Sad sam bio tamo kod Doma Omladine, ljudi su se ekstra organizovali, ima ih i previse. Cak regulisu i saobracaj, ne mozes prici na parking iznad Trznice, osim ako dovozis pomoc. Svaka cast ljudima. U budzaku komunalci peru cestu, bolje izgleda nego prije poplave (iako je ruzno reci, tako je, ono sto su ocistili je cakum pakum). Glavna saobracajnica kroz Budzak i Dervise je puna ljudi i auta, cisti se i pere na sve strane. Vecina ljudi je vec sredila svoja dvorista. Uglvnom neka pozitiva na sve strane, pomaze ko kome stigne. Ima jos tuznih prizora, ali uglavnom ide na bolje. Svaka cast ljudima. Jeste tesko, ali sve se da srediti, osim nazalost izgubljenih zivota.
Svaka cast vlasniku Zokia, kako rece njegov radnik, covjek je poslao tri kamiona vode, za Doboj, Samac i ne znam gdje treci. Jana od 5l je 1.99 KM, s tim da je dozvoljeno uzeti, cini mi se samo dve. Ako uzimate vise za pomoc ugrozenim, samo se obratite nekom od radnika, izace vam u susret (nadam se da samo ljudi nece zloupotrebljavati, jer moze brzo nestati, a ugrozenim znaci). BTW neko je spomenuo Crkvu.... vidio sam u Zoki-u svestenika, covjek je natrpao cijeli kombi sa namirnicama. Poslije sam taj isti kombi vidio ispred Doma Omladine. Svaka cast na djelu. U Domu inace najvise fali vode...
Pregrmice se ovo sve, samo ostaje zal za izgubljenim zivotima

.... sve ostalo ce se srediti, iako je Banja Luka dobro prosla u odnosu na Doboj i druga mjesta. One slike ne mogu ni gledati.....