shoole je napisao:
sinip je napisao:
Пошто је струја била превентивно искључена (макар је неко имао памети) не би требало да буде великих оштећења на трансформаторима.
Челинац напојен електричном енергијом синоћ, остали још мали дијелови без струје.
Да поједноставим без стручне терминологије... Добој се напајао преко три веће трафостанице: једне у самом граду која је у потпуности била поплављена и две које нису ни такнуте од воде (једна у Осјечанима и друга на десној обали Босне, лијево од пута за Тузлу, не познајем тај крај добро).
У овом тренутку сав конзум Добоја се може напојити из ове две трафостанице, али проблем су дистрибутивне везе. Прво, вјероватно је све везе које су ишле са десне на лијеву обалу Босна однијела. А друго, и у граду је ту хаос, мораће се све чистити од муља и пуштати дио по дио.
Имаш и ТС Усора, са лијеве стране Босне, код оног скретања према некадашњој "Босанци" и бунарима Водовода, али јуче гледам неки клип, ако је и била потопљена мало, изгледа сасвим ок. Сад сам добио инфо да струја вјероватно неће прије 3 наредна дана, а и тад прво приоритетима. А пошто Босна није однијела стари мост, контам да су каблови ок.
Kad pobjedimo Doboj ćemo nazvati Obren Vakuf,usprkos tebi i Vulićki
Vladimir RUS je napisao:
Na RTRS-u kazu 8000, a na Nezavisnim hiljade.

Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika.
Milion KM po radnom mjestu.