_зока je napisao:
RSboljaPolovinaBiH je napisao:
I jos jedna stvar, TALIJA, BESPARICA: U SRPSKOM JEZIKU NE POSTOJI rijec "inzEnjer"....
Rečnik jezičkih nedoumica preporučuje oblik inženjer ( izvedenica iz francuskog "ingénieur" odakle je ta riječ kod nas i došla) ali nije nepravilno ni inžinjer (izvedenica iz engleskog). Drži se ti engleskog.
Neka je on meni nepismenoj rekao

jer ja ne znam šta piše u diplomi, a i što search kaže da nijednom mi ni ne napisah inženjer, al nek se nešto piše.

Zoka, neće se državna kasa napuniti tako što se naši ministri i ostali neće vozikati u autima mimo radnog vremena. Problem je veći i složeniji i nije samo kod nas, pogledaj i ostale republike bivše SFRJ, a i druge države. Koliko vidim ni tamo ne cvjetaju ruže. Niti će iko od ministara i ostalih ispitivati mito i kriminal, valjda za to postoje institucije.
Problem je kako napraviti pare, kako se plasirati na tržište i donijeti novac.
Ako su u porodici smanjena primanja, treba neki članovi porodice da ispaštaju i stežu kaiš a drugi da se femkaju i traže isto jer njih ne interesuje što je takvo stanje u porodici?

Zanimljivo.
mr.no je napisao:
Да, код тебе је зарада, а учитељима се плата поклања, они ју не зарађују. Види, ја исто не примам плату из буџета и имам мању плату од 1000 КМ, колико имају учитељи, па не мислим да њима треба да буде смањена зато. Моја супруга ради у привреди и ни она не мисли да ће њој бити боље ако учитељима и полицајцима буду смањене плате. Чак је и намјеравала да дође на протесте, али није могла, због посла наравано. Није истина да некога од њих заболи к`рац што је теби мала плата, али не могу ти они помоћи. Чак су негдје и рекли, чини ми се, да би се одрекли овог дијела без протеста, када би то 100% ишло у подстицаје привреди или подстицаје запошљавања. Али не иде, схватите то. А кад питаш за ове шетаче, како да вас касније и подрже у неким вашим борбама, када вама због њих теку сузе ко к`рчеве главе? Нису вам они криви што немате веће плате и права, него власт. Свој бијес усмјеравате у погрешном правцу. Ваша поента је - ако немам ја, нек немају и они, ако ја немам права да штрајкујем нек немају и они. Ја ћу подржати и тебе кад будеш штрајковала, вјеруј ми на ријеч.
Са оваквим народом, никакву другачију власт и не заслужујуемо и треба нас још и више красти. Кад нико не буде имао плата, онда ћемо бити сви једнаки и срећни.
Naravno.

Kod mene je zarada, tj. ne zavisi mi zarada od koeficijenta nego od učinka, koliko ostvariš toliko se protegni, nema ništa badava. Već sam navela smanjenje plate u zadnjih 6 mjeseci a što je rezultat lošijeg poslovanja uzadnjih šest mjeseci a i prije toga.
A koliko znam budžetlijama je uvijek ista plata, "radio ne radio svira nam radio".

A ovaj donji dio je zanimljiv

Citiraj:
А кад питаш за ове шетаче, како да вас касније и подрже у неким вашим борбама, када вама због њих теку сузе ко к`рчеве главе? Нису вам они криви што немате веће плате и права, него власт.
Znači treba tebe da dohvati povjetarac pa da povjeruješ uraganu koji je udario drugog prije nego tebe povjetarac?
Jesi li ikad čuo za Jelšingrad? Nisi sigurno, koga briga. Čuj vaše kasnije borbe??

Oplakah!

Kasno si se sjetio da podržavaš "mene" i meni slične, jer protesti i traženje svojih zakonskih prava su davno prošla stvar, jer tada je i moglo nešto značiti sad ne znači ništa.
Nije stigao podsticaj, nije stigao na vrijeme kredit (koji se s kamatama vraća), životari se a do kad niko ne zna, krava muzara je na umoru.
Ostala je još EP i kad se ona proda tj. privatizuje neće biti jao radnicima nego svima, čak i onima koji i ne znaju kakav je to privredni subjekat.
Kad kažete kriva je vlast, a ko tu vlast čini? Ko je tu vlast opunomoćio da radi to što radi? Ko je toj grupi ljudi dao instrumente vlasti da rade to što rade ili da ne radi ono što treba? Ko?
Pa narod na izborima.