nasmjeshiti luzer je napisao:
Prednost Apple-ovih proizvoda je taj futuristički minimalizam, taj prepoznatljiv izgled. U pošlosti je imao moge druge prednosti(bar deskpot Mac), kao što su stabilnost sistema, razvijenije multimedia aplikacije...ta razlika je vremenom nestala. Dakle, ko želi da plati za uređaj koji je prijatan na oko, koji sigurno radi kako treba i koji, priznajmo, nosi u sebi element društvenog prestiža, nek izvoli. Ja sam silno želio Mac prije nekoliko godina, dok još na tržištu nisu bile obične kućne desktop mašine sa i5, i7 procesorima, i dok neke multiplaformske aplikacije nisu neutalisale razliku u kvalitetu software-a. Sada je na stani Apple-a ostala još privlačna karoserija, a mašine su vrlo uporedive. Naravno, vjerjem da su u Mac ugrađene kvalitetnije izrađene i provjereno kompatibilne komponente, za razliku od prosječnog PC-ja na tržištu.
Sve to stoji + glatkoća i fluidnost samog iOS-a koji će opet zadovoljiti većinu korisnika koji hoće od telefona osnovne stvari koje rade onako kako trebaju da rade. Ali dosta je priče o tome i poređenja sa Androidom, a zna se da svaka roba ima svog kupca. iPhone ima dosta prednosti, ali po meni ima više mana a najveća mana je ipak previsoka cijena zbog tog prestiža..... ali ne brinite, biće kupaca. Koliko samo tatinih sinova i tatinih princeza prolazi gradom vireći iz BMW-a X5 ili X6..... ima puno lopova i privatnika koji bi željeli da kupe iPhone u BL a mogu to da priušte.