banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 22 Jul 2025, 19:31

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 204 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5 ... 11  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 11 Nov 2013, 23:38 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jun 2011, 12:04
ChildOfRock je napisao:
Sto je najgore danas kao niko nema para ali cete vidjeti da ce opstati. Ako pogledate, u BL rijetko se jos vidi golf 2 ili neki stari pasat onaj dugacki, svi vozaju dzipove i nova "biznis-famil-metalik boja" auta.

Na Balkanu je luksuz imun na ekonomsku krizu.

A ponavljam, ta prodavnica se nalazi malo dalje od centra, a ljudi u BL su navikli da takve stvari kupuju u GospoCkoj i krugu od 100 m od iste.
Zato je ova odluka da otvore u Rosuljama zanimljiva poslovna odluka, jer ljudi moraju ciljano otići u taj "kao" store. Vidjećemo šta će biti, a svaka roba ima kupca, pa tako i "some kind of fruit company".

Poslednji put menjao Choban dana 11 Nov 2013, 23:41, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 11 Nov 2013, 23:41 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2010, 08:22
Желим им исто што и свим осталим клетим капиталстима.

Vrh

PostPoslato: 12 Nov 2013, 00:59 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jul 2011, 23:57
Dijelice se "apple" proizvodi na dan otvaranja :D

Vrh

PostPoslato: 12 Nov 2013, 01:01 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jul 2004, 12:09
Delises, ili mirisavka?

Vrh

PostPoslato: 12 Nov 2013, 01:07 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jul 2011, 23:57
Ma kontam ameri su uvijek bili mirotvorci i siroke ruke pa odrijsice kesu 100% :D

Vrh

PostPoslato: 12 Nov 2013, 02:14 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Jan 2003, 01:19
U desnu ruku da će u roku od 15 dana postrojiti Gorenje veš mašine i Vivax televizore pored iPhone-a...

Vrh

PostPoslato: 12 Nov 2013, 12:42 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 21 Okt 2008, 01:08
Prednost Apple-ovih proizvoda je taj futuristički minimalizam, taj prepoznatljiv izgled. U pošlosti je imao moge druge prednosti(bar deskpot Mac), kao što su stabilnost sistema, razvijenije multimedia aplikacije...ta razlika je vremenom nestala. Dakle, ko želi da plati za uređaj koji je prijatan na oko, koji sigurno radi kako treba i koji, priznajmo, nosi u sebi element društvenog prestiža, nek izvoli. Ja sam silno želio Mac prije nekoliko godina, dok još na tržištu nisu bile obične kućne desktop mašine sa i5, i7 procesorima, i dok neke multiplaformske aplikacije nisu neutalisale razliku u kvalitetu software-a. Sada je na stani Apple-a ostala još privlačna karoserija, a mašine su vrlo uporedive. Naravno, vjerjem da su u Mac ugrađene kvalitetnije izrađene i provjereno kompatibilne komponente, za razliku od prosječnog PC-ja na tržištu.

Vrh

PostPoslato: 12 Nov 2013, 12:48 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Jun 2004, 22:13
Eto, jesam rekao (Pogledati moj drugi post u temi)

Vrh

PostPoslato: 12 Nov 2013, 12:50 
Cak i da jesu to ne opravdava toliku razliku u cijeni...

Prestiz?

Vertu je prestiz, iPhone to nije... ;)

Vrh

PostPoslato: 12 Nov 2013, 12:59 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 11 Nov 2013, 13:49
nasmjeshiti luzer je napisao:
Prednost Apple-ovih proizvoda je taj futuristički minimalizam, taj prepoznatljiv izgled. U pošlosti je imao moge druge prednosti(bar deskpot Mac), kao što su stabilnost sistema, razvijenije multimedia aplikacije...ta razlika je vremenom nestala. Dakle, ko želi da plati za uređaj koji je prijatan na oko, koji sigurno radi kako treba i koji, priznajmo, nosi u sebi element društvenog prestiža, nek izvoli. Ja sam silno želio Mac prije nekoliko godina, dok još na tržištu nisu bile obične kućne desktop mašine sa i5, i7 procesorima, i dok neke multiplaformske aplikacije nisu neutalisale razliku u kvalitetu software-a. Sada je na stani Apple-a ostala još privlačna karoserija, a mašine su vrlo uporedive. Naravno, vjerjem da su u Mac ugrađene kvalitetnije izrađene i provjereno kompatibilne komponente, za razliku od prosječnog PC-ja na tržištu.
Sve to stoji + glatkoća i fluidnost samog iOS-a koji će opet zadovoljiti većinu korisnika koji hoće od telefona osnovne stvari koje rade onako kako trebaju da rade. Ali dosta je priče o tome i poređenja sa Androidom, a zna se da svaka roba ima svog kupca. iPhone ima dosta prednosti, ali po meni ima više mana a najveća mana je ipak previsoka cijena zbog tog prestiža..... ali ne brinite, biće kupaca. Koliko samo tatinih sinova i tatinih princeza prolazi gradom vireći iz BMW-a X5 ili X6..... ima puno lopova i privatnika koji bi željeli da kupe iPhone u BL a mogu to da priušte.

Vrh

PostPoslato: 12 Nov 2013, 13:01 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
je li to ono kad Stevo nesto izbaci, a sljedeci dan ispred prodavnica kilometarski redovi, ja cu povoljno cekati u redu za druge

Vrh

PostPoslato: 12 Nov 2013, 13:59 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 11 Mar 2010, 12:25
Nece se moci kupti iphone kao ni u jednoj zemlji u kojoj se ne prodaje preko operatera. Ima na njihovom sajtu cjenovnik, svi uredaji imaju u ponudi sem iphone-a, cak i novi ipad air koji je skoro pusten u prodaju.

Vrh

PostPoslato: 12 Nov 2013, 14:05 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Feb 2011, 19:13
Choban je napisao:
ChildOfRock je napisao:
Sto je najgore danas kao niko nema para ali cete vidjeti da ce opstati. Ako pogledate, u BL rijetko se jos vidi golf 2 ili neki stari pasat onaj dugacki, svi vozaju dzipove i nova "biznis-famil-metalik boja" auta.

Na Balkanu je luksuz imun na ekonomsku krizu.

A ponavljam, ta prodavnica se nalazi malo dalje od centra, a ljudi u BL su navikli da takve stvari kupuju u GospoCkoj i krugu od 100 m od iste.
Zato je ova odluka da otvore u Rosuljama zanimljiva poslovna odluka, jer ljudi moraju ciljano otići u taj "kao" store. Vidjećemo šta će biti, a svaka roba ima kupca, pa tako i "some kind of fruit company".

Mnogo je blize otici u Rosulje nego u Sarajevo ako imas orginal apple,a govorilo se i svasta za mcdonalds pa opstase 8)

Vrh

PostPoslato: 12 Nov 2013, 14:21 
Početnik
Početnik

A malo da posmatramo iz drugog ugla, bez obzira da li je u pitanju Apple ili bilo koji drugi proizvođač. Da li je u redu i logično, po bilo kom osnovu, telefon platiti 1000-1500 KM? Po meni nije. Za te pare se može kupiti vrhunski desktop kompjuter sa velikm IPS monitorom i koristiti kao čovjek i za zabavu, ali i za kreativne i produktivne stvari. Ili bilo koju drugu stvar korisnije namjene. A ne nositi u džepu igračku tolike vrijednosti. Ne znam, po meni nema logike dati više od 3, 4 ili eventualno 5 stotina maraka na neki telefon ili tablet. Kakav prestiž, kakve gluposti.....

Vrh

PostPoslato: 12 Nov 2013, 14:37 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Feb 2013, 15:24
Ko si ti da odredjujes sta je u redu, sta nije? :roll:

Imam iPhone, nikad apsolutno nikad nisam imao problem, koristio jedno vrijeme iPad, sve tecno, kvalitet izrade na nivou, zaista sam zadovoljan..

Ali Apple ima jednu manu, koja odbija dosta kupaca.. jednostavno su precjenjena roba, za mnoge preskupa..

Kontate vi? Apple ima dobrih stvari, super za onoga na cijem je to svakodnevnom nivou i ko to bez puno trzanja moze priustiti sebi.. Druga stvar je sto je standard u ku*cu, pa je vecini ovo skupo.. Nije Apple pravljen za ovo trziste, zna se koje je njima ciljano trziste..

Vrh

PostPoslato: 12 Nov 2013, 14:44 
Početnik
Početnik

Kao prvo, ja ne određujem šta je u redu a šta nije, nego izražavam svoje mišljenje.

Kao drugo, i ja kažem da je precIjenjena roba. Piše se ijekavski, sa slovom i.

Kao treće, i ja sam koristio dva iPhone, starija, polovna. Jedino se tako isplate. I zanimljivo je mijenjati ih i koristiti najbolje iz oba svijeta (Android i iOS).

Kao četvrto, ništa i nikoga ne hejtujem nego pokušavam biti objektivan, gledajući ekonomsku situaciju u zemlji i analizirajući logiku otvaranja ovakve prodavnice.

Kao peto, ti si iz fašističke Austrije i samim tim nisi relevantan.

Vrh

PostPoslato: 12 Nov 2013, 14:52 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Feb 2013, 15:24
pa ja sam na tvoje misljenje i odgovorio, precIjenjena roba, slazem se. za nekoga prihvatljivo, za vecinu nije prihvatljivo.. Ja ovo posmatram teoretski, to sto je standard u BL takav kakav je, najmanje je kriv apple, ajmo dalje..

nisam trenutno u AT vec sam kuci, a ta "fasisticka" austrija je hranila i prihvatila mnoga usta, kako nasih sto su otisli, tako onih sto od tih para zive dole ili ih vec na neke nacine trose kuci.. smanji dozivljaj. :wink:

Vrh

PostPoslato: 12 Nov 2013, 14:55 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 21 Okt 2008, 01:08
Mislim da su mnogi pogrešno interpretirali moj post. Nisam rekao da sam želio Mac (pritom pričam o desktop računaru) zbog dizajna i "prestiža", nego zbog funkcionalnih prednosti koje je ranije posjedovao. Mislm da prednost u tom smislu više i ne postoji. Napomenuo sam da mnogi ljudi kupuju Apple-ove proizvode zbog dizajna i prestiža (koji je meni lično odbojan, jer izgleda kao dio opreme iz Enterprise-a, tj. ne uklapa mi se u sadašnjost, realnost i inače u moju viziju lijepog životnog ambijenta), jer to jeste tačno, i marketinški tim Apple-a to vrlo dobro zna, te na tu kartu i igra. Ako neko želi da potroši 3000-4000 km na računar sa istim perforamsama koje danas u svijetu win/lin/itd mašina može dobiti za 1000km, samo zato što je lijepo upakovan, ja ga neću spriječavati. Na kraju krajeva, on će taj računar da plati i on će kasnije na njemu da radi, ne ja. Njegovo zadovoljstvo, njegova računica. A što se tiče etike...pa, kapitalizam je grub i zao. Svi to znaju i tu nema neke posebne mudrosti.

Vrh

PostPoslato: 12 Nov 2013, 14:56 
Početnik
Početnik

Odoh i ja na zimu u Austriju, makar kratko, ali džaba volim sve germane zvati fašistima :D No hard feelings

Vrh

PostPoslato: 12 Nov 2013, 16:17 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Jan 2006, 22:41
Za mene koji sam vlasnik nekoliko apple proizvoda ovo je super vjest. Sad kada bude neki problem necu morati trcati u Austriju da popravljam. Ne razum cemu takva mrznja prema cinjenici da se otvara trgovina koja nije apple store vec ovlasteno predstavnistvo njihovih proizvoda. Smatram da je za tako nesto odavno bilo vreme i mesto u ovom gradu. To gde je lokacija objekta nije vas problem. Ljudi koji su ulozili novac i expertizu smatraju da su pogodili. vreme ce pokazati. Za ljude koji imaju apple proizvode (a takvih ima dosta bez obzira na cenu i dizajn) ovo je odlicna informacija. Naravno da ce cena apple proizvoda i dalje biti povoljnija u inostranstvu nego ovde (akcije, povrat pdv-a i ostalo) ali gledajuci s strane nekih servisa i nabavke rezervnih delova ovo je super stvar.
Secam se pre jedno dve godine kada sam imao problema s macom i trazio servis po gradu gde god sam dosao gledali su me kao da sam s neba pao. Bio neki mali softverski problem koji sam sam resio na kraju. sada barem znam gde ciljano da idem.
Uzmite samo temu o Iphone za primjer. Koliko nepoznanice i problema se javlja s vremena na vreme. Sad barem znamo gde da odemo i resimo taj problem ili da kupimo zamjenski deo a da nije jeftina kineska kopija vec pravi

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 204 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5 ... 11  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]