali opet ne zelim u to povjerovati.
To onda staviti uz svaki kamion policijsku pratnju do krajnjeg odredista.

Ma nije to toliko strasno ali je pojava koju treba ukalkulisati u kriznim situacijama.

Poslednji put menjao The_new_Statesman dana 19 Maj 2014, 10:50, izmenjena 2 puta

Vrh

PostPoslato: 19 Maj 2014, 10:47 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 09 Jun 2012, 13:13
filozof sa vrbasa je napisao:
Citiraj:
ODŽAK, VAŽNO!
U odžačkom prihvatnom centru, koji je smješten u srednjoškolskoj sportskoj dvorani "Pero Zečević", trenutno boravi blizu hiljadu građana evakuisanih proteklih dana iz obližnjih mjesta.
Odžačani sa žaljenjem konstatuju kako za sada nisu dobili nijednu ozbiljniju donaciju iz drugih dijelova BiH, ali se nadaju da će u narednim danima neki od konvoja pomoći stići i u ovaj dio Posavine.
Svi oni koji žele uputiti humanitarnu pomoć, dodatne informacije mogu dobiti od Vjekoslava Vilića na broj telefona 063 446 466.

Mapa poplava BiH

Nadam se da ce neko i njima pomoci.

Ljudi moji ja jos ne mogu doci sebi. Ovo je kao za vrijeme rata. Ljudi se bore, traze pomoc, donacije. Price o kradjama iz cK...tako brzo smo se vratil u taj period. Sto je najjace, ljudi kao da su navikli na to pa se skoro niko previse ne iscudjava...imamo iskustva u tome nazalost.

Vrh

PostPoslato: 19 Maj 2014, 10:50 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jun 2010, 11:26
ja više žalim toga koji krade humanitarnu pomoć,nego onoga koji je ne dobije...taj koji je ne dobije,neće umrijeti od gladi bez nje,a ovoga koji je ukrao je Bog već i previše kaznio...ne treba mu ništa više...i da ima milione,dzaba..sa tuđim se niko usrećio nije...obogatio možda jeste,ali usrećio nije sigurno :( :(

Vrh

PostPoslato: 19 Maj 2014, 10:54 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2008, 19:01
Schlager je napisao:
ja više žalim toga koji krade humanitarnu pomoć,nego onoga koji je ne dobije...taj koji je ne dobije,neće umrijeti od gladi bez nje,a ovoga koji je ukrao je Bog već i previše kaznio...ne treba mu ništa više...i da ima milione,dzaba..sa tuđim se niko usrećio nije...obogatio možda jeste,ali usrećio nije sigurno :( :(
Jedan od osnovnih problema ovog naroda je takav stav.

Dok se nekoga ne nabije na kolac, drugi se neće opametiti.

Vrh

PostPoslato: 19 Maj 2014, 10:57 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Sep 2011, 10:43
Ništa "Bog će kazniti", ili "Treba ukalkulisati, normalno je", samo kažnjavati odmah i drastično. Puna je zemlja takvog polusvijeta. Još treba i oni da nas preplave sa svojim kriminalom.

Vrh

PostPoslato: 19 Maj 2014, 10:57 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Nov 2003, 13:28
Otkud vam informacija da se ta pomoć iz CK krade?

Vrh

[ 5212 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 116, 117, 118, 119, 120, 121, 122 ... 261  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]