Vidi Čobane, rijetki su oni koji bez formalnog obrazovanja postignu velike uspjehe. Sa druge strane je diskutabilno da li je neko imao formalno obrazovanje ako je napustio faks.

Ne podcjenjujem ja nikon, a kamo li neka zanimanja. Štaviše (ne
Šta više), ja govorim da je budaleština školovati konobara, frizera, obućara ili tako nekog 4 godine. To su repetitivni poslovi, nema tu nekog prevelikog razmišljanja. Pa ICBL štanca "programere" kursevima od nekoliko mjeseci, a mi vamo učimo konobara 4 godine da donese pivo... Ako se vratiš na prethodno moje pisanije, skontaćeš da govorim da za takve poslove ne trebaju diplome srednjih škola, već neki kursevi, obuke ili večernje školice...
Kakve ti kvalifikacije trebaju da bi radio na kasi? Posadi te neko na stolicu, pokaže kako se skenira bar kod i kako se štanca račun. Sve ostalo radi računar za tebe, čak i pokaže mušteriji koliko da plati. Ako za to treba škola, onda ga jebi...
Šalteri, bilo gdje, su koncept prošlog vijeka i u većini slučajeva se mogu zamijeniti računarima i trebaju se zamijeniti. Višak radne snage preobučiti da radi nešto korisno i to je to. Imamo administracije beskonačno koja ništa ne radi...
Ja ti veze nemam i vola u guzicu ne bih znao ubosti, ali bih svakako svoju djecu savjetovao da idu u školu i uče, a ne da sjede kući nadajući se da će biti sledeći Edison ili Darvin...