Gledaj, prvo na šta mi pomislimo je: koji je sad qrac CPC da raspusti EU.
Ali ono što upada u oči je da mnoge zapadne institucije rade upravo takve stvari, ne samo nama nego i šire. Problem u tome je što ti ljudi pritisnu crveno dugme i raznesu cijelu planestu, mi možemo raznijeti samo vlastitu glavu. Ali i najveći optimisti iz tog jednog primjera mogu da vide po kojem principu funkcioniše međunarodno pravo. Zakon jačega.
Sad tu ima treći problem, kroz istoriju ako nisi mogao protiv nekoga onda mu se pridružiš, ako mu se ne možeš pridružiti bićeš istrebljen.
Nije dobro. Ne za nas. A mi sjedimo skrštenih ruku i čekamo da se to desi.
Najpametnije što preporučujem svima je da se, ko može, individualno dodvori zapadu i da pali odavde.
Neće nama pomoći ni Šešelj, ni Dodik, ni Tito ni bilo koji političar.
Ali ma koliko se činilo da se Šešelj provaljuje, ima to nekog smisla. Nije on budala kao što neki pokušavaju prikazati, čak su i Hrvati na dnevniku Nove tv rekli da njegovu inteligenciju ne treba potcjenjivati. Evo dio jednog posta čiji tvorac nama govori da je Šešelj kreten i psihopata:
dr. Jovo Ubiparip je napisao:
i na kraju veliki majstor Sele, kreten i psihopata. tacno se vidi za koje biracko tijelo je ova emisija namjenjena i zasto.
Sada ispada da ostatak forumaša pojma nema ko je Šešelj pa nam to objasni u kratkim crtama.
Ne pratim njegove postove ali me zanima šta tek imareći o npr Tuđmanu koji nije dozvolio evakuaciju Vukovara u nadi da će Srbi pobiti sve što im se nađe na putu, a po Vedrani Rudan čak je i nekoliko autobusa sa civilima koji su pobjegli iz Vukovara poslao nazad, ili R. Karadžiću koji je radio slične stvari kao i Tuđman u Jajcu i Mrkonjiću (za to znam) i mnogi drugi političari koji imaju ruke upetljane u poslijeratnom pustošenju onoga što rat nije uspio.
Neće Šešelj nikome donijeti ništa pozitivno ni negativno. On da je to htio već bi uradio, ne bi čučio u Hagu 12 godina. Jer ja lično vjerujem da njega nemaju za šta optužiti jer su ga pustili, a ne vjerujem da je bio u tvorzi 12 godina i da nikakvu, ali baš nikakvu odštetu neće dobiti. Alo bre. Pola života je nevin proveo iza rešetaka i nikome ništa. Sve u redu. I šta na kraju kaže? Rasturio Hag. Alo bre, ja da nevin prenoćim u zatvoru poludio bi a on 12 godina, i raspoloženje na nivou. Ali masa koja mu vjeruje puši sve njegove priče, pa čak i tu rezoluciju o gašenju EU.