manitu uci da svira je napisao:
Schlager je napisao:
mene ovi jadni ukrajinski vojnici toliko neodoljivo podsjećaju na mene,1991 da to nije humano
krećeš u zapadnu slavoniju u jesen 1991 pod nekom petokrakom,da braniš državu koja se već raspada,dezorganizacija totalna,dio države (slovenija-krim) već otišao definitivno,ti ideš na neki narod tamo u hrvatsku koji više nije za tu državu,traži konfederaciju,nezavisnost,već se jako dobro organizovao,ima sto puta veći motiv od tebe

...nit imaš jasan cilj,ni sam ne vjeruješ u to za što ideš glavu rizikovat,imaš nesposobno i kilavo rukovodstvo (ustaše sa majdana-slobo milošević,jović)...
ko jaje jajetu

...mogu misliti kako im je,i koliko u tu "stvar" vjeruju i oni sami i njihove porodice

Znaci, Hrvati su bili u pravu?

Niko nije rekao da Hrvati nisu imali pravo na samoopredeljenje i svoju drzavu.
Ali tu ima ono ali ili medjutim.
Krajinski Srbi su isto su bili u pravu da imaju svoju drzavu koliko i Hrvati svoju!!
Mora se poci od pocetka.
A to sto Slager kaze isla vojska da brani drzavu od naroda, nazalost to je najveca glupost na koju smo svi nasjeli.
Vojska se zaklinje narodu a ne drzavi granici,teritoriji,skupstini,ustvau,Kralju.
Brani narod a ne njivu i sumu, rijeku, most, zgradu,granicu!
Kada nema vise ljudi vojska nema sta da brani.
Jos je bolje ono kad ti kazu ti si se zakleo drzavi da ces ju branit. Branit od cega? Pa naravno od neprijatelja.
A onda ti kazu da se neprijatelj pojavio. Ne nije dosao svana.
Rijetko dolazi svana.
Neprijatelj je tu oko tebe odjednom niko i kazu ti da je drzava napadnuta.
I ti treba da ides u rat.Naravno tu odluku donose politicari, ne narod, ne vojska.
Oces li ili neces niko te ne pita.
Jos je bolje ono kad se drzava(koja je ustvari narod) brani od svog naroda tj narod se brani sam od sebe.
Nema referenduma o ratu to jos nigdje nije radjeno. Narod se ne pita oce li ili nece ratovat, najverovatnije zato sto nije pouzdan.
Odo od teme.... kad me nesto ovako povuce.
I da sam moc zakonom bi zabranio u svijetu da vojnik bude neko mladji od 35. Lako je zelenike slat da budu topovsko meso.
19 ili 18 godina sva pamet u donjoj glavi.
I pulsira.
Jurisa golim trbuhom na bajonet i glumi Ramba.