banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 02 Avg 2025, 14:23

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 343 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 18  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 30 Jun 2015, 18:35 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Meowth je napisao:
Jos malo update: i Puerto Rico je isto blizu bankrota,sto se uticaja na trziste tice,pomalo neocekivano,ali istocno azijska trzista se tresu,dionice padaju i preko 10% a cjena zlata raste u zadnjih sat vremena vrtoglavo raste
Mislim da ce se tek dignuti prasina...vidjet cemo sta ce biti

Koliko si zaradio?

Vrh

PostPoslato: 30 Jun 2015, 19:08 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Nov 2011, 00:56
Crowdsourcing campaign to bailout Greece launched by British shoe shop employee
http://rt.com/uk/270775-crowdfunding-gr ... lout-debt/

Vrh

PostPoslato: 30 Jun 2015, 19:25 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Citiraj:
Када је реч о претварању великог примарног дефицита у суфицит, мало земаља је постигло оно што је Грчка успела у последњих пет година. И последњи грчки предлог је у великој мери изашао у сусрет повериоцима, упркос цени коју би за то платили већ напаћени грчки грађани. Треба нагласити да до њих није стигло готово ништа од позајмљеног новца. Велики део је враћен повериоцима из приватног сектора, укључујући немачке и француске банке. Грађани су добили мрвице, али су платили високу цену очувања банкарских система ових земаља. При томе, ММФ и другим „јавним“ кредиторима новац који траже није потребан у смислу да, ако све остане по старом, оно што им буде враћено они ће поново позајмити Грчкој.

Citiraj:
Зашто Европа то чини? Зашто су њени лидери против референдума и неколико дана одлагања рока отплате кредита предвиђене за 30. јуни? Зар у Европи није најважнија демократија?

http://www.standard.rs/svet/32115-%D1%8 ... 1%98%D0%B0

Vrh

PostPoslato: 30 Jun 2015, 19:35 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Feb 2013, 15:24
Spoiler:
Slika

Slika

Kakvu poruku popustanje Grcima salje ostalim clanicama? Sa druge strane, izlazak iz evrozone je protiv glavne idejne misli te zajednice i to je ona krajnja, posljednja, zadnja, opcija. To sto Srbi sanjare o raspadu EU i izlasku iz EU kao nesto sto se obavi za par minuta potpise se papir dva, to je druga stvar. Nakon sto napise post o raspadu EU na fejsbuku, u drugom tabu otvara poruke i pita tetku iz Dortmunda moze li se naci kakvog posla...

I cak mislim da ce se udovoljiti Grcima i da ce se sve raditi samo da do pucanja zajednice ne dodje. Ali doce kad tad a to ce biti vrlo gadno jer se dosta guralo pod tepih. Grci jesu krivi. I bankari vjerovatno, ali je na Grcima najveci teret krivice. Sitni mali Grk ce da ispasta, a politicari sto su napravili sranje ce proci nekaznjeno.

Vrh

PostPoslato: 30 Jun 2015, 19:47 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ovdje se pokazuje samo prosjek zaduženja unutar EU u poređenju sa Grčkom.Volio bih vidjeti grafikon svake zemlje unutar EU ponasob.

Vrh

PostPoslato: 30 Jun 2015, 19:47 
Bič božji
Bič božji

Pridružio se: 17 Jun 2010, 18:47
Kakva bi onda poruka bila ako im se dozvoli da ne vracaju svoj dug, uzmite, trosite, ne treba da vratite nikad, mislim da se ovo moze samo zataskati na neko vrijeme, ali trajnog rjesenja tesko da ce biti... Ovo je samo pocetak kraja Euro zone i EU kao neprirodne tvorevine u kojoj mjesta ima samo za one najrazvijenije, ali ovi ostali tipa Rumunija, Bugarska, Hrvatska i slicne su tu upale neprirodno...

Vrh

PostPoslato: 30 Jun 2015, 19:49 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pa i dugovi su biznis, tako da... :D

Vrh

PostPoslato: 30 Jun 2015, 19:52 
Bič božji
Bič božji

The_new_Statesman je napisao:
Pa i dugovi su biznis, tako da... :D

Dugovi da, ali oni koji su realno naplativi, davati pare nekom ko ti ih ne moze vratiti nije kredit vec pomaganje i tu nema koristi...

Vrh

PostPoslato: 30 Jun 2015, 19:54 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Sada bi Brale pitao: Koje pare? :D

Vrh

PostPoslato: 30 Jun 2015, 19:56 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Tačno ću pred taj referendum odgledati ponovo 300.

Vrh

PostPoslato: 30 Jun 2015, 19:56 
Bič božji
Bič božji

Ma sica, koliko sam upratio duguju tricavih 500 milijardi...

Vrh

PostPoslato: 30 Jun 2015, 20:05 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jul 2004, 01:04
Banke su svjesno davale takve nemoguce kredite,isto kao i kod nas za chf klauzulu npr
Veci dio krivice je ipak na korumpiranim politicarima,mada i oni imaju izgovor `zaostavtina nasledja od ranije`
Pravi razlog mislim da je borba protiv kine,koliko je meni poznato preuzimaju luku Pirej,i to im izgleda smeta,pricaju o slobodnoj trgovini,a kad kina krene poplavom proizvoda ili rusija naftnim cjevima onda...

Vrh

PostPoslato: 30 Jun 2015, 20:09 
Bič božji
Bič božji

Kina je vec preuzela luku u Pireju i to je u pitanju koncesija, to sam bas gledao na tv, emisija kako se Kina planski siri u zemljama EU, samo jedan dio luke je ostao u vlasnistvu drzave, ali njega su Kinezi prakticno ugasili jer uopste nema posla...

Vrh

PostPoslato: 30 Jun 2015, 20:25 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Sep 2005, 20:36
apokalipto je napisao:
Citiraj:
Када је реч о претварању великог примарног дефицита у суфицит, мало земаља је постигло оно што је Грчка успела у последњих пет година. И последњи грчки предлог је у великој мери изашао у сусрет повериоцима, упркос цени коју би за то платили већ напаћени грчки грађани. Треба нагласити да до њих није стигло готово ништа од позајмљеног новца. Велики део је враћен повериоцима из приватног сектора, укључујући немачке и француске банке. Грађани су добили мрвице, али су платили високу цену очувања банкарских система ових земаља. При томе, ММФ и другим „јавним“ кредиторима новац који траже није потребан у смислу да, ако све остане по старом, оно што им буде враћено они ће поново позајмити Грчкој.

Citiraj:
Зашто Европа то чини? Зашто су њени лидери против референдума и неколико дана одлагања рока отплате кредита предвиђене за 30. јуни? Зар у Европи није најважнија демократија?

Navodno je od te sve pomoci u zadnjih par godina skoro 89 % utroseno za spasavanje banaka, gradjani su dobili samo 11 %.

Vrh

PostPoslato: 30 Jun 2015, 20:45 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Feb 2014, 14:08
laoce je napisao:
Navodno je od te sve pomoci u zadnjih par godina skoro 89 % utroseno za spasavanje banaka, gradjani su dobili samo 11 %.

http://www.independent.co.uk/news/busin ... 55847.html

Citiraj:
Almost all the money owed by Greece has been used to pay off its lenders, with only 10 per cent of it going to the Greek people, according to the Jubilee Debt Campaign.

http://www.independent.co.uk/news/busin ... 56247.html

Citiraj:
The Fund is supposed to offer emergency liquidity funding to states on the condition that they implement measures to put themselves on a sustainable path. This means enacting serious structural economic reforms and writing off excess sovereign debts.

But the former head of the IMF, Dominique Strauss-Kahn, ignored that rulebook five years ago. When the Fund arrived, Greece’s sovereign debt burden in 2010 had already spiralled to 133 per cent of GDP and should clearly have been written down, with the holders of the debt forced to swallow big losses.

Yet Mr Strauss-Kahn acquiesced in the insistence of the Europeans that Greece’s sovereign debts should not be restructured and that the country should be made to pay-off its liabilities in full.

Vrh

PostPoslato: 30 Jun 2015, 22:34 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

apokalipto je napisao:

Zasto reagujes na prvu? Tako si se izletio i za demonstracije u Jermeniji, kad ono medjutim... ;)

Vrh

PostPoslato: 30 Jun 2015, 23:17 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

The_new_Statesman je napisao:
apokalipto je napisao:

Zasto reagujes na prvu? Tako si se izletio i za demonstracije u Jermeniji, kad ono medjutim... ;)

Nije prva nego odlučujuća.A kakve demonstracije u Jermeniji ?

Vrh

PostPoslato: 30 Jun 2015, 23:22 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jun 2011, 21:22
BeckaSkola je napisao:
I cak mislim da ce se udovoljiti Grcima i da ce se sve raditi samo da do pucanja zajednice ne dodje. Ali doce kad tad a to ce biti vrlo gadno jer se dosta guralo pod tepih. Grci jesu krivi. I bankari vjerovatno, ali je na Grcima najveci teret krivice. Sitni mali Grk ce da ispasta, a politicari sto su napravili sranje ce proci nekaznjeno.

Нормално да ће им се удовољити да се не би све распало. :) Е сад колико ће ко да попусти видјећемо ускоро. Наравно, ово није крај. Ово није ни почетак краја, ово је само почетак. А кад смо код графикона...

Slika

Vladimir RUS je napisao:
Na RTRS-u kazu 8000, a na Nezavisnim hiljade. :D
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.

Vrh

PostPoslato: 01 Jul 2015, 00:01 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Feb 2013, 15:24
Dobro rece onaj uticajni tviteras iskoci mi na fb:

Citiraj:
најјаче кад ми, најјаднија земља у Европи, имамо извале ето Грци ће сад да пропадну. Нико неће пропасти, само ћемо ми остати глупани

Prosto mi je nevjerovatno kako se ova nasa bjeda upinje da kaze kako ce Grci propasti, EU se raspasti, sve ce se sjebati... Ono, mi smo nivo za njih, 'ta ce oni.. :lol:

Vrh

PostPoslato: 01 Jul 2015, 00:02 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2010, 08:22
Cudno kako pored svih napora MMFa, Svjetske banke, evropskih banaka da spasu Grcku od propasti, opet moraju proglasiti bankrot.
Dzaba su se trudili i krvavo naradili bankari, ali ne ide i ne ide. Kako je nekad zivot nepravedan, ne dopusta ti da pomognes.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 343 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 18  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]