banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 28 Jul 2025, 03:40

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 233 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 8, 9, 10, 11, 12  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 29 Mar 2012, 10:55 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Jun 2010, 20:23
apokalipto je napisao:
Drinin@

Sjeverna Koreja i jest bolesno uredjena mislim da se oko toga nema sta diskutovati....

Zasto svi napadate Amere oni su nam dali Coca Colu,kaubojske filmove,Las Vegas,Kip slobode da ne spominjem americke filmove Mc'Donaldse nezdravu hranu slijetanje covjeka na mjesec borba protiv komunjara itd itd....

Drinin druze ovako ti svijet funkcionise imas jednu ameriku koja je dominantna + sa njom skupa zapadne zemlje i tu je civilizacija znaci ideje kultura centar svijeta nauka 21 stoljece sve sto zamislis postoje oni koji zive van tog kruga to su ovi Afganistanci Iracani Sjeverno Korejci ehh dodje do poskupljenja npr recimo benzina i civilizovan svijet negoduje sta se uradi pobij milion tih dole mungosa indijanaca sta su vec i ukradi im naftu i voala u civilizaciji manja cijena goriva i svi sretni....nije ista cijena zivota jednog korejca afganistanca sa cijenom zivota nekog svedjanina svicarca itd na to moras mislit ;) i svi mi zivimo na tim "zlocinima" amerike od tih ratova trijebljenja okupiranja nama zavisi cijena stvari potrebnih za svakodnevni zivot tako da.....

i ovo nije neko moje misljenje ovako stoje stvari u realnom zivotu pusti bajke o jednakosti cijeni ljudskog zivota i tako tim pricama.....pogledaj npr film "lord of war" ;)

Болесно је груба ријеч, замисли када би они рекли како је демократија која је наводно присутна у БИХ да је болест.

Дало би се причати о америчкој доминацији на рачун других итекако. Доминација када се прелази преко мртвих и не може бити баш похвална, али ускоро,тачније према свим прорачунима од 2020 то мјесто ће изгубити. Три пута сам овај твој пост прочитао и нисам сконтао твој став, не причамо о Афганистану. Е куку мени ако је у Западној Европи сва цивилизација,идеје и све остало. Вјероватно си се погрешно изразио а пост није резултат незнања,иначе :lol: :lol: . Србија,Грчка,Турска,Бугарска,Мађарска,Русија,Чешка,Словачка,Пољска нису дио те западне Европе а дале су више него све остале чланице тзв. Запада у сваком погледу од цивилизацијског до тог стваралачког.

Кажеш ван тог круга,па требао би мало порадити на цивилизацији азијатског народа,тек би ту видио колико разноврсности, колико стваралаштва и колико идеологије има, а Америка управо то ради тлачи туђе цивилизације, покушава наметнути своје културолошке вриједности итд итд. Сјећаш се ваљдфа сукоба у Кореји 1950-1953? Тада су Американци склопили пакт са Ј.Корејом и од тада им је С.Кореја трн у оку.

И на крају још једна бруталност, цијена живота,дај молим те. Ја сам националиста па никада нисам поставио тезу како је српски живот вриједнији од живота неког другог народа. То је тако тужно што си написао,донекле и сатанистички. И не може се правдати ничим, кажеш живимо ти и ја од тог америчког терора? Нипошто, ми нажалост живимо од ММФ-а тачније преживљавамо,а посљедица таквог преживљавања је доживотна задуженост држава у којима живимо (осим ако ниси члан једне од 8 најмоћнијих држава),а наравно узрок катастрофална економско-политичка ситуација.

Американци се хватају пиштоља само кад је повуци потегни, па су тако:
1945 бацили двије атомске бомбе на Јапан из чисте љубави
На Филипинима су путем ЦИЕ умјешали прсте. Порторику су 1950 одузели луку. Гватемали су радили о глави током средине 20 вијека. Вијетнам.1973 ударају кукавички на Чиле. Хондурас једно страшно историјско поглавље,гдје су добри Американци извршили варваризам. А тек Либија 1986 је успостављена веза ваздушним путем Вашингтон - Триполи,БиХ,Судан,Авганистан......

Било је тога још гомилу,али упркос како ти кажеш тој светој доминацији,углавном су пролазили као боси по трњу.

http://www.youtube.com/watch?v=n4aUtBLLfJw
Slika

Vrh

PostPoslato: 01 Apr 2012, 12:13 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Jun 2002, 21:41
Citiraj:
oni su nam dali ... када би они рекли ... како је демократија болест ... Американци се хватају пиштоља ... бацили двије атомске бомбе из чисте љубави ... путем ЦИЕ умјешали прсте ... Гватемали су радили о глави ... ударају кукавички на Чиле ... пролазили као боси по трњу.
Мени је увијек било занимљиво то како људи теже да организацијама (као што су корпорације, државе, банке, политичке партије, и слично) придају људске особине. Нарочито је карактеристична персонификација држава, као да се ради о људским бићима која имају промишљене циљеве, намјере, стратегију; којима је сваки потез рационално искалкулисан и у складу са неким историјским (вишевјековним) континуитетом; које имају осјећања и љуте се или им буде драго када нека друга држава учини нешто непријатељско или пријатељско; и слично.

То је банализовање ствари. Државе као и све остале организације су формални инструмент кроз који се каналише безброј различитих интереса од стране безброј заинтересованих страна. САД су типичан примјер јер се ради о држави кроз чије институције се каналишу интереси највећих свјетских корпорација, банака, религијских институција, осталих држава, те преко 300 милиона људи који у њој живе. Сума свих тих дјеловања и интереса производи одређено понашање државе, које је све само није људско (рационално и емотивно).

Према томе, тврдње како је САД: "лош момак", "свјетски полицајац", "империјалиста", "промотор неолибералног капитализма", "промотор демократије", и слично; су само баналне медијске фразе. Суштина је та да иза сваког потеза САД институција стоји веома јасна узрочно-посљедична веза са одређеним скупом интереса чији утицај у институцијама је превладао над мноштвом осталих интереса. И то је проблем који се мање или више манифестује код сваке демократски уређене државе.

Vrh

PostPoslato: 02 Apr 2012, 17:13 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
_зока je napisao:
Nema prodavnica u S.Koreji. Postoje Narodni magazini u kojima se dobija roba i ostale potrebštine na bonove.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=_7uqMvsow4A[/youtube]

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 02 Apr 2012, 17:18 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Pa to je to. Narodni magazin.
Nego,jeste li na samom početku skontali rafu sa tehničkom robom? Operativni sistem Window i kamere Fuj.Film?

Vrh

PostPoslato: 02 Apr 2012, 17:24 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

_зока je napisao:
Pa to je to. Narodni magazin.
Nego,jeste li na samom početku skontali rafu sa tehničkom robom? Operativni sistem Window i kamere Fuj.Film?

Pa upravo to mi i nije jasno odkud u "narodnom magazinu" digitalni fotoaparati i smart telefoni (ili ipod-i) ako sam dobro uocio :)

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 02 Apr 2012, 17:32 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Pa prate svjetske trendove. U onom dokumentarcu koji sam ja gledao rečeno je da u S.Koreji pola plate dobijaju u bonovima za taj magazin (nazovi ga kako hoćeš,možda je to neka robna kuća),a pola u novcu koji mogu potrošiti uglavnom samo na gradski prevoz jer nema prodavnica.

Vrh

PostPoslato: 02 Apr 2012, 18:12 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jun 2009, 09:41
zašto ne zaključate ovu temu? kad god vidim: umro kim jong il, osjećam se loše.

Vrh

PostPoslato: 02 Apr 2012, 18:27 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2002, 16:13
Frisky_Dingo je napisao:
zašto ne zaključate ovu temu? kad god vidim: umro kim jong il, osjećam se loše.

Slika

Vrh

PostPoslato: 13 Apr 2012, 18:29 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Jebiga raketa nije ušla u geostacionarnu orbitu, a tako sam se radovao tome.

Vrh

PostPoslato: 13 Apr 2012, 19:29 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Nov 2008, 18:35
http://doznajemo.com/2012/04/13/p7797/

Vrh

PostPoslato: 13 Apr 2012, 19:37 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Maj 2008, 10:50
Raspala se od tuge za Kim Jong Il-om

The hell where youth and laughter go.

Vrh

PostPoslato: 13 Apr 2012, 19:59 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jun 2011, 16:22
Slika

Vrh

PostPoslato: 13 Apr 2012, 20:19 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
Lansiranje je vic kao i ova drzava... Nabrijavaju se na neku silu, a pocrkase od gladi... Da zaratuju sa nekim svaki drugi vojnik bi se prodao za kiflu staru 5 dana :roll:

Vrh

PostPoslato: 13 Apr 2012, 20:21 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Gledaš kroz našu prizmu, ti ljudi bi umrli za partiju i slobodu, nisu oni mi.

Vrh

PostPoslato: 13 Apr 2012, 20:56 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
Nabijem i njih i partiju, a pogotovo slobodu koju oni imaju

Vrh

PostPoslato: 13 Apr 2012, 22:29 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Hertzog je napisao:
Nabijem i njih i partiju, a pogotovo slobodu koju oni imaju

Pa mi znamo da oni nemaju slobodu, ali oni su ubijedjeni da su oni najslobodniji ljudi na svijetu jer im se to od rodjenja tako govori i ne znaju za drugo.
To ti je slicno kao i sa onim mudzahedinima, oni misle da se zrtvuju za raj i 70 djevica, a nemaju pojma da sa tim sto rade samo mogu otici u pakao. Tako i ovo.
Ne mozes ih osudjivati kad ne znaju, to je kao osudjivati malo dijete kad ne zna jos hodati ili pricati.
Citao sam negdje da su psihologiju ispiranja mozga toliko razvili do savrsenstva da je cak pola Amerikanaca koji su zarobljeni u ratu nakon nekoliko godina bilo ubijedjeno da su u pravu. A sta tek mislite o onima kojim se to govori od rodjenja.
I jedan od tih Amerikanaca kad se vratio kuci iz zarobljenistva, jedva su mu povratili mozak, toliko je bio ubijedjen u tu Staljinisticku filozofiju.

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 13 Apr 2012, 22:40 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Čik Dželi ti u BiH pokušaj ući vojni savez sa Rusima i ustupi im bazu sa nuklearnim potencijalom, pa vidi hoće li Ameri to dopustiti.

Vrh

PostPoslato: 13 Apr 2012, 22:43 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Jun 2010, 20:23
Некада је неко рекао да је слобода највећа глупост која постоји,отприлике је био у праву.

Сјевернокорејски народ можда нема слободу какву има сатанизовано неморално америчко друштво,али имају мотив и идентитета какав американци никада неће имати, имају понос какав американци не могу купити имају културу какву американци не могу отети. Ту је поента и суштина дјеловања Џонг Ила и сада Уна,све остало је углавном прича о томе како ето сјевернокорејци су толико психички убијени,а сви остали уживају у благодетима,да смо ми богдо психички убијени ко они,а да нас је овај уранијум заобишао све ове године. ЖИВИО УН!

http://www.youtube.com/watch?v=n4aUtBLLfJw
Slika

Vrh

PostPoslato: 14 Apr 2012, 13:38 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2002, 16:13
drinin vuk je napisao:
Некада је неко рекао да је слобода највећа глупост која постоји,отприлике је био у праву.

Neko na ovom ili nekom drugom forumu?

Vrh

PostPoslato: 17 Apr 2012, 15:07 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
Obeležavanje 100. godišnjice rođenja osnivača Severne Koreje Kim Il-Sunga. FOTO: Reuters

Slika

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 233 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 8, 9, 10, 11, 12  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]