Stratovarius je napisao:
"Ono što je sada URGENTNO je čišćenje! Dosta ljudi nema nikoga da im pomogne. Nemate potrebu da dreždite ispred Gradske Uprave ili Crvenog Krsta. Organizujte se recimo u ekipe od po dvije djevojke i jednog momka; kupite gumene rukavice, četke, krpe, plastičnu kantu i neki deterdžent, Domestos i sl. Nakon toga krenite u Budžak, Derviše, Česmu, Trn ili Priječane. Vidjećete unesrećene ljude, ali ćete vidjeti i osmijeh na njihovim licima kada im ponudite pomoć. Ti ljudi tek sada postaju svjesni tragedije koja ih je zadesila i sada je najbitnije da znaju da nisu sami.
Izvinite što ja ovoliko brbljam, ali... moram!"
Citirah Tikija koji je ovo objavio na Fejsu.
I upravo kao sto je napisao nema potrebe da se prijavljujete u opstinu i slicno, slobodno ko god moze neka se sam organizuje sa ekipom i lagano na ugrozena podrucja.
Ono sto predstavlja djelimicno problem jeste odluka ministarstva da se sutra ide u skole na podrucju Banjaluke cime su totalno zanemarili cinjenicu da vecinu volontera cine upravo srednjoskolci kao i studenti mada vidjeh sada za studente da ce se tek rano ujutro znati konacna odluka za fakultete.
To bi bilo to. Meni se dosta ljudi javilo da pita gdje da dođu, kome treba pomoć. Gdje god vidite da se radi, izbacuju stvari i slično ponudite pomoć. Ako ih ima dovoljno sami će vas poslati kod komšije koji je ugrožen jednako kao i oni. I obavezno obujte gumene čizme ko god ima. Ako ne onda neke duboke cipele, martinke, kanađanke bilo šta u čemu će noga biti suva i što se brzo može oprati.
Ponesite rukavice i neku laganu odjeću koju možete presvući (jednu majicu), kese za smeće su neophodne jer treba i neke korisne stvari iz viših polica pokupiti za kasnije, a nema se gdje.
Široke lopate su zgodne za mulj, u objektima gdje ima i vode sa blatom najbolje su duboke plastične za snijeg jer najmanje oštećuju pod. Ko ima kolica u blizini ugroženih neka pogura jer se smeće izbacuje na ulicu pa je brže i efikasnije sa njima. Ko ide autom neka ubaci nešto malo alata, zatreba pri rastavljanju namještaja i sl. Juče recimo nismo mogli nigdje naći ključ za svjećicu jer je poplava sve ispreturala i pumpu za vodu nismo doveli u radno stanje.