banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 28 Jul 2025, 00:32

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 408 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 21  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 23 Maj 2014, 21:35 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Nov 2011, 00:56
U pojedinim kasarnama nema hrane da vojnici dobiju tri redovna obroka u toku dana a vi o novim letjelicama.Dobit ćemo....da ne kažem šta...

Vrh

PostPoslato: 23 Maj 2014, 21:36 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Gdje piše da helikopteri moraju biti dio OS?

Vrh

PostPoslato: 23 Maj 2014, 21:36 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Okt 2010, 18:53
Pa ne bi ni bili pri vojsci, nego pri CZ :roll:

Vrh

PostPoslato: 23 Maj 2014, 21:38 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 17 Avg 2011, 13:21
ma oni se ne porede....dva potpuno razlicita helikoptera razlicite namjene...oba odlicna u svom dijelu posla

ma tu vojsku treba pod hito pogasiti ali to nece ni da cuju ameri da bi imali meso za svoja krizna zarista.......kupiti helikoptere i formirati gorsku sluzbu spasavanja ili kako god neka se zove.....kakva crna vojska...emo pojede samu sebe em nema nikakvu svrhu

Vrh

PostPoslato: 23 Maj 2014, 21:41 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Nov 2011, 00:56
Prije ovih poplava nije bilo para ponajviše zbog krađe državnih para i kurcobolje običnog naroda za istom....nakon ovih poplava pogotovo neće biti para za bilo šta jer se mora sanirati ogromna šteta pa koliko toliko.Ja mislim da od novih letjelica nema ništa.....čamci,amfibije oprema za spašavanje su realnost i to ako neko se sažali pa udijeli kao sadaku tj donira.....helići....teško,daj bože ali ne vjerujem.

Vrh

PostPoslato: 23 Maj 2014, 21:47 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Ne samo gorska sluzba spasavanja, tu su udesi, pozari... Pa onda komercijala... Sigurno se moze naci posla. A vojska je skup sport koji ne da jede samu sebe, vec sve oko sebe.

Vrh

PostPoslato: 23 Maj 2014, 21:48 
Administrator
Korisnikov avatar

krol2 je napisao:
ma tu vojsku treba pod hito pogasiti ali to nece ni da cuju ameri da bi imali meso za svoja krizna zarista.......kupiti helikoptere i formirati gorsku sluzbu spasavanja ili kako god neka se zove.....kakva crna vojska...emo pojede samu sebe em nema nikakvu svrhu
Upravo. Organizovati kakvu službu spašavanja, nešto slično CZ samo što bi recimo služenje u njoj bilo obavezno sa za svakog punoljentnog muškarca (ili ženu ako hoće) u trajanju od recimo tri mjeseca za vrijeme kojih bi se oni uvježbavali u pružanju prve pomoći i ponašanja u slučaju elementarnih nepogoda. Višak vremena mogu provesti praveći nasipe npr.

Vrh

PostPoslato: 23 Maj 2014, 21:49 
Stara kuka
Stara kuka

ma ja sam lupio ime,neka je zovu kako hoce,sakupe iskusne pilote,iskusne instruktore na raznim poljima,vjeste organizatore,obuci,opremi,relativno dobro plati i nemas problema kad dodje do sranja

Vrh

PostPoslato: 23 Maj 2014, 21:51 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ne ide to tako Zorane... Bio si u vosjci, a gledao bi pola sata u automat pre nego sto ga rastavis.

Ma Krol, mislimo na isto. Na nesrecu imamo kadra, moze se to fino organizovati. Cak i bez nekih velikih para. Sasvim sigurno nekoliko puta jeftinije od vojske.

Vrh

PostPoslato: 23 Maj 2014, 21:53 
Administrator
Korisnikov avatar

The_new_Statesman je napisao:
Ne ide to tako Zorane... Bio si u vosjci, a gledao bi pola sata u automat pre nego sto ga rastavis.

.

Neka ostane deset posto onoga što te uče u glavi opet je bolje nego ovo što se vidjelo sada....Plus u svakom momentu bi imao na raspolganju određen broj ročnika u slučaju poplave ili kakvog drugog belaja. I opet bi bilo jeftiniije od vojske.

Vrh

PostPoslato: 23 Maj 2014, 21:54 
Administrator
Korisnikov avatar

I nemoj potcjenjivati moju ljubav prema puškama :)

Vrh

PostPoslato: 23 Maj 2014, 22:00 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ma jok. Vec sam rekao da vjeronauku treba zamjeniti necim korisnijim. Npr. nesto kao ono-dsz.

Vrh

PostPoslato: 23 Maj 2014, 22:02 
Administrator
Korisnikov avatar

E šta sam ja sve rekao u životu :P

Vrh

PostPoslato: 23 Maj 2014, 22:09 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pa meni se nekad omakne i uspije... Ne znam za tebe :P

Vrh

PostPoslato: 23 Maj 2014, 22:53 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Apr 2011, 21:17
The_new_Statesman je napisao:
Ma jok. Vec sam rekao da vjeronauku treba zamjeniti necim korisnijim. Npr. nesto kao ono-dsz.

Vjeronauku treba zamjeniti u nauku o vjerama.

Vrh

PostPoslato: 24 Maj 2014, 14:16 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 06 Maj 2009, 14:43
Citiraj:
Ministar upozoravao: Nasipi nam nikakvi, prijeti nam potop!

Ako hitno ne obnovimo sistem zaštite od poplava, cijelom sjevernom dijelu Repubike Srpske, koji se nalazi u slivu Save, prijete poplave katastrofalnih razmjera.

Ovako započinje intervju koji je bivši ministar Bratić dao Presu, prije katastrofalnih poplava 2010.

25.3.2010

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS Radivoje Bratić tvrdi da je obnova sistema odbrane od poplava daleko najvažniji zadatak za Republiku Srpsku. Bratić ističe da taj posao mora da se završi do kraja naredne godine jer sjevernom dijelu Srpske, koji se nalazi u slivu Save, preti realna opasnost od katastrofe nesagledivih razmera.

- Duže od 30 godina nema nikakvih ulaganja u sistem odbrane od poplava i stalno ponavljam da je krajnje vrijeme da se nešto učini. I u vrijeme kada nisam bio ministar apelovao sam da se ovo pitanje konačno riješi, makar i podizanjem kredita. Međutim, problem je u tome što strane banke za ovakve namjene teško odobravaju kredite - kaže Bratić u intervjuu za Press RS.

Otkud to da se vi sada toliko zalažete za odbranu od poplava kada je poznato da je opozicija posle velikih poplava u februaru tražila vašu ostavku jer niste uradili ništa da se ta katastrofa izbjegne?

- Pozivam vas da pregledate stenograme sa sednica Vlade i uverite se da svi ministri zajedno nisu isticali važnost ulaganja u sistem odbrane od poplava kao što sam to činio ja.

Pa ko je onda kriv?

- U izvještaju nadležnih komisija za procjenu štete možete da vidite da se u februaru dogodilo nešto nesvakidašnje. Naime, mjesečne količine padavina premašile su vrijednosti uobičajene za cijelu godinu. To su stvari koje se dešavaju jednom u 10 ili 20 godina. Osim toga, u sistem odbrane od poplava ništa nije ulagano 35 godina, zbog čega je i ministar Puhalac nedavno izjavio da za Srpsku u ovom trenutku nema značajnijeg pitanja, sa čime sam potpuno saglasan.

Koliko zaposlenih ima u vašem ministarstvu?

- Toliko malo da čak ne ispunjavamo ni propise Narodne skupštine RS! Naime, skupština je na predlog Vlade RS prije više od dve godine odobrila da ovo ministarstvo zapošljava 158 ljudi. Danas, skoro dvije i po godine kasnije, ovo ministarstvo ima 64 zaposlena radnika, iako je najviši zakonodavni organ procenio da nam za normalno funkcionisanje treba 158. S druge strane, u Vladi danas imamo primjer ministarstava koja su poslednjih godina utrostručila broj zaposlenih. Izuzetno sam razočaran zbog ovakvih stvari.

Koliko novca treba za rekonstrukciju sistema?

- Potrebno je oko 60 miliona evra da sistem dovedemo u dobro stanje. Međutim, iz dobro poznatih ekonomskih razloga nedavno smo potpisali protokol s jednom italijanskom kompanijom koja je spremna da nam odobri kredit od nekih 35 miliona. Ta cifra je donja granica ispod koje ne bismo smjeli ići. Ponuda Italijana nalazi se na stolu ministra finansija i još čekamo njegovo odobrenje.

Da li je RS već mogla da riješi vlastitim sredstvima ovaj problem?

- Nijedna vlada RS nije raspolagala s dovoljno novca za realizaciju ovog projekta. Jedina mogućnost se otvorila putem odobravanja sredstava od strane Investiciono-razvojne banke RS.

Da li je nekom palo na pamet da se za pomoć obrati IRB-u?

- I te kako je padalo na pamet, i to baš ministru s kojim sada razgovarate.

Pa?

- Iz IRB-a nismo dobili saglasnost. To je sve što mogu da vam kažem.

Koliko ste novca tražili?

- Prvo 15 miliona KM, a potom smo tu cifru smanjili na devet miliona.

I opet ništa?

- Ništa.

Izvor: frontal.rs

http://rtvbn.com/307126/Ministar-upozor ... -nam-potop

evo ima i na sajtu vlade
http://www.vladars.net/sr-SP-Cyrl/Vlada ... Press.aspx

Vrh

PostPoslato: 24 Maj 2014, 20:41 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 13 Jul 2010, 23:15
_зока je napisao:
Gdje piše da helikopteri moraju biti dio OS?

Tačno tako, treba oformiti neku službu spasavanja RS u okviru MUPa ili tako nešto. Za našu teritoriju su dovoljne tri-četiri mašine a najbolje i najeftinije su Mi-17. Taman posla da se daju pare u Sarajevo, pa to ministarstvo ima budžet od 350 miliona maraka od toga vjerovatno trećina ide iz RS a helikopteri navodno leže godinu dana jer nisu kupljeni novi krakovi rotora, sad su javili na vijestima OBN.

Vrh

PostPoslato: 24 Maj 2014, 21:30 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jun 2011, 12:04
krol2 je napisao:
ma tu vojsku treba pod hito pogasiti ali to nece ni da cuju ameri da bi imali meso za svoja krizna zarista

Kakvo "topovsko meso" za krizna žarišta?
Onih 50-ak vojnika OS BiH u Avganistanu? A Ameri angažovali više od 60.000 vojnika za vrijeme rata u Avganistanu.
Ove OSBiH postoje više zbog uslova za članstvo u NATO alijansi, a ne zbog ratovanja kojekuda.

Vrh

PostPoslato: 24 Maj 2014, 21:32 
Administrator
Korisnikov avatar

Pa i jedna bosanska glava da padne zbog američkih interesa je jedna previše.....a članstvo u NATO-u je samo dodatni trošak bez benifita za nas.

Vrh

PostPoslato: 24 Maj 2014, 21:33 
Stara kuka
Stara kuka

kakav nato.....bih nikada nece uci u nato.....satrali su tenkovima onakve puske,uvalili svoje staro smece,uzimaju ljude na krizna zarista koja su sami izazvali da bi govorili da je to medjunarodna misija a nase politicare uhvatili za usi da mora postojati vojska i to je to...u nato necemo nikad

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 408 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 21  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]