banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Poslednja poseta: 15 Jun 2026, 21:32 Danas je 15 Jun 2026, 21:32

Sva vremena su u UTC [ DST ]

[ 388 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 20  Sledeća

Da li podržavate povećanje cijena cigareta?
podržavam 63%  63%  [ 87 ]
ne podržavam 24%  24%  [ 33 ]
svejedno mi je 14%  14%  [ 19 ]
Ukupno glasova : 139
Autoru Poruka
PostPoslato: 04 Jan 2013, 13:59 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Nov 2008, 14:05
Barsa je napisao:
Ne smetaju ni ženi, čak i ona nekad puši.

čuj?

Vrh

PostPoslato: 04 Jan 2013, 17:09 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2002, 16:13
Mene interesuje kad je sjedenje u kafani postao ljudsko pravo?

Vrh

PostPoslato: 04 Jan 2013, 19:05 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Jun 2010, 16:23
Ja sam duvan trošio 7 godina i prestao sam bez tih poskupljenja, nego sam pokušao da ograničim se na jednu dnevno. Kad sam vidio da mogu bez problema tako onda sam vidio poslije da mogu i bez te jedne. Jedino što sada po koju pripalim kada se cuga, ali kada baš preĆeram (poslije psujem što sam i pušio i pio).

@800zena, Kakvi crni tretmani i bakrači. Sve je stvar karaktera. Ja sam možda ovako nešto uspio zato što volim da se inatim. :D

Montaza je napisao:
vala i nisu nesto poskupile. drina bila 2.50. sad je 2.80...

Honda Africa Twin proud rider! hello from Banja Luka

Ja se sjećam kada su se šprdali sa Drinom kada je bila 1,20 KM. Sada izgleda da je to glavna cigareta.

Eto povoda za Barsu da prestane pušiti iz razloga da ne daje pare budalama da se rasipaju. :lol:

Vrh

PostPoslato: 04 Jan 2013, 23:29 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
Nikotin je kao heroin i slične droge, one ostavljaju tragove u organizmu i mogu se naći u krvi prilikom hemijske analize. I malo je iluzorno reći da je to stvar volje, tijelo je nekad jače od volje, čast izuzecima, jogijima i ostalim koji mogu da utiču na reakcije tijela pa smanje temperaturu tijela ili sjede na čivijama ili kažu droZi "Nee!" tek tako zato što im je neko rekao ili tako što su odlučili.
Ne postoje tek tako razni centri za detoksikaciju, tj. za lišavanje tijela tih hemijskih jedinjenja, materija... Jer da nije tako nego da je stvar karaktera moglo bi se nekome šušnuti šamarčina uz uši i reći "Ima da prekineš, basta!" i završiti posao.

Vrh

PostPoslato: 04 Jan 2013, 23:36 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 14 Maj 2007, 17:57
Čini mi se da se malo pretjeruje sa tim izjednačavanjem nikotina sa heroinom. Ne kažem da je lako ostaviti cigarete, ali ne mogu povjerovati da je to na nivou skidanja sa teških droga.

Vrh

PostPoslato: 04 Jan 2013, 23:38 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ne kažem da su u istom rangu ali tačno je da nikotin izaziva ovisnost, čak sam to vidjela i na plakatima u bolnici, oni su tu izjednačili nikotin sa heroinom (možda su malo i pretjerali, nemam pojma).

Vrh

PostPoslato: 04 Jan 2013, 23:41 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 14 Maj 2007, 17:57
Šta znam, procentualno veliki broj pušača eventualno ostavi cigarete, sumnjam da toliki procenat teških ovisnika ostavi heroin.

Vrh

PostPoslato: 05 Jan 2013, 00:16 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ali je zato daleko više nikotinskih ovisnika nego heroinskih. :)

Vrh

PostPoslato: 05 Jan 2013, 00:55 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Ja sam onda neki rođak Čak Norisu.

Za Taliju pitanje, a može i da neko drugi odgovori ako zna... Da li imaš ideju šta bi poslije bilo sa čovjekom kojem bi ubrizgali heroin u organizam, a da on ne zna to? I da pojma nema šta mu se tada desilo.

Vrh

PostPoslato: 05 Jan 2013, 01:03 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Zavisi koliko decenija si bio pušač i koliko dugo ti je trebalo da se odvikneš.

Ne kontam pitanje, kad poslije? Poslije čega? Misliš za izliječenog narkomana kako bi se osjećao da dobije dozu?

Vrh

PostPoslato: 05 Jan 2013, 01:26 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Ne ne. Nego kako bi funkcionisao čovjek koji nije narkoman poslije nesvjesnog uzimanja droge?
Da li bi bio ovisan, a da to ne zna?

Vrh

PostPoslato: 05 Jan 2013, 02:00 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ne bi naravno, ovisnost se stiče uzastopnim uzimanjem, isto kao i cigarete uostalom.

Vrh

PostPoslato: 05 Jan 2013, 04:09 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Avg 2009, 22:37
Gizzzmo je napisao:
Ono sto mi najvise nervira kod pusaca jesto to sto su maksimalno nekorektni prema nepusacima. On ce zapaliti cigaretu iako je jedini pusac u drustvu i trovace ostalih 5 ioli 10 ljudi, nebitno. Takodje, kada se nesto slavi, on ce pusiti izmedju supe i glavnog jela medju 20 ljudi, bez obzira sto ljudi oko njega i dalje jedu, bilo pusaci ili nepusaci.
Sebicni su i koriste mrtvo slovo na papiru koje nam je donio zakon kada j eu pitanju postojanje pusackih zona na javnim mjestima.

Ne bih se bas slozio.
Pusim oko 3 godine, mozda malo vise (nije ni vazno).
Za te 3 godine uvijek sam znao kada smijem a kada ne smijem zapaliti cigaru. Mislim da pretjerano generalizujes stvari.
Naravno, moguce je da ima raznoraznih ljudi koji ne obracaju paznju na to kada se jede za stolom da se ne treba paliti cigara ali nesto nisam primjetio da ima mnogo takvih primjera.
Moje drustvo je vecinom pusacko i evo bas nedavno na mojoj slavi dok smo jeli niko nije zapalio cigaru sve dok nismo ustali od stola i preselili se u moju sobu.
A to je neka stvar opste kulture i sto je prije steknemo to ce biti bolje i za pusace i za nepusace.

Vrh

PostPoslato: 07 Jan 2013, 08:51 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 05 Feb 2009, 01:45
Trebaju povećati i to na nekih desetak maraka!

Vrh

PostPoslato: 07 Jan 2013, 15:42 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Ma, daj da zaokruzimo na hiljadu.

Vrh

PostPoslato: 08 Jan 2013, 09:32 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jun 2004, 22:02
Stratovarius je napisao:
Gizzzmo je napisao:
Ono sto mi najvise nervira kod pusaca jesto to sto su maksimalno nekorektni prema nepusacima. On ce zapaliti cigaretu iako je jedini pusac u drustvu i trovace ostalih 5 ioli 10 ljudi, nebitno. Takodje, kada se nesto slavi, on ce pusiti izmedju supe i glavnog jela medju 20 ljudi, bez obzira sto ljudi oko njega i dalje jedu, bilo pusaci ili nepusaci.
Sebicni su i koriste mrtvo slovo na papiru koje nam je donio zakon kada j eu pitanju postojanje pusackih zona na javnim mjestima.

Ne bih se bas slozio.
Pusim oko 3 godine, mozda malo vise (nije ni vazno).
Za te 3 godine uvijek sam znao kada smijem a kada ne smijem zapaliti cigaru. Mislim da pretjerano generalizujes stvari.
Naravno, moguce je da ima raznoraznih ljudi koji ne obracaju paznju na to kada se jede za stolom da se ne treba paliti cigara ali nesto nisam primjetio da ima mnogo takvih primjera.
Moje drustvo je vecinom pusacko i evo bas nedavno na mojoj slavi dok smo jeli niko nije zapalio cigaru sve dok nismo ustali od stola i preselili se u moju sobu.
A to je neka stvar opste kulture i sto je prije steknemo to ce biti bolje i za pusace i za nepusace.

U pravu si, jeste stvar licne kulure. Ali i stvar ovisnosti.
Mozda je tvoje citavo drustvo takvo, svaka cast, ali ja sam 1000 puta bila u situaciji da pusac pored mene pocne da cadi dok ja jos jedem. Znaci ucestalo je paljenje cigarete izmedju supe i glavnog jela... Ne govorim o jednom slucaju, nego o tome sto to stalno dozivljavam, gdje god da odem.
Isto tako, sedi nas 10 nepusaca u prostorji i samo jedan pusac. On se ne libi da zapali i da truje 10 ljudi. Mislim da to nije ok. Zasto se nekad pusac ne bi prilagodio? Zasto stalno nepusaci ispastaju? Zasto ovaj ne bi izasao vani da zapali pa se vratio???

Kod mene se u stanu ne pusi. To kazem otvoreno svim pusacima koji dolaze kod mene. Vecina ih ispostuje, ali nekima bude krivo. Mislim, ja tako zivim pod svojim krovom, kome se ne dopada, sta da mu radim...

O tome govorim....

Naravno nisu svi ljudi isti. Radujem se kada cujem da ima i takvih primjera :)

Vrh

PostPoslato: 08 Jan 2013, 09:50 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Jul 2008, 18:33
Nisam pusac,niti sam kad bio,ali cigarete mi niksd nisu smetale,niti sam ksd kome prigovarao da pusi u mom drustvu,gostima itd...ali ono sto bih zabranio i kaznjavao jeste pusenje u kafanama i klubovima...jebote,odes ne kafu,moras se presvlaciiti jer sav smrdis na dim ...to je jedino sto meni smeta

Ono sto je aktuelno ,jeste duvan...sve vise raje iz mog okruzenja kupuje masinice i mota...bas svi kazu da im je duvan bolji i vise odgovara za pusiti...a jeftiniji je MNOGO ....negdje sam procitao 1kg duvana=1250 cigareta

Vrh

PostPoslato: 08 Jan 2013, 10:49 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Sep 2006, 09:31
Zabranjivace i kaznjavace za pusenje u kafanama i klubovima, ali ne zbog gostiju kojim smrdi garderoba - isti mogu da biraju gdje i kad da udju ili izadju, vec zbog zastite radnika na poslu tj konobara, sankera itd.

Meni je licno skidanje s cigara bilo ko sa droge nekom se skinuti i tek u toj prici sam vidio koja su to govna u stvari. Sam sebe lazes da ti je cejf (ustvari su ti max 2-3 na dan cejf, ostalo ""moranje"), sebican si i bezobziran (u debeloj masi slucajeva sklanjas se samo kad se neko buni i kaze)...

Podrzavam svako podizanje cijena, jer ce to barem one najsiromasnije uciniti zdravijim :D

Da se pitalo većinu, još bismo bili na istom baobabu u Africi, jahali grane i krezavo se smijali onoj budali s vizijom što je sišla dolje, umislivši da može hodati na dvije noge i polugom zatući mamuta...

Vrh

PostPoslato: 09 Jan 2013, 12:13 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 05 Feb 2009, 01:45
Timotic je napisao:

Povećati na dovoljno visoku cijenu da počnu razmišljati o odvikavanju od pušenja!

Vrh

PostPoslato: 09 Jan 2013, 15:18 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

hercegovac27 je napisao:
Timotic je napisao:

Povećati na dovoljno visoku cijenu da počnu razmišljati o odvikavanju od pušenja!

Pa, to je to...misim da je hiljadu maraka dovoljno.

Vrh

[ 388 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 20  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]