https://www.blic.rs/vesti/republika-srp ... ku/x4cn3m6"Na pitanje novinara šta sa građanima koji ne žele da potpišu ugovor, Radojičić je rekao da ne moraju, ali i odmah dodao da je koncept stanovanja u stambenoj zgradi takav da “ne smete ugrožavati druge stanare i energetsku efikasnost objekta”."
Само да одговорим градоначелнику:
- Прикључен сам на гријање и редовно измирујем обавезе.
- Сви станови око мене (три) су се искључили.
- У приземљу сам, испод мене је подрум који се не грије.
- Имам два вањска зида цијелом дужином стана који загријавају Бањалуку.
- Један зид спаваће и један зид купатила загријавају стубиште.
- Угрожен сам као станар и угрожена је енергетска ефикасност мог стана и цијеле зграде.
Дакле:
- Нећу потписати уговор који садржи одредбе супротне Закону о облигационим односима (Члан 14: У зaснивaњу oблигaциoних oднoсa стрaнe нe мoгу устaнoвљaвaти прaвa и oбaвeзe кojимa сe зa билo кoгa ствaрa или искoриштaвa мoнoпoлски пoлoжaj нa тржишту.) већ ћу тражити да се одредбе које траже сагласност било кога за могуће искључење са система, а наведене су у уговору, прогласе ништавним, при чему остале одредбе остају на снази.
- Хоће ли ми градоначелник надокнадити губитке које имам због тога што су ми се комшије искључиле са гријања без моје сагласности или ће ми нова топлана умањити цијену гријања због поменуте "угрожене енергетске ефикасности"?
Ала ће ово пасти на Уставном суду. XD