PKT je napisao:
Maroon1996 je napisao:
Pa ne ide to tako, mijenjaš teze. Emigracija Bošnjaka (oni koji su imali sreće da ne budu ubijeni) je posljedica, a ne uzrok. Uzrok znaš koji je.
A to da neće da se vrate je logično, ko bi se i vratio. Ali to je nebitno. Treba se pozabaviti pitanjem ko je zapečatio sudbinu tih Bošnjaka, a niko normalan se nebi ni vratio nazad u taj haos.
Najviše mrzim tjeranje vode na svoj mlin pa ću zato da napišem šta bi bilo objektivno sa tvoje strane, a to bi bilo da si umjesto riječi "Bošnjak" upotrebio riječ "Bosanac" koja bi predstavljala svakog žitelja BiH bez obzira na nacionalnost. Ide mi na živce balijska retorika: "Vi Srbi ste krivi za sve". Ma ko vas jebe, i vi ste htjeli rat, a kad ste dobili batina onda ste počeli plakati.
Nisu Srbi krivi za sve. Isključivo pojedinci iz reda Srba, partija koja je vladala u to vrijeme (SDS) i političari koji su tada vodili bosanske Srbe.
Zbog toga ja uvijek kažem da je Dodik premija za nas Bošnjake, em što siromaši svoj narod i smanjuje mu uticaj, em što je vrlo poslušan, ima milion afera iza sebe preko kojih ga stranci mogu ucjenjivati i to uspješno rade.
Kad pogledaš, bolje jedan takav prizemni veseljak koji uspješno kontroliše svoj narod, sluša zapad šta mu kaže i podvremeno podvikne Sarajevu.. mnogo bolji su takvi nego SDS, čiji je glavni brend u stvari genocid, protjerivanja, silovanja, klanja, sekundarne i tercijarne grobnice. To je SDS patentirao. Dodik mi ne izgleda kao psihopata koji bi tako nešto radio. Dodik mi liči na baš ono šta je radio u ratu, sklonio se u stranu i bavio se kriminalom.
Mada opet.. neko je za taj SDS morao glasati.. neko je u toj vojsci morao pobiti desetine hiljada civila (to sigurno nije Mladić sam radio).. neko je morao premjestiti grobnicu sa jednog na drugo mjesto..hiljade i hiljade kostiju.. čitava mehanizacija.. neko je morao pružiti podršku toj vojsci.. bilo bi interesantno istražiti koliki broj Srba je direktno vezan za istrebljenje Bošnjaka.