Stratovarius je napisao:
Gizzzmo je napisao:
Ono sto mi najvise nervira kod pusaca jesto to sto su maksimalno nekorektni prema nepusacima. On ce zapaliti cigaretu iako je jedini pusac u drustvu i trovace ostalih 5 ioli 10 ljudi, nebitno. Takodje, kada se nesto slavi, on ce pusiti izmedju supe i glavnog jela medju 20 ljudi, bez obzira sto ljudi oko njega i dalje jedu, bilo pusaci ili nepusaci.
Sebicni su i koriste mrtvo slovo na papiru koje nam je donio zakon kada j eu pitanju postojanje pusackih zona na javnim mjestima.
Ne bih se bas slozio.
Pusim oko 3 godine, mozda malo vise (nije ni vazno).
Za te 3 godine uvijek sam znao kada smijem a kada ne smijem zapaliti cigaru. Mislim da pretjerano generalizujes stvari.
Naravno, moguce je da ima raznoraznih ljudi koji ne obracaju paznju na to kada se jede za stolom da se ne treba paliti cigara ali nesto nisam primjetio da ima mnogo takvih primjera.
Moje drustvo je vecinom pusacko i evo bas nedavno na mojoj slavi dok smo jeli niko nije zapalio cigaru sve dok nismo ustali od stola i preselili se u moju sobu.
A to je neka stvar opste kulture i sto je prije steknemo to ce biti bolje i za pusace i za nepusace.
U pravu si, jeste stvar licne kulure. Ali i stvar ovisnosti.
Mozda je tvoje citavo drustvo takvo, svaka cast, ali ja sam 1000 puta bila u situaciji da pusac pored mene pocne da cadi dok ja jos jedem. Znaci ucestalo je paljenje cigarete izmedju supe i glavnog jela... Ne govorim o jednom slucaju, nego o tome sto to stalno dozivljavam, gdje god da odem.
Isto tako, sedi nas 10 nepusaca u prostorji i samo jedan pusac. On se ne libi da zapali i da truje 10 ljudi. Mislim da to nije ok. Zasto se nekad pusac ne bi prilagodio? Zasto stalno nepusaci ispastaju? Zasto ovaj ne bi izasao vani da zapali pa se vratio???
Kod mene se u stanu ne pusi. To kazem otvoreno svim pusacima koji dolaze kod mene. Vecina ih ispostuje, ali nekima bude krivo. Mislim, ja tako zivim pod svojim krovom, kome se ne dopada, sta da mu radim...
O tome govorim....
Naravno nisu svi ljudi isti. Radujem se kada cujem da ima i takvih primjera