banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 23 Jul 2025, 16:45

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 281 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5 ... 15  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 28 Dec 2015, 16:24 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Ma Lolly reci nam jel ovo dobro za gazde ili nije? Da Schlagzi zna u kom pravcu da navija :D

Vrh

PostPoslato: 28 Dec 2015, 16:27 
Bič božji
Bič božji

Pridružio se: 17 Jun 2010, 18:47
Zakon ce proci, bitni su kolektivni ugovori...

Vrh

PostPoslato: 28 Dec 2015, 16:28 
staromodan
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2002, 16:42
znam za taj snimak al nisam obracao paznju za etiketu afera papak..

Vrh

PostPoslato: 28 Dec 2015, 16:30 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
Pa ne vidim drugu poentu ovog papka... Jednostavno opozicija je retardirana i nesposobna da ista uradi kako valja i sto je najgore, oni su prezadovoljni ovakvim nastupima u fazonu jesmo im suknuli

Vrh

PostPoslato: 28 Dec 2015, 16:31 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jun 2011, 12:04
Ta afera "papak" je bila aktuelna prije godinu dana, a ovi iz opozicije nisu tada na vrhuncu ništa konkretno preduzeli osim što su kenjali na TV-u. A tada su mogli krenuti mnogo veći protesti. Sada je kasno. Običnim ljudima dosadila ta priča o papcima. Opozicija je jadna. Toliko je bezidejna da je za ne povjerovati.

Vrh

PostPoslato: 28 Dec 2015, 16:35 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 23 Nov 2015, 23:59
Iz supljeg u prazno, ko i svaki protest ovdje kod nas

Vrh

PostPoslato: 28 Dec 2015, 16:42 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Maj 2010, 12:19
Schlager je napisao:
Herc,Zakon o radu.

Veliki brat ga nameće da se usvoji svagdje,pa i na nas došao red :D

Zakon po kome bi radnicima bila dodatno skresana prava,i koji je već usvojen u Srbiji,FBIH,Hrvatskoj.

Zakon koji bi morala pogurati svaka politička opcija ovdje,čak i da je lani ishod izbora bio drugačiji,tako da ne treba previše politizovati temu
Već onako,malo razmjeniti mišljenja,očekivanja....Rijetko se kod nas dešavaju ovakvi protesti,koji bar mirišu na ozbiljne,pa da ne budemo van događanja.

ovo je sustina, ko god da je na vlasti ovo bi ga sacekalo. izglasaj i idi dalje. do duse, ne moze proci bez caviceve drame i supljiranja, ali dobro. da je sadasnja vlast kojim slucajem opozicija u ovom momentu, lajali bi isto kao i cava...

a sto se tice radnika, jbga, doslo ih dosta, o sindikalnom trosku u bl malo pred praznike :D lijep dan, kafica, mozda nesto i da se kupi, zimzograd, folovi-golovi... kad su se izgotivili, ajd da ispostujemo i sponzora danasnjeg izleta, pa da odemo pred skupstinu 8) ako postane chupavo (a lukach je fino rekao da se ne krila previse), okrenucemo se na drugu stranu... za ideale ginu budale!

i na kraju, neka protesta, ko zeli bujrum. prolazi sve normalno, bez krsha, lomljavine, paljevine i ostalih pizdarija koje su ukrasile slicne demonstracije u federaciji prije godinu dana! pametniji smo, ako nista drugo od onih tamo.

Vrh

PostPoslato: 28 Dec 2015, 16:44 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jun 2010, 11:26
ne bih se ja smio opkladiti da vlast neće povući ovaj zakon,ili barem ga vratiti u redovnu proceduru...

ali eto,pratićemo....

Vrh

PostPoslato: 28 Dec 2015, 16:45 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jun 2010, 11:26
al to, naravno, ne znači da opet kasnije neće biti usvojen...

Vrh

PostPoslato: 28 Dec 2015, 16:45 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

pa dobro, vratiti u redovnu proceduru... nista specijalno, zakon ce se izglasati ovako ili onako...

Vrh

PostPoslato: 28 Dec 2015, 16:47 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Jun 2009, 18:40
Slusam danas malo Ranku..sto mi ta zena ide na zivce. Prica pricu u koju ni sama ne vjeruje. Zna da zakon mora proci al ajd malo igranke za raju

Vrh

PostPoslato: 28 Dec 2015, 16:47 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

The_new_Statesman je napisao:
Najcrnje u tom zakonu je sto se nece postovati jer kod nas moze uvijek gore nego sto je na papiru ;)

Zašto Ranka ili ovi iz sindikata nikad nisu pokrenuli proteste i tražili poštovanje aktuelnog zakona? :wink:
Tražili smjenu rukovodstava svih inspekcija zbog slabog učinka, smjene u sudovima zbog neefikasnosti kada su u pitanju radni sporovi itd.
A sad brane taj isti zakon.

Poslednji put menjao Choban dana 28 Dec 2015, 16:49, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 28 Dec 2015, 16:49 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 26 Okt 2014, 07:58
Nece niko pred metak jbg, prvi ja serem al se ne bih zrtvovao za dobrobit nacije. Pisaj zakone kad radi ko kako hoce, odbij pauzu, daj mu 7 neplacenih dana godisnjeg, ako je na bolovanju ucjeni ga otkazom, radno vrijeme 10-12 sati... Kao da je bitno sta pise na papiru, ko moze da radi za sebe nek radi, ko ne moze kriminal ili preko granice
Naravno to za privatni sektor vazi, drzavna dojka je dobra kakav god da je zakon

Vrh

PostPoslato: 28 Dec 2015, 16:57 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Blackrose je napisao:
Slusam danas malo Ranku..sto mi ta zena ide na zivce. Prica pricu u koju ni sama ne vjeruje. Zna da zakon mora proci al ajd malo igranke za raju

ta zena mi je odvratnija od dijane tepsic, sukala i sejfe tokica kombinovano :mad:

Vrh

PostPoslato: 28 Dec 2015, 17:05 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Dec 2015, 00:07
Schlager je napisao:
Ovo je sigurno tema dana u BL,pa me zanima vaše mišljenje.

Ranka skupila mnogo više ljudi nego što sam očekivao,tim prije što su radnici pozivani da se ne odazivaju na protest.Sjednica Narodne Skupštine trenutno u prekidu nakon što je Ranka sa djelom ljudi koje je policija propustila,ušla u zgradu Skupštine.

Šta mislite...da li će zakon biti izglasan....ili će biti vraćen u redovnu proceduru?

I inače,kakvo je vaše mišljenje o tom zakonu?

Zanimljiva tema u svakom slučaju.

Само љутње без.

Ранка је лицемјер. Њена мјесечна примања су између 7000-8000 марака. Она осим што је прва жена Синдиката, је у још најмање два УО. Плус разне друге акције у којима се добро наплаћује свако појављивање. Ово говорим не да бих неког пљувао, већ да само укажем ко данас води Синдикат и самим тиме, одлучује о судбинама десетина хиљада људи. И њиховим правима.

Што се тиче самог закона, велико је питање колико је њих који ће данас евентуално гласати исти прочитало. Односно цјелокупан прочитало.
Штуре су информације о кључним члановима. Између осталог, како разумих, умјесто 18 дана годишњег, повисиће се на 20, спомиње се да и ће полусатна пауза улазити у сам радни дан. Исто тако неће бити могуће "излежавање појединаца", видјећемо да ли и стварно.

Ипак, ни сам нисам прочитао тај Закон, тако да не бих одређивао да ли је добар или лош. Колико схватих његово усвајање је неминовно, да би странци улагали и инвестирали. Могуће да нисам добро схватио.

Оно што је такође чињеница, наша пасивност забрињава. Ипак је ово закон који се тиче огромног броја популације. Достојанствено и мирно да, али ипак далеко масовније.

Vrh

PostPoslato: 28 Dec 2015, 17:05 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jul 2011, 17:38
Choban je napisao:
Citiraj:
promjena trenutnog zakona o radu je jedan od uslova na putu ka jevropi

Kakva Evropa, kakvi bakrači.
Prije godinu i po dana (ako ne i više) sam na forumu napisao da je donošenje novog zakona uslov za kredite MMF-a.
Kako je para sve manje, do donošenja novog zakona je moralo doći. Kad-tad.
Sljedeći uslov će vjerovatno biti smanjenje administracije i plata budžetlijama.

Edit: Preteče me TNS za nekoliko sekundi :lol:

Sledeći uslov će biti otkazi i smanjenje administracije.

Vrh

PostPoslato: 28 Dec 2015, 17:19 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Feb 2013, 15:24
Istina, ovo je samo pripremanje terena. Bice otkaza.

Vrh

PostPoslato: 28 Dec 2015, 17:22 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Apr 2011, 21:17
Ono što je u tom zakonu najbitnije vezano je za eliminaciju viška zaposlenih u javnoj upravi.Po nekim procjenama njih je oko 50 000 a ta masa zaposlenih je ogroman glasački aparat pogotovo ako se zna da svaki od zaposlenih vuče još dva do tri glasa iz svog domaćinstva,onda je ta cifra tri puta veća.Slijedeći logiku jasno je da ovakav scenario najmanje odgovara vladajućim strankama koje silom prilika guraju taj zakon.Opozicija koristi priliku da na krilima opšteg nezadovoljstva radnika koji će biti obuhvaćeni sigurnom masovnom otpuštanju ušićare na glasovima,što je (poznavajući Dodika) u domenu naučne fantastike.

Vrh

PostPoslato: 28 Dec 2015, 17:25 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Sta je SF? Tu si mi nejasan.

Vrh

PostPoslato: 28 Dec 2015, 17:25 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

ssaassaa je napisao:
Choban je napisao:
Citiraj:
promjena trenutnog zakona o radu je jedan od uslova na putu ka jevropi

Kakva Evropa, kakvi bakrači.
Prije godinu i po dana (ako ne i više) sam na forumu napisao da je donošenje novog zakona uslov za kredite MMF-a.
Kako je para sve manje, do donošenja novog zakona je moralo doći. Kad-tad.
Sljedeći uslov će vjerovatno biti smanjenje administracije i plata budžetlijama.

Edit: Preteče me TNS za nekoliko sekundi :lol:

Sledeći uslov će biti otkazi i smanjenje administracije.

Pa to i napisah :lol:
Spoiler:
Predzadnja rečenica tog posta :wink:

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 281 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5 ... 15  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]