BeckaSkola je napisao:
Za sta bi se bolan borili? Koji je interes velikim silama da ovdje dodje do rata? Ko bi finansirao rat? Jesi svjestan da se danas otvore granice da bi vecina stanovnistva nagulila odavde? Rane od proslog sukoba jos nisu zacijelile i rata sigurno uskoro nece biti.
Apokalipto, da te pitam nesto.. od cega si toliko nacionalno nabrijan? Da to vrlo cesto prelazi u jednu losu krajnost, koja se zove sovinizam.
Koliko znam zivis u visenacionalnoj sredini, valjda bas takvi kao ti sto su imali prilike vidjeti sve trebaju spustiti loptu.. ali jok, glavni si kad treba ovdje rovariti i generalizovati.
Moje doduse ne tako veliko iskustvo govori da pricu o ratu, generalizaciju, mrznju prema drugima najcesce poticu ljudi koji su negdje daleko van ovih nasih dogadjaja, vremena i prostora.
Interes sila je držati ovaj prostor pod svojom šapom a ako se budu morale micati gledati će da iza sebe ostave spaljenu zemlju.Pogledaj sukobe u Siriji i Ukrajini finansije dolaze sa svih strana,tako da za pare ne brinem.
Nisam ja nacionalno nabrijan

ja vidim svojim očima šta se ovdje dešava i o tome pišem,što se tiče spuštanja lopte prva stvar koju sam naučio(o politici na ovom prostoru) jeste da onome ko prvi spusti loptu leti glava.

Naučit ćeš i ti na lakši ili teži način. Ako se tebi ne sviđa moje mišljenje ili viđenje nekih stvari ja tu ne mogu ništa.
Na ovom forumu se rijetko kad možemo dogovoriti oko viđenja nekih stvari kad je u pitanju politika međutim među svojim sugrađanima sam rijetko nailazio na neslaganje u mišljenju kada smo u pitanju mi ili neko drugi.
Živim maltene cijeli život među muslimanima i možda u nekim stvarima griješim ali u jedno sam siguran 100 % dok god postoji iole šansa da nas maltene zbrišu sa lica BiH na ovaj ili onaj način njima spuštanje lopte neće ići u korist a ako bi prestala podrška izvana iste sekunde bi okrenuli ploču i novo lice("prijateljsko") i tako bi se ponašali sve dok ne naiđe neka nova vanjska sila koja bi im možda mogla pomoći da nas se riješe.