banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Poslednja poseta: 20 Jun 2026, 23:08 Danas je 20 Jun 2026, 23:08

Sva vremena su u UTC [ DST ]

[ 5212 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114 ... 261  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 18 Maj 2014, 18:55 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Okt 2013, 20:24
skeva je napisao:
Doboj danas izgleda kao za vrijeme rata posle granatiranja, ali i kao jedno veliko gradiliste. Malo mi se povratilo raspolozenje kad sam vidio da ljudi rade, da nisu neraspolozeni, pomazu jedni drugima, voda se ispumpava, blato se pere, stvari se iznose i voze na smetliste, stvari idu na bolje. Dug je put do oporavka ali bitno je da se krene od neceg.

bas tako, danas gledam u celincu bukvalno u svakom dvoristu ima najmanje 7-8 ljudi, ima i stranih tablica, dosli je dosta ljudi sa strane da pomognu barem sad na pocetku kad je najteze, tako da bas sve to izgleda kao jedno veliko gradiliste... ali trebace dosta vremena da lokalno stanovnistvo dodje sebi... hvala Bogu pa malo bi i sunca danas, pa su odmah svi bolje raspolozeni

Vrh

PostPoslato: 18 Maj 2014, 19:02 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jun 2010, 11:26
јан_де je napisao:
То је оно што ме највише радује. У народу се осјети оптимизам, што је одлично. Штете су огромне, али направиће људске руке све поново...

ma naravno...i derventa je 1992 licila na povrsinu mjeseca,a vidi je danas....u doboju zive vrijedni i hrabri ljudi koji ni u ratu nisu napustali svoj grad,iako im je linija bila na kilometar od grada...za par mjeseci nece ni znati da je bila poplava,a jedino sto se ne moze vratiti to su ljudski zivoti... :( ...ne treba njima ni milostinja,samo par nedjelja dok ne stanu na svoje noge....uvjeren sam u to....naravno,ako bude kakvih donacija iz eu fondova u gradjevinskom materijalu,ili nekih fondacija solidarnosti,jos bolje...evo,djokovic je dao fantastican primjer,i znajuci sta je radio dosad,ne vjerujem da ce stati na tome,niti da ce biti jedini...!!

Vrh

PostPoslato: 18 Maj 2014, 19:06 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Da hoće banke barem ljudima koji su pogođeni poplavama jedno godinu dana kredite da stave "na led", čisto da ljudi malo stanu na noge.

Vrh

PostPoslato: 18 Maj 2014, 19:08 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Dec 2007, 17:26
Гледам ове вијести и гледам која смо ми говна. С једне стране народ, који се сам организовао и сам себи помаже, не уздајући се у власт. С друге стране политичари, нељуди, препуцавају се и само се сликају и ничим не доприносе, осим што једни друге оптужују. Јебем ти политику и ко је измисли. РТРС и БН су још једном отворено показали за кога навијају. Мала је ово катастрофа каква смо ми говна.

Vrh

PostPoslato: 18 Maj 2014, 19:09 
Stara kuka
Stara kuka

_зока je napisao:
Da hoće banke barem ljudima koji su pogođeni poplavama jedno godinu dana da stave "na led", čisto da ljudi malo stanu na noge.

kad vec spominjes banke, evo slika iz hypo banke u celincu, vidi se dokle je voda bila u banci

Nemate potrebne dozvole da pogledate prikačene fajlove u ovom postu.

Vrh

PostPoslato: 18 Maj 2014, 19:10 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2011, 15:28
http://mondo.rs/a692615/Info/Drustvo/Is ... dobro.html

Vrh

PostPoslato: 18 Maj 2014, 19:18 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Spoiler:
Slika
Slika
Slika
Slika

Sremska Mitrovica

Vrh

PostPoslato: 18 Maj 2014, 19:19 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jun 2010, 11:26
_зока je napisao:
Da hoće banke barem ljudima koji su pogođeni poplavama jedno godinu dana kredite da stave "na led", čisto da ljudi malo stanu na noge.

plemenita ideja,ali poznavajuci "senzibilitet" bankara,cisto sumnjam....ovdje se nadam da ce se napraviti nesto kao sto je radimir cacic uradio u hrvatskoj,kad je izgradio mrezu onih autoputeva zacas...autoputeva koji su se "gradili" 40 godina prije toga....on je uveo da od svake nasute litre benzina,toliko i toliko lipa ide direktno u fond za cestogradnju,bez da to nekih 10 komisija i cinovnika,pregleda,odobrava,neodobrava ili drzi u ladicama...znaci,ocekujem neku inicijativu da od 17% PDV,istog momenta 1 ili 2% idu u fond za saniranje steta,bez ikakve filozofije i birokratije!

a ako se to prepusti stihiji,opstinama,komisijama za procjenu i jos nekoj desetorici u lancu koji to trebaju pecatirati,onda ce pola para otici na plate takvih,a opet sav teret pasti na ledja naroda...ali izdrzalo bi se i to.

Vrh

PostPoslato: 18 Maj 2014, 19:22 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 09 Jun 2012, 13:13
davorr3 je napisao:
_зока je napisao:
Da hoće banke barem ljudima koji su pogođeni poplavama jedno godinu dana da stave "na led", čisto da ljudi malo stanu na noge.

kad vec spominjes banke, evo slika iz hypo banke u celincu, vidi se dokle je voda bila u banci

Cim se voda povukla da se moze prici, prvi su dosli iz Sectora i odnijeli pare iz te banke. Cudi me da to nisu ucinili i prije poplave. Mada, mislim da su ti sefove vodonepropusni.

A sto se tic neke pomoci od banaka, nesto ce donirati, pritisnuti medijima ali treba pozvati i napraviti sveopsti pritisak sa vrha vlasti i medija da njihova pomoc bude veca. Ne samo banke vec i sve jace privredne subjekte tipa mtel. Kad se "pritisne" tesko ko moze ostati van toga. Ali tesko da ce ista biti od toga.

Vrh

PostPoslato: 18 Maj 2014, 19:25 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Nov 2008, 19:04
Samo jednu stvar da kazem.

Pojedinim ljudima koji kukaju za zivotinjama porucujem da se gone u picku materinu.
Prvo, to su, ubjedjen sam, ljudi koji uopste nisu bili ugrozeni ovim poplavama. Da su te osobe zarobljene u nekoj kuci bez hrane i vode kurac bi pozivali na spasavanje zivotinja vec bi kukali za svojom guzicom...
Drugo, ja volim zivotinje, i kada bih bio u prilici da pomognem jednoj, pomogao bih, kao i svi ljudi na terenu. Ali mani me tvojih zivotinja, ljudi po RS umiru, ostali su bez icega a ti meni pricas o zivotinjama...

Vrh

PostPoslato: 18 Maj 2014, 19:26 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Apr 2003, 12:32
_зока je napisao:

Ovo sam planirao sutra predloziti u svojoj banci... Ne znam koliko je moguce godinu dana, ali bar narednih par rata, dok koliko toliko ne stanu na noge... Imao sam jos nekih ideja vezano za moju banku, ali to cu tek sutra moci provjeriti kako i sta...

Vrh

PostPoslato: 18 Maj 2014, 19:27 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
U pravu si, smoriše na FB sa tim kukanjem o spašavanju životinja, pogotovo Obrenovac, jbt tamo plutaju leševi a oni pišu o životinjama??
OK, svako voli životinje i samo bi idiot ostavio da se dave ali kad je pitanje života ljudi i životinja naravno da su prioritet ljudi.

Vrh

PostPoslato: 18 Maj 2014, 19:45 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Archangel je napisao:
_зока je napisao:

Ovo sam planirao sutra predloziti u svojoj banci... Ne znam koliko je moguce godinu dana, ali bar narednih par rata, dok koliko toliko ne stanu na noge... Imao sam jos nekih ideja vezano za moju banku, ali to cu tek sutra moci provjeriti kako i sta...

Nista, ako ne prihvate, neka sefovi naplate.

Ako imaju od cega.

Vrh

PostPoslato: 18 Maj 2014, 19:46 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2005, 09:13
Ma vlasti ono što mogu odmah učiniti jeste da ljude pogođene poplavama oslobode plaćanja dažbina, poreza i sl. Ako već nemaju novca da pomognu mogu se bar odreći dijela prihoda.

Sent from my LT18i using Tapatalk 2

Vrh

PostPoslato: 18 Maj 2014, 19:48 
Stara kuka
Stara kuka

Archangel je napisao:
_зока je napisao:

ma prije da ce oni donirati par desetina hiljada crvenom krstu kao pomoc, a ovo da ce odgoditi kredite cisto sumnjam

Vrh

PostPoslato: 18 Maj 2014, 19:49 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Vlastima je lakse i bezbijednije izvrsiti refundaciju, nego dici privremeni poreski raj.

Vrh

PostPoslato: 18 Maj 2014, 19:50 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Dec 2007, 17:26
Зар неко очекује да се власт нечега одрекне? А да то буде у неком озбиљнијем износу.

Vrh

PostPoslato: 18 Maj 2014, 19:53 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Dec 2013, 16:56
cijeli dan sam u akciji,pomagala sam prijateljima i rodbini da ociste kuce .. prijatno sam iznenadjena radom mjesnih zajednica,dostavljaju pomoc poplavljenima i jako su brzi .. jedino nema sluzbi za dezinfekciju

Vrh

PostPoslato: 18 Maj 2014, 19:55 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Jun 2005, 02:03
ево србија је одрадила пејпал за уплате из иностранства..
http://info.poplave.rs/pocetna/otvoren- ... e-poplave/

штета је што владе рс и ср нису синхринозовано радиле на томе, могли смо искористити што србија још увијек нема активан пејпал али ето. кад је код нас једна гомила идиота која не размишља!

Дрзнеш ли даље?...

Ал' један израз, једну мисао
Чућеш у борбе страшној ломљави
"Отаџбина је ово Србина!..."

Vrh

PostPoslato: 18 Maj 2014, 19:58 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jun 2011, 20:10
Maglaj, valjda :(
Slika

Vrh

[ 5212 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114 ... 261  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]