banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Poslednja poseta: 29 Jun 2026, 18:22 Danas je 29 Jun 2026, 18:22

Sva vremena su u UTC [ DST ]

[ 10914 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112 ... 546  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 16 Apr 2014, 14:32 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Mar 2008, 16:35
A ti tenkovi su dio sukcesije Tudjman -Milosevic :D
Drzimo se Ukrajine

Vrh

PostPoslato: 16 Apr 2014, 14:36 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Ima tu jos tenkova. Drz'mo se Ukrajinaca i Ukrajinki :D

Vrh

PostPoslato: 16 Apr 2014, 14:41 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Nov 2008, 17:42
Schlager je napisao:
Rocker je napisao:
Znaci ti si mlatio Debu sa Lausa u staroj gradiskoj ? :D

nisam ja,kolege su bile...ja sam prvo malo bio na mostu,malo pravio zasjede po prašniku,a najviše šupljirao prateći komandante,prvo ratomira,pa novicu simića..i te razmjene,pregovore i ostala sranja. :lol: :lol:

od pravih borbi sam samo par puta napadao na gorice,iznad bogićevaca,i popušio svaki put,jer su već krajem 1991 postali jači od nas,nakon pada onih 300 tenkova po varaždinu i bjelovaru :( :(

Nisu oni nikad bili jaci od nas, nego su imali jasan cilj a mi nismo. Nama je vojska izludila cekajuci "nesto".

...

U vezi ukrajinske vojske, ima nekih paralela koje se mogu povuci, ali stvari ni blizu nisu iste kao u bivsoj Jugoslaviji.
Treba razumjeti da je u Kijevu na vlasti hunta koja nema legalitet u narodu, i da oni jednostavno nemaju izvrsnu komandnu kontrolu na vojskom.

Vojska im je potplacena, plate kasne mjesecima, mnogi vojnici naravno ne puse pricu o teroristima i sl propagandnim glupostima. Na kraju - ustav ne dozvoljava upotrebu armije protiv vlastitog stanovnistva, otud tolika kuknjava o ruskim placenicima i spijunima koje svako malo hvataju :lol:

...
Juce citam da su im Rusi blokirali vracanje tehnike sa Krima, nesto kontam da ce im vratiti, samo u pogresne ruke. Mozda dole u Maripolju da preuzme Donjecka armija :)

Vrh

PostPoslato: 16 Apr 2014, 15:23 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Ma ovo jucerasnje paradiranje sa vojskom je ocigledno potez ocajnika.
Inace bi poslali muriju kao sto i spada u ovakvim situacijama. A to opet znaci da majdanovci ili nemaju muriju, ili je ne kontrolisu.

Vrh

PostPoslato: 16 Apr 2014, 17:27 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jun 2011, 21:22
Сликано данас у блоку преко пута хотела Хајат, код раскрснице са ТЦ Ушће, да не кажем ЦК. :)

Nemate potrebne dozvole da pogledate prikačene fajlove u ovom postu.

Vladimir RUS je napisao:
Na RTRS-u kazu 8000, a na Nezavisnim hiljade. :D
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.

Vrh

PostPoslato: 16 Apr 2014, 18:16 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Avg 2011, 23:08
Citiraj:
Ukrajina: Vojnici glume partizane?

Citiraj:
"Naše oružane jedinice iskoristile su partizanski metod direktno prodrle u delove koje trenutno kontrolišu jedinice ruske armije i separatisti”", rekao je Sobolev u nameri da objasni otkud ruske zastave na ukrajinskim vojnim vozilima, preneli su ukrajinski mediji.

http://www.b92.net/info/vesti/index.php ... _id=837281

Vrh

PostPoslato: 16 Apr 2014, 18:54 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Feb 2008, 14:09
Pravi, pravcati cirkus u Ukrajini...

Citiraj:

Slika
Око 60 украјинских војника из оклопних возила која су упућена у Краматорск против присталица федерализације прешло је на страну народа, рекао је представник штаба самоодбране.

Војници су скинули украјинску заставу и ушли у Славјанск. „Ту смо се уверили да то нису сепаратисти ни терористи, већ обични људи против којих нећемо да ратујемо“, - рекао је један војник. Становници Славјанска се фотографишу испред оклопних возила и братиме са војницима.
опширније: http://serbian.ruvr.ru/news/2014_04_16/ ... nika-2819/

Citiraj:
Становници Краматорска и околних села блокирали су данас колону од десет оклопних возила десанта оружаних снага које слушају наређења из Кијева и траже да се возила врате на место сталне дислокације – у Дњепропетровск.

Локални медији јављају да тренутно представници народа преговарају са војницима.

Данас су шест оклопна возила украјинске армије ушла у Краматорск и прешла на страну народне самоодбране.
опширније: http://serbian.ruvr.ru/news/2014_04_16/ ... vuku-4507/

Citiraj:
Фотографија погинулог војника РФ у Украјини фалсификована

Новинар из Казахстана Рахим Којлибајев негодовао је због начина на који неки украјински медији користе његову фотографију у информативном рату против Русије.

Он је изјавио да је на фотографији снимљен један од 14 казахстанских граничара, убијених маја 2012. године.

„Само на тој фотографији је застава Казахстана фотошопом замењена руском тробојком и потписана „Честитамо првим родитељима Русије“, изјавио је Којлибајев. „Али та фотографија је сигурно моја. Ја то могу и да докажем, имам оригинал“, нагласио је он.
опширније: http://serbian.ruvr.ru/news/2014_04_16/ ... vana-1148/

Citiraj:
Посаде шест оклопних транспортера, које су кијевске власти упутиле у Краматорск, прешле су на страну милиције, јавили су очевици.

Slika

„Група жена их је опколила, рекли смо им да смо мирни грађани који се једноставно боре за своја права. Овде нема терористга. Они неће пуцати у нас. На главни транспортер истурена је руска застава, а заједно са нашом милицијом отишли су у правцу Славјанска“, рекао је очевидац.

Демонстрације присталица федерализације одржавају се на југоистоку Украјине од марта. Украјинске власти објавиле су почетак опсежне специјалне операције уз учешће војске.
опширније: http://serbian.ruvr.ru/news/2014_04_16/ ... cije-8179/

Vrh

PostPoslato: 16 Apr 2014, 18:58 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Dec 2012, 01:06
manitu uci da svira je napisao:
Schlager je napisao:
mene ovi jadni ukrajinski vojnici toliko neodoljivo podsjećaju na mene,1991 da to nije humano :( :(

krećeš u zapadnu slavoniju u jesen 1991 pod nekom petokrakom,da braniš državu koja se već raspada,dezorganizacija totalna,dio države (slovenija-krim) već otišao definitivno,ti ideš na neki narod tamo u hrvatsku koji više nije za tu državu,traži konfederaciju,nezavisnost,već se jako dobro organizovao,ima sto puta veći motiv od tebe :( ...nit imaš jasan cilj,ni sam ne vjeruješ u to za što ideš glavu rizikovat,imaš nesposobno i kilavo rukovodstvo (ustaše sa majdana-slobo milošević,jović)...

ko jaje jajetu :( ...mogu misliti kako im je,i koliko u tu "stvar" vjeruju i oni sami i njihove porodice :( :(

Znaci, Hrvati su bili u pravu? :lol:

:D

Niko nije rekao da Hrvati nisu imali pravo na samoopredeljenje i svoju drzavu.
Ali tu ima ono ali ili medjutim. :roll:
Krajinski Srbi su isto su bili u pravu da imaju svoju drzavu koliko i Hrvati svoju!!
Mora se poci od pocetka.

A to sto Slager kaze isla vojska da brani drzavu od naroda, nazalost to je najveca glupost na koju smo svi nasjeli.
Vojska se zaklinje narodu a ne drzavi granici,teritoriji,skupstini,ustvau,Kralju.
Brani narod a ne njivu i sumu, rijeku, most, zgradu,granicu!
Kada nema vise ljudi vojska nema sta da brani.

Jos je bolje ono kad ti kazu ti si se zakleo drzavi da ces ju branit. Branit od cega? Pa naravno od neprijatelja.
A onda ti kazu da se neprijatelj pojavio. Ne nije dosao svana.
Rijetko dolazi svana.
Neprijatelj je tu oko tebe odjednom niko i kazu ti da je drzava napadnuta.
I ti treba da ides u rat.Naravno tu odluku donose politicari, ne narod, ne vojska.
Oces li ili neces niko te ne pita.
Jos je bolje ono kad se drzava(koja je ustvari narod) brani od svog naroda tj narod se brani sam od sebe. :wink:
Nema referenduma o ratu to jos nigdje nije radjeno. Narod se ne pita oce li ili nece ratovat, najverovatnije zato sto nije pouzdan. :D

Odo od teme.... kad me nesto ovako povuce.

I da sam moc zakonom bi zabranio u svijetu da vojnik bude neko mladji od 35. Lako je zelenike slat da budu topovsko meso.
19 ili 18 godina sva pamet u donjoj glavi.
I pulsira.
Jurisa golim trbuhom na bajonet i glumi Ramba. :roll: :roll:

Iz govora Perikla poginulim vojnicima.

Vrh

PostPoslato: 16 Apr 2014, 22:01 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Још увијек све може да се измакне контроли:

Four people have reportedly been injured by gunfire in a confrontation between anti-Maidan protesters and soldiers stationed at an Interior Ministry base in the Ukrainian city of Mariupol.

A group of several dozen protesters arrived at the base, located in the turbulent Donetsk region, on Wednesday evening.
They called on the troops to abandon the base, but the soldiers didn't listen, the demonstrators said.
Instead, the troops opened fire at the protesters, injuring at least four people. One of them took a bullet in his chest and is in serious condition, according to protesters.
Some local media claimed the protesters were armed with Molotov cocktails, which they used in the confrontation, but no evidence of this was immediately available.
Media reports also say that several stray bullets hit a nearby resident building and shattered a window.
Unconfirmed reports put the number of casualties higher, with four people killed and as many as 12 injured.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Three people were injured after Ukrainian troops heading for Kramatorsk airfield in armored vehicles fired at a car attempting to block their way, RIA Novosti reports citing anti-government activists.
The incident took place near the village of Pchyolkino, south of Kramatorsk. The car was placed in the way of a convoy of an unknown number of vehicles, which then continued driving towards the airfield.
According to the activists, two people received leg injuries and a third one was shot in the shoulder. The wounded activists sought medical help.

Vladimir RUS je napisao:
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.

Vrh

PostPoslato: 16 Apr 2014, 23:12 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Наиђох на интересантан цитат, или, неке ствари се стварно никад не мјењају...

"The power of Russia can only be undermined by splitting off Ukraine from it... it is therefore necessary not only to separate, but also to antagonize Ukraine towards Russia. For that sake one must just find and aid traitors among the elites, and with their help change the self-identification of one part of a great people to such a degree, that it will hate everything Russian, hate its own people and don't even notice it. Everything else is just a matter of time." - Otto von Bismarck some 150 years ago

Vladimir RUS je napisao:

Vrh

PostPoslato: 17 Apr 2014, 00:22 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2002, 16:13
sinip je napisao:
Наиђох на интересантан цитат, или, неке ствари се стварно никад не мјењају...

"The power of Russia can only be undermined by splitting off Ukraine from it... it is therefore necessary not only to separate, but also to antagonize Ukraine towards Russia. For that sake one must just find and aid traitors among the elites, and with their help change the self-identification of one part of a great people to such a degree, that it will hate everything Russian, hate its own people and don't even notice it. Everything else is just a matter of time." - Otto von Bismarck some 150 years ago

Slika

Vrh

PostPoslato: 17 Apr 2014, 00:36 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Јесте да, пробао сам да ископам то у оригиналу па не ископах, а тренутно је мало касно да наставим. :)

Vladimir RUS je napisao:

Vrh

PostPoslato: 17 Apr 2014, 01:55 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2002, 16:13
sinip je napisao:
Јесте да, пробао сам да ископам то у оригиналу па не ископах, а тренутно је мало касно да наставим. :)

Ako iskopas javi, posto sam i ja probao. Osim par novijih izvora, srpskih i ruskih, nista nisam nasao. Podsjetilo me na ono naknadno napisano Nostradamusovo predvidjanje 11. septembra... :D

Vrh

PostPoslato: 17 Apr 2014, 07:56 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jul 2009, 11:23
Kakvo jedenje govana. Ukrajina u vrijeme Bizmarka bila malo bitnija od San Marina danas i odjednom iskače ovaj citat... :roll:

Sent from my HUAWEI P6-U06 using Tapatalk

Vrh

PostPoslato: 17 Apr 2014, 08:54 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Гине се и даље...

Three people were killed and thirteen others injured by gunfire in a confrontation between anti-government protesters and soldiers stationed at a military base in the Ukrainian city of Mariupol, Interior Minister Arsen Avakov says.
Avakov wrote on his Facebook page that three of the anti-government activists that clashed with soldiers at the base had been killed, referring to them as “armed militants.”

Vladimir RUS je napisao:

Vrh

PostPoslato: 17 Apr 2014, 09:01 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Apr 2011, 16:14
Obama opet upozorava i prijeti, u stilu, znaju Rusi da smo vojno jaci od njihA !? Pa buraz sto nisi reagovao sa svojim satelitima kad je bio Krim u pitanju ?

Vrh

PostPoslato: 17 Apr 2014, 09:07 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Apr 2011, 21:17
"Niko nije vojno jači od Rusije.Niko" S.Lavrov-nekidan

Vrh

PostPoslato: 17 Apr 2014, 09:08 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Оно, било би супер кад би само због ових западних левата руски тенкови избили на западну границу Украјине, ал' ето... :( Стока.

Vladimir RUS je napisao:

Vrh

PostPoslato: 17 Apr 2014, 11:02 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 05 Feb 2009, 01:45
sinip je napisao:
Оно, било би супер кад би само због ових западних левата руски тенкови избили на западну границу Украјине, ал' ето... :( Стока.

U tom slučaju poljski političari bi morali birati riječi kada ospu paljbu po Rusiji bez obzira što su NATO članica.

Vrh

PostPoslato: 17 Apr 2014, 11:59 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Okt 2008, 14:27
Слушам Владимира Владимировича сад уживо.

И све знам, бивши КГБ-овац, и све је то унапријед припремљен разговор и договорена питања, и све је то унапријед ушминкано. И апсолутно је мом систему вриједности ближи западни систем него овај руски чија је персонификација управо Путин.

Али једноставно, човјек је два ранга изнад Обаме, и по појави и по логици ствари које прича и по суштини. Ко то не признаје, једноставно лаже себе или нема појма ни о чему.

Vrh

[ 10914 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112 ... 546  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]