banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 17 Avg 2025, 17:10

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 300 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 24 Apr 2014, 21:47 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Apr 2011, 21:17
manitu uci da svira je napisao:
A svima bi bilo bolje da sve priznaju

Za tako nešto potrebno je porušiti SVE vjerske objekte i zabraniti iste da se spominju najstrožijim kaznama. :D Za početak.

Vrh

PostPoslato: 24 Apr 2014, 22:23 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Jun 2013, 19:03
spijo je napisao:
manitu uci da svira je napisao:
A svima bi bilo bolje da sve priznaju

Za tako nešto potrebno je porušiti SVE vjerske objekte i zabraniti iste da se spominju najstrožijim kaznama. :D Za početak.

Kako to da uvijek oni koji sebe smatraju (neki i nazivaju) liberalnim, tolerantnim, otvorenim, ... bi rušili i zabranjivali?

Vrh

PostPoslato: 25 Apr 2014, 07:21 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Nebi ja da rušim,ni u snovima.Samo kažem šta je jedino rješenje.Da li je ono tolerantno ili nije sasvim je nevažno gledajući unazad šta nam se dešavalo.Svi koji su to radili mislili su da je srušen vjerski objekt trajno rješenje i da se više nikad tu neće napraviti.
Danas imamo situaciju da su se podigli vjerski objekti čak tamo gdje nikad nisu bili,i to se smatra konačnim rješenjem.

Vrh

PostPoslato: 25 Apr 2014, 08:03 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2008, 16:27
Nijesam čitao ovieh 11 strana, pa me samo na brzinu interesuje, jesmo'l multi kulti ili ne?
Da znam kako da se postavim kad dođe dan...

Sa korita Ivanova

Vrh

PostPoslato: 25 Apr 2014, 09:46 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 05 Feb 2009, 01:45
Prijeratne bogomolje ostaviti a ove nikle poslije rata prenamjeniti u nešto korisnije. U zemlji od 3,6 miliona stanovnika koja uz to bilježi negativan priraštaj stanovništva toliko bogomolja je nepotrebno.

Vrh

PostPoslato: 25 Apr 2014, 12:46 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

NenadV je napisao:
Prijeratne bogomolje ostaviti a ove nikle poslije rata prenamjeniti u nešto korisnije. U zemlji od 3,6 miliona stanovnika koja uz to bilježi negativan priraštaj stanovništva toliko bogomolja je nepotrebno.

Tamo gdje ima interesa tu se i grade. Tamo gdje nema i ne grade se.
Tako da ne stoji to da ove poslijeratne treba prenamjenjivati.

Vrh

PostPoslato: 25 Apr 2014, 12:51 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Čijeg interesa? Interesa popova i hodža sigurno ima, za interes naroda nisam siguran.

Vrh

PostPoslato: 25 Apr 2014, 13:01 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

_зока je napisao:
Čijeg interesa? Interesa popova i hodža sigurno ima, za interes naroda nisam siguran.

Ne idem ja, a ni ostali radi svećenika na misu. Kada bih se uhvatio da idem radi njih a ne radi sebe i moga odnosa sa Bogom, odmah bi prestao ići u crkvu.
I oni su ljudi, bolji i gori, ali ne idem radi njih na misu. Mislim da je to isto poriv i ostalih koji idu u crkvu.
A takvih ima. Kažu da u Hrvata ide 10% ljudi na misu nedjeljom. Čini mi se da je to taj broj. I opet tih 10% ljudi dupkom napuni svaku misu u svakoj crkvi. Znači da su sve te postojeće potrebne. Da je veći interes bilo bi ih i više. Ali nije, nažalost. I zato je ovaj broj bogomolja sada dostatan.
Ako dođe vrijeme da je i ovaj broj previše, biti će kao na Zapadu. Pretvarati će se crkve u kuće, disco klubove, ...

Vrh

PostPoslato: 25 Apr 2014, 13:18 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2002, 16:13
Ukinuti im subvencije, uvesti poreze, tj. tretirati kao i sve ostale privatne firme, pa neka izgrade jos milion objekata ako mogu...

Vrh

PostPoslato: 25 Apr 2014, 13:29 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Timotic je napisao:
Ukinuti im subvencije, uvesti poreze, tj. tretirati kao i sve ostale privatne firme, pa neka izgrade jos milion objekata ako mogu...

Nisam znao da imaju nekakve subvencije za vjerske zajednice?
Koje su to subvencije?

Vrh

PostPoslato: 25 Apr 2014, 13:34 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Jul 2009, 18:07
Treba to sve fiskalizovati :D, ukinuti im oslobadjanje poreza....

Vrh

PostPoslato: 25 Apr 2014, 13:35 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2002, 16:13
Čiko je napisao:
Timotic je napisao:

Koje su to subvencije?

http://www.gdjejelova.ba/?p=442

Vrh

PostPoslato: 25 Apr 2014, 13:37 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 30 Jun 2010, 17:18
Ako pogledas ko su najveci donatori za izgradnju vjerskih objekata, a to je vlast ovog ili onog nivoa, onda je to benifit.
Recimo u HR drzava placa crkvi ogroman iznos i to sve je regulisano ugovorom :lol: , sad aktuelna vlast pokusava to da promijeni ali crkva nece ni da cuje, jbg nisu ludi.
Sto se tice Ferhadije misljenja sam a da je nije ni trebalo rusiti, a ni graditi ponovo.

Vrh

PostPoslato: 25 Apr 2014, 13:39 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 14 Feb 2012, 09:14
na ulazu fiskalna kasa...

Vrh

PostPoslato: 25 Apr 2014, 13:41 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Timotic je napisao:
Čiko je napisao:
Timotic je napisao:

Koje su to subvencije?

http://www.gdjejelova.ba/?p=442

Pa to nisu subvencije koje se redovito izdvajaju.
To je jednokratne pomoći (konkreteno ako se nešto izdaje Katoličkoj crkvi) za izgradnju porušenih crkava. Vjerojatno još apliciraju na proračun i neke njihove institucije tipa pučke kuhinje, domovi za nezbrinute ...

Vrh

PostPoslato: 25 Apr 2014, 13:42 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

veteran 1987 je napisao:
Ako pogledas ko su najveci donatori za izgradnju vjerskih objekata, a to je vlast ovog ili onog nivoa, onda je to benifit.
Recimo u HR drzava placa crkvi ogroman iznos i to sve je regulisano ugovorom :lol: , sad aktuelna vlast pokusava to da promijeni ali crkva nece ni da cuje, jbg nisu ludi.
Sto se tice Ferhadije misljenja sam a da je nije ni trebalo rusiti, a ni graditi ponovo.

A što im plaća? Draga joj pa tek tako daje?

Vrh

PostPoslato: 25 Apr 2014, 13:51 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Apr 2008, 01:45
Katolicka crkva je kroz istoriju dokazala da zna sebi obezbijediti stabilnost, na ovaj ili onaj nacin, milom ili silom.

Vrh

PostPoslato: 25 Apr 2014, 13:54 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 30 Jun 2010, 17:18
Čiko je napisao:
veteran 1987 je napisao:

Placa im godisnji pausal koji je najveci u odnosu na broj stanovnika ili u samom vruhu u evropi. Znam da je to potpisano pod pritiskom Vatikana odmah po osamostaljenju HR, vjerovatno kao cijena priznanja i usluge koju je Vatikan odigrao u pritisku na ostale zemlje da priznaju HR. Skoro sam citao u Jutarnjem listu o tome kako sadasnja vlast na sve nacine pokusava da promjeni nesto jer je iznos ogroman u vrijeme krize, ali crkva nece ni da cuje, naravno. Ali zato redovno kritikuju vlast i to sa najvisih pozicija jer se zamisli neko usudio da im pokusa uskratiti posteno zaradjene pare.

Vrh

PostPoslato: 25 Apr 2014, 15:09 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Dec 2012, 01:06
veteran 1987 je napisao:
Čiko je napisao:
veteran 1987 je napisao:

Placa im godisnji pausal koji je najveci u odnosu na broj stanovnika ili u samom vruhu u evropi. Znam da je to potpisano pod pritiskom Vatikana odmah po osamostaljenju HR, vjerovatno kao cijena priznanja i usluge koju je Vatikan odigrao u pritisku na ostale zemlje da priznaju HR. Skoro sam citao u Jutarnjem listu o tome kako sadasnja vlast na sve nacine pokusava da promjeni nesto jer je iznos ogroman u vrijeme krize, ali crkva nece ni da cuje, naravno. Ali zato redovno kritikuju vlast i to sa najvisih pozicija jer se zamisli neko usudio da im pokusa uskratiti posteno zaradjene pare.

Nisi jasan sta hoces reci.
Jel hoces reci, pravno i ekonomski tj legalno gledano ti bi htio Katolicku Crkvu u drzavi i u drustvu da stavis u polozaj firme ili kompanije a ne polazaj Skole, Bolnice i td.
Ili ti samo smeta procenat dotacije...da je procenat manji bilo bi ok?

Iz govora Perikla poginulim vojnicima.

Vrh

PostPoslato: 25 Apr 2014, 17:17 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Čiko je napisao:
_зока je napisao:

Ne idem ja, a ni ostali radi svećenika na misu. Kada bih se uhvatio da idem radi njih a ne radi sebe i moga odnosa sa Bogom, odmah bi prestao ići u crkvu.
I oni su ljudi, bolji i gori, ali ne idem radi njih na misu. Mislim da je to isto poriv i ostalih koji idu u crkvu.
A takvih ima. Kažu da u Hrvata ide 10% ljudi na misu nedjeljom. Čini mi se da je to taj broj. I opet tih 10% ljudi dupkom napuni svaku misu u svakoj crkvi. Znači da su sve te postojeće potrebne. Da je veći interes bilo bi ih i više. Ali nije, nažalost. I zato je ovaj broj bogomolja sada dostatan.
Ako dođe vrijeme da je i ovaj broj previše, biti će kao na Zapadu. Pretvarati će se crkve u kuće, disco klubove, ...

Novac prikupljen i doniran za gradnju vjerskih objekata ide na račune vjerskih organizacija koje imaju "svoje" neimare i graditelje sa kojim djele novac.Lično sam se uvjerio u slučaju više crkvi u mojoj okolini gdje je Jefrem bio alfa i omega.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 300 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]