banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 01 Avg 2025, 12:34

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 55 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 10 Avg 2012, 19:56 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
old fashion men je napisao:
uostalom ko je Srbe tjerao da budu privrženi Titu i Jugoslavij, :

Kome da se okrenu? Draži? On se borio za vraćanje prijeratnog poretka i uređenja. Znači Banovina Hrvatska do Zemuna, sa skoro cijelom Hercegovinom u njoj, a srpsko ime se ni ne spominje u toj državi.

Vrh

PostPoslato: 10 Avg 2012, 19:57 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Mar 2010, 21:48
_зока je napisao:
Bla,bla,bla....bla,bla,bla

E tako otprilike izgleda tvoj post posmatran kroz prizmu zdravog razuma.

Da Zoka, jedino ako negiraš da je u Mrkonjiću zahvaljujući "Srbima" obnovljena, tj prvi put uspostavljena državnost BiH i stvorena pravna pretpostavka za referendum o samostalnosti BiH iz kojeg je kasnije proizašao rat, onda da, jeste bla bla bla?

Poslednji put menjao old fashion men dana 10 Avg 2012, 19:58, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 10 Avg 2012, 19:57 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 03 Jan 2012, 12:51
Zoka je u pravu kad kaže da su srbi svoju šansu prokockali poslije prvog svjetskog ko ih je tjerao da izlaze ikom u susret, trebali su pustiti Italiju da uzmu Dalmaciju a Bošnje je trebalo satjerati u mišiju rupu.

Vrh

PostPoslato: 10 Avg 2012, 19:59 
Veteran
Veteran

_зока je napisao:

Kome da se okrenu? Draži? On se borio za vraćanje prijeratnog poretka i uređenja. Znači Banovina Hrvatska do Zemuna, sa skoro cijelom Hercegovinom u njoj, a srpsko ime se ni ne spominje u toj državi.

A šta bi u tom slučaju bilo sa ostatkom BiH ?

Vrh

Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

To za 18' uopšte ne sporim, ali to ne znači da istu, ako ne još i goru grešku nisu napravili i kasnije.

Vrh

Administrator
Korisnikov avatar

_зока je napisao:
Bla,bla,bla....bla,bla,bla

E tako otprilike izgleda tvoj post posmatran kroz prizmu zdravog razuma.

Da Zoka, jedino ako negiraš da je u Mrkonjiću zahvaljujući "Srbima" obnovljena, tj prvi put uspostavljena državnost BiH i stvorena pravna pretpostavka za referendum o samostalnosti BiH iz kojeg je kasnije proizašao rat, onda da, jeste bla bla bla?
Da, rat je nastao baš zbog obnovljene državnosti BiH. Ne zbog otcjepljenja Slovenije i Hrvatske...Evo, gledaj, ŠBBKBB....pobjedio Draža, BiH ne postoji, ostaje Jugoslavija sa prethodnim uređenjem.... Digne se Slovencima i Hrvatima da se odcjepe...Valjda će to raditi po već postojećim granicama....Šta bi od j3b3ne Bosne pripalo Srbima?

Vrh

PostPoslato: 10 Avg 2012, 20:01 
Administrator
Korisnikov avatar

Wrangler je napisao:
_зока je napisao:

A šta bi u tom slučaju bilo sa ostatkom BiH ?

Možda bi pripao nama....

Vrh

PostPoslato: 10 Avg 2012, 20:05 
Veteran
Veteran

Onda bi muslimane trebalo sve ugnjaviti ili asimilovati što uopšte nije loša ideja.

Vrh

PostPoslato: 10 Avg 2012, 20:05 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Odcjepljenje Slovenije ni na koji način nije pravilo štetu Srbima, Hrvatska je nekako podnošljiva, ali ovo u BiH nam nije trebalo, mogli smo i bez ovoga, a što se tiče Hrvatske, nakon NDH i ww2 mogli smo im raditi što smo htjeli, uostalom kao i svima, ali jok, Srbi glume dobrotvore, neprijatelje nazivaju braćom itd. itd., a realno su mogli bez SAP-ova, Bez makedonije, bez Bosne, od hrvatske napraviti šta su htjeli, a Slovence, tj. austrijske konjušare dati Austrijancima.

Vrh

PostPoslato: 10 Avg 2012, 20:06 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Nov 2011, 00:56
Srbi kao nacija su zivjeli rascjepani izmedju vise drzava samim time bili su izlozeni raznim politickim vidjenjima raznoraznih sila koje su ovdje vladale samim time Srbi nisu imali jedinstven nacionalni plan i projekat ili on ocigledno nije bio dobro prihvacen od jednog procenta Srba...

Ta bezglava politika kus tamo haj vam'o je bila dosta pogubna...

Vrh

PostPoslato: 10 Avg 2012, 20:15 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Nov 2011, 00:56
Wrangler je napisao:
Onda bi muslimane trebalo sve ugnjaviti ili asimilovati što uopšte nije loša ideja.

Aham bas ugnjetavanje bi samo pogorsalo situaciju imao bi scenario Palestine ovdje

Spoiler:
I da napomenem ovo je govor mrznje pajdo :evil3:

Vrh

PostPoslato: 10 Avg 2012, 20:19 
Veteran
Veteran

Znaš koliko me interesuje dali je govor mržnje ili ne a srbi kao nacija su go qurac, takve fukare nema nadaleko.

Vrh

PostPoslato: 10 Avg 2012, 20:20 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ma daj koji scenario palestine sa ovim našim muslimanima :lol:
Wrangler je napisao:
a srbi kao nacija su go qurac, takve fukare nema nadaleko.

To je to najkraće rečeno.

Vrh

PostPoslato: 10 Avg 2012, 22:29 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Apr 2011, 16:14
Ovdje se nista nije dogadjalo bez mjesanja velikih sila, ni 1918 , ni 1945 , ni 1991 ili 1995, tako da je prica o nekoj nasoj vaznosti ili autonomnosti donosenja odluka suplja kao svajcarski sir.

Vrh

PostPoslato: 11 Avg 2012, 00:18 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
_зока je napisao:
Super je to prošlo. Da su ih nadegenjačili kako su zaslužili pederalci bi imali mjesecima šta da pišu i pričaju...Ovako su se pokazali kao provokatori što i jesu.

Uđoše hrvatski bojovnici, opljačkše grad, ostaviše masovnu grobnicu i ova dva pandura se kulturno objašnjavaju sa njima.

E sad, jedva čekam sljedeći Zavnobih, tačno ćemo mi Srbi ispasti magarci ako im ovo dva puta pođe za rukom.

Vrh

PostPoslato: 11 Avg 2012, 06:09 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 02 Dec 2007, 01:43
Covjek se apsolutno ponasa u skladu sa uvjerenjima, ja ga ne osudjujem. Ovdje su glavnu gresku napravili policajci sto su ulazili u raspravu sa njim. Druga stvar ovaj covjek je snimao sluzbena lica bez dozvole, i za to postoji zakon. Sta je problem, problem je nepostovanje zakona.

Vrh

PostPoslato: 11 Avg 2012, 06:55 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 17 Avg 2011, 13:21
_зока je napisao:
Država koja se raspala i zajednica zbog koje se ratovala nije napravljena u Mrkonjiću nego nekih 25 godina prije,a to što si ratovao možeš zahvaliti alavom kralju kome je zinulo dupe za teritorijom.

BiH je napravljena u Mrkonjiću tu joj je prvi data državnost, tj status federalne rapublike sa pravom odcjepljenja, za vrijeme kralja niko je nije ni spominjao, što je najgore u Mrkonjiću su uglavnom sjedili "Srbi" i utrkivali se da se dodvore onom ustaši Joži.
Normala da nije bilo Mrkonjića, Bosna ne bi bila federalna jedinica, ne bi bilo ni referenduma, a vjerovatno ni rata i kraj priče, šta reći nego nevjerovatno koji su Srbi pušači i degenerici, i u pravu su bili muslimani i Hrvati sa referendumom, msm rekli su nam; Srbi tražili ste, evo vam ga :roll: .

Iako ne volim sa tobom polemisati jer te pola ne razumijem ipak bi bilo dobro da malo znas ili procitas prije nego nesto napises....republikama je pravo na samoopredjelenje do,naglasavam ovo,do otcjepljenja dato preambulom Ustava iz 1974 a ne na ZAVNOBIH......dakle sve moze sem otcjepljenja.....zato i insistiraju da se Jugoslavija raspala a da se nisu otcijepili....zato je to kao konstatovala i Badminterova komisija itd itd....

Vrh

PostPoslato: 11 Avg 2012, 07:15 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pa zato što je ustaša iz kumrovca znao da tada to možda ne bi prošlo, ali je pripremio teren za 74'. Možda misliš da je sve to slučajno, a uostalom sam kažeš da im je 74 uvedeno pravo na odcjepljenje, tako da su se svi odcjepili sasvim legalno, kao što je i referendum bio legalan, a to što su Srbi tek referendumom shvatili da su namagarčeni, e to je njihov problem i izgleda genetski nedostatak da ih svako može zajebati.
To što me ne razumiješ, pa to je vjerovatno posljedica tvoga titoističkog JNA školovanja :lol:

Vrh

PostPoslato: 11 Avg 2012, 07:24 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 17 Avg 2011, 13:21
Evo upravo se to desava....ko gluvi telefoni.....nije im dato pravo na odcjepljene nego su ogranicena prava da mogu raditi sta hoce sem da se odcijepe......dato je pravo samoopredjeljenja DO otcjepljenja.....znaci uredjuj republiku unutar SFRJ kako hoces ali nema secesije...

dragi moj prijatelju,na svoje JNA skolovanje sam ponosan.....a to sto se ja i ti ne razumijemo vjerovatno i jeste razlog razlika u skolovanju

Vrh

PostPoslato: 11 Avg 2012, 07:31 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Vidi, zbog tih što su školovani u JNA, mi Srbi smo i prošli tako kako smo prošli.
Usput, zašto do kraja niste ostali vjerni zakletvi koju ste dobrovoljno dali, da ćete braniti sfrj, ustav bla bla bla do samog kraja i u toj borbi dati i život, a ne promjeniti dres i samo dati drugu zakletvu, je'l i to bio sastavni dio školovanja? Ja nikako ne mogu da razumijem Srbe koji ne mogu da priznaju, jesmo ispali smo levati, zajebo nas Tito i partija... već i dalje slijepo ponosni na sfrj, na izdajničku JNA, partiju i ostala sranja zbog kojih smo mi Srbi tu gdje jesmo :roll:

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 55 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]