banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 31 Jul 2025, 12:49

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 293 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Kastel?
PostPoslato: 22 Maj 2012, 23:50 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Apr 2006, 22:37
Što bi rekao čovjek koji je projektovao KBC u BL, prof Mandić, jedini sujetniji ljudi od arhitektata su doktori :)
_зока je napisao:
zerocool je napisao:
Sta i? Pa koja je poenta te livade onda, da gledamo u nju?

A u starom parku se moglo šetati mimo staza?

Ja kao problem parka i navodim nekorištenje te travnate površine, a vjeruj mi, nije da samo policija ne dozvoljava, ako je tako. 'Pravi Banjalučani' su jednako zabrinuti da se koja travka ne bi savila. Zaboga, gdje ćeš koristiti zelene površine.

Vezano za Kastel, ja ne ulazim u to da li će i ko ukrasti pare. Oni će ih ukrasti svakako, pa ajde bar da i mi dobijemo nešto.
Stvari koje su jasne su:
1. Kastel je neophodno renovirati.
2. Isto tako neophodan je određen broj komercijalnih sadržaja da bi prostor bio održiv.

Kada su prikazani konkursni radovi za idejno rješenje Kastela, nisam nijednim bio oduševljen, pa ni ovim pobjedničkim. Međutim, mi konačno rješenje nismo vidili, a razlike između izvođačkog i idejnog projekta mogu biti ogromne. Takođe, ukoliko neko misli da je rješenje neadekvatno, onda treba da navede konkretne stvari i argumente zbog čega je to tako. Onaj ko je formirao ovu peticiju o kojoj sam i počeo pričati u prvom postu nije ni izbliza upoznat sa problematikom, već je njemu to 'ružno' i to neće 'dobro izgledati'. Takođe, ljudi koji su 'potpisivali' peticiju i tako se jasno 'bore' protiv skrnavljenja Kastela većinom nisu ni pročitali niti vidili projektnu dokumentaciju. To 'stado ovaca' ponašanje gdje se ljudi identifikuju sa prvim stavom koji čuju i bez da su razmislili ga podržavaju stvarno je iritantna pojava.

Vrh

PostPoslato: 23 Maj 2012, 07:52 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
gdje god da sam posjecivao stare tvrdjave niti jedna nije imala sportske terene, garaze i sl. gluposti, samo se, eto, kod nas mora izmisljati neki "sadrzaj" takve vrste
ako ga ne mogu/znaju iskoristiti kao sto svi koriste takve spomenike istorije/kulture, onda bolje da ga sruse ili nek` daju nekim strancima koncesiju na njega

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

PostPoslato: 23 Maj 2012, 10:57 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Okt 2008, 14:27
BSE je napisao:
gdje god da sam posjecivao stare tvrdjave niti jedna nije imala sportske terene, garaze i sl. gluposti, samo se, eto, kod nas mora izmisljati neki "sadrzaj" takve vrste

Елементарно незнање. Види, поносимо се српском кошарком, а она је настала на спортским теренима унутар једне тврђаве!

Тврђава у Београду:
Мјесто гдје је рођена српска кошарка
Зоолошки врт у тврђави
Ресторан у тврђави 1
Ресторан у тврђави 2
Хотел, додуше поред тврђаве

Тврђава у Новом Саду:
Комерцијални фестивал у тврђави
Хотел у тврђави
Ресторан у тврђави 1
Ресторан у тврђави 2

Vrh

PostPoslato: 23 Maj 2012, 11:34 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jul 2010, 19:38
shoole je napisao:
BSE je napisao:

Елементарно незнање. Види, поносимо се српском кошарком, а она је настала на спортским теренима унутар једне тврђаве!

Тврђава у Београду:
Мјесто гдје је рођена српска кошарка
Зоолошки врт у тврђави
Ресторан у тврђави 1
Ресторан у тврђави 2
Хотел, додуше поред тврђаве

Тврђава у Новом Саду:
Комерцијални фестивал у тврђави
Хотел у тврђави
Ресторан у тврђави 1
Ресторан у тврђави 2

Нек прво код мене у насељу (а знам да је исто у осталим насељима) одраде двије нормалне табле на кошевима, а не кад неко шута на кош конташ шта се дешава и шта сад лупа! А и шта ће нам терени кад се кошарка преселила у Лакташе и ИгокеЈу :angry4:

Даље, ресторан у тврђави већ имамо, о ЗОО врту нећу ни да трошим ријечи, хотел имамо 500 метара од Кастела и ругло је града већ икс година. Ево на сајту добојске тврђаве све врви од хотела и кошаркашких терена :roll:
http://www.dobojskatvrdjava.rs.ba/galerija.php

Vrh

PostPoslato: 23 Maj 2012, 11:42 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Види, човјек је написао за спортске терене у тврђавама - ноу веј! Ја сам му навео примјер гдје постоје спортски терени у тврђави и ту је "почео" наш најтрофејнији спорт.

Остатак поста ти је безвезе, без намјере да те вријеђам.

Прво, и у Београду по насељима постоје кошаркашки терени који су у јако лошем стању. Да ли због тога треба укинути кошаркашке терене на Калемегдану?

Друго, ресторан већ постоји у Кастелу, као што кажеш. Да ли је он уништио неку аутентичност простора?

Треће, хотел постоји (на 200 метара од Кастела, не на 500) и јесте ругло. Само какве то везе има са Градом и какве везе то има са тим да ли треба бити хотел у Кастелу? Ако има неко заинтересован да направи хотел у Кастелу и да то добро плати, је ли то проблем? Да ли Град треба да одређује колико треба да буде хотела у БЛ?

Четврто, да, кошарка је на јако ниским гранама у БЛ, преселио Миле у Лакташе. Али ко је уопште спомињао кошаркашке терене у Кастелу?

Vrh

PostPoslato: 23 Maj 2012, 11:44 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Dajte ljudi....Neka urade bilo šta sa Kastelom samo neka se zaustavi urušavanje i propadanje. Treba li neko glavu da izgubi tamo? Onaj artiljerijski magacin je ruglo, da naprave javni wc od njega bilo bi bolje nego da samo stoji onako....

Vrh

PostPoslato: 23 Maj 2012, 14:42 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

shoole je napisao:
BSE je napisao:

daj ne pretjeruj
i to sto su u BGD i NS napravili, trebamo se i mi voditi za njima?

@Zoka, iskreno iznenadjen sam kako to da ga nisu srusili i digli zgrade :)

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

PostPoslato: 23 Maj 2012, 15:33 
Administrator
Korisnikov avatar

Najbolje da naprave jarak oko kastela iskopa jarak i napuni katranom.Na zid da se pobode kolje i da ne nabije par glava na njega. Da se stave i pokoja vješala unutar zidina...
Čisto da se da istorijska autentičnost lokaciji.

Vrh

PostPoslato: 23 Maj 2012, 15:40 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Jan 2009, 10:14
_зока je napisao:
Najbolje da naprave jarak oko kastela iskopa jarak i napuni katranom.Na zid da se pobode kolje i da ne nabije par glava na njega. Da se stave i pokoja vješala unutar zidina...

da ti kazem to i nije lose s obzirom na imidz koji imamo par glava na kolcevima bi taman dobro doslo da privuce hard core zerbishe fanove iz istocne europe
nabijanje na raznorazne kolceve vec imamo tradicionalno u kastelu dugi niz godina samo se popni na zid izbaci starku malo u rikverc i sacekaj da jaran prodje brzim korakom i ovlas se ocese o tebe (mislim guzva je ne moze se proci tek tako) ;) poslije lagano za njim dole u lagere od barutane i na drini cuprija krece

Vrh

PostPoslato: 23 Maj 2012, 15:42 
Administrator
Korisnikov avatar

Kako iskustvo govori iz čo'eka....

Vrh

PostPoslato: 23 Maj 2012, 15:46 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Jan 2009, 10:14
ja bi ladno za instruktora mogao polagati

Vrh

PostPoslato: 23 Maj 2012, 16:00 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Mar 2009, 21:43
chils je napisao:
poslije lagano za njim dole u lagere od barutane i na drini cuprija krece

tako je znaci nastala igra tobdzlije i furundzije?

Vrh

PostPoslato: 23 Maj 2012, 18:28 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Apr 2006, 22:37
_зока je napisao:

Hehe, bolje mu ni sam ne bi odgovorio :)

Vrh

PostPoslato: 23 Maj 2012, 18:31 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2008, 16:27
_зока je napisao:

Zar na starčevici već nije tako?

Sa korita Ivanova

Vrh

PostPoslato: 23 Maj 2012, 18:32 
Administrator
Korisnikov avatar

Pitaj svoga dečka...ja živim na Krčmaricama. Mi ne bacamo ništa, čak ni glave....

Vrh

PostPoslato: 23 Maj 2012, 18:34 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

BSE je napisao:
daj ne pretjeruj

Претјерујем? У чему? Конкретно?

Не требамо се поводити за БГ и НС, ја то нисам рекао. Нити говорим како треба ријешити уређење Кастела. Ја нисам архитекта. Видим људи нуде рјешање тог проблем на форуму, мада немају појма о томе нити су икад уредили било какав простор у животу.

Само кажем да:

а) ниси у праву да спортски терени нису нигдје у склопу тврђава
б) тврђаве имају комерцијалне садржаје (на Калемегдану постоје музеји, опсерваторијуми, али и ресторани и спортски терени, сад ће Заз да одржи концерт тамо; а нисам чуо да је неко рекао да је Калемегдан "изгубио душу" тиме)

Vrh

PostPoslato: 23 Maj 2012, 18:35 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

И престаните са офтопиком и спамом!

Vrh

PostPoslato: 23 Maj 2012, 18:36 
Administrator
Korisnikov avatar

Kako će izgubiti dušu? Pa samo mu je tim udahnut novi život....'ebo tvrđavu ako postoji samo radi sebe i stoji napuštena.

Vrh

PostPoslato: 23 Maj 2012, 18:43 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Sep 2004, 09:01
btw ne znam jel skoro neko od vas bio, ali urusio se zid (i to dobar dio, precnik negdje oko 2,5m) s desne strane art. kasarne (tj preko puta u desno) i odronio se dio desno od prve kule, gdje je ranije bio kafic...

Vrh

PostPoslato: 23 Maj 2012, 20:22 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

shoole je napisao:
BSE je napisao:
daj ne pretjeruj

Претјерујем? У чему? Конкретно?

Не требамо се поводити за БГ и НС, ја то нисам рекао. Нити говорим како треба ријешити уређење Кастела. Ја нисам архитекта. Видим људи нуде рјешање тог проблем на форуму, мада немају појма о томе нити су икад уредили било какав простор у животу.

Само кажем да:

а) ниси у праву да спортски терени нису нигдје у склопу тврђава
б) тврђаве имају комерцијалне садржаје (на Калемегдану постоје музеји, опсерваторијуми, али и ресторани и спортски терени, сад ће Заз да одржи концерт тамо; а нисам чуо да је неко рекао да је Калемегдан "изгубио душу" тиме)

da si malo bolje procitao vidio bi da sam napisao sljedece:
BSE je napisao:
gdje god da sam posjecivao stare tvrdjave niti jedna nije imala sportske terene, garaze i sl. gluposti

sto se tice dijela o pretjerivanju, kako si napisao onu recenicu ispadne da je srpska kosarka nastala na Kalisu i da su svi reprezentativci Srbije igrali/trenirali kosarku samo tamo, nigdje drugdje nije bilo terena :)
ono sto meni smeta kod prijedloga sa sportskim terenima je sto su domaci klubovi bez para, ne mogu pametno da zakupe sebi termin u salama, kako li ce tek da zakupe termin na novoizgradjenim terenima gdje ce investitor gledati da sto prije otplati ulozeno + tereni ce biti upotrebljivi 6 mjeseci (ugrubo) ako vrijeme posluzi
meni to onda vise mirise na otvorenu privatizaciju
bolji mi je onda prijedlog sto ga je Zoka dao, mislim da bi vise stranaca doslo to da vidi
uostalom ima tvrdjava po Evropi sijaset, ne znam zasto se ne ugledamo na uspjene projekte, vec izmisljamo kako ce neki pojedinci da napune svoj dzep

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 293 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]