ElPadrino je napisao:
Meni nije jasno da se Bašar za 10 godina relativnog mira nije makar malo učvrstio. Da ta vojska nije postala organizovanija, bolje opremljena i sve ostalo. Ovako lako pasti, a znaš da ti stalno rade o glavi i znaš da moraš biti čvrst i jak, nije mi jasno.
Što se tiče Rusa, oni su uskočili u Siriju kada im je to bilo u interesu, zbog gasovoda koji je preko Sirije trebao ići ka Evropi, sada kada im više nije fokus na Evropi nego na Aziji, pustili su Bašara niz vodu i Sirija ih ne zanima previše, pogotovo ne kada imaju ovu situaciju u Ukrajini. Možda bi bilo dobro da smo i mi Srbi shvatili ovu priču, ali nismo i za nas su Rusi uvijek nekakvi anđeli sa Istoka, a ne samo jedan moćan narod koji gleda svoj interes, a kojeg u Srbiji i Srbima i nema baš previše.
Joj, vi neshvaćeni Srbi.
Za koji pa to Ruski interes ste se borili pa vam je to Rusija nešto duzna, trebala dati i pomoći vise nego sto je mogla i može, da stavi tvoj interes prije svog.
Niko se ovde nikad nije borio za Ruski interes vec za svoj. Ti od Rusije tražiš da ti bude saveznik zbog svog interesa ne zbog ruskog. Rusija jeste moćnija zemlja od drugih i nas se interes u neku ruku poklapa sa Ruskim i zato se na Rusiju gleda kao na saveznika ali ovom zapadnom ekosistem su svačije mogućnosti su ograničene osim američkih
Rusija je jednom Siriju spasila, zaustavila sukob, ali je Asad ostao sa osakaćenom državom koja više nije mogla da se finansira a to ne može ni Rusija danas.